2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım ben çocuklarımı hastaneye götürmeye korkuyorum resmen
kıyamıyorum onlara
Zeynep'i ana kucağından düşürdüğümde gazi hastanesine götürmüştüm
elleri, kolları ve ayak bileklerini delik deşik ettiler kan almak için
ellerinden açtıkları damar yolunun hala izleri var, resmen derisini yırtmışlar
bu sebepten çok elzem olmadıkça götürmeyeceğim
sabah 5 e kadar bekledim kızımı
inledi sürekli
üstü açık uyudu, şimdi ateşi düştü çok şükür

doktora ise eşimin kurumuna götürüyorum
maliye bakanlığına
ali bey var, harika bir insan, çok da bilgili
üstelik ücretsiz
her bir bebeği 15 dakika evirip çeviriyor

sana da çok çok geçmiş olsun canım

ben 31. haftadan itibaren 2 saatte bi kullamama ragmen 32+6 da doğumum oldu.o herkesin sancı durumuna vebünyensine göre değişir.ben dil altı olarak bile aldım düşün.sen doktorunu dinle nidilatın bebelere bi zararı yok dopmalarından iyidir.

geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar...bebişlerimizle nice bayramlar görelim inşl...
biz memlekete gittik bayramda 2 gün durmadan ağladılar. apar topar toplanıp eve geldik. rahatladılar. sanırım evlerini tanıdılar. sonra o ağlamayı huy edindiler. uykuları geldiğinde hep öyle ağlıyorlar. miniğim gözlüğümü kırdı. dün doktora gittim kv baktı 4-5 saat. perşembe de diş doktoruna gidicem. okul açılmadan son rütuşları yaptırıyorum. :)))) eşim hiçbiryere götürmek istemiyor hem nazar değiyor diye hem de düzen bozuluyor diye.
bu arada beşiklerinde uyutmaya başladım tabi kv geldi düzen yine bozuldu. yine pusetteler. sadece biri uyanınca diğerini uyandırmasın diye beşiğine alıyoruz. ama uykuları çok varsa heryerde uyuyorlar. benden haberler bu kadar. umarım hepiniz iyisinizdir....

Ikiz Pasalarim dünyaya geldi. Bir ay oldu. Ama mama kullanımı konusunda tedirgin im. Günde kaç defa
Mama vermem gerekiyor. Ve ne kadar vermeliyim. Ölçeği suyu ne kadar olmalı. Bide Bebeklerim emdikten sonrada mama yedikten
Sonrada kusuyolar. Normal mi bu. Bebeklerime tekbakiyirum yardimciokun lütfen

refüsü vardır. ondan kusuyordur. yediklerinin hepsini mi kusuyor yoksa azıcık bir şey mi kusuyor o önemli. benim kızlarımda çok kusardı hem de yediklerinin hepsini. gaviscon infant kullandık, sütlerine kattık. 5 ay bu şekilde idare ettik. şimdi düzeldi. az kusuyorlarsa bu normal. tedirgin olma.
ben hiç mama vermedim. zaten üstünde yazıyordur. bildiğim kadarıyla 30 ml'e bir ölçek veriliyor mamalar. anne sütünden mümkün olduğunca vermelisin. doymuyorsa istediği kadar mama verirsin. çocuklar aç kalacak değil ya. mama işini o kadar dert etme.
kolaylıklar diliyorum.

Gözün aydın canım tek başına becerebiliyomusun?

hayırlı olsun canım.eğer sütün yetiyorsa mam verme tabiki ama yetmiyorsa sayısı önemli değil elbette çocukları doyuracaksın 30 cc suya bi ölçek genelde tüm mamalar.sağarak besliyorsan eğer aynı ccleri içerler mamadada.ama emziriyorsan bilemeyiz deneme yanılma:)

Yediklerinin yarısını cikariyo. Sütum yetmiyor. Aç olunca agliyorlar tabi yapck biseyim kalmiyo
Teşekkür ler cevap icin

Gucumum yettiği kadar becermeye çalışıyorum. Bugün tam bir ay oldu Bebeklerim doğali. Bir haftadır falan tek bakıyorum.
Sadece ikisi aynı anda acikinca problem büyüyor. Aynı anda emzirme zor oluyor.

