- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.541
tuğba seni çok takdir ediyorum arkadaşım hem çok bilinçli hem çok dikatli hemde çok iyi bi annesin bence.ben bazen seni düşünüyorum nasıl tek başına baktığını ....dün annem kuaföre gittiğnde 2 saat yanlız kaldım çıldırdım.gerçi ben çalışıyorum bebeler bütün gün özlüyor ve eve gelince ikiside kendisiyle ilgilenmemi istiyor,birçok mkişi yazıyor yaşadıklarını dikat ediyorum sen bebelerin için hep faydalı olabları seçip uyguluyorsun o kadar çok sütün olmasına ragmen sağmaktan ve bebelerinin düzenini sağlamaktan vazgeçmedin ,takibimdesin sen ve kuzuların.seviyorum aylini ve selini:) selinin hastasıyım hele:) dün bide aşı vardı seninkilerinde bi kaç güne var biliyorum:) bi ateş oldular bütün gece uğraştım düşürmek için.
geçmiş olsun hiloş ..RABBİM şifa versin ..hiloş sen ve tuğba şanslısınız uyku düzeniniz değişmedi bebeklerin hiç ,hem sen bebeklerin güzel uyuyor daha ne yakınıyorsun ki :)) maş. de ve dua et ,benimkiler de sizin gibiydi nazar mı değdirdim ne bi bozuldu pir bozuldu düzeltebilene aşk olsun , okadar herşeye alıştırdım ama uyku bozuldu mu ne yaparsan yap geri gelmiyor o düzen ,kucağa ,ayağa alıştırmadım ama gece uykuları bozuldu ,bizimkiler diş sürecini böyle atlatıyor demekki ,yoksa gündüz saatleri geldimi uyurlar hiç şaşmaz ama gecelerimiz allak bullak oldu ..2 saat yalnız kalmayala çıldırıyorsan işin zor hiloş :)
annem bugün gidiyor haftasonu yok yarın eşimde yok toplantısı var ne yapcam bakalım.aslında yanlız kalınca iyi vakit geçiriyoruz ama akşamüstleri kucak manyagı oluyor benimkiler gece 9 akadar.hayırlısı artık ya bayramdada çok korkmuştum böle hiç üzmediler çok şükür.
kendine güven hiloş yaparsın korkma ,huylarını biliyorsun nasıl olsa ..korkmayınca sorun olmuyor korkunca sorun oluyor ,bi ara benimkiler gündüz çıldırıyordu ,artık dayanılmayacak durumdaydılar ,ilk döndükleri zaman ,inanırmısın kafayı yememek elde değildi ,ama inat ettim ,telkin ettim bak geçecek bak geçecek sakin ol diye,diye diye geçti gerçekten
delikız bu arada aşağıdakini nasıl yaptın hamsilerimi:) yapamadım bi türlü
pratik yollat bulabilirsin ağlamalarına izin vermeden biberonlarını hazırlıyorum ben anne sütü ile.sıcak su hep var zaten 2dakkiada ılınıyor sıcak suya koyunca biberonu.mama içinde termosta ılık su bulunduruyorum hemen veriyorum.memede biri ağlasa diğerini nasıl oyalıycan hele en büyük hatan mutlaka emziğe alıştır inatla o en büyük kurtarıcımız:) emzirmek bana her türlü zor geliyor valla.
değerli anneler ben ikiz anne adayıyım son üç kontrolümde bebeğimin birinin kafa ölçümü iki hafta ileride gözüküyor canımı sıktı bu durum dr önemli olmadığını söyledi ama normal ultrasonla bir sıkıntı olmadığı anlaşılır mı ya da sizde böyle bir durum olmuş muydu yardımcı olursanız sevinirim 28 haftalık hamileyim
merhaba kızlar..bayram dolayısıylaannemlere gelmıstık..bıraz degısıklık olsun dıye ama ezıyetten baska bısey olmadı benım ıcın..mısafırlerden, gelıp gıtmelerden mı yer degısıklıgı mı bılmem bızımkılere hıcc ıyı gelmedı.kv sagolsun, uyandırıp uyandırıp cocukları mısafırlere gosterıuyor.zaten uyku sorunumuz var, uyuması gerek dıyorum.uyutmayalım dıyıp cocukları aldı elımden, sapıttılar bıızmkıler.en sonunda dayanamadım ıkı uc laf soyledım ıs ısten gectı.
asıl mesele su kı, cokkkkkkkkk onemlı..yardımınıza ıhtıyacım var..kızlarımdan bırı emmek ıstıyor benı delı gıbı ama sut yok mememde.bıberonu reddeıyor.kucuk kızım ıse hıc emmek ıstemıyor bıberonu da zar zorr kavga dovus alıyor.ıkı saatte beslenırlerdı, cok sevınırlerdı bıberon saatlerınde.bır anda kabusa dobndu hersey.sımdı 4-5 saat ac durdu kızım mesela 50 cc sutu zor ıcırdım...napıcam bılemıyorum.3,5 aylık olduk.beslenme saatını 4 saate cek dedı doktor.yapıorum ama ıstemıorlar bıberonuç.sız kac saatte beslıyorsunuz ve vbahsettıgım bıberonu reddetme olayı basınıza hıc geldı mı?bu ay 200 gr almıs ıkısı de sok gecırdım ..burda doktora gıttıgımızde ogrendım ve cok uzuldum..yardım edın kızlar..perısan durumdayım...
