2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Aynen canim, aman uykum kacarda uyuyamam falan korkuyorum.sabah is var,normalde benim pek halim yok bide uykm kacip uyuyamazsam; yandi keten helvam yani

Bilmemmi az bogusmadim yastikla yorganla, gündüz hayalet gece yarasa misali, sanirim artik normale dönüyoruz istah yerine geldi, migde bulantilari bitti nerrdeyse, halsizlik de azaldi sanki bide sşu başağrısı bittimi ooohhh maşallah derim :-D

Soksukur gercekten,binlerce sukur.tam 3 ay surdu benim bulanti -kusma tiksinme.hala yemek yapmasamda yapilanlari yiyebiliyorum.dun gece ilk defa sut ictim,ceviz ve yumurtaya basladim.halsizlik hala cok aama.olsun oda olsun bebisimin o kimil kimil yaramaz ayaklarini dusundukce geciyor hepsi.kameraya tekmeler savurdu benim bebisim. Eee baba karateci anne kick box cu olunca

Günaydın kızlar :) Bizde sabahın 6sında uyandık. Ben uykuyu çok seven insan evlendiğimden beri erkenden uykum kaçıyo. şimdide wc faslı bacak ağrılarım derken ondan uyanıyorum erkenden.

Filizcim banada vermişti dr. ama benim hap olmasına rağmen 3 gün içebildim sonra hastanelik olup serum yiyince bıraktım banada yaramadığını düşünüyorum bu demir hapının. dr.umda zaten önemli değil bulantıların geçince içersin dedi ama hala devam ettiği için bulantılarım cesaret edip bidahada içemedim daha kötü olucam diye. annem de der hep en güzel doğal besinlerle almak diye sen yemene dikkat et der ama insanın içi rahat etmiyo tabi acaba yeterli beslenebiliyo muyum diye. o yüzden artık yediklerime daha çok dikkat etmeye çalışıyorum.

Ayy süt icmeye bende başladım çok şükür ama yumurta hala migdemi kaldiriyor şuan bile, yemek hep yaptim mecbuuurr agzimi burnumu sara sara,simdi rahatladim cçok kokan şeyler yapmıyorum, aç kalamiyorum yiyorum.
Sorma teyzesi beninkide taklalar atti eller kollar havada dans etti şov yaptı annesine perşembe günü, o gunden beri ne grip kaldi ne başağrısı kaldi çok şükür, ultrasyon resminide tele ekran resmi taptim o elleri kollari yüzü gördükçe deli gibi seviniyor mutlu oluyorum.
Oohh maşallah anne baba Uzakdoğu sporcusu desene sizin zipzip da Uzakdoğu sporlari meraklisi olacak :-D

Fakat 17 haftalık olarak görünüyürum.Aslında 12 haftalık hamileyim.

Gunaydin canim, bacak ağrılarını doktoruna söyle magnezyum eksikliğinden oluyormuş benim ilk aylarda ağlıyordu magnezyum hapi verdi

herkese günaydın arkadaşlar inş herkes iyiydir bende 3 gündür nezle başladı ama grip değilim sadece nezle sizlerde böyle olanlar oldumu bulantılar hafifledi çok şükür birde bu çıktı.sık idrara çıkmam hala devam iştah iyi 55 kilo hamile kaldım 58 olmuşum aranızda kilo alanlar oldumu herkese sağlıklı mutlu hayırlı günler..

Günaydın iyi hafta sonları herkeze cvp yazamadan duramadım bu laflar bana sanırım bir kere ben ihtimalleri söylüyorum kötülemek kelimesi yanlış olmuş her iki doğumun da olumsuz yönleri var çevremde olan örnekleri sundum aynı zamanda olumsuz sezaryan örnekleri de var o zamab burda normal doğuma anlatanlar da sezaryanı kötülüyor. Ben de çok isterim normal doğum yapmak ama annelerimiz yaptığı gıbı normal doğumlar ben de eğer doktorumdan bu güveni alırsam neden olmasın ama normal doğuma savunanlarda burada sezaryan için bir sürü olumsuz kelime kullundı bende zaten onun üzerine normal doğumun da dezavantajlı olduğunu anlatmaya çalıştım.

Sabahları bende mutlaka ballı süt yapıyorum kendime ama bi kahvaltı alışkanlığı oturtamadım. sütle kek ya da kurabiye tarzı yiyebiliyorum. Haşlanmış yumurtayı pek yemem zaten kokuyo gibi geliyo burnuma ama onun yerine domatesli yumurta ya da menemen tarzı yemeye çalışıyorum. bende salata delisi oldum illa koca bi kase salata hazırlıyorum kendime özene bezene ama bazen onu yapcak halim bile olmuyo. o gün iyi hissediyosam kendimi yemek yapmaya çalışıyorum zaten yemeği yapınca yorulup halsizleşiyorum. ne çabuk tükenir oldu enerjim anlamıyorum

Gunaydin sanada ,Ben yeni grip atlattim canim ne yaptiysam gecmedi ilac kullanmak zorunda kaldim minoset ictim 8 saat ara ile birgün ictim ertesi gün toparlanmistim, cok geçmiş olsun Allah sifa versin. Ben 2 kilo vermisim malesef ama istahim acildi toparlanirim inşallah

Gunaydin canim, bacak ağrılarını doktoruna söyle magnezyum eksikliğinden oluyormuş benim ilk aylarda ağlıyordu magnezyum hapi verdi

aaa bak bunu bilmiyordum canım. bende çok yatıyorum heralde iyice hantallaştım diye düşüyodum.

