2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
kızlar ben bu yağ olayına çok baktım..
bitkisel yağlar tülenme yapıyo,zeytinyağıda bana kokuyo hayatta süremem..
diğerleride paraben içeriyo..
ben sadece vazelin kullanıcam..ama öyle abidik gubidik değil..
hakikisi olması lazım..ben bakınayım etrafa bulurum inş..

Sevgili kasım anneleri birşey sormak istiyorum sizlere. Bende 11+4 haftalık hamileyim ve bugün doktor kontrolüne gittim. Herşey normal ama doktor ense kalınlığını ölçtü ve takip edelim dedi. 1.8mm çıktı; en kalından ölçtüğünde de 2.1 mm çıktı. Yani normal değerlerinde gözüküyor ama neden doktor takip istedi anlayamadım?? Sizler ölçtürdünüz mü? Değerleriniz kaç çıktı??? Valla bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim....

Bir yandan miğdem bulanıyor çıkarmıyorum şükür bir yandan da ishal olmuşum ağzıma bir lokma alsam wc de alıyorum soluğu karın ağrısıyla beraber ( sabah çok iyiydim ne oldu şimdi

canım bugün ne yedin ? Mide bulantısı, karın ağrısı, ishal besin zehirlenmesinde de olur. ben 2 defa peynirden zehirlendim, böyle oldum. Peynir yedin mi? Yani korkma belki tesadüfte olabilir ama devam ediyorsa ihmal etme.

Sağol canım... Bir yığın ütü yaptım daha bitmedi. Bende evlendiğimde ilk senelerde dolabımın bir kanadını kışlık yada yazlık olarak bırakıyordum. Böyle çok dert olmuyordu ama o zaman dolap çok yığın yığın oluyordu sığmıyordu. Ben tüm badilerimin bile askıda ütülü olmasını istediğimden mecbur böyle yapmaya başladım. zor oluyor ama sezonda da elimin altın da oluyor hepsi.

ben daha yaptirmadim canim yaptirmis bir arkadas yol gosterir insallah

canim herkes farkli seylerden tiksiniyor farkli seyleri yiyebiliyor ben mesela tostu yeni yeni yiyebilmeye basladim ondan once peynir ekmek yiyordum tost sanki yagli geliyordu. makarnadan baya gittim...domates corbasi iyi geliyordu bana. bir de normal gobek salatayi uzerine cok az peynir bol limonluyordum onu yiyebiliyordum. limon aromali seyler bulantiya iyi gelir yaziyor bana verdikleri rehberde.

evet ben de bazen hissediyorum hatta buraya da yazmistim. yazilarda erken deniliyor ama ben de eminim bebis olduguna cunku baska bir sey gibi bir kipirti degil,gaz falan degil yani.hissedince anliyorsun.

Benimde kasıklarda ağrı oluyor bel ağrısı da oluyor bebiş büyüdüğünden normalmiş. Eğer adet sancısını geçiyorsa ozaman doktoru aramak lazımmış.. Bazen de bir bölgede oyulur gibi oluyor işte benim bebişim diyorum

ben daha yaptirmadim canim yaptirmis bir arkadas yol gosterir insallah

Valla yol gösterirlerse çok sevinirim. Birkaç haftya kadar rahattım. Ama böyle bir pürüz olunca insanın aklına takılıyor. İnternetten araştırdım 3 ün üstü riskli diyor. 2 li ve 3 lü testleri yaptırmıcam. Sadece ense kalınlığının normal olması yetecek bana...

geçinmek için çalışmak mecburiyetimiz var tabi. Şükür kendi işimiz olduğundan ben evden hallediyorum. Ama hiçbişey bebeğimizden önemli değil. Sana ne desem boş, dışardan konuşmak kolay tabi. Doktordan biraz rapor istesen? iş yerinde çok yoruyorlar ağrım var desen biraz rapor verir sanki?? Dikkat et 3 ay dolmasına az kaldı.

