- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
kızlar hep pirinç, irmik ve şehriyeden bahsediliyo bulgur da verebiliyo muyuz bilen veren var mı...
kızlar hep pirinç, irmik ve şehriyeden bahsediliyo bulgur da verebiliyo muyuz bilen veren var mı...
Kızlar merhaba,
Biz de bugün 6. ay kontrolünden geldik. Binbir hevesle gitmiştim, liste alacaktım uzun uzun, tarif filan.
Hepsi güme gitti.
Doktorumuz kitapçık verdi, hepsi burda yazıyor diye.
Okudum ki X markanın bol bol reklamı var.
Yok meyve püresi, yok kaşık maması.
Doktoruma olan güvenim yalan yok sarsıldı.
Oğluma meyvalardan tattırıyordum. Hepi topu çeyrek çay bardağı.
Sebze çorbası diyecektim -papatyacım yazını okuyunca o da elimde kaldı :) - Doğru bir yerde hepsi hormon yuvası sebzelerin.
Kahvaltı için besinleri karıştırıp mı veriyorsunuz arkadaşlar?
Ben şimdi meyve püresi dışında yarın ne yapacağım :) O kadar biganeyim ki
Halbuki sizleri dikkatle takip etmiştim. Okuduklarımın hepsi uçup gitti.
Pul biber de katabilirmisim ama kimyon nane katarim ben.bizimde gerıden gıdıyor kılo hala ama yapacak bısey yok 6 aydır böyle malesef,kusmasıda oldugu için normal az kılo alması....ayrıca devam sütü ve biberonda almıyor 6 ay sadece anne sütü aldı ve kılosuda az kaldı sanırım...
bu yemek lıstesını ben uygulamaya çalısıyırum ama pek sevmıyor sebze falan,hiç istemesemde bebe bisküvisi katıyorum bıraz yıyor o zaman..listende devam sutu yada kaşık maması yok anne sütü azalınca ben kaşık maması verıyorum özellikle gece yatarken, devam sütünü agzına sürmüyor..su konusuda zor bizimki pek içmiyor az az zorlarsam o da..baharat olarak ne katacaksın genelde bahart vermıyor doktorlar??
Bulgur da verebiliyoruz.kızlar hep pirinç, irmik ve şehriyeden bahsediliyo bulgur da verebiliyo muyuz bilen veren var mı...
Yogurt ve corba basla cnm.Kızlar merhaba,
Biz de bugün 6. ay kontrolünden geldik. Binbir hevesle gitmiştim, liste alacaktım uzun uzun, tarif filan.
Hepsi güme gitti.
Doktorumuz kitapçık verdi, hepsi burda yazıyor diye.
Okudum ki X markanın bol bol reklamı var.
Yok meyve püresi, yok kaşık maması.
Doktoruma olan güvenim yalan yok sarsıldı.
Oğluma meyvalardan tattırıyordum. Hepi topu çeyrek çay bardağı.
Sebze çorbası diyecektim -papatyacım yazını okuyunca o da elimde kaldı :) - Doğru bir yerde hepsi hormon yuvası sebzelerin.
Kahvaltı için besinleri karıştırıp mı veriyorsunuz arkadaşlar?
Ben şimdi meyve püresi dışında yarın ne yapacağım :) O kadar biganeyim ki
Halbuki sizleri dikkatle takip etmiştim. Okuduklarımın hepsi uçup gitti.
selam canim.ben hic arastirmadim bilmiyorum.ama 2 gundur sebze puresiyle birlikte pisiriyorum,cok seviyor.umarim yanlis yapmiyorumdur:26::26::26:bu arada kizim 7 nisan dogumlu.
ben ilk kizima tavuk filan her sey yedirdim.her sey hormonlu zaten.onu verme bunu verme ne yediriyim cocuga.tavuk yok,sebze yok. eski zamanlar en guzel zamanlardi ya.her sey dogaldi bu kizima yedircem her sey.sonra yadirgamasin vucud.:2::2::2:bilemiyorumki offfffff
evet canım, hatta ben yoğurt çorbalarının içine hem pirinç, hem yarma hem de bulgur koyuyorum
hem besleyici oluyor hem de lezzetli
Kızlar çorba tarifi verebilir misiniz başlangıç için?
Pul biber de katabilirmisim ama kimyon nane katarim ben.
Unutmusum yazmayi. Muhallebi yap dedi devam sutuyle. Yemezse bebe biskuvisi kat dedi.pekmezi sabah ver bence.
devam sütüyle muhallebi nasıl yapılıyr yazarmısın bana??
kızım iştahsız gibi bu ara agzını açmıyor fazla tamda yeni başladık ek besinlere ondanmı acaba anlamadım...muhallebı bıle ıstemıyor gibi
Pul biber de katabilirmisim ama kimyon nane katarim ben.
