- 25 Şubat 2014
- 899
- 1.705
- 133
Canım bizde bir krem vardı, doktor vermişti ve 3 günden fazla kullanmayın demişti. Krem şimdi annemde adını ondan öğreneyim yazarım. Kıpkırmızı pişik olsa bile onu 1 kez sürmem yetiyordu. Hemen eski haline dönüveriyordu. Yoksa pişik kremleri hiç etkili değil.Bir de inşAllah rota falan değildir.
cok gecmis olsun umarim biran once eski sagligina kavusur rota virusu asisi yaptirmis miydiniz onceden pisik icin arko krem de iyi geliyo ama hani eskiden annelerin kullandigisu tuplerde olan sadece ates olsa 6. hastalik mi dicem ama ishal de varmis tekrar gecmis olsun cnm
Çok geçmiş olsun canım derin bebek çok sık hastalanıyor şu aralar Allah şifa versin kuzuma nazarmı oldu acaba ben nazar konusunda pimpirikliyim biraz. Ishali geçtikten sonra kefir vermeye başlasana bağışıklığı çok güçlendiriyormuş ben evde kendim mayalıyorum günde 1 çay bardağı içiyor
Pişik içinde bi süre nezdin gezdireceksin yada yıkanabilir bezler var babyneo falan ondan al alıştırma kilodu olarakta kullanırsın ben alıştırma kilodu almıştım 6 tane gün içinde pek hazır bez kullanmıyorum onun arasına havlu koyup giydiriyorum sadece gece ve dışarı çıkarken bez bağlıyorum
marketten aldığımız da olur sanırım günde 1 kez sürsen faydasını görürsün inşallah.ben 2014 annesiyim :) tecrübe derken zeytin yağını kasttemiştim :) belki burdaki anneler dil problemini biliyordur diye de danışmak istemiştim...Allahım tüm bebişleri korusun sizin kinide bağışlasın inşallah...
benden önce cannan da yazmış ama; Acaba kızının poposu düzelene kadar hazır bez bağlamayı bıraksan mı? Veya bikaç saat bağlamasan. Bezler iyice tahriş ediyor bebekleri. Biz bile ayda bir hafta dayanamıyoruz. Yazık bebeklere.. şöyle büyük bir külot giydirsen içine de eski usul yumuşak bez falan koysan. Evin kirlenme riski var tabi ama hazır bez pişikleri iyice azdırıyor.
canım çok geçmiş oldun
o dediğin sıvı vücut direncini korumak adına verilen içinde vitaminler olan su
özellikle sıvı kaybının önüne geçmek için veriliyor
inşallah rota değildir canım
zaten o olursa hastaneye yatırılar canım
serum taktıklarında hem iğnenin hem iğnenin üstüne sert bir cisim yerleştiriyorlar
onun da üstünü sargı bezi ile sarıp bantlıyorlar canım
çocuk görmüyor iğneyi falan
Kızlar merhaba,
Oğlum dün gece çok huzursuzdu. Sabah da hafif hırıltısıyla birlikte burnu akmaya başladı.
Offf yiyemeyecek, ememeyecek, uyuyamayacak, burnu genzi tıkalı habire balgam çıkaracak. Offf
Bu dördüncü ya da beşinci gribi, neden oluyor, neye dikkat etmiyoruz anlamadım ki
çok geçmiş olsun geçecektir kısa sürede...ishal bütün cocuklarda en sık olan şey herhalde ama okuduğum kadarıyla çok fazla ishal kusma yok basit bir virüstür heryerden kapıyorlar malesef ne yapsakta....günde 4 yada 5 defa krem kıvamında kaka yaptıgı oluyordu ara ara ama ishal olarak düşünmedim ben hiç onu sonra geçiyordu kendi kendine...pişik zor oluyor gercekten bizde de oluyor arada kızarıyor iyice su toplamış gibi oldu bir keresinde çok kötüydü...ıslak pamukla sildim pişik kremi denedim zeytinyağı kantaron yağı denedim gecti ama gene oluyor arada...allah kolaylık versin.
Dun kizim ben isteyken yurumus. Eve gidince bi kac defa benim yanimda da yurudu. Bikac adim atip dusuyor simdilik. Az sonra cikicam isten, bakalim bizim ki gelistirmis mi yurumeyi cok merak ediyorum. Hergun bi sevincle eve donuyorum, kizimi guzelce kokluyorum. O da bana sariliyor. Ve hep ayni duayi ediyorum. " Allah kimseyi yavrusundan ayirmasin, evlat acisi gostermesin."