İshal olan arkadaşın yazısını alıntılayamamışım ama acilen serum yemesi gerekli. Bana da oldu. Su kaybı olduğu için doktorunu ara ve serum al

canım ense kalınlığı 3 sınır diyorlar sizin iyi görünüyor korkma. bazen doktorların neyi neden söylediği anlaşılmıyor. Ben ense kalınlığını bilmiyorum, söylemediler ama tarama testi iyi çıktı. sen tarama test sonucuna bak. Sonuçta ense kalınlığını karşılaştırmak da çok doğru olmaz çünkü bebeğinin boyu ile orantılı bakıyorlar. Bende kan değerimi ene kalınlığı sanıp boşa üzülmüştüm.

Bebeğin boyu 48 mm. Haftasına uygun gidiyor. Ama ben yine de tarama testleri yaptırmak istemiyorum. Eşimde istemiyor. Eğer kötü birşey çıkar da birşeyi yoksa kendimi bütün hamilelik boyunca üzerim diye korkuyorum. Yarın cihazları daha iyi bir hastaneye gidicem ölçüm için. Orda ki ölçüme göre bir yorum yapacaklar bakalım...

korkulacak bişey yoktur umarım..normalde ense kalınlığıyla kan değerine birlikte bakılıyo ...yani biz tam bilemeyiz
şu Dr.larda ya adam akıllı açıklasınlar yada hiç söylemesinler..

selam herkese biz bugun ikili teste gittik,olcumler normal cikti sukurler olsun.kan sonucu 1 hafta sonra cikacak.insallah oda sorunsuz cikar.
Bebisimi gordummmmm elini agzina burnuna goturuyor,o minik ayaklarini ekrana ekrana atiyor allahimm yesin annesi pek aklima gelmese doktorumuz erkege benziyor ama kesin degil dedi.hayirlisi olsun sagliklisi olsun,hepimiz icin.

Ayy ağladım çok güzelmiş

Filizle de konusmustuk gecenler de benim de solda oruyor ara sira, boyle cekme gibi bir sey geriliyor sanki oram,normaldir diye takmiyorum dinleniyorum agrim oldugunda. benim de karnim cikti.

saol canım cevabın için :)ee sonuçta bebişler büyüyor normal olmalı bencede.bende dinleniyorum canım .hayırlısyla sağlıkla kucağımıza alalım herbirimiz bebişleri inşallah ..

:)neyse içim daha da rahatladı aynen banada öyle oluyor sadece bel ağrılarım henüz çok yok büyüdükçe belde ağrıyacak diyorlar bebişler iyi olsunda biz herşeye katlanırız :)

selam kızlar bizde bugün tarama testi yaptık iyi görünüyor her şey çok şükür tahlil sonuçları da 3 gün sonra çıkacakmış. doktor kordon kordon var bacağının arasında görünmüyor ama kıza benzettim henüz erken gerçi dedi sağlıkla doğsun inşallah...

Ben bu hamilelogimde gitmedim henuz , ama oglumda gitmistim , ozamanlar bizde ense kalinligi 2,6 mm cikmisti .. Ve brni korkutmuslardi .. Kan degeriyle kuyaslaninca risk dusmustu ..
Birde annenin yasina falan bakiyorlar .. 1.8 mm sanmam korkulacak bir deger olsun , kan sonucuda temiz cikar insallah
Canim gozun aydin ..
Ne cok erkek var boyle hehe :)))benimkinide gecen hafta erkege benziyor demisti :)
Insallah kandada sorun cikmaz ..

Peynir zeytin ve domates vazgeçilmez üçlüm başka birşey midemi bastırmıyor yarında devam ederse doktorumu arıcam yumurta yedim sanırım ondan oldu yiyemiyordum bugün deneyim dedim uzun zaman yemeyip yiyince ishal yapar beni inşallah yumurtadandır
İshal olan arkadaşın yazısını alıntılayamamışım ama acilen serum yemesi gerekli. Bana da oldu. Su kaybı olduğu için doktorunu ara ve serum al

Eğer yarında geçmezse arıcam ishali kesen meyvalardan yedim bakalım şimdi iyi gibiyim bol bol su içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…