2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
canım ya.. zor tabi insan okadar hayal kuruyo sonra kavusamamak cok kotu..
37 haftadan sonra gelişim tamamlanıyo aslında sadece kg alımı sürüyo e senın bebişin zaten maşallahı varmıs neden bekletıyokı kendı yogunluguna goremı ayarlıyo acaba :44: az kalmıs ınsallah değiştirmez tekrar.. planlı sezeryan işini sevıyorum valla kaç gunun kaldıgını bılıyosun bızımkı şans işi.. hazırlıksız yakalanma ıhtımalımız falan var.. kızımda 4 gun gec gelmişti ultrasonda 1 aralık dıyor bızımkı 3-4 aralık gıbı olcak sanki.. ablasının dogum gunude 4 aralık belkı ona spriz yapar :27:
anlat bacım anlat kımseye dökemıyoruz içimizi zaten burasıda olmasa.... :41:

Bende varim bende varim dogurmayan :-) ama benim gunum belli sali gunu 12 kasimda sezeryan randevum ve acayip tirsiyorum internetten dogum hikayrlerini okuyorum daha cok tirsiyorum normal dogumdanda sezeryandan da korkuyorum ama bir sekilde cikacak bu cocuk degilmi :-) allah hepimize yardim etsin:18:

Bende varim bende varim dogurmayan :-) ama benim gunum belli sali gunu 12 kasimda sezeryan randevum ve acayip tirsiyorum internetten dogum hikayrlerini okuyorum daha cok tirsiyorum normal dogumdanda sezeryandan da korkuyorum ama bir sekilde cikacak bu cocuk degilmi :-) allah hepimize yardim etsin:18:

Aynen bir sekilde çıkacak en iyisi o anı dusunmemek ;)

canım gittin mi:( yetişemedim sana. allahu teala razı olsun :) kabızlık için kuru kayısı ye varsa yoksa yollayım dicem ama gelene kadar doğurur musun bilmem:)

ay saol cnm düşünmen yeter :) eşim dün aldı biraz yedim iyi geldi. Allaha şükür iyiyim şimdi. seninde sancın warmış cnm ya sayfaları okurken gördüm. nasılsın şimdi ? walla kasım annelerinden en son ben doğurucam gibi gelmeye başladı bana. yürüyüş fln da yapıyrm ama tık yok , benim kız pek gelme niyetlisi değil heralde :))) Allah hayırlısıyla kawuştursun yawrularımıza bizi :))

Yuruyusumu yaptim geldim her yerim agriyo ya tecrubeli arkadaslara birsey sormak istiyorum 41. Haftaya kadar bekleyip hic acilma olmazsa suni sanciyi kabul etmek mantikli mi yoksa direk sezeryan mi istenmeli suni sanci ise yarar mi benimki daha kanala bile girmemis of yaa

Suni sancı cok zor diyorlar ama o da sancı sonucta. Ama sezeryanda daha sonrasi zor oluyormus ya suniyi kabul etsek mi acaba. Epidural olmuyor mu bu suni sanci verince :)

slm arkadaşlar bende çarşamba 6 kasımda oğluşumu kucağıma aldım çok şükür spinal sezeryan 39 hafta 1 günlük 3.800 gram 50 cm
şimdi evdeyiz çok şükür mama ve süt takviyesiyle gidiyoruz.geçmişe bakamadım doğuranları şimdiden tebrik ederim.

ben etrafımda hiç suni sancı alıp normal doğurabilen görmedim ya plasenta parçalandı deyip sezeryana aldılar yada açılma olmadı deyip ameliyata. ben de çok korkuyorum normal doğumun en güzeli kendi sancınla doğurabilmek sanırım. bu da herkese kısmet olmuyo bakalım bizim doğum hikayelerimiz nasıl olucak..:49:

korkma cnm ya anlatılanalr hep abartı.. hem her dogum kendıne özeldır senınkı ne malum mukemmel olmıcagı.. zaten ne yasanılırsa ysansın ucunda bı mucıze var değer bence herseye..
korkma sende rahatına bak hemencecık gecıp gıdıcek.. :49:

Suni sancı cok zor diyorlar ama o da sancı sonucta. Ama sezeryanda daha sonrasi zor oluyormus ya suniyi kabul etsek mi acaba. Epidural olmuyor mu bu suni sanci verince :)

İste acilma biraz olsa belki suni sanci kolaylastirabilir ama acilma olmazsa ne kadar etkili olur insallah sezeryana da gerek kalmaz insallah hepimiz kendi sancimizla dogum yapabiliriz :)

slm arkadaşlar bende çarşamba 6 kasımda oğluşumu kucağıma aldım çok şükür spinal sezeryan 39 hafta 1 günlük 3.800 gram 50 cm
şimdi evdeyiz çok şükür mama ve süt takviyesiyle gidiyoruz.geçmişe bakamadım doğuranları şimdiden tebrik ederim.

