Öğrenen arkadaşlar var canim ama bizim zipzipda göstermedi[/QUOT
çok sık giremiyorum nete o yüzden yazılanları yeni görüyorum ben çok merak ediyorum herkes kız diyo ben erkek diyorum sırf babamın adını koymak için sanırım..içime de erkek doğuyo bilmiyorum
bende doktora söyledim hissediyorum diye , bagirsaklar, gazdir dedi..
bende icimden dedim (doktor erkek) kac kere tasidinki bebek
resmen hissediyorum., belirli bir nokta kipir kipir ediiyor ve ben bu hissi oglumdan taniyorum: kesin bebisimdir yani ..
Niyetim kimseyi rencide etmek değil.Arkadaşlar normal doğum gerçekten büyük cesaret işi.Vee lütfen sizden ricam özellikle sezaryen isteyenler normal doğum senaryolarını burda paylaşmamanız. Sezaryen isteyenler sürekli normal doğumun tehlikelerinden bahsediyor. Sezaryen olmak istiyosanız olursunuz ama burda normal doğum cesaretimizi kıracak şeyler söylemezseniz sevinirim. Haa bu arada adı üstünde NORMAL DOĞUM!!!
herkese günaydın arkadaşlar inş herkes iyiydir bende 3 gündür nezle başladı ama grip değilim sadece nezle sizlerde böyle olanlar oldumu bulantılar hafifledi çok şükür birde bu çıktı.sık idrara çıkmam hala devam iştah iyi 55 kilo hamile kaldım 58 olmuşum aranızda kilo alanlar oldumu herkese sağlıklı mutlu hayırlı günler..
kızlar yaaa,dün değil de ondan önceki gün oğlum parkta düşmüş,yüzü parçalanmış yaa.acile götürdük temizlediler her yeri kan revan içindeydi.içim parçalandı.çok şükür kırık çıkık yok hatta bayıldı sandım bir ara çok korktum.tomoğrofiye almadı dr,sabaha kadar bekle kusma olursa bir de 2 satte bir derin uyuyor mu diye kontrol et dedi.ertesi gün de randevu olunca zaten uyuyamamıştım yavrucağım kendisi döndü durdu uyuyrken.ama yüzü berbet halde.
Kızlar ii aksamlar merak etmeyin diye yazıyorum...bugun sabahtan beri bir felaket sabah yaglı yedim üstüne demir hapı şişede kan gibi çok zor içtim butun gun kustum bel agrısı baş agrısı ve ishal olmuşum agzıma anca patates ve kuru galete yedim çok fena bir gündü eve şimdi çıktım annemden ölüyorum sandım çok agladım ruh gibiyimallah migdesi bulananlara yardım etsin rabbim dagına göre kar verio mıgde bulantısından korktugum kadar hiç bişeyden korkmuyorum inş bidaha yasamam demir ilaçını içmiycem çok berbat bugun bebegimi besleyemedim çok uzuldum (
kızlar yaaa,dün değil de ondan önceki gün oğlum parkta düşmüş,yüzü parçalanmış yaa.acile götürdük temizlediler her yeri kan revan içindeydi.içim parçalandı.çok şükür kırık çıkık yok hatta bayıldı sandım bir ara çok korktum.tomoğrofiye almadı dr,sabaha kadar bekle kusma olursa bir de 2 satte bir derin uyuyor mu diye kontrol et dedi.ertesi gün de randevu olunca zaten uyuyamamıştım yavrucağım kendisi döndü durdu uyuyrken.ama yüzü berbet halde.