nasıl kıyıpta uyandırdı anlamadım. bir kere olur iki kere olur ama sürekl uyandırınca da çocuklar çok huzursuz olmuştur.merhaba kızlar..bayram dolayısıylaannemlere gelmıstık..bıraz degısıklık olsun dıye ama ezıyetten baska bısey olmadı benım ıcın..mısafırlerden, gelıp gıtmelerden mı yer degısıklıgı mı bılmem bızımkılere hıcc ıyı gelmedı.kv sagolsun, uyandırıp uyandırıp cocukları mısafırlere gosterıuyor.zaten uyku sorunumuz var, uyuması gerek dıyorum.uyutmayalım dıyıp cocukları aldı elımden, sapıttılar bıızmkıler.en sonunda dayanamadım ıkı uc laf soyledım ıs ısten gectı.
asıl mesele su kı, cokkkkkkkkk onemlı..yardımınıza ıhtıyacım var..kızlarımdan bırı emmek ıstıyor benı delı gıbı ama sut yok mememde.bıberonu reddeıyor.kucuk kızım ıse hıc emmek ıstemıyor bıberonu da zar zorr kavga dovus alıyor.ıkı saatte beslenırlerdı, cok sevınırlerdı bıberon saatlerınde.bır anda kabusa dobndu hersey.sımdı 4-5 saat ac durdu kızım mesela 50 cc sutu zor ıcırdım...napıcam bılemıyorum.3,5 aylık olduk.beslenme saatını 4 saate cek dedı doktor.yapıorum ama ıstemıorlar bıberonuç.sız kac saatte beslıyorsunuz ve vbahsettıgım bıberonu reddetme olayı basınıza hıc geldı mı?bu ay 200 gr almıs ıkısı de sok gecırdım ..burda doktora gıttıgımızde ogrendım ve cok uzuldum..yardım edın kızlar..perısan durumdayım...
canım aklını karıştırmak gibi olmasın ben bebeklere fizik tedavi yapılmaz diye biliyorum. bir ahbabımızın bebeğinin normla doğum sırasında köprücük kemiğini kırılmış. doğum yaptığı hastanedeki doktor fizik tedavi önermiş. onlar başka bir doktora daha görünmüşler. o doktor bebeklere fizik tedavi yapılmaz demiş. hatta yanındayken üniversitedeki prof hocasını aramış doktor ve danışmış. prof. kesinlikle bebeklere fizik tedavi yapılmaz demiş. köprücük kemiği ve kolu sabitlenip kendi kendine kaynamasını bekleyeceklerdi. aynı durum değil belki ama bu konuyu oturup tartışmıştık.Slm kizlar ben hala bayram tatilindeyim tabii tatil denirse... Detali anlatmayayim gunum dr.da gecti
oglum genelde sicriyor ve arada kendini sikiyordu... Norologa goturdum cok sukur korktugum gibi bisey cikmadi
ama sol tarafini az kullandigi ortaya cikti... İnanin fark edilmesi mumkun degil... Basi yamuktu cok duzeldi ama dr.hem boynu hemde sol tarafi icin fizik tedavi verdi
ankarada ikisiyle zor giderim diye annemin yanina geciyorum
Yani ankaraya donemiyorum
bi de kizlar beninkiler 6 aylik ve destekle oturmasi gerekiyormus bebeklerin
destek yastik degilmis kendi elleriymis
oglum oturamiyor bu sekilde biraz geriden geliyormus ve onemliymis
16. haftadan sonra beliriri biraz. 20. haftada birden karnın orataya çıkar. 20. haftada anlarsın tam olarak hamile olduğunu. birden karnın çıkar ve birden ayda 5-6 kilo birden alırsın. yani 20. haftada artık sana herkes hamile muamelesi yapar. birden tostombul oluyorsun.slm arkadaşlar bende tüp bebek tedavisiyle ikizlerime hamileyim,9 haftalık oldum,benim merakr ettiğim şey karnım ne zaman büyümeye başlıycak tek bebekler gibi 16. haftadamı belli olcak,beni aydınlatın lütfen tecrübeli anneler
ilk 3 ay düşük tehlikesi var evet. sonradan rahatsındır. ikizlerde en rahat dönem 12 ve 28. haftalar arasıdır. 12. haftaya kadar düşük tehlikesi 28. haftadan sonra erken doğum riski olur. tabi herşey normal ilerlerse. hamileliği boyunca kanaması olur sürekli yatanlar var. 12 ve 28. hafta arası normal bir yaşantı yaşayabilirsin.Kızlar ikiz bebişlerdede tek bebeklerde olduğu gibi 3 aydan sona düşük tehlikesi azalıyomu?bide gebeliğinizde hiç alttan muayene oldunuzmu
Teşekkür ederim canım 14. Haftadayız çok şükğr.başka bi topikte okudum ondan sordum.rahim 22. Haftaya kadar acık oluyomuş sona yavaş yavaş kapanıyomuş dedi saçma buldum size soruyum dedimnasıl kıyıpta uyandırdı anlamadım. bir kere olur iki kere olur ama sürekl uyandırınca da çocuklar çok huzursuz olmuştur.
