2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar ek gıdaya elma suyu şeftali suyu ve şeftali püresiyle başladım.kakası yemyeşil oldu ama,sizdede mi böyle oldu?

Canım, ben 1 yaşına kadar bebişlere bal, portakal, çilek ve domates verilmez biliyorum.

Lolocum, mama sandalyesi pek hoşmuş. Güle güle kullan, bol bol yesin bebişin.

yelten, benim bebeğin kakası bazen mukuslu ve koyu yeşil, bazen açık sarı, bazen açık yeşil. Doktorumuz normal dedi.

Yuvaya donus...tatilimiz bitti 8 saatlik uzun donus yolculugu sonunda evimize geldik....tatilde kizimin tatmadigi sey kalmadi aramizda kalsin izgara baligi parmaklarimla ezip verdim kedi gibi yalana yalana yedi
Biz kahvaltiya cok onceden basladik kahvaltimiz soyle....120 cc.pinar bebek sutune 5 tane bebe buskivisi bazende yarimdan biraz fazla bebek ekmegi,labne peyniri yada tuzsuz lor,yumurta sarisi,badem yada ceviz,keciboynuzu pekmezi karistirp biberonda veriyorum....ek gida bu aralar veremedim yarin itibariyle yeniden denemelere baslicam....gariptirki kasikla yemiyor elimle verdigimde yiyor....insallah hersey yoluna girer.....

Merhaba arkadaslar bende 2013 mart annelerindenim... kizim 14 martta dogdu. Ek gidaya hala tam olarak gecmedim, meyve sulari yumusak meyveler falan veriyorum ara ara ama kilosu cok iyi gittigi icin son gune kadar beklemek istedim... meyve suyu meyve puresi yogurt sebze corbasi seklindemi basladiniz sizler? Birde bnm cimcime hergun kaka yapmiyor neredeyse birbucuk aydir ama kabizda degil.. sizlerde durum ne?

hoşgeldiniz tatlım o kadar sevindim ki minik prensesin demekki tatil havasında iştahım açılacak diye beklemiş hep yarasın şifa olsun

hoşgeldiniz tatlım o kadar sevindim ki minik prensesin demekki tatil havasında iştahım açılacak diye beklemiş hep yarasın şifa olsun

Hic sorma sifacim cingen besiginde uyuyan kizim orada otelin park yataginda yatti simdi totosu yere degerek uyuyor en cok buna seviniyorum...dun gece geldik gelir gelmez cingen besigini kaldirdim park yatagi alta indirdim simdi kendi yataginda yatiyor...baktik yine huy degistiriyor bodruma tekrar gider duzeltir geliriz.....

maşallah ne iyi etmişsiniz tatile çıkmakla ohh mışıl-mışıl uyusunda büyüsün prensesimiz öptük kocaman

Canım benim öyle bir bilgim yok balı ve portakalı duymuştum ama domatesi ilk senden duyuyorum, sağlık ocağındaki ebemiz ver dedi, ki kızıma o zamana kadar sadece tattırmıştık o da öyle deyince vermeye başladık. Kızım 4. aydan beri günde bir dilim domatesi emiyor ve çok seviyor. Zaten her verdiğim gıdayı alerji açsından takip ediyorum şükür şuana kadar alerji çıkmadı.

hayırlı cumalar arkadaşlar :)

ek gıda konusunda çok gerideyiz biz
oğlum sadece tarhana çorbasını keyifle içiyor.
meyveleride posasıyla verince tükürüyor.suyunu içmek istiyor birtek
yumurta sarısı ve peyniri sevdi.tadımlık yiyor her gün.
yoğurtuda az biraz yiyor o kadar..