Bende iki tane paşa annesi olcam allah kısmet ederse:)erkek bebekler daha huysuz oluyo diyolar bilmem doğrumu:)geceleri napıyosun uykuları nasıl

Bende iki tane paşa annesi olcam allah kısmet ederse:)erkek bebekler daha huysuz oluyo diyolar bilmem doğrumu:)geceleri napıyosun uykuları nasıl

Huysuzlar hemde çok. Gece birini emziuorum gazını çıkartıyorum altına bakıyorum uyutuyorum o zamana kadar digeri uyanıyor sonra aynı işlem ona uyguluyorum. Sonra diğeri tekrar mizirdaniyo birini ayagmda salliyorum diğerini emziriyorum
Gece de gündüz de yok ikiz annesi icin. Inşallah uykuları düzene girer uykuları. Herkes üç ay olunca düzene girer diyo ama bilmiyorum nolucak. Tek bakmak gerçekten sabir istiyorum. Tam ikiside doydu uyudu derken biri agliyo sonra sil baştan başa donuyosun. Bide benim oğlumun biri memed uyumak istiyo oda beni çok zorluyo .

havva neden emzisiyorsun en azından geceleri biberonla besle dayanamazsın tek başına bak biz 2013 ikiz annelerinde emzirerek devam eden tek başına bakanlarda yok.ben 3 kişi baktığım halde biberonla sağarak besliyorum ve nasıl düzenli bi hayatım var anlatamam.uyuya kalan yok memede.3 saatten önce mümküb değil uyanmıyorlar acıkıp.banada vakit kalıyor hele seninkiler 1 aylık şimdi neyse baya uyurlar ama biraz zaman geçince az uyuyacaklar ve hayat çekilmez bi hal alcak senin için.

Sütunu nasıl sagiyosu.n göğüs pompaları var onunlami. Zaten şimdiden zor oluyor.

Mama kullanıyorum zaten biberon veriyorum yoksa yetişemiyorm. Benim kiler bir aylik ama uyku ları da az hemen uyaniyolar. Sen uyurlar bayağı demiştin ama uyumuyolar canım

Canım ben hem emziriyorum hem tek bakıyorum üç ayın sonunda gerçekten uykuları düzene girdi nerdeyse gündüz uykusunda problem yok çabuk uyuyor lar ama saat ondan sonra benimkiler de memede uyumak istiyor başlarda emziğe alıştırmadım şimdi yeni yeni veriyorum emziği alınca Uykuya ddalıyorlar süt sağmayı bıraktım valla emzirmek daha kolayıma geliyor tek olduğum için diğer türlü biberon u hazırlayana kadar ortalığı yıkıyorlardı. Ne güzel sana yardımcı olanlar var ondan biberon kolay geliyor ama sütü olan annelere tavsiyem emzirsinler. Bir çok şeyden geri kalıyorum ama onların ememedikleri günleri hatırladıkça şükrediyorum ve emzirmeyi biberon hazırlamaktan daha çok seviyorum
Uykuları biraz arttığı için işimi gücümü yapabiliyorum bölük pörçük te olsa iş yapmayacağım yadda Yemeğim olduğu zaman sekiz saat bile uyuduğum oluyor çok şükür

kızlar suluk kullanmaya ne zaman başlanıyor? şimdi damaklarına sert gelir ben biberonla veriyorum siz ne zaman başladınız ?

canım biz 5,5 aylığız en hala biberonla veriyorum kızıma
oğluma bardak ile vermeye başladım
doktorumuz istedikleri kadar ver dedi
keyiflerine göre içiyorlar

moralini bozmak gibi olmasın ama
canım o 3 ay koca bir yalan
ama 5 aydan sonra ciddi bir düzelme oluyor canım

canım buradaki bir çok kişi sağarak veriyor ben de dahil ama
bir süre sonra rahat edenler emzirenler
2012 ikiz annelerine bakarsan görürsün
hem emdikleri için sütleri de bitmemiş
zor zamanı atlatmana az kalmış
iki ay daha dayan canım
sonra sen rahat edeceksin

ben sağarak veriyorum çünkü sütüm çok geç geldi
o zamana kadar biberona alışmışlardı
memeyi ağızlarına dahi almıyor şimdi benimkiler
gerçi babaları da hiç emmemiş benim kuzuların
belki ona çektiklerinden almıyorlardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…