çook gfeçmiş olsun canım allah beterinden saklasın oluyor işte butür şeyler inşallah çabucak atlatır çok üzüldümkızlar yaaa,dün değil de ondan önceki gün oğlum parkta düşmüş,yüzü parçalanmış yaa.acile götürdük temizlediler her yeri kan revan içindeydi.içim parçalandı.çok şükür kırık çıkık yok hatta bayıldı sandım bir ara çok korktum.tomoğrofiye almadı dr,sabaha kadar bekle kusma olursa bir de 2 satte bir derin uyuyor mu diye kontrol et dedi.ertesi gün de randevu olunca zaten uyuyamamıştım yavrucağım kendisi döndü durdu uyuyrken.ama yüzü berbet halde.
herkese günaydın burada sanırım en genciniz benim:)36 yaşındayım 2. gebeliğim olacak kızım 7 yaşında ben de cinsiyetini çok merak ediyorum ama daha 11. haftadayım .ikili test için 11 mayıs gün verdiler.
mecburen sezeryan olanlara sözüm yok hani korkutmak için değil sadece tecrübemi paylaşmak için yazıyorum kızlar.:119:ama canım normal doğum yapmış biri olarak şu kadarını söyleyeyim hastanede bütün odalar doluydu sezeryanla bir tek ben vardım,hastaneye gittiğimde hepsi ameliyatlıydı ben doğuma hazırlanırken,doğum yaptım tuvalete gittim bu arada beni de görsünler diye(ha ha ben doğurdum bakın korkacak ne vardı ki diye işte)halen yatıyordu onlar.ben gece doğurdum sabah yürüyerek çıktım hastaneden çok şükür rabbime.diyeceğim şu ki,kızlar mecbur kalmadıkça sezeryan olmayın üstelik çocuk çıktıktan sonraki mutluluk var ya dünyalara bedel,herkese tavsiye ederim yani.korkmaya gerek yok nesıl olsa çıkacak yani orada kalmayacak.ister istemez ilk doğum yapacak olanlarda korku olması normal yani,ama şunu söyleyin devamlı kendinize yaşayıp yaşayacağımız en güzel duygu anne olmak :119: :119:
çook gfeçmiş olsun canım allah beterinden saklasın oluyor işte butür şeyler inşallah çabucak atlatır çok üzüldüm
28 yaşındayım ve 3 hamileliğim
Arkadaslar daha oncedende demir eksikligim vardi hausman ferrum fort kullaniodum.ilac bitince doktor gyno: ferro sa:nol verdi.ama yuttuktan 1saat sonra inanilmaz derecede zehwnmisum gibi kusuyorum.2gundur iciyorym ikusindede boyle oldu.hala midem bulanitor .cikaricak bisey kalmadi ama bulantidan mahvoldum.bu ilaci kullanan yada kullanmis olan varmi.sizdede boyle oldumu :18: :18:
Soyle az bulantili , az bas agrili , az ogurtulu , kocayla mutlu anların cok oldugu , civcivlerin cok kıpırtılarını hissettiğimiz bir hafta sonu olsun
Ben iyice tembele bağladım kocisi ikna ettim kahvaltıya kaçıyorum , gecmisi okuyamadim hepiniz iyisinizdir insallah
Evlerinde yatan arkadaslarimizada bir an once serbestlik diliyorum , Rabbim sizi kurtarsın o yataklardan ( filiz ve Nehar , hilal Ozellikle öptüm sizi)
mecburen sezeryan olanlara sözüm yok hani korkutmak için değil sadece tecrübemi paylaşmak için yazıyorum kızlar.:119:ama canım normal doğum yapmış biri olarak şu kadarını söyleyeyim hastanede bütün odalar doluydu sezeryanla bir tek ben vardım,hastaneye gittiğimde hepsi ameliyatlıydı ben doğuma hazırlanırken,doğum yaptım tuvalete gittim bu arada beni de görsünler diye(ha ha ben doğurdum bakın korkacak ne vardı ki diye işte)halen yatıyordu onlar.ben gece doğurdum sabah yürüyerek çıktım hastaneden çok şükür rabbime.diyeceğim şu ki,kızlar mecbur kalmadıkça sezeryan olmayın üstelik çocuk çıktıktan sonraki mutluluk var ya dünyalara bedel,herkese tavsiye ederim yani.korkmaya gerek yok nesıl olsa çıkacak yani orada kalmayacak.ister istemez ilk doğum yapacak olanlarda korku olması normal yani,ama şunu söyleyin devamlı kendinize yaşayıp yaşayacağımız en güzel duygu anne olmak :119: :119:
Doktordan guzel haberlerle gelmis bir cok arkadasimiz,masallah masallah cok sevindim.