Oo hayrli olsun canim ne mutlu sana melegini kucagina aldin sonunda.. Rabbim bizlerde nasip etsin o guzel duyguyu, kendinize dikkat edin...

ya kızlar ne salak insanlar var :19: karşı komşum gördü beni kapıda sen hala doğuramadın mı dedi ( klasik cahil insanlrn bizim psikolojimizi düşünmeden sölediği şey ) bende yok bekliyorum dedim 39+5 gunluk oldum bugun dedim . yok başladı kötü kötü şeyler anlatmaya burda anlatmıcam sizi üzmemk için ama çok kötü şeyler :( o kadar üzüldüm ki , telaşlndım kendimi sakinleştirmesem doktoruu arayıp p.tesi sezeryan olmak istiyorum dicektim nerdeyse :(((

Uzmanlar doğumu beklenen tarihte sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için doğal yollara başvurmanın faydalı olabileceğini ancak bu yöntemleri uygulamadan önce doktora danışmanın gerektiğini söylüyor..Tıp uzmanları için yayınlanan meslek içi Medimag dergisindeki bir yazıya göre, doğumu hızlandırmanın ilk ve en önemli yolunun hamile kişinin kendisini rahat hissetmesi olduğunu belirten doğum uzmanları; hamilenin gergin ve üzgün olmasının doğumu geciktireceğini, bu sebeple hamile kadınların mum ışığında ılık bir banyo yapmasının, masajın ya da akupunktur ile vücuttaki belli noktaları rahatlatarak ya da aromaterapi ile vücudu rahatlatmanın doğum için faydalı olacağını belirtiyor.
.YAVAŞÇA AÇAN BİR ÇİÇEĞİ HAYAL EDİN
Beklenen tarihte doğum gerçekleşmemişse bundan sonraki her gün kendinizi iyi hissedeceğiniz özel bir şey yapmak için zaman ayırma tavsiyesinin yer aldığı uyarılar arasında "Manikür yaptırın, güzel bir restorana gidin, sevdiğiniz bir filmi izleyin ya da dondurma yiyin. Bunların yanı sıra meditasyon yapmayı da deneyebilirsiniz. Gözlerinizi kapatın ve birkaç kez burnunuzdan derin nefes alın. Topuklarınızdan başlayarak yüzünüze kadar bütün vücudunuza dokunun nefes alıp verirken yavaşça açan bir çiçeği hayal edin, bebeğinizin neye benziyeceğini hayal edin" tavsiyeleri de yer alıyor.
."DOĞUMU BAŞLATMAK İÇİN SEKS YAPIN".
Doğumu başlatmak için en bilinen yöntemlerden birinin de seks olduğunu vurgulayan uzmanlara göre, dölde bulunan doğal düzenleme enzimleri doğumu başlatan hormonlardan biri. Uzmanlar, "Bu tekniği kullanacaksanız seks yaptıktan sonra hemen ayağa kalkmayın ve dölün rahim boyunda kalmasını sağlamak için bir süre uzanın. Hamileliğin sonlarına doğru pek çok kadın ilişkiye girmek konusunda isteksizdir. Fakat ön sevişme hareketleri de doğum için yardımcı olacaktır. Kadın orgazmının rahim boyunu 2 santimetreye kadar açtığı bilinmektedir" diyor.
"SALINCAKTA SALLANMAK DOĞUMA YARDIMCI OLUR"
Başka bir yöntemin de salıncakta sallanmak olduğunu belirten uzmanlar, "Bu şekilde bebeğinizin konumunu değiştirip leğen kemiğine yaklaştırabilirsiniz. Veya kasistli bir yolda otomobil kullanmayı ya da doğada kısa bir yürüyüşe çıkmayı deneyebilirsiniz. Hafif bir yürüyüş ya da sabitlenmiş bir bisikletin pedallarını yavaşça çevirmek de doğum sancılarını başlatabilir. Bunları yaparken bol bol sıvı tüketmeyi ve vücut ısınızı korumayı ihmal etmeyin" dediler.."KİVİ, MANGO VE ANANAS DOĞUM SANCISINA NEDEN OLUYOR"
Beslenmede yapılacak değişikliklerin de doğumun daha kısa ve kolay olmasına katkıda bulunacağını ifade eden uzmanlar, "Kivi, mango, ananas gibi tropik meyvelerde orta şiddette doğum sancısına neden olabilen bir enzim bulunur. Doğal bir bağırsak uyarıcısı olan baharatlı yiyecekler de doğum sancılarının başlatılmasına yardımcı olabilir. Son olarak rahim boyunuzu harekete geçiren prostaglandin bazlı jel paketlerini vajinanıza yerleştirerek doktorunuz size yardımcı olabilir. Bu uygulamadan 24 ila 48 saat sonra büyük ihtimalle doğum gerçekleşecektir" dediler.

