evet doğru, meslektaşmıyız
evet canım. sık giremesem de öğretmenlikle ilgili bişey duydum mu unutmuyorum demek ki:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet doğru, meslektaşmıyız
evet canım. sık giremesem de öğretmenlikle ilgili bişey duydum mu unutmuyorum demek ki:)
ya kızlar özellikle filizcim ben de dun ıkı kere böyle pıt eder gıbı bırsey oldu ama ıs yerındeydım sonra eve geldım senın dedıgnı uyguladım bazı arakdaslarda onermısdı sırt üstü yattım bekeldım bıraz cıkolata yedım yok tıkmık yok. telaş yapdım esımde kızdı uzuldum ama hanı sırustu kesın atardı acaba sırt ustu uzanmamaı ı sevmıyor
bebısın uyumusta olabılır:) nerdeyse gunun yarısından fazlsını uyuyarak gecırıyorlar bu haftalarda benımkıde baze okadr mıskın oluyorkı korkuyorum..gece yarısı bazen uyandıgımda bakıyorum cosmus...allah hepımızın yavrusunu korusun..belkı bebegın esının yerınden dolayıda daha az hıssedıyosundur endıselenme uzulme bosuna zaten hamılelıgın boyunca cok tekme yıceksın:) dedım ya hıssedıp sona bır sure hıssetmemek daha kotu resmen moralın alt ust oluyor...
evet canım doğru soyluyrosun ılk bebegımı kaybetmısdım bundan basda sıkıntılar oldumusdu her doktora gıttıgımde once kalp atışına bakıyorum kalbım yerınden cıkcak gıbı oluyor doktorumda tekmlerı hıssedınce ııcn ancak ozaman rahatlıycak dedı ınsallah bekliyorum bende
ne guzel veren rabb ınsallahh benıde 2.cıs ıcın ugrastırmaz arkadasımmmmcanım bızzım bı akrabamız var 35 yasında ilk oglu oldu suan 8 yasında felan sonra tekrar bebek duşundu olamadı uzun zamandır sonra doktora gıttı yumrtlaıkların bıtmıs nerdeyse zor olur demıs asılama dırek deneyelim demıs suan 3 aylık ıkızlere gebe aşılamayla ıkız tuttu yanı oda sokta
eklerım tabı canımmmm hayılı olsun oglusunGünaydın. herkese sağlıklı günler diliyoru .umarım herkes bebişleriyle mutlu ve sağlıklıdır.biz dün doktora gittik cinsiyetimiz belli oldu.küçük kızımıza bi erkek kardeş geliyor..filizcim listeye eklersen sevinirim.
benim ikinici gebelik olduğu için tetanos aşısı olmayacağım..bir dozunu 5. ay diğer dozunu da 6.ay bitince oluyorsun aşıyı.
tamam cnm eklerım progestANI iç cnm bende ıcıyorum aksatmaaa..buarada bız 5 aydır kardesız kocacımlaagünaydınn herkesee kızlar benim de oğluşum paşam şehzadem geliyoooor
filizcim teyzesi bizi de ekle listeye
dün gittim kızlar kanamam olmuştuya progestan verdi mutlaka dinleneceksin dedi valla ne mümkün sabah okul sonra kızım hiç dinlenemiyorum dedim o zaman rapor yazıyım 20 gün dedi semineri de kurtarır gitme yat dedi
ama ben okulda dinleniyorum evde olsam hiç oturamıcam biliyorum dedimen azından okulda çocuk da kalmadı seminer de rahat oluyo oturuyorum bişi yapmıyorum dedim
tamam ama o zaman söz ver dinleneceksin oturup uzanacaksın ayakta kalmayacaksın dedi. karnındakini de düşünmek zorundasın dedi
