- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.521
canım biz 5,5 aylığız en hala biberonla veriyorum kızıma
oğluma bardak ile vermeye başladım
doktorumuz istedikleri kadar ver dedi
keyiflerine göre içiyorlar
moralini bozmak gibi olmasın ama
canım o 3 ay koca bir yalan
ama 5 aydan sonra ciddi bir düzelme oluyor canım
canım buradaki bir çok kişi sağarak veriyor ben de dahil ama
bir süre sonra rahat edenler emzirenler
2012 ikiz annelerine bakarsan görürsün
hem emdikleri için sütleri de bitmemiş
zor zamanı atlatmana az kalmış
iki ay daha dayan canım
sonra sen rahat edeceksin
ben sağarak veriyorum çünkü sütüm çok geç geldi
o zamana kadar biberona alışmışlardı
memeyi ağızlarına dahi almıyor şimdi benimkiler
gerçi babaları da hiç emmemiş benim kuzuların
belki ona çektiklerinden almıyorlardır
Ikiz Pasalarim dünyaya geldi. Bir ay oldu. Ama mama kullanımı konusunda tedirgin im. Günde kaç defa
Mama vermem gerekiyor. Ve ne kadar vermeliyim. Ölçeği suyu ne kadar olmalı. Bide Bebeklerim emdikten sonrada mama yedikten
Sonrada kusuyolar. Normal mi bu. Bebeklerime tekbakiyirum yardimciokun lütfen
Hayırlı olsun havva sağlıkla büyüt inşallah. Bol sütlü günler. Bizde bu ayın 18inde üç ayımız bitiyo şükürler olsun. Bende tek bakıyorum kv yakında ama arada bı gelıyo sevıyo gidiyo. Benım dısarda işim varsa ona bırakıyorum. Sadece emziriyorum . Gözün korkmasın e dikçe sütünde geliyo .yeri geliyo saat başı emziriyosun ama öylelıkle süt oluşuyo. Gece emirmek dah kolay emzir gazını çıkar uyyt. Hem gıcırdadığı zaman hemen memeyi veriyosun uykusu açılmadan geri dalıyo diğer türlü bi eronu hazırlayana kadar bassıyolar çığlığı uykularıd açılıyo.ter ıh meselesi gerçi herkese saygılar
neden biberonlarını- sütlerini hazırlamak için ağlamalarını bekliyorsunuz ki? nasıl olsa üç aşağı beş yukarı beslenme saatleri bellidir. ben hep önceden hazır ederim. biz 6 aylık olduk. benimkiler daha bu zamana kadar açlıktan ağlamadılar hiç. saati geldi mi ben veriyorum biberonu. ya da bira mızmızsa acıkmıştır. ve biberonu da muhakkak hazırdır. bebeklerimi besliyorum. sonra hemen tekrar sütle dolduruyorum biberonlarını. hazır oluyor. en geç 3 saat sonra içiyorlar zaten. süt oda sıcaklığında 3 saatte bozulmaz. neden ağlamalarını bekleyip telaş yapayım ki?
Bide kızlar üçer tane biberon alıyım diyorum çokmu olur?cam biberon en sağlıklısı sanırım.kızlar bi sorum daha olcak:)ana kucağı kullanıyomysunuz?ne zaman başlanıyo kullanmaya?
Hayırlı olsun havva sağlıkla büyüt inşallah. Bol sütlü günler. Bizde bu ayın 18inde üç ayımız bitiyo şükürler olsun. Bende tek bakıyorum kv yakında ama arada bı gelıyo sevıyo gidiyo. Benım dısarda işim varsa ona bırakıyorum. Sadece emziriyorum . Gözün korkmasın e dikçe sütünde geliyo .yeri geliyo saat başı emziriyosun ama öylelıkle süt oluşuyo. Gece emirmek dah kolay emzir gazını çıkar uyyt. Hem gıcırdadığı zaman hemen memeyi veriyosun uykusu açılmadan geri dalıyo diğer türlü bi eronu hazırlayana kadar bassıyolar çığlığı uykularıd açılıyo.ter ıh meselesi gerçi herkese saygılar
normalde istediği her zaman beslenmeliler. ama bu 3 saati geçmemeli ilk aylarda. benim kızlar ortalama 2 saatte bir besleniyorlardı. 4. aydan sonra 4 saatte bir beslemeye başladım. şimdide öyle gidiyor. biberonlarının yedeği olsun ki kendini sürekli sterilizasyon yaparken bulma. vakit kaybı olmasın senin için. ben cam biberon almadık. çünkü çok hikaye duydum. bebekler kırıyor ve bebeklere zarar veriyor diye. şimdiki biberonlar kaliteli plastikten. bir de kırılacak mı derdi olmasın bence.
