cnm 36 haftamda 1 cm acilmam vardi suan 39hafta5 gunlugum sali gunu 3 cm olmustu acilmam ve hala evde bekliyorum geziyorum oglumla ilgileniyorum 15 kilo kendileri kucama alip duruyorum ins hemen dogurursun bu acilma benim canimi cok sikmaya basladi kanamam hala devam ediyor benimde sancim ara ara giriyor kasilmam fazla ama cuma gecsin ailem gelsin ondan sonra diyorum hayirlisi
mrb benim de 1 cm açılmam varmış sancım da çıktı nst de de sizin bu üç hafta boyunca ağrı veya sancınız var mıydı benim özellikle ayağı kalkınca çok ağrım oluyo değişik ağrılarım da oluyo da arada bir acaba benimde o kadar uzun sürer mi açılma ve doğum((
evt cnm kac defa doguruyom diye telas ettik hatta acile bile gittik sancilarim var belim agriyor ve karnimda kasilmam olunca agrilarimda oluyor toplam ilk oglumda bilgidim icin yasadiklarim tam dogum sancisi yani buyuk xc istegi oluyor baski oluyor ama yok doguramadim bide ilk gebeligimde deil oglumda 1 cm acilmam vardi 3 gun sonra dogum yaptim hergun geziyorum her aksam dusta karnima masaj yapiyorum naneli sambuanla bide gecsesin iyce diye olmadi yani dusun doktor 1 2 saat yuru diyo ben 5 6 Saat yuruyorum magazalar orasi burasi durmadann ama her allahin gunu ama yok belki senin farkli olur dogurursun ama ins dogurursun cunki yok ay suyum gelirse yok sancim tutarsa tedirgin oluyo insan
aynen inanılmaz tedirginim acaba nişan veya suyum gelirse farketmezsem diye. bi de ben o kadar yürüyemiyorum çok kötü sancım oluyo özellikle kasık çatı kısmında. ilk olduğu için de gerçek sancı olurda anlamazsam diye de korkuyorum . mahrumiyet bölgesi gibi bi yerdeyim malesef hastaneye ulaşmam da çok sıkıntılı olduğu için çok panik haldeyim
doğum yapanlar gözünüz aydın darısı bizlere inş...iki gündür mide bulanısıyla uyanıyorum bi saat sonra kontrole gidiyorum bakalım ne dyckler bugun 39+1 olduk uyuyamıyorum artık sıkıntıdan
yok canim icin cok rahat olsun yetisirsin oyle hemen olmuyor meraketme sancilarinin duzenin hissedersin zaten durmadan agriyan bel ve 5 dk bir karnin tas gibi olup onun esliginde agri sonra dakkikalar dusuyor 4 5 Saati buluor misal ilk oglum 14 saat sonra oldu o catinda agri bendde var acile bu yuzden gittim dafalgan onerdiler en dusugunden ayaga kalkmak kabustu bana ilk oglumda zorlandim dogum aninda catim acik kalmis buda cok zorlamis dogumdan sonra tedavi gerektirebilir dedi doktorum saglikli olsunlarda kemiklerin acildigi icin o agri ben bi iki kez ictim rahat ettim bidaah biraktim korktum sancimi hissedemem belki diye ama bu ara biraz hfifled igibi o cati agrisi dogum agrisi deil ayaklarini birlestirip yan yat surekli kalkarkende ayaklarini birlestirip kalk bi sure ayakta bekle yavas yavas adim at yatmak iyi geliyor ben 2 3 gun dinlendim iyi geldi
canım korkularım derken neler vardı bir anne olarak...benim de korkularım var sürekli...
