2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
diğer başlığa yazmıştım ama burdan da sorayım

bu süt saklama kapları, başlangıç setleri niye alınıyor ben bilmiyorum yani gerek var mı ki?
bebek doğunca 6 ay sırf anne sütü verilecek sonuçta, neden biberona ihtiyaç olsun ki? :44:
alanlar hangi internet sitesinden aldılar ve neden?
daha doğar doğmaz almamıza gerek var mı?

bir de emzik pat diye gerekli mi?:44:

cnm kendi adıma açıklayım sana; benim bebklerim ikiz ve erken doğum olcak endometrosiz hastasıyım.bebekler malesef küvezde kalıcak. hastaneye sürekli biberonla anne sütü bırakıcaz. benim bikaç haftaya kadar yatışım olck doğuma kdar hiç kalkmıcam. ve bu sürede raporlu olcam. dolayısıyla doğum iznim de ki 8+8 16 haftalık iznimin 8 haftası doğumdan önce rapor kullandığım için iptal oluyor. ve bana sadece 8 hafta kalıyor. bebekler daha 8 haftalıkken anneme bırakıp işe gidicem. ve annem malesef biberonla besleyecek. ayrıca ikiz bebek olunca emzirme yetmiyor mama takvyesi oluyor. veya 2 bebekle bitap düştüğün için gece biberon kullnımı ikiz annesini bi prça rahatlatıyor. saklma kaplarınıda sütümü sağıp buzluğa stok yapıcam. biberonn başlığı bu kaplara da oluyor. ve direk bebekleri besliyebilcez. emzik konusunda da doğar doğmaz kesin alıştıracam inş. alırlar. çünkü 2 bebek bakmak inanın hiç kolay değil. buna mecburum

Selam kızlarrrrr:16: Benim oğluşum sabah beni hani şu çokokrem reklamındaki hamile kadının bebeği varya, çokokrem istiyo da "Annneeeeeeee, bir kere vurunca bir kere iki kere vurunca iki kere" çokokrem isteyen hıh işte aynen öyle uyandırdı, koştuk çokokrem aldık yedik hemen :1: Neyse bu arada benim randevu 15.00 da az sonra çıkcaz dualar edin lütfeeeeeeeennn :16::16:

Burcuhayal canım bizim cinsiyet taaa 1 ay önce değişti, burda ayılıp bayılmalarıma şahit olmadın mı :52: Bu arada biz Yağız istiyoruz. Deniz ismi de ön plandaydı. Ama kaygana bozuntusu erkek haberini duyunca kıza Irmak dediniz bu da Deniz olsun diyince uyuz oldum vazgeçtim. Ayaz kuzenimin oğlunun adı hayatımda bu kadar soğuk bi çocuk görmedim. İsimler kişiliklere de sirayet eder buna inanıyorum canım ama karar senin.

Nagecimm canım o ev sahibini Allaha havale et, pislik kadın, Antalya sıcağında ev aramanın da taşınmanın da ne demek olduğunu biliyorum, hele bi de hamilesin, emlakçıyla hallet kuzum,2 de temizlikçi tuttunmu tamam, biraz maddi açıdann zorlancaksınız ama bebiş ve kendin için mecbur. Allah yardımcın olsun

Berencim hadi gözün aydın darısı başıma.:16:

burcaakkk sıra bizde inşallah güzel haberlerle geliriz.

filizzzzzzzzzcaann kocişi ikna edebilirsem Aziz bebe'ye de uğrayalım diyorum inşallah indirim devam ediyodur. Hastane çıkışını da ordan beyendim bi de:52:

aminnnn neharımmm inş.güzel haberlerle geliriz. sen benden öncegelirsin kesin. çok öpüyorummm dualarımmm hepimizzz içinnnn

Saç kesimine demi izin vermiyordu. Olurmu öyle şey bence diğer arkadaşların dediği gibi hurafe bu. Valla havalar ısındı,dayanamıyorum saçım enseme gelince,bugün yarın kısacık kestircem.