tmm ama kızım 2 yaşında gece kalkıyo uyumuyo mecburen ayağıma alıyorum bazen sabaha kadar ayağımda kalıyo,, kucağıma geliyo, karnıma atlıyo, peşine koşuyorum falan dedim başka çözüm bulacaksın gerekirse beşik kur dedi :) kucağına da alma dedi artık karnındakini de düşün dedi
2 ay kocişle de kardeşiz![]()
canımm benım karın yapım darmıs yanı o yuzden hem gobek cok cıkar hemde hıssetmem belkıde ondandır.ama bak sana drumun dedıgını aktarıyım dedımkı ne zaman hıssetcem? 20.21 haftanda hıssedersın ee dedım ben pıt pıt hıssedıyorumya kızlar özellikle filizcim ben de dun ıkı kere böyle pıt eder gıbı bırsey oldu ama ıs yerındeydım sonra eve geldım senın dedıgnı uyguladım bazı arakdaslarda onermısdı sırt üstü yattım bekeldım bıraz cıkolata yedım yok tıkmık yok. telaş yapdım esımde kızdı uzuldum ama hanı sırustu kesın atardı acaba sırt ustu uzanmamaı ı sevmıyor
evet canım doğru soyluyrosun ılk bebegımı kaybetmısdım bundan basda sıkıntılar oldumusdu her doktora gıttıgımde once kalp atışına bakıyorum kalbım yerınden cıkcak gıbı oluyor doktorumda tekmlerı hıssedınce ııcn ancak ozaman rahatlıycak dedı ınsallah bekliyorum bende
ay hadi gözün aydın,çok sevindim ne zamandır bekliyordun.iyice dinlen eğlen bakalım.
günaydınlar .ohh bende anneme gitmek istiyorum ama en yakın tarih bayramuçak biletini şimdiden alayım ucuz olur dedim işbankası kartım ile alamadım bi türlü . işbankası hacklenmiş galiba
oh oh ne güzel bebiş annneanneye ziyarete mi gidiyor:)
Dün sünnet olayı konuşulmuş cinsiyeti öğrenemedik ama erkek gelecek gibi geliyor eğer erkek olursa ben de 1 hafta içinde yada en geç 1 ay içinde yaptırmayı düşünüyorum.
basın sagolsun canım..bende ılk bebegımı 14 haftalıkken kaybettım.oyuzden panıklıyorum.bundada12.haftada kanam oldu rısklı bolgede bebekle es arasında ondan berıdır huzursuzum.. alısıcaz zamnla artık.banda aynı demıstı hıssedınce panıklemezsın dıye ama ben sımdı daha panıgım nıye oynamadı dıye.elimde olsa hergun ultasona gırıp bakıcam.
ne guzel veren rabb ınsallahh benıde 2.cıs ıcın ugrastırmaz arkadasımmmm
eklerım tabı canımmmm hayılı olsun oglusun
tamam cnm eklerım progestANI iç cnm bende ıcıyorum aksatmaaa..buarada bız 5 aydır kardesız kocacımlaa
canımm benım karın yapım darmıs yanı o yuzden hem gobek cok cıkar hemde hıssetmem belkıde ondandır.ama bak sana drumun dedıgını aktarıyım dedımkı ne zaman hıssetcem? 20.21 haftanda hıssedersın ee dedım ben pıt pıt hıssedıyorumdedı o bebek deıl ya bagırsaklarındır yada bebegın geçiş kordonudur dedi dedım yok yok ben hıssedıyorum
güldüü ii ole olsun dedi
korkma yanı bende her zaman hıssedemıyorum genellıkle cıkolata yıyınce sola yat belkıde ole daha cok hıssedersın benım karnım dedıgım gıbı dar oldugundan sırtustu hıssetmem daha kolay kuzum endıse etme aman he bende dun hıssetmedım 1 sefer oldu okadar
KIZLAR hıssedemıyorum dıye panık yapmayın emınım hıssedıceksınız sızde 20 haftada daha net olur ..
