2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar merhaba,
Biz de bugün 6. ay kontrolünden geldik. Binbir hevesle gitmiştim, liste alacaktım uzun uzun, tarif filan.
Hepsi güme gitti.
Doktorumuz kitapçık verdi, hepsi burda yazıyor diye.
Okudum ki X markanın bol bol reklamı var.
Yok meyve püresi, yok kaşık maması.
Doktoruma olan güvenim yalan yok sarsıldı.
Oğluma meyvalardan tattırıyordum. Hepi topu çeyrek çay bardağı.
Sebze çorbası diyecektim -papatyacım yazını okuyunca o da elimde kaldı :) - Doğru bir yerde hepsi hormon yuvası sebzelerin.
Kahvaltı için besinleri karıştırıp mı veriyorsunuz arkadaşlar?
Ben şimdi meyve püresi dışında yarın ne yapacağım :) O kadar biganeyim ki
Halbuki sizleri dikkatle takip etmiştim. Okuduklarımın hepsi uçup gitti.

kızlar hep pirinç, irmik ve şehriyeden bahsediliyo bulgur da verebiliyo muyuz bilen veren var mı...

selam canim.ben hic arastirmadim bilmiyorum.ama 2 gundur sebze puresiyle birlikte pisiriyorum,cok seviyor.umarim yanlis yapmiyorumdur:26::26::26:bu arada kizim 7 nisan dogumlu.
ben ilk kizima tavuk filan her sey yedirdim.her sey hormonlu zaten.onu verme bunu verme ne yediriyim cocuga.tavuk yok,sebze yok.eski zamanlar en guzel zamanlardi ya.her sey dogaldibu kizima yedircem her sey.sonra yadirgamasin vucud.:2::2::2:bilemiyorumki offfffff

kızlar hep pirinç, irmik ve şehriyeden bahsediliyo bulgur da verebiliyo muyuz bilen veren var mı...

evet canım, hatta ben yoğurt çorbalarının içine hem pirinç, hem yarma hem de bulgur koyuyorum
hem besleyici oluyor hem de lezzetli

meyve püresi verdiysen sadece
canım yarın 3 yemek kaşığını geçmeyen yoğurt ya da tarhana çorbası verebilirsin
yemezse üzülme illaki yiyecek
yourt çorbasındaki pirinçleri yadırgayabilir ama korkma canım alışıp rahatça yiyorlar

Pul biber de katabilirmisim ama kimyon nane katarim ben.
Unutmusum yazmayi. Muhallebi yap dedi devam sutuyle. Yemezse bebe biskuvisi kat dedi.pekmezi sabah ver bence.
Bulgur da verebiliyoruz.
Yogurt ve corba basla cnm.

evet canım ya istanbulda herşeyin organiğini her istediğin anda bulmak kolay değil ki bulduğunda da 5-6 kat fiyata... neyse tavuğu vermemeye karar verdim ben bugün, köy tavuğu alıcam bugün onu ufak parçalara koyup dondurucuya atıcam, çıkarır çıkarır kullanırım, kemikli yerlerinden de su alırım onu az az dondururum öyle kullanırım...kıymayı da minik minik sarıp dondurucuya atıcam ve tek tek kullanırım kıymayı blenderdan geçirmeye karar verdim... ama sebze vermeye devam edicem, hormonlu da olsa sebze vitaminine ihtiyacı var mevsim sebzesi olmasına dikkat ederim o kadar, zaten elbet yiyecek...

evet canım, hatta ben yoğurt çorbalarının içine hem pirinç, hem yarma hem de bulgur koyuyorum
hem besleyici oluyor hem de lezzetli

sen kesin araştırmışsındır canım :) sana güveniyorum ve ben de bundan sonra bulgur veriyorum... bugünkü sebze püremize irmik atıcam ama, bi dahakine artık...

Kızlar çorba tarifi verebilir misiniz başlangıç için?

canım ben çorba değil de sebze püresi veriyorum, kabak-havuç-patates i küçük küçük doğrayıp haşlayıp tel süzgeçten geçirip biraz sızma zeytinyağı karıştırarak veriyodum ilklerde, sonradan içine ilaveten bezelye ve pirinç de kattım, şimdi bugün de taze fasulye ile irmik katacağım...

papatyanın dediği gibi yoğurt çorbası da verebilirsin bence de, ama içine havuç kabak da rendele bence hem lezzetini artırır hem de sebze de yemiş olur... tabi yoğurdu kendin mayala...

tarhana bence de güzel olur, tavuk suyuna da yapılabilir, ya da kıymalı...

tel şehriyeli tavuk suyu çorbası olabilir, içine yine havuç kabak konulabilir...

mercimeği en son ver demişti doktorum, sen daha yeni başlayacaksın onu şimdilik verme...

benim tavsiye edebileceklerim bunlar canım...

Hormonsuz bir şey yok ki... hamileligimden beri dikkat ediyorum. Malesef yediklerimizin hiç biri doğal değil ama en zararlisida tavuk diye düşünüyorum. Ben köyden dut pekmezi getirdim ama üzüm mu daha iyi olur dutmu. Siz hangi pekmezden veriyorsuu. Donusumlumu versem acaba.... Dün ilk defa meyveleri beraber verdim armutla seftaliyi. Çok lezzetli oldu. Yedi kuzum. Bugünde muza anne sütü katip vericem.

Aoc nin mayasiyla beraber satilan sutunden mayaladim. Bir de aoc nin gunluk sutleriyle mayaladim. Super oluyor.
Muhallebiye devam sutu katiyorum.

Bugün kurul toplantısı tam 8 saat sürdü. Çok özlemişim kuzumu..

Canım, tavsiyelerin için çok sağol. Bugün patates ve kabak püresi yaptım, azıcık da zeytinyağı. Biraz kıvamlı ve koyu olmuş. Suratını ekşiterek diliyle itti oğluşum :) Yarın biraz sulu yapacağım.
Bir de pirinç unu aldım. Dolapta sağdığım sütler vardı. Oğlum biberon almıyor, zayi olacak muhtemelen. O sütle pirinç ununa biraz da pekmez koyup muhallebi yapmayı düşünüyorum. Bakalım yiyecek mi Tosbâam :)
Bi de saatlerimi ayarlayabilirsem tam olacak.

permanganat, papatya ve diğer çalışan anneler.... Allah kolaylık versin sizlere ne zor bir taraftan çalış, ev işi birde artık bebek. insan eve gelince bebeğini kucağına alıp oturmak ister hiç bir şey yapmak istemez sanırım.

ben ücretsiz izine ayrıldım. düşündükçe içim bir tuhaf oluyor. nasıl bırakıp gidicem işe...

Hangi pekmezi kullanıyorsunuz diye sormuştum ama kimse cevap yazmamış....

ben üzüm pekmezi kullanıyorum, hayatımda diğer hiçbir pekmezi yemedim, denemedim, bizim oralarda sadece üzüm pekmezi bilinip yapılır. o yüzden aklıma da gelmiyor başka pekmez vermek.

koskanın üzüm pekmezini kullanıyorum

çalışan anneler allah yardımcınız olsun.

üzüm vereceğim, keçiboynuzu ya da dut pekmezi bize bile ağır geliyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…