AMİNNN...Yusufburak vallahi gözlerim doldu okuyunca kimbilir eşin neler hissetti,yazdıkların çok etkiledi beni.Allah sağlıklı sıhhatli bebeğine kavuşmayı nasip etsin,hepimize de sağlıklı bebişler versin.

sağol tatlım amin cümlemizin yavrularımıza sağlıkla versin inş.

ben en çok kalsiyum çökelekte biliyordum. Kalsiyum alırken şekere, tuza ve yağa da dikkat etmek lazım. Internetten bunu buldum;

süt ve süt ürünlerinin kalsiyum içerikleri (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
inek sütü: 120
yoğurt: 120
çökelek: 505
kaşar peyniri: 700
beyaz peynir (yağlı): 162
beyaz peynir(yağsız): 96
süt tozu: 950
krema: 99

normal süt ürünleri tüketirsen bende kaşarda çok biliyodum senin listeye görede öyle sayılır ama ben bir ara üşütmeyle tiksindim sütten falan o zaman bu dondurmayı duymuştum belki süt tozu kullanıyolar falan o yüzden mi çok fazla kalsiyumu bilmem ,gitti şükür tiksinmemde ben sabahları peyniri gündüz yoğurdu akşamları dondurmayı yiyip arkasına da süt içiyom şükür çok kasılma sıkıntım falanda yok

SÜT TÜKETMEYENLERDE HAMİLE BESLENMESİ

LAKTOZ İNTOLERANSINDA HAMİLE BESLENMESİ

Annelik hemen her kadının özlemle istediği çok yüce bir vasıftır. Her annenin hayali çocuğunu en iyi, en mutlu ve en sağlıklı bir şekilde büyütebilmektir, bu hayalin gerçekleşmesi için henüz hamileyken bile bir takım girişimlerde bulunmak gerekir. Bu girişimin birinci adımını gebelik döneminde yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmek oluşturur.

Gebelik döneminde de sağlıklı beslenmenin temelini oluşturan ana besin gruplarının her gün mutlaka yeterli ölçüde alınması gerekir

Ana besin grupları şunlardır: 1.grup: et grubu; protein içeren yiyecekler
2.grup: süt grubu; kalsiyum içeren yiyecekler
3.grup: ekmek grubu; karbonhidrat ve B
grubu vitaminler içeren yiyecekler
4.grup: sebzeler; vitamin, mineral, lif, enzim
yönünden zengin yiyecekler
5.grup: meyveler; karbonhidrat, vitamin,
mineral, lif içeren yiyecekler
Bu 5 besin grubunun hepsinden yeterli miktarda ve her gün düzenli olarak mutlaka alınması bebek ve annenin sağlığı için çok önemlidir.

Ancak bazı anne adayları vardır ki ikinci grupta yer alan sütü hiç tüketmemiş, tüketememiş ve tüketemiyor. Bilimsel olarak laktoz intoleransı olarak adlandırılan bu durumda annenin beslenmesi nasıl olmalı?

İkinci grupta yer alan süt grubu yiyecekler, kalsiyum minerali yönünden zengin olmaları ile dikkat çekerler. Bu gruptaki yiyecekler aynı zamanda B2 vitamini olarak bilinen riboflavin açısından da iyi bir kaynaktır. Süt grubu aynı zamanda kaliteli bir protein kaynağıdır.

GEBELİKTE KALSİYUMUN ÖNEMİ

Kalsiyum, kasların, kalp ve sinir sisteminin gelişimi, kan pıhtılaşması ve enzim etkinliği için gerekli bir mineraldir. Özellikle gebeliğin 8. haftasından itibaren bebeğin kemiklerinin ve dişlerinin oluşmaya başlaması ile birlikte kalsiyumun ihtiyacı ve önemi artar.
Ayrıca son araştırmalar yüksek miktarda kalsiyum alımının hamileliğe bağlı yüksek tansiyonun önlenmesinde yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır
Gebelikte yeterli kalsiyum alınmazsa neler oluşabilir?

