2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bizim gece uykumuz şükür düzelme eğiliminde ama hala sabah 5 . 15 de ayaktayız, bir türlü ileri alamıyoruz

akşam 9--10 arası uyuyorlar
onlar uyduktan sonra dinlenme ihtiyacı hissediyorum
çay falan içeyim, biberonları dezenfekte edeyim
süt sağayım derken saat 12 - 1 oluyor
sonra gece kalk besle, tekrar süt sağ
sonra bir bakmışım saat 5
zombi gibiyim
bazen erken kalktınız diye onlara kızarken buluyorum kendimi

Göğüsleri m çok catladi . Emzirmek de çok zor. Inşallah geçer hemen zaman da düzene gireriz . Sutum yetmedig icin mecbur mama biberon la veriyorum ama ilk önce emziriyorum sonra mama veriyorum.

Hayırlı olsun havva sağlıkla büyüt inşallah. Bol sütlü günler. Bizde bu ayın 18inde üç ayımız bitiyo şükürler olsun. Bende tek bakıyorum kv yakında ama arada bı gelıyo sevıyo gidiyo. Benım dısarda işim varsa ona bırakıyorum. Sadece emziriyorum . Gözün korkmasın e dikçe sütünde geliyo .yeri geliyo saat başı emziriyosun ama öylelıkle süt oluşuyo. Gece emirmek dah kolay emzir gazını çıkar uyyt. Hem gıcırdadığı zaman hemen memeyi veriyosun uykusu açılmadan geri dalıyo diğer türlü bi eronu hazırlayana kadar bassıyolar çığlığı uykularıd açılıyo.ter ıh meselesi gerçi herkese saygılar

neden biberonlarını- sütlerini hazırlamak için ağlamalarını bekliyorsunuz ki? nasıl olsa üç aşağı beş yukarı beslenme saatleri bellidir. ben hep önceden hazır ederim. biz 6 aylık olduk. benimkiler daha bu zamana kadar açlıktan ağlamadılar hiç. saati geldi mi ben veriyorum biberonu. ya da bira mızmızsa acıkmıştır. ve biberonu da muhakkak hazırdır. bebeklerimi besliyorum. sonra hemen tekrar sütle dolduruyorum biberonlarını. hazır oluyor. en geç 3 saat sonra içiyorlar zaten. süt oda sıcaklığında 3 saatte bozulmaz. neden ağlamalarını bekleyip telaş yapayım ki?

Kızlar ne gzl anlatıyosunuz ya:)inş bende sizin gibi bakabilirim bebeklerime.bebek dergileri fln okuyorum bilgilenmek için ama sanırım kucağıma almadan hiç bişey öğrenemiycem:)kaç saatte bi besliyosunuz kızlar?bide beslenme saatlerini sizmi belirliyosunuz

Bide kızlar üçer tane biberon alıyım diyorum çokmu olur?cam biberon en sağlıklısı sanırım.kızlar bi sorum daha olcak:)ana kucağı kullanıyomysunuz?ne zaman başlanıyo kullanmaya?

Bide kızlar üçer tane biberon alıyım diyorum çokmu olur?cam biberon en sağlıklısı sanırım.kızlar bi sorum daha olcak:)ana kucağı kullanıyomysunuz?ne zaman başlanıyo kullanmaya?

normalde istediği her zaman beslenmeliler. ama bu 3 saati geçmemeli ilk aylarda. benim kızlar ortalama 2 saatte bir besleniyorlardı. 4. aydan sonra 4 saatte bir beslemeye başladım. şimdide öyle gidiyor. biberonlarının yedeği olsun ki kendini sürekli sterilizasyon yaparken bulma. vakit kaybı olmasın senin için. ben cam biberon almadık. çünkü çok hikaye duydum. bebekler kırıyor ve bebeklere zarar veriyor diye. şimdiki biberonlar kaliteli plastikten. bir de kırılacak mı derdi olmasın bence.
ana kucağı derken oto koltuğu olanlarından bahsediyorsan eğer ilk aylarda lazım. 0-13 kiloya kadar onlar kullanılıyor. en başından beri vardı bizde. arabası olanlar için şart zaten. ağır ama kısa mesafede taşınıyor bebeklerin konforu bozulmasın diye. arabadan hastaneye ve eve taşıyablirsin ancak. bir de evde uyumadıkları zaman ana kucakları sallandığı için uyutmak açısından rahat oluyor.

