2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
doğum gunun kutlu oolsun bebişinle nice yaşlaraaa

Mutlu yillar canim :))

:) herşey gönlünce olsun canım. mutlu yıllar. eşinle bebişinle huzurlu mutlu gönlünün dilediği gibi yaşarsın inş.
Tebrik ederim yeni yaşını. Öptüm.
Sevgiler.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için kızlar..
o kadar duygusalım ki bugun anlatamam evden işe gelene kadar serviste hastanede iş yerinde salya sümük ağladım :))
ne oldu diye merak ediyo arkadaşlarım bilmiyorum sadece ağlamak geliyo içimden diyorum.
gebelik duygusallığı çok fenamış yaaa

aayy canım kıyamam annelik duygusallığı demekki :) geçen gün bende saçma sapan durup dururken ağladım. eşim ne oluyo diyo bişey yok deyip gülüyorum sonra geri ağlamaya başlıyorum :)gebelik sendro mu benim ki herhalde :)

canım bilgiler için çok tşk. ederim. benim sağlık ocağı kaydım yok hala olma şansım varsa yarın gider kaydımı yaptırır görüşürüm o halde.
tekrar tşk. ederim.

maşallah kızına babasını severse doğduğunda verirsin babası susturur :) bizimkide bi tek babaya tepki verio. babası severken konuşurken tepio. ama başka zaman teperken halasına falan elletelim dioruz hemen duruo sıpa :) bilgide bana bu gğne kadar ne idrar ne kan tahlili yapılmadı bende ondan sıkıntılıyım acaba gerekmi görmüyor yoksa unutuyormu ya da gerek görmüyorsa neden gerek görmüyor. banada orda özel odayı önceden ayarlaman gerek falan dediler. yani muayenede çok önemli diilde acaba doğumda nasıllar ilgileniyorlarmı sonrasında pişman olmaktan korkuyorum. o yüzden plan yapamıyorum hayırlısı hangisiyse rabbim ona yöneltsin inşallah. bende şekerleri halledeyim çantayı hazırlıcamda bizde bi tek dolabı yerleşti beşiği falan daha salonda duruyo temizlik yapılıp yerleşicek yatak odasına. onuda annem sakın yapma dio annemi bekliorum bayramda gelicek inşallah. o zaman onunla yavaş yavaş yapıp yerleştiricez bakalım. bizde sizi öptük kızımla kocaman

günaydın kızlar :) umarım herkesler iyidir bugün dr randevuöuz var çok heyecanlıyız iş çıkışını sabırsızlıkla bekliyorum

canım geçmiş olsun. dikkat et kendine. benim anlamadığım bi şikayetinmi vardı yoksa rutin kontrollerdemi farkettiler bunu? ilk defa duydum. ilaç falan mı kullanmaya başladın. umarım en kısa zamanda geçer.

kızlar bebişlerinizin isimleri netleştimi ben allah izizn veriirse
kızımın adını ''nevra'' koyucam nasıl
Saf Temiz Berrak anlamına geliyoırmuş bide beyaz çiçek

oooo 20 kişiyiz şuan forumda herkes gelmişşş

benim keyfım bıraz daha ıyı kasınma derdım az da olsa geçti günde 3 kere banyo yaparken şimdi 1 kere yapıyorum sonra sür mustellayı
valla vucudun elastikiyetini hakkaten arttırıyormus onu anladın

sanırım kasıntılar ödemden oluyormus kremı sürünce ödemler daha az canımı acıtmaya basladı böylece kasıntılarım azaldı dıye düşünüyorum

hala yatak almadım doğum cantamı hafta sonu hazırlamayı düşünüyorum
işide pzt bırakırım

bi derdim aksamları en az 3-4 kere uyanıyorum dolaşıyorum

benden durumlar böyle

ben hastanede verirler diye hasta bezi almayı düşünmüyordum.. zaten eğer kanama çok yoğun değilse sadece ilk gün lazım oluyormuş seninde dediğin gibi.. alsam mı ki yine de acaba?

her hastane vermiyor bence al ihmale bırakma ılk kanama yogun oluyor çok maliyeti yok zaten 8 tl falan ama işe çok yarıyor

benim ki bu randevuya kadar bakıyodu bu randevu kana idrara bakmadı ama nst ye girdik iyi kide girmişiz sancı çıktı serum yedik 2 ünite .....

herkese günaydınnn

bende hiç nst ye girmedim... hatta biraz geri kafalıyım galiba bu konularda herhengi bir sorun hissetmiyorsam durup dururken niye nst ye gireyim ki diye düşünüyorum? ne faydası var beni bi aydınlatın hele...

canim benim nabiz da yukselior 120lere. Gece terlemen var mi benim sirilsiklam hava soguk olmasina ragmen. nefes darligi da oluyor carpinti nasil oluyor benim kalp hizli atmaya baslior nefes daralio oyle mi?

canım kaç kilo aldın bilmiyorum ama bende de durumlar aynı... tek kelimeyle fazla kilolar ve tavan yapan hormonlar beni bu hale getirdi biliyorum...

