2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Dun kizim ben isteyken yurumus. Eve gidince bi kac defa benim yanimda da yurudu. Bikac adim atip dusuyor simdilik. Az sonra cikicam isten, bakalim bizim ki gelistirmis mi yurumeyi cok merak ediyorum. Hergun bi sevincle eve donuyorum, kizimi guzelce kokluyorum. O da bana sariliyor. Ve hep ayni duayi ediyorum. " Allah kimseyi yavrusundan ayirmasin, evlat acisi gostermesin."

Kızlar merhaba,
Oğlum dün gece çok huzursuzdu. Sabah da hafif hırıltısıyla birlikte burnu akmaya başladı.
Offf yiyemeyecek, ememeyecek, uyuyamayacak, burnu genzi tıkalı habire balgam çıkaracak. Offf
Bu dördüncü ya da beşinci gribi, neden oluyor, neye dikkat etmiyoruz anlamadım ki

canım mutlaka yazarsan sevinirim, biz başta sebamed ve sudocrem kullandık dün 2 kere zeytin yağ da sürdüm, artık travazol trosyd ve hametan kullanıyoruz ama bi işe yaramıyo resmen altından kırmızı kanlı eti görünüyo artık....

yaptırmıştık canım ama yine de olabilirmiş inşallah değildir...

bilmem ki canım ben de inanırım da her bebek çok tatlı çok güzel ama iyi göz kötü göz var tabi, Allah korusun ne diyeyim...
aslında iyi olur da pek tükettiğimiz bişey değil ya tuttu mu tutmadı mı anlamam ki, o da yoğurt makinesinde yapılabiliyo mu ki, ben yoğurdu da makinada yapıyorum...kızlar öyle bi durum ki az az sık sık geliyo baş edebilir miyim bilmiyorum ...

sürdüm dün 2 kere canım,sağol...

ev batarsa en başta ona zarar zaten kakadaki mikrop çok tehlikeli zaten... ama ondan değil de baş edemem gibi geliyo sürekli aktını değiştir yıka topla ağlamasını susutur yemek hazırla yedirmeye çalış ilaç vermeye çalış uyut hadi en baştan modundayız...

evet canım vücuttaki elektrolit kaybı içinmiş... inaşal rota falan ciddi biey değildir bi geçse artık ama hiç değişiklik yok...
sağol canım bilgi verdiğin için akşam götürelim dedim ben hatta da eşim bu çocuk durur mu hiç böyle serumla dedi , lazım olursa mecbur...

Canimcim gecmis olsun. Moralini bozma, yuksek tut. Biseyi kafaya takinca daha da cok gelip bizi bulur. Klasik bir soz gibi ama pozitif dusun ki pozitif olsun. Belki hafif biseydir oglunun soguk alginligi. Hem olmasa nolucak?? Allah buyuk hastalik vermesin.

kusma da var canım bazı gün 3 bazı gün bazı gün 1 kusuyo bazen de hç, bir haftayı geçti böyle, dün bi kereydi ama çoktu bugün daha yok, kusma için ilaç kullanmıyorum aldık ama çok kusarsa başla dedi yani her öğünü kusarsaymış... çok zorlamıyorum zaten öğürmeye başlayınca yarıda bırakıyorum...
ilklerde krem kıvamındaydı sonra suyu mu azaldı yoksa bezi mi emdi kesik kesik kuru kuru toz gibi ldu iki gündür resmen sıvı yapış anını bezi açıkken gördüm sarı-yeşil sıvı, bezinde ise su emilip posası kalıyo sanki püskürmüş gibi... bugün de ilaçlara rağmen devam ederse başka bi şlaca başlanıcaktı verdim onu da şimdi... sağol canım pişik gerçekten çok zor çok acı verici, bugüne kadar olmamıştı ishale dayanamadı cildi...

amin canım, kızına da maşallah, sana da bundan sonra Allah kolaylık versin tatlı yaramazlıklar artıcak...

çok geçmiş olsun canım, dikkat etmediğinden değil ki olucaksa oluyo hiç dikkat edilmeyince de olmıycaksa yine olmuyo...
bazı bebekler bünyeleri daha hassas, kolay kapıyo mikrobu... Derin de öyle doktoru 4-5 yaşına kadar sık hastalanarak büyür o yüzden hapşırıklı tıksırıklı insanların içine pek sokma hastalığı geçse bile 5 gün mikrobunu taşırlar hasta birinin yanına götürme avmlere götürme falan diyo, dedim kış günü avmye mecbur gidicez sarıp iyi giydir dışarda gez dedi, dedim alışveriş lazım oluyo mecbur gidiyoruz, o zaman havalandırmaları iyi avmlere gidin dedi, hep gittiklerimizi söyledim onların havalandırmaları iyi değilmiş gitmeyin dedi... oyüzden pazar günleri pek gitmiyoruz zaten çok kalabalık oluyo genelde haftaiçi akşam gitmeye çalışıyoruz eşimin erken geldiği günlerde...