Maşallah üçüncü ayınız bitmiş. Benim de kv gelio iki güne bir banyo yPtiririyoruzz. Banyodan sonra da hemen gidiyor.
Karşımda binada gorumcem oturuyor daha kapımı calipta bi iş varmı veya yardım istermisin demedi. Hamilelihlgimdede öyleydi.
Bu arada gece benimkine huysuz ya. Emziriyorum gazını çıkartıyorum doymadiklarinda mama veriyorum ama gene uymuyorlar. Bide bişey daha sorcam bugün tam bir ayimiz bitti ikinci asimizi olduk. Dktr huysuzlanmazlar ateslenmezler dedi ama benimkine bayağı bi Huysuzlar. Sizlerde nasıldı .üçüncü ayını bitirmiş biri olarak neler tavsiye ediysun. Uykuları falan düzene girermi ki. Canım çok soru oldu ama k.bkma

Anladım canım bende cam biberon almayım o zaman.ewet canım ana kucağı oto koltuğu olarakta kullanılıyo.onlardanda 2 tane alayımhem gündüz ondada uyuturum

teşekkür ederim cnm cvbın için.. 32+6 da doğdular demek kaç kilo doğdular ve küveze girdilermi cnm??

Slm kızlar şöyle bir okudum da maşallah hepiniz emziriyosunuz . Bende 22 Temmuz'da sezeryan doğum yaptım ve 2 paşa kucağıma aldım. Sütüm az olduğu için mAma tAkviyesi yapıyoruz doktorumuzda söyledi yetmez 2 çocuğa diye. Benim gibi sütü az olan anneler neler yaptınız. Sütümün az olması beni üzüyor mama veriyorum diye.
Birde oğluşların Biri 3 gündür kusuyor 3-4 öğün kusuyor. Bu şekilde sorun yaşayan varmı ? Ben beslenmiyor diye üzülüyorum.
İlk tecrübemiz insan ne yapacağını bilmiyor haliyle ateşi falan yok sadece beslenirken kusuyor.

pratik yollat bulabilirsin ağlamalarına izin vermeden biberonlarını hazırlıyorum ben anne sütü ile.sıcak su hep var zaten 2dakkiada ılınıyor sıcak suya koyunca biberonu.mama içinde termosta ılık su bulunduruyorum hemen veriyorum.memede biri ağlasa diğerini nasıl oyalıycan hele en büyük hatan mutlaka emziğe alıştır inatla o en büyük kurtarıcımız:) emzirmek bana her türlü zor geliyor valla.

bir kadının sütü üçüzü bile olsa yetermiş doktorlar öyle diyor ama kimi insanın olmaz sütü üzülücek bişey yok üzüldükçede dahada azalır bünye meselesi inatla 3 saatte bi sağdım ben günden güne çoğaldı.dilerim çoğalır.

teşekkür ederim cnm cvbın için.. 32+6 da doğdular demek kaç kilo doğdular ve küveze girdilermi cnm??

32+6 da kızım 2235 oğlum 2005 gr doğdular,kızımda ciğerlerinde sorun olduğu için 4 gün yoğun bakım olayı oldu onun dışında toplam 22 gün küvezde kaldılar emme refleksleri gelişmemişti.ama şimdi sıpa gibiler:)allah yardımcın olsun .

tuğba seni çok takdir ediyorum arkadaşım hem çok bilinçli hem çok dikatli hemde çok iyi bi annesin bence.ben bazen seni düşünüyorum nasıl tek başına baktığını ....dün annem kuaföre gittiğnde 2 saat yanlız kaldım çıldırdım.gerçi ben çalışıyorum bebeler bütün gün özlüyor ve eve gelince ikiside kendisiyle ilgilenmemi istiyor,birçok mkişi yazıyor yaşadıklarını dikat ediyorum sen bebelerin için hep faydalı olabları seçip uyguluyorsun o kadar çok sütün olmasına ragmen sağmaktan ve bebelerinin düzenini sağlamaktan vazgeçmedin ,takibimdesin sen ve kuzuların.seviyorum aylini ve selini:) selinin hastasıyım hele:) dün bide aşı vardı seninkilerinde bi kaç güne var biliyorum:) bi ateş oldular bütün gece uğraştım düşürmek için.

Geceden beri sürekli kusuyolar. Emiyolar cikariyolar. Mama veriyorum cikariyolar. Ikinci asimiz di bu. Sizde nasıl oldu
Normal mi kusmlari. Cevap yazın lütfen. (

kusmasının nedeni idrar yolları enfeksiyonu olabilir. bir idrar testi yaptır bence. ben şüphelendiğim zaman kendi kendimize test yaptırıyoruz. evde idrar poşetlerimiz var. lökosit sayısına bakıyoruz. kusma olunca reflü değilse eğer enfeksiyondan şüphe edilir. ihmal etme. sütün içinse bir sürü yöntem var yapabileceğin. internetten bir srü şey bulabilirsin. bu sayfalarda da paylaştık çokca bunu konuyu, tartıştık. kolay gelsin.