4 gün sonra 7 aylık olucaz.
sütüm hala yetiyor ama bir yandanda bütün yiyeceklere alışmasını istiyorum artık.
her fırsatta verebileceğim şeylerin tadına baktırıyorum.
inşallah alışırız bizde sizler gibi..

maşallah ne iyi etmişsiniz tatile çıkmakla ohh mışıl-mışıl uyusunda büyüsün prensesimiz öptük kocaman

Sifacim ruyamda kizini gordum burada video paylasmissin kizin once emekliyor sonra yurumeye basliyor allah hayirlara cikarsin insallah...

kızlar pirinç unu maması veriyormusunuz bebeklerinize,birde bebe bisküvisi veriyormusunuz veriyorsanız tarifini yazarmısınız? pirinç unu muhallebisi yapıp içine bebe bisküvisi atsam olurmu ki?

D vitaminini demir diye okumusum. 3 damla veryorum

Selam anneler ve minnoşları.biz ek qidaya gecdik.2 eylulden simdiye kadar.havuç, patates, bulgur ve azcıq pirinçle yapıyorum püresini.içine ek olarak ne katıyım.bide katarken yinemi 1 2 kaşıqla alıştırmam lazım.yoksa artıq alışdımı direkt tabağını boşaltalımmı

Ben duymamıstım domatesi.hatta yukarda hipp 6 aylık bebekler için yemeği var.onuda doktor kontrolu altında hazırlanıyor.:44:

Son düzenleme:
kızlar pirinç unu maması veriyormusunuz bebeklerinize,birde bebe bisküvisi veriyormusunuz veriyorsanız tarifini yazarmısınız? pirinç unu muhallebisi yapıp içine bebe bisküvisi atsam olurmu ki?

Ben pirinc unu mamasini bazen 120 cc.suya 1 tatli kasigi koyup pisirip sogumasina yakin kendi mamasindan koyup yapiyorum bazen pinar bebek sutuyle ayni olculerde yapip bu kez kendi mamasindan koymuyorum.tatilde otelde pisiremeyecegim icin 150 cc.kendi mamasindan yapip ic e 5 tane bebe buskivisi ile aksam mamasi hazirladim 5 aksam boyle idare ettim....

pirinç unu kaç dakika kaynatılıyor,birde bebe bisküvisini meyve sularıyla vereyim diyorum ben

pirinç unu kaç dakika kaynatılıyor,birde bebe bisküvisini meyve sularıyla vereyim diyorum ben

Dakika olarak veremiyorum arkadasim kaynayinca yani kopuklenince kapatiyorum.bu arada benim verdigim bu olcu biberonda icilen olcu.eger kasikla vereceksen pirinc ununu daha fazla koyabilirsin....

Ben daha once meyve puresinin icine 1 tane koyuyordum yiyordu ama ebe meyveyi yogurtla ver dedi....yedimi yemedi tabiki...simdi uyuyor uyaninca yogurt vericem icine 1 tane buskivi koyucam...hekimden sorma cekenden sor demisler ne yerse artik onu veriyorum cunku kizim cok istahsiz o olmaz bu olmaza bakamiyorum...baktim yiyor veriyorum....benim kizim yemeyen kucuk kalmis bebek cinsi...tatilde 4,5 aylik bebek vardi babadi sizinki daha kucuk galiba dedi o kadar minyon yani

boşwer önemli olan sağlıklı olmaları...

Benımkıde küçük kilosu geriden geliyor... Sebze pçrelerını bisküvıyle cok guzel yıtordu ama bisküvi sakın vermeyin yazılarını okuyunca vazgectım vermekten,oda zorla yıyor bıraz... Saglık ocagındakı hemsıre pekmez 9 aya kadar verme sakın dedı aynı zamanda ette 9 aya kadar verme dedi...6 ay bıttı suan sadece meyve suyu cok az yogurt arada corba dedi... Bakıyorumda kadının verme dedıgı herseyi veriyor herkes kafam karıştı bende verıyorum az az herseyden...

Birkaç gündür bısey fark ettim.. Arada Çiş yaparken titriyor kızım ürperiyor.. Çok garip geldi bana sizde gördünüzmü böyle bişey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…