1)Ödem: Gebelik döneminde düşük protein ve düşük kalsiyum alımına bağlı olarak ödem oluşabilir. Bu durumun aşırı olması preeklemsi ve toksik bir durum oluşabilir
2) gebelik toksititesi: Ödemin aşırı olması ile oluşur.
3) Preeklemsi: Gebeliğe bağlı yüksek tansiyon. Birçok araştırma yeterli kalsiyum alımının preeklemsi riskini azalttığı saptanmıştır
4) hipertansiyon: Düşük kalsiyum alımında hipertansiyon ve buna bağlı baş ve karın ağrısı görülebilir
5)Kemik dokusu bozuklukları; Yetersiz kalsiyum, fosfor alımı ve D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarından yeteri kadar faydalanamama annede kemiklerden kalsiyum fosfor kaybına bağlı olarak kemiklerin yumuşamasına ve kemik dokusunun bozulmasına yol açar.(osteomalasia)
6) bebekte iskelet dokusu yapı bozuklukları Gebelikte yeterli kalsiyum alımı annenin kemik yapısının korunmasına ve bebeğin iskelet yapısının gelişmesine yardımcı olur
7) Ayrıca kanda kalsiyum düşüklüğü doğum sonrası kanama riskinde artışa da neden olabilir.
Bütün bu sağlık riskleri düşünüldüğünde, anne ve bebek için kalsiyumun mutlaka yeterli ve düzenli olarak alınması gerektiği anlaşılıyor. Peki laktoz intoleransı olarak tanımlanan bu durumda anne adayı gerekli kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılamalı?

Ne yemeli de yeterli kalsiyum sağlanmalı? Aşağıda kalsiyum yönünden zengin besinlerin içerdiği kalsiyum miktarı belirtiliyor:
1 su bardağı inek sütü (200 ml): 244 mg kalsiyum içerir
1 su bardağı yoğurt (200 gr): 244 mg kalsiyum içerir
1 su bardağı kefir (200 gr): 244 mg kalsiyum içerir
1 kase dondurma (200 gr) : 300 mg kalsiyum içerir

1 dilim beyaz peynir(30 gr): 50- 150 mg arası kalsiyum içerir (peynirin
Çeşidine göre değişir, tam yağlı peynirlerde
kalsiyum miktarı daha fazladır)
1 dilim cheddar peyniri(30 gr): 240 mg kalsiyum içerir
1 dilim kaşar peyniri (30 gr) : 233 mg kalsiyum içerir
1 paket peynirli kraker (50 gr) : 168 mg kalsiyum içerir

1 avuç (25 gr) badem……… 60 mg kalsiyum içerir
1 avuç (25 gr) fındık …….. 50 mg kalsiyum içerir
1 porsiyon (100 gr) Karides …63 mg kalsiyum içerir
3 adet (100gr) Midye – 88 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı barbunya (100gr) : 135 mg kalsiyum içerir
2 adet mandalina (100gr) : 40 mg kalsiyum içerir
1 adet portakal(100 gr): 41mg kalsiyum içerir
1 avuç kuru üzüm(50 gr) : 31 gr kalsiyum içerir
1 adet kivi (100gr): 100 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı bamya (100gr) : 92 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı ebegümeci (100gr) : 249 mg kalsiyum içerir
1 adet enginar(100gr) : 50 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı taze fasülye (100gr) : 56 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı kereviz (100 gr) : 43 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı hindiba otu : 160 mg kalsiyum içerir
1 tabak kıvırcık (100 gr) : 81 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı ıspanak : 93 mg kalsiyum içerir
Yarım demet maydonoz (50 gr) : 100 mg kalsiyum içerir
Yarım demet roka (50 gr) : 205 mg kalsiyum içerir
1 avuç semiz otu (100 gr) : 79 mg kalsiyum içerir

çikolata (100 gr): 94 mg kalsiyum içerir
1 yemek kaşığı pekmez (10 gr) : 40 mg kalsiyum içerir
1 kase tarhana çorbası : 170 mg kalsiyum içerir
1 tatlı kaşığı toz kekik (5 gr) : 95 mg kalsiyum içerir
1 tatlı kaşığı tarçın (5 gr): 61 mg kalsiyum içerir

Bu tabloda da görüldüğü gibi en zengin kalsiyum kaynağı olan besinler; süt – yoğurt ve peynirdir.

Gebe olmayan kadınların günlük kalsiyum ihtiyacı 800mg iken, gebe kadınların günlük kalsiyum ihtiyacı: 1200 mg’ dır. Ve bu miktar normal şartlarda ancak süt ve süt ürünlerini yeterli miktarda alınması ile sağlanabilir. Diğer kalsiyum kaynaklarını tüketerek bu miktarın sağlanmasının imkanı yoktur. Sür ve süt ürünleri dışındaki kalsiyum kaynakları çeşit ve bir miktar destek olabilir.