Hayirli olsun bebegin Allah anali babali buyutsun insallah :)

Suni sancıyı kabul edicekmisin peki canım :26:

Benimde aynı şekilde canım yaa ne nst de sancı var ne açılmam var ne bebek kanala inmiş pazartesiye kadar bekleyelim dedi kendiliğinden normal doğum olmassa suni sancı yada sezeryan dedi :5:

Hayal kırıklığı yasadım resmen o kadar inandırmıştım ki kendimi normal doğum için. Kanala inmişlerde bizde sıkıntı işte :) suni sancıdanda sezeryandanda korkuyorum cok. insallah seninde acılman olurda normal doğumla hemen doğurur kurtuluruz bi daha ne ağrı ne sızı çekeriz.

ya kızlar ne salak insanlar var :19: karşı komşum gördü beni kapıda sen hala doğuramadın mı dedi ( klasik cahil insanlrn bizim psikolojimizi düşünmeden sölediği şey ) bende yok bekliyorum dedim 39+5 gunluk oldum bugun dedim . yok başladı kötü kötü şeyler anlatmaya burda anlatmıcam sizi üzmemk için ama çok kötü şeyler :( o kadar üzüldüm ki , telaşlndım kendimi sakinleştirmesem doktoruu arayıp p.tesi sezeryan olmak istiyorum dicektim nerdeyse :(((
Amann bosver sen ya o kadar cok var ki etrafta oyle sinir insanlar hepsinin dedigi olsaydi simdiye kadar bebegimi kac kere dusurmustum ya da karnimdayken basina bisey gelmisti Allah korusun bebislerimiz Rabbime emanet...

Hayy allahim boyle insanlari bacagindan tavana ascaksin gicik seyler:47: ilk gebeliklerde geciyomus 1 hafta faln merak etme canim,zaten devamli kontrol altindayiz Rabbimin izniyle hicbiseycik olmaz.. insan moral verir, zaten stresli bi donemdeyiz dusuncesizler iste.. sen yuruyusune devam et.. bide derin derin nefes al karnindan al ama karninin sistigini gor dogumu tetikliyomus, biraz oncebi yazi paylastim oku istersen., bi bakmissin bu gecesancin baslamis hic belli olmaz.. bebegin karninda hareket ediyo tamam bitmistir olay..... bugunde dusuncesiz anlayissiz insanlari protesto ediyorum:kkk: elifim nerdesin destek ol bana:1:

Amann bosver sen ya o kadar cok var ki etrafta oyle sinir insanlar hepsinin dedigi olsaydi simdiye kadar bebegimi kac kere dusurmustum ya da karnimdayken basina bisey gelmisti Allah korusun bebislerimiz Rabbime emanet...

Aynen canim.. 1 ay oncede benim karnim dusmustu her an dogurabilirdim:1: nasi telaslandirmislardi anlatamam..eve geldim karnimi inceliyorum ayna karsisinda:37:

Kizlar bisey sormak istiyorum.. bebegin kanala indigi nasil anlasilir? Tecrubeli arkadaslar ya da bilgisi olanlar cvplayabilir mi:26:

Kızlar ya ben normal adet oldum gecen ayda oldum normal duzenimde hani gebelikten sonra 6-7 ay olmayanlar var .hic ozlemedimki ben bu kirmizilari

Kizlar bisey sormak istiyorum.. bebegin kanala indigi nasil anlasilir? Tecrubeli arkadaslar ya da bilgisi olanlar cvplayabilir mi:26:

Walla bana dr söyledi de öyle anladim. Dr basina bakarken bak ne kadar asagidan bakiyorum eskiden yukardaydi dedi göguslerinin alti bosalmis olmali nefes alip vermen rahatlamis olmali asagiya baski artmis olmali dedi

Walla bana dr söyledi de öyle anladim. Dr basina bakarken bak ne kadar asagidan bakiyorum eskiden yukardaydi dedi göguslerinin alti bosalmis olmali nefes alip vermen rahatlamis olmali asagiya baski artmis olmali dedi

Tesekkur ederim canim.. demekki bizim oglan daha yeriinde duruyoo :) tekmeleri midemde hissediyorumda:37:

Back
X