Günaydın canım. bende de sabahları burun akıntısı oluyo nezle olucakmışım gibi hemen bal süt falan içiyorum çok şükür sadece arada oluyor. bulantılarımda eskisi gibi değil tabiki ama belli olmuyor bazen çok hafif geçerken bazen biraz daha yoğun oluyo. iştah olarakta çok iyi olmasada artık yiyebiliyorum yine bişiler. 48den 45e düşmüştüm ben 45-46 arası gidip geliyorum işte

Yaa kizlar bende 3 gündür bi sıkıntı var.
Kuyruk sokumu kemiği varya popoda, oturuyorum ya kalkinca o kemik bi aci veriyor oyke böyle degil çabuk geçiyor ama oturdugum yerden kalkarkeneyvah diyorum. Boyle birsey yasayan varmi

kızlar ben de salı günü doktora gittim 2 li tarama yaptı sonuçlar da 10 güne çıkacakmış..cinsiyetini çok merak ediyorum doktor ultrasonda baktı ama bizim bebiş göstermedi görsem anlarım dedi cinsiyet öğrenen var mı aranızda merak ediyorumm

zorladıkça itici olur canım. Oluruna bırak biraz toparlanınca senin canın çeker zaten. Kendini zorlama, kansızlık ve halsizlik için bu dediklerimi yemeye çalış, birde bol bol yeşillik tüketmeye çalış. Özellikle roka ve ıspanak! et balık yemekte zorlanıyorsan alternatiflerden yararlan kuzum. Bak altta tüketebileceklerin yazıyor. hadi üzme kendini.

''PROTEİN:

Hamilelikte en önemli şey protein. Çünkü bebek proteinle büyüyor. Riskli gebeliklerde (düşük riski, ikiz gebelik) günde 100 gr, normal gebeliklerde de günde 70-75 gr protein almak gerekiyor. Günde bir porsiyon et, bir yumurta ve kalsiyum ihtiyacı için gerekli süt ve peynirler alındığı zaman protein ihtiyacının büyük bir kısmı karşılanıyor. Gerisi de yediğimiz diğer yiyeceklerden alınıyor zaten.

FOSFOR:

Fosfor da bebek için çok önemli ama zaten dengeli beslenen her insan yeterli fosfor alıyor, çünkü her besinde var.

VİTAMİN C:

Günlük olarak 4-5 portakal ya da bir bardak portakal suyu ile C vitamini ihtiyacını karşılıyabilirsiniz.

DEMİR:

Doktorlara göre hamilelikte yediklerimizle hiçbir zaman yeterli demir alamıyoruz ve 3. aydan sonra bebek kan yapmaya başlıyor.

Bu nedenle ben 3. aydan sonra demir hapı kullanmaya başladım. Mideyi en az rahatsız eden ve doktorlar tarafından tavsiye edilen demir ilacı Gyno Ferro Sanol. Aynı zamanda folik asit içerdiği için bununla birlikte folik asit almaya gerek kalmıyor. Demir ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler: demir vitamin C yardımıyla bağırsaklarda emiliyor, süt ile birlikte alındığında emilimi çok azalıyor. Bu nedenle kahvaltıda demir hapı alınca süt yerine portakal suyu içmek daha iyi oluyor. Süt demir emilimini azalttığı için öğünlerden 2 saat sonra içmekte fayda var, çünkü öğünlerde yediğimiz et vs. demirin emilmesini de azaltıyor.

YEŞİL SEBZE VE MEYVELER:

Günde 1 tabak yeşil salataya denk gelecek şekilde yemek gerekiyor. Çeşitliliği artırmakta fayda var. Roka, marul, tere, maydonoz, kabak, ıspanak gibi.

SARI SEBZE VE MEYVELER:

Bunlardan da her gün tüketmekte fayda var. Kayısı, şeftali, havuç, kavun gibi…

TAHIL VE BAKLİYATLAR:

Bakliyatlar da protein açısından zengin. Ancak her yemeğin yanında 1 tabak pilav yemeyi kastetmiyoruz. Çeşitli ve az miktarlarda tüketmek gerekli.

EKMEK:

Hamilelikte beyaz ekmek yerine kepekli, tam tahıllı gibi ekmek türlerini tercih etmeli. Günde 2-3 dilimin üzerine de çok çıkılmamalı.

ÇEREZ:

Bunlar protein, kalsiyum ve demir açısından zengin ara öğünler olarak kabul ediliyor. Günde 2-3 ceviz, 5-6 fındık, 4-5 kuru kayısı, bir avuç kuru üzüm tercih edilebilir.

KARBONHİDRATLAR:

Enerji ihtiyacımızı basit şekerler (tatlılar) yerine kompleks şekerler (makarna, ekmek gibi) veya fruktozdan (meyve şekeri) karşılamakta fayda var. Tatlılardan da sütlü tatlılar tercih edilmeli. ''

Öğrenen arkadaşlar var canim ama bizim zipzipda göstermedi

ben her yönüyle kız hissediyorum. mesela cildimde bozuldu. Kız çocuk annenin güzelliğini alır derler ya. 15 mayıs benim için büyük gün tatlım bebeğim kapanmazsa öğrenip hemen yazacağım :)

Hayırlısı olsun tatlım

herkese günaydın burada sanırım en genciniz benim:)36 yaşındayım 2. gebeliğim olacak kızım 7 yaşında ben de cinsiyetini çok merak ediyorum ama daha 11. haftadayım .ikili test için 11 mayıs gün verdiler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…