28.11.2013 de doğmasını beklediğim bi kızım olacak inşallah.şimdilik herşey yolunda gidiyor.
Hilal ile konuştum, ağrısı olduğundan zor konuşabildi ama bebek ve kendisi iyimiş çok şükür... Zor konuştuğu için yormak istemedim daha sonra detaylı bilgi alırız artık. Bebişi küvezdeymiş henüz görememiş. Kıyamam nasıl merak ediyordur şimdi...
Kizlar çok agrim vardı yazamadim kizimi hala görmedim ama esim gördü bana benzetmis.1190 gr ve kendi solunumunu kendi yapabiliyormus.sut vermem 1ay yasakmis gördüğüm tedaviden dolayi.onumuzdeki günler cok kritikmis .herkesten allah razı olsun
aynı dert bendede var canım annesinin adı nur ama içinde nur olan isme karar veremedik tutturmuş Aynur veya nurcan olsun diye bende diyorum bütün zorluğu çeken ben ağrılar sancılar çeken ben ismi koyacak olan o ge
lde delirme bari akıl verin içinde nur olan isimler konusunda
herkese keyıflı bol mutlu haberli bol sağlıklı bol tepikli bir hafta dılıyorum
hafta sonu cok hızlı gectı
dinlendim biraz ama kaşıntılarım benı mahvetttı
bileklerimin bir karış yukarısıda dahıl ayaklarımın ustu oylecok kasındı kı oturup agladım
bu sıkıntıda olan var mı merak edıyorum doktoruma ulaşabılırsem sorucam randevu persembe günü
sanırım dayanamam o zamana kadar dün gece 4 ten 6 ya kadar ayaklarım suyun ıcınde oylece oturdum
ışe de topu topu 2-3 saatlık uykuyla geldım
kasınma problemı yasayanlar ne care buldunuz ltf söyleyin
bileklerimin bir karış yukarısıda dahıl ayaklarımın ustu oylecok kasındı kı oturup agladım
bu sıkıntıda olan var mı merak edıyorum doktoruma ulaşabılırsem sorucam randevu persembe günü
sanırım dayanamam o zamana kadar dün gece 4 ten 6 ya kadar ayaklarım suyun ıcınde oylece oturdum
nevy ben ekşimeye karşı rennie duo şurup kullanıyorum...doktoruna sor sende kullan istersen..bana iyi geliyorgünaydıın kızlarr nasıl gidiyor hamilelik bende miğde ekşimesi var bu ara ya yakıoo boğazımıı sizlerde nasıll varmı bi problem...
günaydın ortadoğu ve balkanların en güzel en fit anneleriumarım hepiniz iyisinizdir...hilalcim seninde kurtulmana çok sevindim..inşallah bebişinide kucağına alacaksın kısa sürede...rabbim ayşegül ve senin bebeğine şanslı sağlıklı ve huzurlu bir ömür nasip etsin...
cumartesi günü yine acildeydim kızlar mantar ve idrar yolları iltihabı olmuşum doktor vagi-hex diye bi ilaç verdi 16 tl falan..sgk karşılamıyormuş ama hamileler güvenle kullanabilir dedi. ilk defada o koltuğa oturdum vajinal muayene yaptılar bana:78: martı kaşlı esmer sert duruşlu bi doktor geldi..meğerse adam çok kibar biriymiş. bende saf gibi ilk defa böyle bişey yapıyorum ilk deneyimim dedim...ağzımdan çıktı çok utandım...güldü falan..ilk deneyiminse nazik olalım bari dedi kinayeli bi şekilde çok utandım yerin dibine girdim...kendimede içimden söylenip durdum..vajina açıklığına bakacakmış ben karşıdan bakıyo sanıyordum resmen elini öyle bir derine soktuki..o kadar acı hissetmedim şimdiye kadar kurcalayıp durdu tabi ben birazcık bağırmak zorunda kaldım...odadan çıktığımda dayak yemiş gibiydim...hep doğum yapanlar anlatır gelen giden açıklığa bakıyor ama doğum sancısına hissetmiyosun diye meğersem bu muymuşş her gelen ebe elinimi sokacak...ciddi anlamda korktum...acilde bekleyen bayanlar vardı....kimisi kanamalı 38 haftada kimisi 41 de hala doğum yapamamış...hastaneden dahada hasta olarak çıktım....eşimlede biraz limoniyiz..erkek doktor kontrol etti diye..çok gıcık olduğum bişeydir..neticede doktor ben elbisemle kapadım adam bakmadı bile...çok asabım bozuldu...devlet hastanesi bayan nöbetçi doktorda yok...hiç cahil bi adam değildir ama cahilce davrandı...cinsellikten kaçıyomuşum ama doktor elini kolunu sokmuş falan tarzında şeyler söyledi...çok kırıldım..ben ona anlattıkça anlatma sinirlendirme beni falan dedi...sanki içerde erkek arkadaş edindim de onu anlatıyorum tövbe tövbe...bende ebe bul bi daha gitmicem doktora ikimizede bişey olsun sonra gör dedim...şimdi konuşmuyorum.:95:
