bugün hiç çalışmadım yaistiyorum çalışmayı ama bir kırgınlık var üzerimde sanki uykum da geliyor sürekli puff
1 c 2 b mi :26:iyi günler kızlar.. Dün yemekten sonra başım tuttu ve kendimi hiç toplayamadım.. Sürekli yattım tabi temizlik bu güne kaldı.. Onu da yeni bitirdim..
tabi her temizlikten sonra da belim ağrıyor şu anda olduğu gibi.. Aman evin her köşesini pırıl pırıl görmek çok mutlu ediyor
sbah kalktığımda idare hukukunu tekrar ettim ve soru çözüm..yapamadıklarım var bi bakar mısınız? :26:
1.)aşağıdakilerden hangisine vali başkanlık eder?
1.il genel meclisi
2.il encümeni
3.belediye meclisi
a) 1 b)2 c) 1ve 2 d) 1 ve 3 e) 2 ve 3
2.)aşağıdakilern hangsi tüzükler için verilmiş yanlış bir ifadedir?
a)bakanlar kurulu dışında başka bir kurum ya da kuruluşa tüzük çıkarma yetkisi tanınmamıştır
b)tüzükler kural olarak danıştayın incelemesine tabidir ancak ülke genelini ilgilendiren tüzükler anayasa yargısına tabidir.
c)tüzükler cumhurbaşkanı tarafından imzalanır ve kanunlar gibi yürürlüğe girer.
d)tüzükler kanunlara aykırı olmamak ve danıştayın incelemesinden geçirilmek şartıyla çıkarılabilir
e)danıştayın tüzükler ile ilgili belirttiği görüş bağlayıcı değildir.
duaları akşam yazacağım kızlar.. gidip birazcık öyt çözeyim..
kavrama kuzum öyle biliyorumsafranım maşallah
mantarım özleştikkk
morisim malesef vatandaşlıktan kıtım
kızlar coğrafyadan yapamadığım bi soru vardı. fotosunu çektim, tam buraya yüklicektim ki soruyu anladım
bu içgörüsel mi oluyodu, kavrama mı
Aynıyım.
kavrama kuzum öyle biliyorum
nolacaz biz yaa :
Kizlar hepinize iyi calismalar diliyorum..arada topiginize girip paylasilan sorularla alakali görüş bildiriyorm size rahatsizlk vermiyorumdr umarm
Moriscim öncelikle geçmiş olsn cnm soruların hakkında da şöyle dusunuyorm:
1.soru sadece il encumeni çünkü ilgenel meclisinin baskanligini üyeleri arasından seçilen il genel meclis baskani yapar belediye meclisine de belediye baskani baskanlik eder..
2.sorun için de b diyorum çünkü ülke geneli olmasi önemli degil tüzükler sadece danistayin incelemesine tabidir cnm ben böyle biliyorum ..
kuzum kafama takıldı araştırdım. içgörüselmiş.
içgörüsel; deneme yanılma yapıyo, çözüme ulaşamıyo, sonra birdenbire sorunu çözüyo
kavrama; deneme yanılma yapılmıyo, birdenbire sorunu çözüyo
ama genelde testlerde gelen sorularda, şıklara 2 sini birden koymuyolar. ama bazı sorularda da hem deneme yanılmayı, hem kavramayı, hem içgörüseli koyuyo. aklımızda bulunsun
Rengo belamızı arıyoz bu ara.
hacı ben bugün calısmadım ondan sardım ya
banlanmadım iyi ki
yaşamaya çalışıyoruz bacım senden naber
ya kuzum ben deneme yanılma yaptıgını hiç düşünmeden direkt aklına geldiğini düşündüm ondan kavrama dedim
ama cogu testte de içgörüseli kavrama olarak alıyorlar ikisi aynı diye:26:
hee o mantıkla düşündüysen doğru olan kavrama olur kuzum benim
kızlar bugün 300 coğrafya, 100 öyt, 96 gelişim çözdüm. ama eğitimi baştan sona bi tekrar etmem şart. sorulara mal mal bakmaya başladım. tekrar için de baya vakit lazım, eğitimin de katkısı kalmadı. linkamın dediği gibi dersleri çok pis seresim varbi ucundan tutsak öbürü kalıyo. kim nasıl bunca derse tam anlamıyla çalışabilir ki yaa
rengo dışında pek kimse yazmıyo bu topikte bana, bilmeden bişey yaptım sanırım
ya sorma kuzum ben de tarihi unutmusum bıraz ya:26: ne ara unuttum anlamadım bile :44:
hee o mantıkla düşündüysen doğru olan kavrama olur kuzum benim
kızlar bugün 300 coğrafya, 100 öyt, 96 gelişim çözdüm. ama eğitimi baştan sona bi tekrar etmem şart. sorulara mal mal bakmaya başladım. tekrar için de baya vakit lazım, eğitimin de katkısı kalmadı. linkamın dediği gibi dersleri çok pis seresim varbi ucundan tutsak öbürü kalıyo. kim nasıl bunca derse tam anlamıyla çalışabilir ki yaa
aynen ben de hacımŞaka maka ben unutmaya başladım,toparlamaya çalışıyom.Bi yana asılsam ötesi gidiyo bilmiyom nolcak.
rengo dışında pek kimse yazmıyo bu topikte bana, bilmeden bişey yaptım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?