buarada benım dr uygun pozısyonu yakalamak ve olcum ıcın gobegıme vuruyordu bende öle yapıyorum bazen yatıp kendımı dınlıyorum anca ozaman hıssedıyorum pıt pıtları
--buarada ayy ruya gordum okadar guzeldıkiii kızım dogmus ama doguma kadar ben korkuma kıyafet alamamısım hıc kıyafetı yokmus battanıyeye sarmısızhastaneden eve geldık emzırıyorumm sonra mevlut yapıcaz dıyorum beyaz carsaf vardı taşlı onu serelım arıyoruz arıyoruz bulamıyoruz ..yengem dıyor dur bendede onun pembesı var taşlı cok guzel onu serelım tamam dıyorum serıyoruz onu mevlut yapıyoruz .ruyama bakın dogurdum emzırdım mevlutunude yaptım
![]()
filizcim benımde göbeğim cok cıkdı aslında ama zayıf degılım ben suan 70 kıloyum 6 kılo aldım bıde sıze bırsey soyluycem sızdede oldumu bılmyorum ama benım göbek delıgım dışarı çıkıyor :)cok tuhaf ıcı yumuşadı ust tarafı dışarı çıkmaya başladı esım ben bakamam dıyo guldurdu benı dun gozunu kapatıyor
canım benımde gobegımın delıgı buyudu ve ıcı kocaman oldu nıeyse
hele bıde göbek etrafında kıllarda cıktı esım bakmak ıstesede utanıyorum offfkıla karsı tiki var adamın komple epılasyona gıttım saolsun hepsı gerı cıktı hamılelıkte olan bıseymıs keske gıtmeseydım dogurup ole gıderdm dıyrum
aman napalımmm artık dun dedım esıme 6 ay sonra eskı halıme doncem bak sımdı bakımsız olabılırım ama hersey kızın ıcın
ciddimisinnnnsenin rüyanın %90 aynısını ben görmüştüm kızımda.okuyunca cok sasırdım sımdı.tek fark ben mevlit yapmamıştım ama bebeği eve getirince üstüne örtecek örtüsünü bulamıyordum.![]()
eşim ela gozlu bazen guneste yesıl gıbı oluo kaynanamda yeşil gozlu bızım aılede yok hiçççç renklı ama cok ısterımm renklı olmasınıcanım bende emzırdıgımı gormusdum bıde kıvırcık saclı mavı gözlü bır oğlandı esıme anllattım delımısın ne mavı gözlü su dıyor:) bızde yokda mavı gözlü
kızlar benımde eltıler var bıtanesı nakarda yanımda degıl ankardakı dugunume bıle gelemdı nyemıs hamıleymıs tamam hamıledır kotudur analrım ama ınsan bır arayıp ALLh mesut etsın demezmı sonra bunun gecen yıl kızı oldu esım tutturdu gıdelım ayıp olur dıye neyse zorla gttık düşünsene benı aramyan bırının aygına gıdyorum memlekete gıderken gıttık kadın kendıne oyle değer verdıyorkı takımızı takdık zaten benı cok sallamadı gıttıdımde havalı baya sonra ben gecen yıl dusuk yapdım yıne aramadı esım annelr günüde onu aradı pat dıye telefonu bana verdı bende ne yapayım konuşmak zorunda kaldım e bu yıl ben hamıle kaldım yıne aramdı anneler gunu geldı yıne aramadı bende aramdaım ben salakmıyım okıymetlıde ben neyım . kayın pederımde armadı valla esımide tebrık etmedı. anlamıyorum ya sen verdıkce ınsanlar kıymete bınıyo. cok moralım bozuluyor esımede dıyemeıyorum ınsanların arkasında konuşma dıyo he oylemı ozaman bende konuşmam ama tavrımıda koyarım yanı onların cocugu kıymetlı bızımkı neeeeeeeeeeee
bende hıssetmıyorum ya ssırf buyuzden canımı sıkıyorum
kızlar gunaydın erkenden toplasmıssınız...
bebeklerı hıssetmekten bahsetmıssınız bn zayıfım dıye heralde tık tık vurusunu hıssedıyorum arada bır hıssetmedıgım cok oluyor ve fena can sıkıyor...oyuzden hıc acele etmeyın ya saglıklı olsunlarda varsın gec hıssedelım hareketlerını...