Laktoz inek sütünde bulunan bir seker türüdür ve bağırsaklarda üretilen laktaz adli bir enzim tarafından sindirilir Laktoz ıntoleransı olan bir kişide laktozu parçalayan bu laktaz enzimi yoktur laktoz sindirilemez. Buda mide bulantısı, ishal, kramp, hazımsızlık gibi semptomlara neden olur.

Yoğurt protein ve kalsiyum yönünden ve içerik olarak süte bire bir benzer. Sütün içeriğindeki laktozun büyük bir kısmı yoğurt üretimi sırasında laktik aside çevrilir ve laktik asidin sindirimi için laktaz enzimine ihtiyaç yoktur. Ayrıca yoğurt, süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yasayan kişilerde gaz oluşumunu azaltır. Bunun nedeni, yoğurtta bulunan B-galaktosidaz enzimidir. B-galaktosidaz, laktozun sindirimine katkıda bulunur.
Laktoz İntoleransında kalsiyum ihtiyacını karşılamak için pratik öneriler:
1) Hiç süt içemeyen bir anne adayı aynı ölçüde yoğurt yiyerek gerekli kalsiyum ihtiyacını tamamlayabilir. Yoğurt yemekle birlikte tüketilirse sindirimi daha kolay olur. Ayrıca sütle aynı miktarda kefir tüketerek de kalsiyum ihtiyacını karşılanabilir. Yoğurt; cacık ve ayran olarak tüketilebileceği gibi, gaz ve sindirim açısından probiyotik yoğurtlar da tercih edilebilir.
2) Peynirlerde laktoz çok düşük miktarda bulunur. Kahvaltıda tüketilen peynirin yanı sıra, ara öğünlerde tüketilecek peynirli küçük sandviçlerle yapılan sağlıklı atıştırmalar da iyi birer kalsiyum kaynağı oluşturur.

3) Eğer rahat tüketebilirse tatlı olarak dondurma ve sütlü tatlıları tercih etmek de kalsiyum açısından önemli bir kaynak oluşturur.

4) Tok karnına içilen yarım sütlü kafeinsiz kahve de kalsiyum ihtiyacını karşılamada farklı bir destek olabilir.

5) Marketlerden kolaylıkla bulacağımız, laktozsuz sütler de sağlıklı bir seçim olur.

6)Sütü ılık, soğuk, sıcak, ballı, kakoo ilave ederek kendinize en uygun tüketim şeklini bulmak adına değişik tüketim yollarını deneyebilir,az miktar da da olsa süt tüketimini sağlayabilirsiniz.

7) Bir avuç tüketilecek badem fındık gibi yağlı kuruyemişler hem kalsiyum ihtiyacına destek sağlar, hem de omega – 3 yağ asidi almış olursunuz.

8) Meyve tüketiminde kivi, mandalina, portakal tercihi de kalsiyum tüketimine katkıda bulunur. Ayrıca bu meyveler C vitamini, Folikasit, enzimler ve fonksiyonel bir takım sağlıklı bileşikler açısından da oldukça zengindir.
9) 1 avuç yiyeceğiniz kuru üzüm de kalsiyum alımına destek sağlar. Aynı zamanda üzüm demir ve kateşin gibi bir takım anti oksidan maddeler içerir.
10) Yeşil yapraklı sebzeler zengin kalsiyum içerikleri yanında, omega 3, beta- karoten, demir, enzimler açısından da iyi bir kaynaktır.

11)Etlerin üzerine toz kekik ilave ederek, günde 1 yemek kaşığı pekmez tüketerek kalsiyum tüketimini arttıracak kendi alternatiflerinizi oluşturabilirsiniz.