teşekkürler hilal düşüncelerin için. her halde bebeklerime tek bakabilmemi yine bebeklerime borçluyum. çok şükür ki uslular gerçekten. önemli bir sıkıntıları yoksa ağlamazlar. ağlasalar bile dertlerinin ne olduğunu bilirim ağlayışlarından. hemen müdahele ederim. şanslıyım bu konuda. yoksa tek bakabilmek mümkün değil. hamileyken çok dua ettim ağlayan bebekler olmasınlar diye. allah duydu beni :)
kızlar dönmeye yuvarlanmaya başladıktan sonra daha da rahatladım gündüzleri. onlar yerde debelenior yuvarlanıyor ben de işlerimi yapıyorum, internete giriyorum. önlerine oyuncak, dokunacakları objeler veriyorum oyalanıyorlar. geceleri biraz problem olmaya başlamıştı ama onu da aşıyoruz yavaş yavaş. yatakta uyurkende dönmek istiyor farkında olmadan parmaklıklara toslayınca uyanıyorlardı. ama uykularına hep devam ettiler çok şükür. dönemsel oluyor böyle şeyler. biz de atlatıyoruz bu dönemi. emekledikleri zaman böyle olumlu şeylerden bahsedebilir miyim bilmyorum. o zaman peşlerinden koşmaya başlarım. vakit bulamam bir çok şeye diye düşünüyorum.
ikizleri yetiştirmek için düzen şart. en pratik, en faydalı şeyleri uygulamalıyız. çok şükür bu zamana kadar olumsuz bir şey yaşamadık, yaşatmadık. şu ek gıda işini de başarsak sanırım bizi zorlayacak bir şey kalmayacak.
kızlarım ve ben teşekkür ediyoruz sana. kardeşleri de öpüyoruz. bu arada siz de takibimizdesiniz. aynı süreçleri birlikte yaşıyoruz malum. paylaşmak çok güzel.
eylülün başında bizim aşılarımız. ya ben doktorumun tavsiyesine uyuyorum. doktorum tek baktığımı bildiği ve ikiz bebekler olduklarını da göze alarak bana aşıdan önce fitil kullanmamı önerdi hep. ben de onu uyguluyorum. aynı şeyi yine yapacağım.
üzüldüm. tüm gece harap olmuşsunuzdur. allah beterlerinden korusun.

ek gıda işini epey kıvırıyorum artık
günlük çorba yapıp içiriyorum,
yoğurtlarını iki günlük yapıyorum, onu da güzel yiyorlar
meyve yiyoruz her gün
bu arada peyniri de evde yapıyorum
bayılarak yiyorlar peyniri şu an
hazır mama hiç vermedim henüz
mecbur kalmadıkça da vermeyi düşünmüyorum

oğlum soframızda her şeye saldırıyor ama kızım öyle değil

arkadaşlar merhaba :) yine epeydir giremedim maşallah hepiniz düzenli paylaşımlar yapıyorsunuz ben de fırsat buldukça takip ediyorum. benimkiler bugün 72 günlük oldular ve ben hala tek başıma kalamadım. lohusalık depresyonu denen şey meger benim önceden yaşadıgım depresyonun tekrarıymış. öyle zaman geliyor ki çocuklarımı görmek istemiyorum tahammül edemiyorum ne seslerine ne kendilerine. onlardan ayrı yattıgım ve kendilerini saatlerce görmedigim zamanlar çok oldu. zorluklarını dayanamadıgım uykusuzluklarını kaldıramadıgım çok oldu.rabbim hepimizin kalbine yavrularıımızın sevgisini nakşeylesin. amin.sabah ögle akşam üç farklı antidepresan kullanıyorum ve süt veremiyorum malesef. artık tamamen mamayla besleniyoruz. dün gecikmeli olarak ikinci aşımızı olduk. az bir ateşle atlattık elhamdülillah.

uyku düzenimiz ne var ne yok. kimi gece çok güzel uyurlarken kimi gece uyumuyorlar. ama saat ondan sonra yatmak istiyorlar artık, istesem de ayık tutamıyorum. kızım çok zor dalıyor uykuya oglum ona nazaran daha iyi. üçüncü ay efsane mi gerçek mi ben de 3. ay bitince görücem inşallah.

doktorum yalnız kalmamam gerektigin söylüor hep. bir anneme bir kayınvalideme gidp duruyorum. annem bende şimdi iki haftalıgına. sonrasında yine nerelere giderim göçebe gibi bilmiyorum. tek istegim şu dönemi bir an önce atlatmak ve evimde kendi düzenimle çocuklarıma bakabilmek. dualarınızı bekliyorum.

Allah yardımcın olsun canım ikiz bebek sahibi olmak maddi manevi zor bir süreç ama Allah daha zorunu vermesin.Umarım en kısa zamanda atlatırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…