Kızlarrrrrrrrrrr Bugun Benim Doğum Günümmmmmmmmmm

doğum günün kutlu olsun yavrunla ve eşinle nice sağlıklı yaşlar görürsünüz inşallah...

kızlar bebişlerinizin isimleri netleştimi ben allah izizn veriirse
kızımın adını ''nevra'' koyucam nasıl
Saf Temiz Berrak anlamına geliyoırmuş bide beyaz çiçek

soyadınızla uyumluysa güzelmiş... çok da kullanılan bi isim değil, orjinal geldi.

günaydınn herkesee kasık ağrıları bende uzun zamandır vardı drum 32 haftamda nst istedi iyi çıkdı.. ama bu gece sağ kasığıma biri bıçak sokuyo sandım ölüyodum acıdan ağrı değil kesik acısı gibi evde dolaşdım hafifledi ama şuan biraz var ara ara bu aralar hep doğum hikayelerini okuyorum burda kimisine sevinçden kimisine hüzünden hergün ağlıyorum ve erken doğum olmasından ben çok korkuyorum. hepimizin bebişi zamanında ve sağlıklı doğar inşallahh

Gecen bir arkadas sormustu, aradim ama bulamadim kim oldugunu, cocugunun anasinifiyla ilgili problemi vardi, tavsiye istiyordu, biraz once bir yazi buldum, aklima geldi paylasayim dedim:
Çocuğu okula yeni başlayan anne babalara öneriler

Sosyal çevre deneyimi ailesiyle sınırlı olan çocuklar okula başlama çağı geldiğinde, psikolojik açıdan bazı davranış ve duygu değişimleriyle karşı karşıya kalabiliyor. Anne babasından ayrılmak istemeyen çocuklar, okula gitme konusunda zorluk çıkarabiliyor. Çocukların dış dünya ile yakından tanışmaya başladıkları bu yeni süreç, anne babaların bilinçli davranışları sayesinde kolayca atlatılabiliyor. Psikolog Ayşe Yanık Knudsen, çocuğu okula yeni başlayacak olan anne babalara şu önerilerde bulunuyor:

Sürekli çocuğun yanında kalmayın

Pek çok anne baba, küçük yaşları ve ev dışındaki sosyal çevre anlamında deneyimsiz olmaları nedeniyle okula gitme konusunda korkular taşıyan çocuklarına yardımcı olmak için her an yanlarında olmaya çalışıyor. Çocuğun kendi ayakları üzerinde durabildiğini hissetmesi ve özgüvenini sağlamlaştırması açısından, sürekli anne babayla derslere girmesi ve yoğun bir ebeveyn desteği görmesi doğru değildir.

İlk kez okulla karşılaşan çocukların okula, öğretmene ve arkadaşlarına alışabilmeleri için zamana ihtiyaçları vardır. Bu zamanı onlara tanırken, ebeveynlerin çocuklarının ilk zamanlarda yakından destek olmaları doğrudur. Bu, çocuğa güvende olduğunu hissettirecektir. Ancak, sürekli çocukla derslere girmek, her an etrafında olmaya çalışmak çocuğun kendine olan güvenine zarar verecektir. Çocuk sağlıklı bir özgüven gelişimi için, kendi ihtiyaçlarını giderebildiğini keşfetmeye ihtiyaç duyar.

Okula yeni başlayan çocukları motive etmek için yapılması gerekenler

Anne babalar ilk birkaç gün okul yakınlarında bulunarak çocuklarına destek verebilir. Ancak, bu konuda denge çok iyi kurulmalıdır. Çocuklarla derslere girmek, kapı önlerinde saatlerce beklemek çocukların anne babaya bağımlı bireyler olarak yetişmelerine neden olacağından, bu davranıştan uzak durulmalıdır.

Okula yeni başlayan çocukların hemen adapte olmalarını beklemek doğru değildir. Bu konuda, çocuklara zaman tanınmalı ve sabırlı olunmalıdır.

Çocukların okula adaptasyon süreçlerinde anne babalar, çocukları ikna etmek amacıyla dahi olsa sert tutumlar sergilemekten kaçınmalıdır. Bu tutum, çocukları okuldan daha da soğutacağından çocuk ile daha ılımlı bir iletişim kurulmaya çalışılmalıdır.

Çocuğa okula gitmenin neden gerektiği, okulun ne olduğu onun anlayabileceği uygun bir dille anlatılmalıdır. Bu konuşma, çocuğu cesaretlendirecektir.

Okula gitmeme konusunda ısrar eden çocukların, neden bu kadar isteksiz oldukları anlaşılmaya çalışılmalıdır. Gerekirse bir uzmandan destek alınmalıdır.

Okula gitmeme isteği konusunda yaşanan sıkıntının geçici olduğu çocuğa hissettirilmelidir.

ben geçen hafta açılışı yaptım ve 60 lık bir sancı göründü ama sancımı hissetmiyordum 2 ünite serum yedik , her sancıyı hissedecen diye bişey yok doktor bana bu haftalarda sancı olsun istemeyiz deyip serum verdi ....

Güzellklerim hepinize günaydinlar olsun ..
Gecmise tam bakamadim ama arada Defneneva arkadasin dogumgünü oldugunu gördüm ..
Defneneva kutlu mutlu olsun canim dogum günün sevdiklerinle bebeginle nice nice güzel yaslara ....

Kizlar benim hic isim bitmiyor ya ((( camasir camasir ütü evdi yemekti yorgun hissediyorum kendimi ..
Simdide kalkip iki takim nevresimim var bebisimin yatagin dis süslerk vs ütülenecek .. Oglumu anaokulndan almadan Yapayim ...

Bu hickirikkari bende cok cok hissediyorum ... Bugun yukarda hissediyorum insallah essek sipam geri dönmemistir :))..

Insallah hepiniz iyisinizdir kizlar ... Artik sayili günlerimiz kaldi .. Rabbim hayirli dogum nasip etsin ...
Cok heycanianiyorum rabbim göster o günleri insallah ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…