Bütün bu ayarlamalara kişisel bir takım faklılıklar da getirerek kalsiyum ihtiyacınızı ne kadar sağlıyorsunuz onu hesaplamalısınız. Her insanın, özellikle anne adayının yeterli miktarda kalsiyum alması gereklidir. Eğer yeterli miktarda almıyor veya alamıyorsa mutlaka doktoruna danışmalı ve gerekirse bir miktar kalsiyumu ilaç olarak almalıdır.

kızlar selam nasılsınız bakalım tatlı annişler? :49: :49: :49:

ya bana biriniz yardımcı olabilir mi foto yüklemeye çalışıyorum sağolsun filiz dün tarif etti buldum ama şimdide boyut büyük diyor nasıl ol:49:k bu iş bir türlü beceremedim :52: :52: :44: :44:

canım be istanbulda eğilim tekirdağda özel bir hastanede yaptırdım 250 tl deteylı usg sgk karşılamadı bu konuda hastanenenin anlaşması yokmuş özel yaptılar ama ist yaptıran arkadaşlar vardır mutlaka inş sorunsuz atlatırsın.

canım bende tekirdağ - çerkezköy de oturuyorum sen merkezde misin?

Kızlar az önce doktordan geldik çok şükür kafmda kurdugum kötü senaryolar gördüğüm kabuslar hepsi asılsızmış:)))ayrıntılı usg mizi yaptırdık ogluşumun herşeyi gayet iyi saglıklı bi bebiş olarak gözüküyormuş.doktora dedim ben hala hissedemiyorum oda dediki normal 22 haftada ancak hissedebilirsin ilk gebeliklerde geç hissedilebiliyormuş.ama daha hastaneden çıkar çıkmaz tepinmeye başladı bile demekki biz huzursuz olunca onlarda hareketlerini kısıtlıyorlar bugün itibariyle oğluşumun kilosu 413 gram boyuda 23 cm olmuş rabbim hepimize her gittigimizde böyle güzel haberlerle dönmeyi nasip etsin inşallah.

4 hafta sonra şeker yüklemesi için gidicem benim doktorum sabah erkenden aç karnına geleceksin dedi çünkü önce açlık şekeri ölçülüyormuş sonra şeker yüklemesi yapılıyormuş .

hadi gözün aydın canım atlattın sıarada şeker yükleme telaşımız kaldı darısı artık ona

yani ilk doğduğunda, hastanede olmalı mı?
yani gerek olursa sonra alırız olmaz mı?
emzik olayı da ablama sordum 2 oğlu var, 1i emzik almış hemen ama emmemiş, diğeri hiç almamış ama annesini emmiş.
hastane çantasında olmalı mı gene?
yoksa gerek olursa alınır hehrangi bir eczaneden öyle değil mi?

ben de baharat ve sarımsaktan, güzelim salata soslarından tiksiniyorum.
salatayı da çok severdim şimdi 10 milyon kat seviyorum :9:ve sırf yediğim o.:56:

Ben görerek alayım, elimde olsun diyorum ama gerek olmayabilir de tabi?? şöyle bir liste yapmışlar mesela...

Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…
•En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
•Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
•Zıbın (3 adet)
•Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
•Başlık (2 adet)
•Patik (2 çift)
•Çorap (3 çift)
•Eldiven (2 çift)
•Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
•Bebek battaniyesi (1-2 adet)
•Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
•Bebek mendili (Bol miktarda)
•Mama önlüğü (3-4 adet)
•Kirli çamaşır torbası (1 adet)
•bebe şampuanı
•süt sağma cihazı

Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…

Her ihtimale karşı:
•Emzik ve koruyucu kutusu
•Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)
•Pişik kremi
•Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.
•Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor.

Not: Bebeğinizin giysilerini doğum yapacağınız mevsime uygun seçmelisiniz. Miktarları belirlerken tahmin ederek yazdım. Daha fazla veya daha az da olabilir. Tercihe göre değişir. Tabiki miktar tayininde hastahanede kaç gün kalacağınız da önemli bir etkendir.