Arkadaşlar meraba.benim sizlere 2 tane sorum olacak.1.si öğretmen olan annelerime.malum bu hafta seminerler başladı.ben 1 ay önce erken doğum riski taşıdığım için dilekçe verip seminerimi merkezde almak istediğimi söyledim.seminerler merkezde onu hallettik.fakat ben köyde görev yapıyorum ve yolu biraz bozuk okul köy okulu hijyen değil.e doğum izinlerinin 6 aya çıkmasını bekledim oda olmadı.benim yaklaşık bi 20 günlük rapor hakkım kaldı 2013 yılı için.16eylülde doktor randevum var.çalışamaz rporu vercekki bana köye gitmiyim.şöylede bi durum var o raporu aldığım zaman 32 haftalık olcam ve doğum iznim başlamış olcak.doğum iznimi ne kadar geç kullanmaya başlasam o kadar iyi diyorum.acaba öncesinde parça parça 10-10 rapor hakkımı kullanabilirmiyim.çalışabilir raporu alıp.bazı yerlerde milli eğitim bu konularda sıkıntı çıkarabiliyor.ve benim doktorum rapor konusunda çok hassas.gerekmedikçe vermiyor.sağlık ocağından alsam oda 20 gün veremez.napcağımı bilemedim.benim gibi bu sıkıntıda olan yada bu konuda yol gösterecek olan biri varmı?
2.sorum ise tüm annelerime:)))
Doğumdan sonra doktoruna hediye almayı düşünen varmı.ben doktorumdan memnunum ve yi ilgileniyo.doğumdan sonra bi hediye almak istiyorum.
Canim ben de ogretmenim, benim de izin konusunda kafam baya karisikti, soyle bir cozum buldum. İlk donemi kapatmak icin dogum sonrasi hakkimiz olan 8+2 haftaya( yasa o zamana yururluge gecer diye tahmin ediyorum) 3 hafta dogum oncesi hakkimdan aktarmam gerekiyor, yani 32 de degil 35 de izne ayrilmam gerekiyor, suan 31. haftadayim, o da 1 ekime denk geliyor, yani benim toplamda 4 hafta okula gitmem gerekiyor. Bu 2 hafta seminerlerde gidip, sonraki 2 hafta rapor alip, 35'te de izne ayrilmaya karar verdim.
Arkadaşlar meraba.benim sizlere 2 tane sorum olacak.1.si öğretmen olan annelerime.malum bu hafta seminerler başladı.ben 1 ay önce erken doğum riski taşıdığım için dilekçe verip seminerimi merkezde almak istediğimi söyledim.seminerler merkezde onu hallettik.fakat ben köyde görev yapıyorum ve yolu biraz bozuk okul köy okulu hijyen değil.e doğum izinlerinin 6 aya çıkmasını bekledim oda olmadı.benim yaklaşık bi 20 günlük rapor hakkım kaldı 2013 yılı için.16eylülde doktor randevum var.çalışamaz rporu vercekki bana köye gitmiyim.şöylede bi durum var o raporu aldığım zaman 32 haftalık olcam ve doğum iznim başlamış olcak.doğum iznimi ne kadar geç kullanmaya başlasam o kadar iyi diyorum.acaba öncesinde parça parça 10-10 rapor hakkımı kullanabilirmiyim.çalışabilir raporu alıp.bazı yerlerde milli eğitim bu konularda sıkıntı çıkarabiliyor.ve benim doktorum rapor konusunda çok hassas.gerekmedikçe vermiyor.sağlık ocağından alsam oda 20 gün veremez.napcağımı bilemedim.benim gibi bu sıkıntıda olan yada bu konuda yol gösterecek olan biri varmı?
2.sorum ise tüm annelerime:)))
Doğumdan sonra doktoruna hediye almayı düşünen varmı.ben doktorumdan memnunum ve yi ilgileniyo.doğumdan sonra bi hediye almak istiyorum.
Kizlar çok agrim vardı yazamadim kizimi hala görmedim ama esim gördü bana benzetmis.1190 gr ve kendi solunumunu kendi yapabiliyormus.sut vermem 1ay yasakmis gördüğüm tedaviden dolayi.onumuzdeki günler cok kritikmis .herkesten allah razı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?