Arkadaşlar birde bu soru için fikrinizi söyler misiniz?
ilköğretin 1. sınıa başlayan mert, öğretmenin katı ve cezalandırıcı bir tutum sergilemesi nedeniyle kısa sürede bir okul korkusu geliştirmiş ve okula gitmeye karşı direnç göstermeye başlamıştır.
mertte bu nedenle okul korkusu oluşması hangisini açıklar?
a) karşıt tepki oluşturma
b) klasik koşullanma
c)bilişsel öğrenme
d)olumsuz pekiştirme
e)ketlenme
bn a dedim en yakın karşıt tepki geldi. cevap b. neden klasik koşullanma olduğunu açıklayabilecek var mıı :26:
Canım cevap B çünkü klasik koşullanma zaten korku, fobi gibi duyuşsal konularla ilgili. Hatta çalıştığım kitapta Brezilya dizileri aklınıza gelsin demişler. Korku, nefret, ihtiras var ya onlarda.Şimdi Mert okula başlamadan önce okula karşı herhangi bir olumsuz duyguya sahip değil. Ancak öğretmenin katı tutumu dolayısıyla korkmuş ve okuldan da soğumuş. Bu tepkisel koşullanma olur. Karşıt tepki ise var olan bir tepkinin zıttı oluşturulmak isteniyorsa kullanılır. Mesela soruda Mert'in öğretmeni daha sonra olumlu tutum gösterse Mert'in de korkusu kaybolup okula gitmeyi istese o zaman karşıt tepki olurdu.
tamm canim teşekkür ederim. brezilya dizisi güzel örnekmişama aklıma yeni bir soru getirdin şimdi senin konuyu bu şekilde aklında tutman anlamsal çağrışım mı olur :26:
eğer sistemli çalışırsan yetişir canım, x yayıncılığın ders notlarını hepimiz kullanıyoruz sanırım, 7iklim soru bankalarını eğitimin kullanıyorum ben, ama ilk bölümü de iyi diye duymuştum. uzman kariyerin tarih öğreten soru bankası var onu tavsiye ederim canım. ihtiyacın 24 saatte tarih kitabı güzel bi özet, sen sor ben söyliyeyim kitabı var içinde genel kültürden soru cevaplar var, o tam senlikTeşekkür ederim.Daha hiç başlamadım çalışmaya umarım yetişir. Hangi kaynakları kullanıyorsunuz? Sadece genel kültür çalışacağım ben, özellikle tarih için önerebileceğiniz kaynak var mı acaba? :26:
ay ama ama ama bu harikaaaavatandaşlıgı akşama bıraktım eşimde istediğimi kaçırdı idare hukukunu çok önemseme çalışıcaksanda son dönemde bak diye kararsızım of ya
bende malum özel günümdeyim tatlı krizi tuttu ve muzlu uyduruk ötesi pasta yaptım gelin beraber yiyelimutanmadan tarifinide vereyim
tarifi:1pk muzlu puding yaptım yarısını borcama boşalttım bebe büsküvisi ve muz dilimleri koydum arasına kalan pudingide boşaltıp süsledim
Eki Görüntüle 615994 bu da süslenmiş hali Eki Görüntüle 615997
canım yine de güzel olur bence, bakar mısın malzemeler ye beni diyoniloş bende evde uyduruk bir pasta yaptım
baktım muzlar kararıp gidiyor
çikolatalı kremşantiyi folyonun üzerine biraz döktüm
üstüne kırılmış petibör, üzerine dilimlenmiş muzlar
bir kat daha aynısını yaptım ve sardım attım buzluğa
ama sonradan farkettim
şanti donmaz ki
neyse artık kendine gelsin dolapta da olmadı çikolata sosu döker bide öyle dondururum
canım x yayıncılık ders notları 7iklim soru bankaları.. bunlar hepimizin memnun kaldığı kaynaklar. dilerim atanırsın. evet her yıl öyle bi söylenti çıkıyor ama yine de oluyor. sana da başarılaryaa kizlar hayranim size, surekli takip ediyorum sizi, ben lise mezunuyum2014 te sinav yapilirsa bende girecegim her sinav icin bu son, liselere bi daha sinav yok gibi seyler duyuyorum ( ama ben bir sinav daha olur umuduyla calisiyorum sizin tavsiye ettiginiz kitaplarada bakacagim bir kac taneyi not aldim
hepinize basarilar
bugünkü mesajlarınıza baktımda kızlar sizin burdaki enerjiniz gerçekten motive ediyor insanı
bende bugün 2004 ve 2005 yıllarnda kpssde çkmış öğrenme ve gelişim sorularını çözdüm.
2004
42 soru 3 yanlış
2005
42 soru 5 yanlış
2008 öncesi daha kolay sanırım. Birde son yıllardan deniyeyim diyorum.
bir yoruldum ki sormayın kızlar
kız olmak bide evli olmak ne zor şey yarabbi
2 saatim gitti bence boş yere :)))
nily 2008 öncesi eğitim sorularının bence bir önemi yok
çünkü çok kolay
ben onlardan 110 net yapıyordum
ama önemli olan 2008 sonrası derim.
ama yeni temel atıyorsan kendine evet onları da gör tabi
yarın hafta sonu nasıl bir program bekliyor bizi bilmiyorum ama
ders çalıştıkça rapor vermeye girerim kızlar
hepinize şimdiden kocişlerinizle, sevgilililerinizle iyi hafta sonları
canım bize hocamız şöyle bişey söyledi, kpss sorularını 2007 ye kadar hep aynı kadro hazırlarmış o yüzden dikkat ettiyseniz sorular hem kolay hem hep aynı tipte dedi, ama 2007 den sonra kadro değişmiş ve o kadro da hep değişik sorular buluyomuş. hocamız o yüzden 2007 öncesine bakmayın dedi, zaten sen de öyle düşünmüşsün, bence de 2007 den sonrasına bak
nily 2008 öncesi eğitim sorularının bence bir önemi yok
çünkü çok kolay
ben onlardan 110 net yapıyordum
ama önemli olan 2008 sonrası derim.
ama yeni temel atıyorsan kendine evet onları da gör tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?