kızlar hepinize cok teskkur ederım . ben bılıyorum ona cekdırmesınıde bende oyle ınat koca varkı. kadın bugun depozitonuzu getırcem dıyo bıde kıraacı bulmuş eve bakdrıcakmıs . emlakçı aradı bıze evı kıralayan adam dıyorkı taşınıyormuşsunuz bızde dedık senın bulduğun evı sahıbı böyle böyle yapdı vay serefsız diyo ardından musaıtsenız kıracı getırcem dedı ben de asla taşınmadan evıme bırını sokmam dedım . şimdi esim sınırlenır bu konularda kadınla kocası gelınce kavga cıkartcak dıye korkuyorum benımde karnım burnumda bısey olur dıye de korkuyorum ama sımdı netten bakıyorum su an bile belkı ıyı bıyer düşer dıye hemen atlamıycam ne zaman gzuel ev düşerse ozaman tasıncam beklesın

kotu ınsan ev sahıbı yaparmıs.bızde ev sahıbıne aynı zam tartısmasından sonra sınır olup ev almıstık.sımdı 2 senedır kendı evımızdeyız.ınsallah sızde kendı evınızı alırsınız bır an once

kızlar selam nasılsınız bakalım tatlı annişler? :49: :49: :49:

ya bana biriniz yardımcı olabilir mi foto yüklemeye çalışıyorum sağolsun filiz dün tarif etti buldum ama şimdide boyut büyük diyor nasıl ol:49:k bu iş bir türlü beceremedim :52: :52: :44: :44:

canım bende tekirdağ - çerkezköy de oturuyorum sen merkezde misin?

bende çerkezköyde oturuyorum canım

Canım üzüldüm durumuna, sinir oldum ev sahibine de,mahkemeye ver hakkını alırsın.İnşallah güzel ve daha uygun bir ev denk gelir üzme kendini.

nagecim yni gördüm. allah yardımcın olsunn ama unutmaki her şerde vardr bi hayır. belki sizin için gerçekten böyle olması hayırlı. çok takılma herşey olacağına varır rabbim büyük dert vermesin. sen bebişine yoğunlaşş :16:

berennn cnmm gözün aydınn darısı bizlere olsun inş. sn ne güzel rahatlamışsınnn ohhh süperr

Merhaba kızlar bugün çok üzgün ve sinirliyim telde eşiyle tartıştık benimde önümde cam kase vardı ona sinirle iki kere vurdum o sinirle ilk vuruşta kase kırılmış ikinci vuruşta da ben elimi kestim hastaneye git dikiş attır tam sinir oldum en çok da kendime nasıl bu halde devri davranırım diye daha beter bir şey olsa evde de yalnızım çok yanlış yaptım çok ama elimde değil fi bir anda fena parladım beyimiz yolda bide üste çıkıyor sen nasıl böyle bir şey yaparsın diye erkeklerden nefret ediyorum şimdi hastanede onu bekliyorum .

Merhaba kızlar bugün çok üzgün ve sinirliyim telde eşiyle tartıştık benimde önümde cam kase vardı ona sinirle iki kere vurdum o sinirle ilk vuruşta kase kırılmış ikinci vuruşta da ben elimi kestim hastaneye git dikiş attır tam sinir oldum en çok da kendime nasıl bu halde devri davranırım diye daha beter bir şey olsa evde de yalnızım çok yanlış yaptım çok ama elimde değil fi bir anda fena parladım beyimiz yolda bide üste çıkıyor sen nasıl böyle bir şey yaparsın diye erkeklerden nefret ediyorum şimdi hastanede onu bekliyorum .

canım geçmiş olsun öfkeyle kalkan zararla oturur lafını uygulamalı yaşamışın allh korumuş boşver erkekler hep böyle kendinede bebeğinede çok dikkat et tekrar geçmiş olsun.

geçmiş olsun canım, olan olmuş düşünme artık. Bu dönemler zor bide hava da sıcak sabır kolay çatlıyor. dikkat et kendine

aman yarabbimmm canımm sakinn ol yaaa. kendine zarar veriyorsunn başka kimseye değilll... değmez kimse içinn. çok geçmiş olsunn. valla ne dicemi bilmiyorumm kanım donduu yaa. iyi bak kendineeeeee asabiii anneecikkkk. kuzuda korkmuştur annesi

hadi hayırlısı canım.sorma ya ben gayet rahat bir insandım ama bu bebiş yedi bitirdi valla beni ama doktordan fırçamı yedim bugün adam diyo gayet rahat bir hamilelik geçiriyorsun ya sen o yüzden şımarıklık yapıyorsun:)inşallah bundan sonra güzel bir 4 ay geçiririz canım:))hadi bakalım 11 temmuzda güzel haberlerini bekliyorum.

İnşallah tatlım yaa hayırlısıyla güzel haberlerle geleceğiz bizde :1:

Back
X