ana kucağı derken oto koltuğu olanlarından bahsediyorsan eğer ilk aylarda lazım. 0-13 kiloya kadar onlar kullanılıyor. en başından beri vardı bizde. arabası olanlar için şart zaten. ağır ama kısa mesafede taşınıyor bebeklerin konforu bozulmasın diye. arabadan hastaneye ve eve taşıyablirsin ancak. bir de evde uyumadıkları zaman ana kucakları sallandığı için uyutmak açısından rahat oluyor.
ben 31. haftadan itibaren 2 saatte bi kullamama ragmen 32+6 da doğumum oldu.o herkesin sancı durumuna vebünyensine göre değişir.ben dil altı olarak bile aldım düşün.sen doktorunu dinle nidilatın bebelere bi zararı yok dopmalarından iyidir.
Canım ben hem emziriyorum hem tek bakıyorum üç ayın sonunda gerçekten uykuları düzene girdi nerdeyse gündüz uykusunda problem yok çabuk uyuyor lar ama saat ondan sonra benimkiler de memede uyumak istiyor başlarda emziğe alıştırmadım şimdi yeni yeni veriyorum emziği alınca Uykuya ddalıyorlar süt sağmayı bıraktım valla emzirmek daha kolayıma geliyor tek olduğum için diğer türlü biberon u hazırlayana kadar ortalığı yıkıyorlardı. Ne güzel sana yardımcı olanlar var ondan biberon kolay geliyor ama sütü olan annelere tavsiyem emzirsinler. Bir çok şeyden geri kalıyorum ama onların ememedikleri günleri hatırladıkça şükrediyorum ve emzirmeyi biberon hazırlamaktan daha çok seviyorum
Uykuları biraz arttığı için işimi gücümü yapabiliyorum bölük pörçük te olsa iş yapmayacağım yadda Yemeğim olduğu zaman sekiz saat bile uyuduğum oluyor çok şükür
Slm kızlar şöyle bir okudum da maşallah hepiniz emziriyosunuz . Bende 22 Temmuz'da sezeryan doğum yaptım ve 2 paşa kucağıma aldım. Sütüm az olduğu için mAma tAkviyesi yapıyoruz doktorumuzda söyledi yetmez 2 çocuğa diye. Benim gibi sütü az olan anneler neler yaptınız. Sütümün az olması beni üzüyor mama veriyorum diye.
Birde oğluşların Biri 3 gündür kusuyor 3-4 öğün kusuyor. Bu şekilde sorun yaşayan varmı ? Ben beslenmiyor diye üzülüyorum.
İlk tecrübemiz insan ne yapacağını bilmiyor haliyle ateşi falan yok sadece beslenirken kusuyor.
teşekkür ederim cnm cvbın için.. 32+6 da doğdular demek kaç kilo doğdular ve küveze girdilermi cnm??
neden biberonlarını- sütlerini hazırlamak için ağlamalarını bekliyorsunuz ki? nasıl olsa üç aşağı beş yukarı beslenme saatleri bellidir. ben hep önceden hazır ederim. biz 6 aylık olduk. benimkiler daha bu zamana kadar açlıktan ağlamadılar hiç. saati geldi mi ben veriyorum biberonu. ya da bira mızmızsa acıkmıştır. ve biberonu da muhakkak hazırdır. bebeklerimi besliyorum. sonra hemen tekrar sütle dolduruyorum biberonlarını. hazır oluyor. en geç 3 saat sonra içiyorlar zaten. süt oda sıcaklığında 3 saatte bozulmaz. neden ağlamalarını bekleyip telaş yapayım ki?