kafayi yemek uzereyim durmadan hala dogurmadinmi biz senden once dogurcaz diyenlerden biktim kv durmadan arayip yok senin gunun yanlis oyle boyle diyor gecen aldi kagit kalemi hesap yapiyor karsimda diyor bu hafta sonu dogurman lazim yoksa tehlikeli grmce de msj atiyor sabirsizlaniyom dogur artik dicektim kal hamile kendin dogur ala ala ya durmadan msjlar yagiyor milletten hadi dogurmuyonmu bak gunun gecerse tehlileki 36 haftamda 1 cm acilmam vardi yarin gunum doluyor 40 bitiyor 3 cl olmus bi arkadasta diyor eve nasi yolluyor bak kanaman da var nasil doktorun var senin tehlikeli git baska doktora 40 gecmesi geklenirmismi nedemekmis hastaneye yatirmaliymis ben doktoruma guveniyorum ki bebegin sagligi gayet iyi eve git bekle 19 una kadar dogum olmazsa yatis vercem dedi ki beklemez gibi dogar buyuk ihtimalle dedi zaten yatamam ki hastaneye suan oglum yanliz kimsemiz yok bakcak yani varda guvendim yok eltim geldi gecen ateslendi oglum acile gitmistim eltimi aradim atesi nasil die 37 bucuk dedi ilac veriyom yukselmesin dedi ver dedim yarim saat sonra eve dondugumde cocumun atesi 39 dedim nasilsa verdin duser yok vermedim ki dedi unuttum dedi simdi soyleyin bana ben kime emanet edeyim bu cocugu dogum basliyana kadar yanimda kalabiliyo ama dogum anninda yanimdan cikmasi gerekiyo e tabi esiminde bende esim olmadan korkuyorum ilk bebegim gibi kordonunu kessin istiyorum yarin ailem geliyor vizeleri dun onaylandi diyorumki girsinler su kapidan ozaman 1 Ay daha tasirim bu cocu karnimda ama soylentiler korkular beynimi yiyip bitiriyo goguslerim cok agriyo sutlerim akiyo sanki sagsam geccek gibi sikinca fiskiriyo resmen kizlar kusura bakmayin yazmiycam dedim ama bunalima girdim resmen her sabah bas agrisiyla kalkiyorum dertlescek kimsem yok oglumla kafami dagitmaya calisiyorum onunla tam oynarken bi msj hadi nezaqmn dogurcan agliyorum resmen
Selam kizlar
Hafta sonu kontrolumuz var yazmistim.pzt kontrole gittik,bebegimin kafa cevresi biraz buyuk geldi doktora normal dogumu beklersek bu daha da buyuyebilir ve normal dogumu sikintiya sokabilir dedi,nst de hic sancim cikmadi,alttan da muayene etti herhandi bir normal dogum emaresi yoktu ve bizde sezeryana karar verdik.
Kucuk prensim 12.11.13 tarihinde saat 08:05 de epidural sezaryenle dunyaya gelmis bulunmakta..yani suan yanimda. Oglusum 3460 gr ve 49 cm olarak dunyaya geldi,ama suan su saat itibariyle 3140 grama geriledio cok canimi sikiyor,sutum fena degil emmeye de bugun basladi tam anlamiyla ama benim gogusler fena agrimaya basladi,catlak filan degil bildigin agriyor..birkacgun sonra onu emziremez duruma gelmekten korkuyorum..kizlar allah isteyen herrkese nasip etsin ne muhtesem biseymis allahim diyorum bi bebek bu kadar mi tatli olur,bu kadar mi guzel kokar sukurler olsun rabbime..
Biz bugun ogleden sonra hastaneden cikacakmisiz..bakalim evdeki gunlerimiz nasil gececek...bu arada sezeryan zor bir ameliyat,benim de canim cok tatli,yani cok agrim sizim var ve hala wc ye cikamadim
kızlar yarın öğleden sonra sezeryanla doğumum gerçekleşicek inşallah.
başından beri normal doğum istiyordum ama bebeğim iri olduğu ve hala doğum belirtim olmadığı için sezeyana karar verdik.sancımın gelmesini beklesem bebeğim daha da kilo alacak, daha da kilo alsa çatım kilolu çocuk doğurmaya müsait değilmiş falan falan.. ben de sezeryanı kabul ettim ya.. hiç bi zaman büyük konuşmıcaksın valla :)
sadece belden aşağısını uyuşturmayı düşünüyorum doğumda ama bel ağrısı yapıyor diyenler oldu doğru mu?yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi acaba?
ah ah aynı dertten müzdaripim bugun beklenılen dogum tarihimdi ama yıne sancı gelmedi nede nişan..Dr umbugünde bir sancı girmedi((((doğuramadım bugünde......
ah ah aynı dertten müzdaripim bugun beklenılen dogum tarihimdi ama yıne sancı gelmedi nede nişan..Dr um
hafyaua salıya kadar bekleyelım o gunku muayenede ne yapacagımıza karar veririz dedi ...Haydi hayırlısı
Kv ye midem bilaniyo desem oleyyyyyy bebek sacli olcak diyip amuda kalkarsacsiz olmasini istemiyoda kendisi :,)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?