Kızlar merhaba,
Oğlum dün gece çok huzursuzdu. Sabah da hafif hırıltısıyla birlikte burnu akmaya başladı.
Offf yiyemeyecek, ememeyecek, uyuyamayacak, burnu genzi tıkalı habire balgam çıkaracak. Offf
Bu dördüncü ya da beşinci gribi, neden oluyor, neye dikkat etmiyoruz anlamadım ki
kızım bir haftadır ishale yakın ve günde 3-4 kez kaka yapıyodu ki normalde 1-2 kere ve koyu kıvamlı yapardı, aynı dönemde 4-5 gün ateş de oldu 37.5 civarında bi çıkıp bi iniyodu ilk günler sonraki 2-3 gün sabit sürekli 37.5 civarındaydı hiç düşmeden, 2 gündür ateş yok ama ishal arttı artık toplu kaka yapmıyo sürekli neredeyse yarım saatte bir falan azıcık azıcık püskürtüyo sık sık popoda kaka olunca bazen de farketmeyip poposunda bekleyince ağır derecede pişik oldu, naıl canı acıyo anlatamam, bi yandan dişleri parçalıycak gibi acı içinde,o emziği ağzına sokup çıkarıyo hırsla dişlerini eğip bükecek kıracak kanatacak gibi korkuyorum, bi de pişik acısı eklendi hiç tadı yok hep mızmız hiç memnun değil gülmüyo oynamıyo kendi kendine hep kucak istiyo kucakta da mızmız bazen pişiklerini de acıtıyorum sanırım, zırt pırt altını değiştirince avaz avaz zaten,ben de yoruldum ama evladım nasıl çekiyo, bugün yine doktordaydık ,ara ara kusuyo da, günde 1-2 kere hatta bi gün 3 öğününü de kusmuştu,ilk rota aşısını sordu yaptırdık dedim ama yine de olabilirmiş,biz ilkten dişe yormuştuk hepsini,diş ishal yapar ama bir hafta sürmez diş ishali dedi, bi virüs almış ağız yoluyla,belki de rota da olabilirmiş, ishal ve kusma için ilaçlar verdi, pişik için 3 çeşit krem,iyileşir inşallah yavrum inşallah kötü bişey yoktur, yeterince beslenmezse çok kusarsa serum verelim dedi,bide çok kusarsa verilecek bi ilaç var belki ona yarın başlarım çünkü gelince çok fazla kustu sadece bi kere kusmuş oldu bugün ama miktar çoktu, bi ilaç var 1 litre suya karıştırıcakmışım her kaka yaptıktan sonra 1 çay bardağı içircekmişim tadı da hem tatlı hem tuzlu gibi çok çirkinmiş sevmiyolarmış, daha başlayamadım ona yarın başlıycam da nasıl içiricem bilmiyorum mümkün değil içmez hem de her kakada 1 çay bardağı... kızlar dua edin benim kızıma da iyileşsin artık korkutmaya başladı beni, süzüldü yavrum neşesi falan gitti hep... bi de bu tarz şeyler yaşayanlar var mı ne demişti doktorlarınız neler kullandınız...
Merhaba ben 2013 mayıs annesiyim ama sizin sessiz tskipçilerinizdenim diyebilirim..görünce yazmadan rdemedim. benim kızmda 1 haftadan fazla bir süredir ishal.3 gün günde en az 6 gecedede 3-4 kere yapınca doktora götürdüm. Kaka testinde mikrop çıktı.eller sürekli yerlerde olduğu ve herşeyi ağzına aldığı içinolur dedi doktor.antibiyotik ve bağırsak düzenleyici şurup verdi.
tabi birde diyet .haşlanmış patates havuç makarna pirinç bunları yedirdik.elma elma suyu yoğurt ayran muz .bunlar hepsi ishale iyi geliyor. Tabi sıvı kaybına karşıda bol bol su.
İshal olunca pişik kçınılmaz. Her kaka yaptığında poposunu mutlka yıkadım ve kuruttum.Biraz bezsiz bıraktım hava alsın diye. Desitin ve hametan verdi doktor günde 2 kere sürdüm karıştırıp. Bizim pişik ilerledi mantar gibi oldu o zaman travacort krem kullandık günde 2 defa. Ama hastanede hemşire bana mutlaka her alt almadan sonra zeytinyağı ile bulamazsan ayçiçek yağı bile olsa yağla orayı beslesin dedi.zeytinyağı ile bol bol yağladım böyle geçirdim diye bilirim .inşallah yardımcı olabilmişimdir.