Unutmusum yazmayi. Muhallebi yap dedi devam sutuyle. Yemezse bebe biskuvisi kat dedi.pekmezi sabah ver bence.
devam sütüyle muhallebi nasıl yapılıyr yazarmısın bana??
kızım iştahsız gibi bu ara agzını açmıyor fazla tamda yeni başladık ek besinlere ondanmı acaba anlamadım...muhallebı bıle ıstemıyor gibi
100 ml su icine 1 corba kasigi princ unu kat kisik ateste karistir. Kivami muhallebi gibi olunca ilik olsun.100 ml lik suyla mama hazirlarken 2 olcek miydi neydi o kadar mama kat. Cocuk kucagimda tam da hatirlamiyorum.
iyi geceler herkese..
maalesef buakşam kızını yataktan düşürmüş biri olarak gözüme uyku girmedi(
sizlere baktım biraz..
ek gıda tam gaz devam etmekte..
bizde başladık ama daha çok düzenli değiliz. size birkaç sorum var kızlar
ben yoğurdu neyle mayalayacağımı ve muhallebiyi de neyle ypacağımı bilmiyorum
dah doğrusu neyle yapsam en sağlıklısı en doğrusu onu bilmiyorum..
pastorize sütlemi yoksa açıktan alınan sütlemi yoksa devam sütüylemi işte burada kararszıım..
sadece anne sütü alıyoruz o yüzden devam sütümüz yok. acaba sırf mhallebi ve yoğurt için küçüğünden alsam mı...
okula da başalyacağım belki gerekli olur kuzum acıkır falan..
bi de bir arkadaş egzamayı sordu bizde de vardı ne yaparsak yapalım geçmedi sürekli nemlendiriyorduk
ama kaşıyp yüzünü kanatıyordu. şampuanımız ıdeğiştirdik ve aniden geçti ben ona bağlıyoryum
şampuanımız sebameddi aslında doktor iyi dedi ama son çare belki şampuadnandır diye doktorumuzun tavsiyesiyle mustelaya gçtik
çok şükür bişey kalmadı bence bunu bir düşünün çünkü birkaç kişiden daha duydum hassas ciltlerde
şampuan da yapıyor diye. geçmiş olsun inşalalh..
herkese iyi geceler..
canım ben çorba değil de sebze püresi veriyorum, kabak-havuç-patates i küçük küçük doğrayıp haşlayıp tel süzgeçten geçirip biraz sızma zeytinyağı karıştırarak veriyodum ilklerde, sonradan içine ilaveten bezelye ve pirinç de kattım, şimdi bugün de taze fasulye ile irmik katacağım...
papatyanın dediği gibi yoğurt çorbası da verebilirsin bence de, ama içine havuç kabak da rendele bence hem lezzetini artırır hem de sebze de yemiş olur... tabi yoğurdu kendin mayala...
tarhana bence de güzel olur, tavuk suyuna da yapılabilir, ya da kıymalı...
tel şehriyeli tavuk suyu çorbası olabilir, içine yine havuç kabak konulabilir...
mercimeği en son ver demişti doktorum, sen daha yeni başlayacaksın onu şimdilik verme...
benim tavsiye edebileceklerim bunlar canım...
Bugün kurul toplantısı tam 8 saat sürdü. Çok özlemişim kuzumu..
Offfhepsini de dinlemek zorunda kaldın. Ben yarısından sonrasını duymadım bile :))
bizimki de 7 saat sürdü ve ben yazmandım
100 ml su icine 1 corba kasigi princ unu kat kisik ateste karistir. Kivami muhallebi gibi olunca ilik olsun.100 ml lik suyla mama hazirlarken 2 olcek miydi neydi o kadar mama kat. Cocuk kucagimda tam da hatirlamiyorum.
sagol canım...pirinç unu hangisini kullanıyorsunuz?? anneme söylemişim arı mama almış bu en iyisi işte dedi...normal pirinç ununu napcan diyor bana :) bizde arı mamayla büyümüşüz zamanında..
birde d viamini kaç damla veriyorsunuz?
permanganat, papatya ve diğer çalışan anneler.... Allah kolaylık versin sizlere ne zor bir taraftan çalış, ev işi birde artık bebek. insan eve gelince bebeğini kucağına alıp oturmak ister hiç bir şey yapmak istemez sanırım.
ben ücretsiz izine ayrıldım. düşündükçe içim bir tuhaf oluyor. nasıl bırakıp gidicem işe...
Hangi pekmezi kullanıyorsunuz diye sormuştum ama kimse cevap yazmamış....
permanganat, papatya ve diğer çalışan anneler.... Allah kolaylık versin sizlere ne zor bir taraftan çalış, ev işi birde artık bebek. insan eve gelince bebeğini kucağına alıp oturmak ister hiç bir şey yapmak istemez sanırım.
ben ücretsiz izine ayrıldım. düşündükçe içim bir tuhaf oluyor. nasıl bırakıp gidicem işe...
Hangi pekmezi kullanıyorsunuz diye sormuştum ama kimse cevap yazmamış....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?