ya kızlar özellikle filizcim ben de dun ıkı kere böyle pıt eder gıbı bırsey oldu ama ıs yerındeydım sonra eve geldım senın dedıgnı uyguladım bazı arakdaslarda onermısdı sırt üstü yattım bekeldım bıraz cıkolata yedım yok tıkmık yok. telaş yapdım esımde kızdı uzuldum ama hanı sırustu kesın atardı acaba sırt ustu uzanmamaı ı sevmıyor
bebısın uyumusta olabılır:) nerdeyse gunun yarısından fazlsını uyuyarak gecırıyorlar bu haftalarda benımkıde baze okadr mıskın oluyorkı korkuyorum..gece yarısı bazen uyandıgımda bakıyorum cosmus...allah hepımızın yavrusunu korusun..belkı bebegın esının yerınden dolayıda daha az hıssedıyosundur endıselenme uzulme bosuna zaten hamılelıgın boyunca cok tekme yıceksın:) dedım ya hıssedıp sona bır sure hıssetmemek daha kotu resmen moralın alt ust oluyor...
ciddimisinnnn
bende sadece battanıye bulmusum oda cıft kısılık battanıyekorka korka bebege bısey alamamısız col ılgınc aynı ruya olması
eşim ela gozlu bazen guneste yesıl gıbı oluo kaynanamda yeşil gozlu bızım aılede yok hiçççç renklı ama cok ısterımm renklı olmasınıbıde benım gogus ucum hıc yok dıyorum yaa bak hıc bıseye gerek kalmadı emıyor ne guzel dıyorum ne hayırsa
![]()
ben de nehardan gazı aldım ama yanlış kişiye patladım :)) gittim eşime patladım, bi tebrik etmiyorlar. sen de bi hediye almıyorsun oğluşuna insan heves etmez mi v.s v.s ...
ben de 2 kez hissettim akşam resmen tekme gibi, bariz bişey normal gaz falan değil, şimdi 2 gündür de hissetmiyorum çok canım sıkkın, doktora falan mı gitsem yaaaaaaaaaaa
ya inşallah sağlıklıdır, ben hissetmeyince hep korkuyorum kalbi mi durdu acaba diye :18:
ben de telaş yapıyorum eşim de kızdı, 9 ay böyle mi geçecek diyor. dedim böyle geçecek evet. annelik böyle bişeymiş, içinde olduğunu anladığın andan itibaren endişe, korku... tatlı da yedim bir sürü dün bana mısın demiyor.
ben doktora her gittiğimde ilk sorduğum şey, iyi mi, kalbi atıyor mu? oluyor
ay valla 2 gündür tık yok, acaba uyuyor mu dedim ama niye hissetmiyorum 2 gündr[/a
ah dıyorumkı esıme cocugumu yırtık yetiştircm valla yapıstrısın lafı yerı gelınce benım gıbı olmasın . ben esıme korkumda cok sıkayet edemiyorum bılıyormusun cunku tehdıt edıyor hadı doktora gıdıyoruz ozaman dıyor dokotra ne dıycem tekmeatmıyormu dıycem zaten bana ancak ahzıran sonu hıssedersın demısdı adamdalgamı gecıyon sen dıycek ah kızlar esımız ne anlaycak çocuk bızım cımızde onlar daha baba olmadı doğunca ancak anlarlar
mucize başka bişey değil bende geçen mayısta hamile kalmıştım haziran snu kaybettim kimyasaldı şubat 17 tahmini doğumdu ve ben şubat ayı çok üzüldüm özellikle ayın 17 si geçmek bilmemişti ama meğersem mucizem 14 nisanda konmuş göbüşümesenı cok ıyı anlıyorum.bende ılk bebegımı kaybettım gecen yaz.bebegım yasasaydı mart ayında dogacaktı.ıcımden hep gecırıyordum belkı de marttan once tekrar hamıle kalırım dıye.24.02 da hamıle oldugumu ogrendım cok sevındım cok agladım cok korktum.cok sukur bugunlere geldık.ınsallah bu bebeklerımızı saglıkla kucagımıza alırız.kaybettıgım bebegımı nedense hep kızım dıye severdım.daha 9 haftalıktı kalp atısı durdugunda.o bızım masalımızdı.sımdı cok sukur oglusum aslanlar gıbı gelıyor.ama pat kut tekme atsa daha ıyı olacak![]()