Bu arada her pişik kremi her çocuğa yaramaya bilir bizimkiler tamamen bizim kıza verdikleri.
çok sağol canım, elma yoğurt havuç hergün veriyorum oirinç ve patatesi sırayla hergünkü çorbaya koyuyorum muza alejisi var veremiyorum bugün ayrıca sırf pirin lapası yaptım umarım yedirebilirim yoğurtla, su içmiyo çünkü sık sık o elektrlit kaybı için suya karıştırdığım ilacı verince susuzluğu kalmıyo galiba suluğu eline verse de içmiyo dişini kaşıyo... zeytinyağı dün sürdüm bugün de sürerim nasılsa sık sık açıyoruz altını, desitini bana çok tavsiye ettiler bugün yine eczacıya sordurdum aldırıcaktım kullandıklarınız daha iyi demiş, her seferinde hametan sabah akşam günde iki kez de travazol ve trosyd kullanıyoruz... onun öncesinde 2 gün sudocrem kullandım, öncesinde de sebamed kullanıyodum az kızarık varken...
kızım bir haftadır ishale yakın ve günde 3-4 kez kaka yapıyodu ki normalde 1-2 kere ve koyu kıvamlı yapardı, aynı dönemde 4-5 gün ateş de oldu 37.5 civarında bi çıkıp bi iniyodu ilk günler sonraki 2-3 gün sabit sürekli 37.5 civarındaydı hiç düşmeden, 2 gündür ateş yok ama ishal arttı artık toplu kaka yapmıyo sürekli neredeyse yarım saatte bir falan azıcık azıcık püskürtüyo sık sık popoda kaka olunca bazen de farketmeyip poposunda bekleyince ağır derecede pişik oldu, naıl canı acıyo anlatamam, bi yandan dişleri parçalıycak gibi acı içinde,o emziği ağzına sokup çıkarıyo hırsla dişlerini eğip bükecek kıracak kanatacak gibi korkuyorum, bi de pişik acısı eklendi hiç tadı yok hep mızmız hiç memnun değil gülmüyo oynamıyo kendi kendine hep kucak istiyo kucakta da mızmız bazen pişiklerini de acıtıyorum sanırım, zırt pırt altını değiştirince avaz avaz zaten,ben de yoruldum ama evladım nasıl çekiyo, bugün yine doktordaydık ,ara ara kusuyo da, günde 1-2 kere hatta bi gün 3 öğününü de kusmuştu,ilk rota aşısını sordu yaptırdık dedim ama yine de olabilirmiş,biz ilkten dişe yormuştuk hepsini,diş ishal yapar ama bir hafta sürmez diş ishali dedi, bi virüs almış ağız yoluyla,belki de rota da olabilirmiş, ishal ve kusma için ilaçlar verdi, pişik için 3 çeşit krem,iyileşir inşallah yavrum inşallah kötü bişey yoktur, yeterince beslenmezse çok kusarsa serum verelim dedi,bide çok kusarsa verilecek bi ilaç var belki ona yarın başlarım çünkü gelince çok fazla kustu sadece bi kere kusmuş oldu bugün ama miktar çoktu, bi ilaç var 1 litre suya karıştırıcakmışım her kaka yaptıktan sonra 1 çay bardağı içircekmişim tadı da hem tatlı hem tuzlu gibi çok çirkinmiş sevmiyolarmış, daha başlayamadım ona yarın başlıycam da nasıl içiricem bilmiyorum mümkün değil içmez hem de her kakada 1 çay bardağı... kızlar dua edin benim kızıma da iyileşsin artık korkutmaya başladı beni, süzüldü yavrum neşesi falan gitti hep... bi de bu tarz şeyler yaşayanlar var mı ne demişti doktorlarınız neler kullandınız...
kızlar bişey sorucam yine, daha önce serum verilen bebekler olmuştu diye hatırlıyorum nasıl veriliyo bebeğe dursun kıpırdamasın diye bi iğne falan yapıyolar mı bize ihtiyaç olursa Derin durmaz o iğneyle diye aklımıza geldi...