kusmasının nedeni idrar yolları enfeksiyonu olabilir. bir idrar testi yaptır bence. ben şüphelendiğim zaman kendi kendimize test yaptırıyoruz. evde idrar poşetlerimiz var. lökosit sayısına bakıyoruz. kusma olunca reflü değilse eğer enfeksiyondan şüphe edilir. ihmal etme. sütün içinse bir sürü yöntem var yapabileceğin. internetten bir srü şey bulabilirsin. bu sayfalarda da paylaştık çokca bunu konuyu, tartıştık. kolay gelsin.Slm kızlar şöyle bir okudum da maşallah hepiniz emziriyosunuz . Bende 22 Temmuz'da sezeryan doğum yaptım ve 2 paşa kucağıma aldım. Sütüm az olduğu için mAma tAkviyesi yapıyoruz doktorumuzda söyledi yetmez 2 çocuğa diye. Benim gibi sütü az olan anneler neler yaptınız. Sütümün az olması beni üzüyor mama veriyorum diye.
Birde oğluşların Biri 3 gündür kusuyor 3-4 öğün kusuyor. Bu şekilde sorun yaşayan varmı ? Ben beslenmiyor diye üzülüyorum.
İlk tecrübemiz insan ne yapacağını bilmiyor haliyle ateşi falan yok sadece beslenirken kusuyor.
tuğba seni çok takdir ediyorum arkadaşım hem çok bilinçli hem çok dikatli hemde çok iyi bi annesin bence.ben bazen seni düşünüyorum nasıl tek başına baktığını ....dün annem kuaföre gittiğnde 2 saat yanlız kaldım çıldırdım.gerçi ben çalışıyorum bebeler bütün gün özlüyor ve eve gelince ikiside kendisiyle ilgilenmemi istiyor,birçok mkişi yazıyor yaşadıklarını dikat ediyorum sen bebelerin için hep faydalı olabları seçip uyguluyorsun o kadar çok sütün olmasına ragmen sağmaktan ve bebelerinin düzenini sağlamaktan vazgeçmedin ,takibimdesin sen ve kuzuların.seviyorum aylini ve selini:) selinin hastasıyım hele:) dün bide aşı vardı seninkilerinde bi kaç güne var biliyorum:) bi ateş oldular bütün gece uğraştım düşürmek için.
arkadaşlar merhaba :) yine epeydir giremedim maşallah hepiniz düzenli paylaşımlar yapıyorsunuz ben de fırsat buldukça takip ediyorum. benimkiler bugün 72 günlük oldular ve ben hala tek başıma kalamadım. lohusalık depresyonu denen şey meger benim önceden yaşadıgım depresyonun tekrarıymış. öyle zaman geliyor ki çocuklarımı görmek istemiyorum tahammül edemiyorum ne seslerine ne kendilerine. onlardan ayrı yattıgım ve kendilerini saatlerce görmedigim zamanlar çok oldu. zorluklarını dayanamadıgım uykusuzluklarını kaldıramadıgım çok oldu.rabbim hepimizin kalbine yavrularıımızın sevgisini nakşeylesin. amin.sabah ögle akşam üç farklı antidepresan kullanıyorum ve süt veremiyorum malesef. artık tamamen mamayla besleniyoruz. dün gecikmeli olarak ikinci aşımızı olduk. az bir ateşle atlattık elhamdülillah.
uyku düzenimiz ne var ne yok. kimi gece çok güzel uyurlarken kimi gece uyumuyorlar. ama saat ondan sonra yatmak istiyorlar artık, istesem de ayık tutamıyorum. kızım çok zor dalıyor uykuya oglum ona nazaran daha iyi. üçüncü ay efsane mi gerçek mi ben de 3. ay bitince görücem inşallah.
doktorum yalnız kalmamam gerektigin söylüor hep. bir anneme bir kayınvalideme gidp duruyorum. annem bende şimdi iki haftalıgına. sonrasında yine nerelere giderim göçebe gibi bilmiyorum. tek istegim şu dönemi bir an önce atlatmak ve evimde kendi düzenimle çocuklarıma bakabilmek. dualarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?