Ben bebisimi ara ara hissediyorum cok mutlu oluyorum icimde minik minik kipirtilar. Gecen bir arkadasa soyledim "bagirsak hareketlerindir, karistiriyorsundur." Dedi.yahu bagirsaklarim 29 yildir benimle tanisiyorz yani bu yeni bir sey degisik birsey dedim.bebisim bebisim kesin
ihihi öyle ama tanıdık birileri çıkınca mahallede benimde göbek biraz büyük kac aylık diyolar 3 deyince biraz komik oluyo geçen gün fuara gittik eşim annem ben eşimle dönme dolaba bindik annemde aşada oturuyodu yanına bi kadın oturmuş azmı kaldı dogumuna diye sormus annem güle güle anlattı bi kızdım alskdlfsa tulum giymiştim tulum biraz tombik gösteriyo bende normal kıyafetlerime geri döndüm şimdi bir süreligine daha
Kızlar yukardaki yazıma bir yorum olmayınca biraz araştırayım dedim. Bakın araştırırken de ne öğrendim??? :126:
''Avustralyada yapılan yeni bir araştırma ise çok ilginç sonuçlar verdi. Kız çocuğu doğuracak astımlı annelerin gebeliklerinde astım belirtilerinin şiddetlendiği, oğlan çocuğuna hamile olanların ise semptomsuz bir gebelik geçirdikleri saptandı.
Araştırmaya göre, erkek bebek doğuracak astımlı kadınların üçte ikisi rahat bir gebelik geçirirken, kız annesi olacak gebelerin 18. haftada %61′ inin, 30. haftada ise sadece %28′ inin astım belirtileri göstermedikleri ve bu anne adaylarının daha fazla sprey kortizon kullanmak zorunda kaldıkları belirlendi.
Araştırmayı yapan uzmanlar, bu farklılığın nedenini henüz tam olarak bilmemekle beraber, dişi cinsiyete sahip bebek tarafından yapılan bir Maddenin annenin astımını kötüleştirebileceği üzerinde duruyorlar.
Her ne olursa olsun, oğlan çocuk doğuracak olan astımlı hanımları rahat bir gebelik beklediğini söyleyebiliriz.''
Bu kızım olacak mı demek şimdi???
amin canım hepimizi güldürsün yaşarken cçok gülemedim amacanım mesaj yeni okudum gülmekten bittim eşim geldi yanıma neoluyo delirdinmi diye gece gece güldürdün beni allah ta seni güldürsün
evet canm bende 3 kilo aldım 3 aydaherkese günaydın arkadaşlar inş herkes iyiydir bende 3 gündür nezle başladı ama grip değilim sadece nezle sizlerde böyle olanlar oldumu bulantılar hafifledi çok şükür birde bu çıktı.sık idrara çıkmam hala devam iştah iyi 55 kilo hamile kaldım 58 olmuşum aranızda kilo alanlar oldumu herkese sağlıklı mutlu hayırlı günler..
Günaydın iyi hafta sonları herkeze cvp yazamadan duramadım bu laflar bana sanırım bir kere ben ihtimalleri söylüyorum kötülemek kelimesi yanlış olmuş her iki doğumun da olumsuz yönleri var çevremde olan örnekleri sundum aynı zamanda olumsuz sezaryan örnekleri de var o zamab burda normal doğuma anlatanlar da sezaryanı kötülüyor. Ben de çok isterim normal doğum yapmak ama annelerimiz yaptığı gıbı normal doğumlar ben de eğer doktorumdan bu güveni alırsam neden olmasın ama normal doğuma savunanlarda burada sezaryan için bir sürü olumsuz kelime kullundı bende zaten onun üzerine normal doğumun da dezavantajlı olduğunu anlatmaya çalıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?