Canım sordum anneme buymuş kremcanım mutlaka yazarsan sevinirim, biz başta sebamed ve sudocrem kullandık dün 2 kere zeytin yağ da sürdüm, artık travazol trosyd ve hametan kullanıyoruz ama bi işe yaramıyo resmen altından kırmızı kanlı eti görünüyo artık....
Canimcim gecmis olsun. Moralini bozma, yuksek tut. Biseyi kafaya takinca daha da cok gelip bizi bulur. Klasik bir soz gibi ama pozitif dusun ki pozitif olsun. Belki hafif biseydir oglunun soguk alginligi. Hem olmasa nolucak?? Allah buyuk hastalik vermesin.
Azı dişleriyle başımız dertte çok mızmız olduk.Bir de damağı iyice kabarmış bugün de farkettim damak kıpkırmızı gözüküyor normal mi bu?Sizlerde de böyle bişey olmuş muydu?
Dun kizim ben isteyken yurumus. Eve gidince bi kac defa benim yanimda da yurudu. Bikac adim atip dusuyor simdilik. Az sonra cikicam isten, bakalim bizim ki gelistirmis mi yurumeyi cok merak ediyorum. Hergun bi sevincle eve donuyorum, kizimi guzelce kokluyorum. O da bana sariliyor. Ve hep ayni duayi ediyorum. " Allah kimseyi yavrusundan ayirmasin, evlat acisi gostermesin."
Kızlar merhaba,
cannancım kefir nasıl mayalanıyor? nerden alabiliriz mayasını? anlatır mısın? bi de KPSS'ye hazırlanıyorum demiştin. kolay gelsin. zor bir iş ve çocuk varken çok daha zor olur. ama madem bu sene çok alım olacakmış zakın bırakma. sıkı sıkı çalış.
Canım üzme kendini çocuklar böyle hasta ola ola büyürler. Rotaysada geçmiş olur inşallah. Kendine dikkat et rota eve girdimi herkesi yokluyor. Biz 2 yıl önce ailecek geçirdik. Pişik için yeşil çay ağacı merhemi çok iyi geliyor. Cansu da ilk dişini çıkarırken ağır bir pişik geçirdi o zaman faydası olmuştu. Allah şifa versin bütün hasta bebeklere. ...
Cok gecmis olsun canim, insallah biran once iyilesir kizin. Pisik icin altini her actiginda yikayip temiz bir havluyla guzelce kurula, sakin islak mendil surme, daha kotu yapar. Yikayamiyorsan bile ilik su ve pamukla guzelce silip sonra yine temiz havluyla kurulayip kremle.
Insallah seruma gerek kalmadan atlatir ilaclarla. 6.ay asilari cok ates yapinca hastaneye yatip serum takilmisti kizima. Oyle ozel birsey yapmadilar, sadece igne oynamasin diye butun elini sarip bantladilar. Iki gun durdu serum elinde, tabiki cani sikildi, kalkmak istedi, diger eliyle serum borusunu cekistirti, yatarken donmek istedi. Surekli kucagimizdaydi yani iki gun, camin onune filan oturtup oyaladik, serumla koridorlarda gezdirdik, gece kipirdarsa cikmasin diye basinda nobet tuttuk sirayla ama hallediliyor yani, oyle cok sikinti yapma kendine, gerek varsa takilsin, oyalarsiniz bir sekilde. Bize tek zor gelen damarlari kucuk diye cok cok az aciyolar serumu, bekle bekle bitmek bilmiyordu
Çok sağolun arkadaşlar. Dediğim gibi ilerledi, ağırlaştı iyice. O kadar tıkanık ki
Ne bileyim bu sefer götürmesek mi doktora, her seferinde aynı ilaçları verdi. Ya gidip aynılarını alsak ya da ilaçsız atlatmaya mı çalışsak.
Geçen hafta sonu normalden uzun kaldık dışarda. Hava çok soğuk değildi, üstü başı da iyiydi. Kuluçka süresini hesaplarsak sanırım orda kaptı mikrobu.
Olmazsa yarın akşam bir duş aldırayım diyorum, rahatlar belki yavrucak. Babamız da üşütürüz korkusuyla karşı çıkıyor.
Ne yapsam bilemedim ki.
Yok yok bir daha mızmızlanmalarına, beni yormalarına, huysuzluklarına şikayetlenirsem iki olsun.
Daha oda kapısına varmadan tıkanık tıkanık nefes almaya çalışışını duyuyorum.
Oğlum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?