aynı aylarda benimkilerde de iştah sorunu vardı. acaba biberondan mı dedim. değiştirdim olmadı yine daha az içtiler. ama geçici oldu bu dönem. başka kişilerin bebeklerinde de bu durum böyle. beslenme süreleri arttı. 2 saatte bir doyururken önceleri 3. aydanasonra 4 saatte bir beslemeye başladık.
nasıl ki bir dönem bebeklerin gaz problemi oluyor ve geçiyor sonradan, aynı şekilde bu iştahsız olma durumları da bu dönemlere rastlıyor. ve geçiyor. insan perişan oluyor sürekli elinde biberonla. bir de doktorum bana anne sütünün kalitesi bu dönemlerde değişir. artık daha doyurucu olur. bebek az içse bile uzun süre tok kalabilir demişti. ikna olmuştum o zaman. sonradan düzeldiler çok şükür.
moral bozukluğunu anlıyorum. ben de perişan oluyordum. benimkiler 1300 ve 1800 gr doğdular. 1 gr bile kilo almaları benim için çok önemliydi. dediğim gibi geçecek bu dönem. kolay gelsin.
canım aklını karıştırmak gibi olmasın ben bebeklere fizik tedavi yapılmaz diye biliyorum. bir ahbabımızın bebeğinin normla doğum sırasında köprücük kemiğini kırılmış. doğum yaptığı hastanedeki doktor fizik tedavi önermiş. onlar başka bir doktora daha görünmüşler. o doktor bebeklere fizik tedavi yapılmaz demiş. hatta yanındayken üniversitedeki prof hocasını aramış doktor ve danışmış. prof. kesinlikle bebeklere fizik tedavi yapılmaz demiş. köprücük kemiği ve kolu sabitlenip kendi kendine kaynamasını bekleyeceklerdi. aynı durum değil belki ama bu konuyu oturup tartışmıştık.
sonra başka bir arkadaşımın 4 aylık oğlu var şimdi. sürekli aynı tarafa yattığı için çocuk boyun kaslarının sol kısmında bir problem varmış güya. doktor fizik tedavi vermiş. 2 gün gitmişler sadece. hiç ağlamayan, son derece huzurlu olan bebeğin hali huyu değişmiş. bırakmışlar tedaviyi. gece gündüz ağlamış, uykusu kalmamış vs. sonradan başka doktora danışmışlar. problemleri dönemsel olan ve geçici olan bir problemmiş ve kendi kendine geçermiş.
biliyorsun her konuda doktorlar arasında fark var. böyle önemli konular arasında da fark var malesef. nasıl bir tedavi yapılacak bilmiyorum. sadece masaj mı, elektrik akımı mı? belki de elektrik akımı tehlikelidir sadece. belki de bu kural yenidoğanlar için geçerlidir. yanıltmayayım seni. fizik tedavi olayını bir araştır derim. aklını da karıştırdım biliyorum.
en kısa zamanda evine dön inşallah. kendi düzeni başka insanın. geçmiş olsun.
16. haftadan sonra beliriri biraz. 20. haftada birden karnın orataya çıkar. 20. haftada anlarsın tam olarak hamile olduğunu. birden karnın çıkar ve birden ayda 5-6 kilo birden alırsın. yani 20. haftada artık sana herkes hamile muamelesi yapar. birden tostombul oluyorsun.
ilk 3 ay düşük tehlikesi var evet. sonradan rahatsındır. ikizlerde en rahat dönem 12 ve 28. haftalar arasıdır. 12. haftaya kadar düşük tehlikesi 28. haftadan sonra erken doğum riski olur. tabi herşey normal ilerlerse. hamileliği boyunca kanaması olur sürekli yatanlar var. 12 ve 28. hafta arası normal bir yaşantı yaşayabilirsin.
Canım banada emzirmek nasıl kolay geliyor anlatamam hem çok zevkli oluyor birde yatarak Emiyorlar dinleniyorum diğerininde ağladığı çok nadir oluyor ikisinide emziriyorum aynı anda yastıkla destekleyip. Küçük kızım biberon dan içerken hep genzine kaçırıyordu zaten şimdi hepimiz rahatıZ çok şükür. Sorma ya emziğe nasıl alıştırabilirim tam üç tane emzik denedim kauçuk daha sağlıklı diye chicconun almıştım şimdi nukun silikon yarı damaklılarından aldım ama bi türlü almıyorlar önerin varmı. Nasıl alıştırabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?