Merhaba ben 2013 mayıs annesiyim ama sizin sessiz tskipçilerinizdenim diyebilirim..görünce yazmadan rdemedim. benim kızmda 1 haftadan fazla bir süredir ishal.3 gün günde en az 6 gecedede 3-4 kere yapınca doktora götürdüm. Kaka testinde mikrop çıktı.eller sürekli yerlerde olduğu ve herşeyi ağzına aldığı içinolur dedi doktor.antibiyotik ve bağırsak düzenleyici şurup verdi.
tabi birde diyet .haşlanmış patates havuç makarna pirinç bunları yedirdik.elma elma suyu yoğurt ayran muz .bunlar hepsi ishale iyi geliyor. Tabi sıvı kaybına karşıda bol bol su.

İshal olunca pişik kçınılmaz. Her kaka yaptığında poposunu mutlka yıkadım ve kuruttum.Biraz bezsiz bıraktım hava alsın diye. Desitin ve hametan verdi doktor günde 2 kere sürdüm karıştırıp. Bizim pişik ilerledi mantar gibi oldu o zaman travacort krem kullandık günde 2 defa. Ama hastanede hemşire bana mutlaka her alt almadan sonra zeytinyağı ile bulamazsan ayçiçek yağı bile olsa yağla orayı beslesin dedi.zeytinyağı ile bol bol yağladım böyle geçirdim diye bilirim .inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Bu arada her pişik kremi her çocuğa yaramaya bilir bizimkiler tamamen bizim kıza verdikleri.

Bu arada biribakla sormuştu. Bizim doktor katı gıdaya geçerken 3 şeye sakın demişti.patlıcan -nikotin sebebiyle,greyfurt körlük yapabilir diye ve bakla içindeki bir madde kan dolaşımını etkileyip allah korusun kalbi durdurailir diye.
3 ysşından sonra serbestmiş.

Ben yazmak istedim.herkesin yavrulrını sağlıkla büyütmesi dileğiyle

Bu arada biribakla sormuştu. Bizim doktor katı gıdaya geçerken 3 şeye sakın demişti.patlıcan -nikotin sebebiyle,greyfurt körlük yapabilir diye ve bakla içindeki bir madde kan dolaşımını etkileyip allah korusun kalbi durdurailir diye.
3 ysşından sonra serbestmiş.

Ben yazmak istedim.herkesin yavrulrını sağlıkla büyütmesi dileğiyle

çok sağol canım, elma yoğurt havuç hergün veriyorum oirinç ve patatesi sırayla hergünkü çorbaya koyuyorum muza alejisi var veremiyorum bugün ayrıca sırf pirin lapası yaptım umarım yedirebilirim yoğurtla, su içmiyo çünkü sık sık o elektrlit kaybı için suya karıştırdığım ilacı verince susuzluğu kalmıyo galiba suluğu eline verse de içmiyo dişini kaşıyo... zeytinyağı dün sürdüm bugün de sürerim nasılsa sık sık açıyoruz altını, desitini bana çok tavsiye ettiler bugün yine eczacıya sordurdum aldırıcaktım kullandıklarınız daha iyi demiş, her seferinde hametan sabah akşam günde iki kez de travazol ve trosyd kullanıyoruz... onun öncesinde 2 gün sudocrem kullandım, öncesinde de sebamed kullanıyodum az kızarık varken...

inşallah en kısa zamanda iyileşir kuzun.allah beişlere hiç hsstalık vermesin.onlar hep gülsün

Canım üzme kendini çocuklar böyle hasta ola ola büyürler. Rotaysada geçmiş olur inşallah. Kendine dikkat et rota eve girdimi herkesi yokluyor. Biz 2 yıl önce ailecek geçirdik. Pişik için yeşil çay ağacı merhemi çok iyi geliyor. Cansu da ilk dişini çıkarırken ağır bir pişik geçirdi o zaman faydası olmuştu. Allah şifa versin bütün hasta bebeklere. ...

Son düzenleme:

Cok gecmis olsun canim, insallah biran once iyilesir kizin. Pisik icin altini her actiginda yikayip temiz bir havluyla guzelce kurula, sakin islak mendil surme, daha kotu yapar. Yikayamiyorsan bile ilik su ve pamukla guzelce silip sonra yine temiz havluyla kurulayip kremle.

Insallah seruma gerek kalmadan atlatir ilaclarla. 6.ay asilari cok ates yapinca hastaneye yatip serum takilmisti kizima. Oyle ozel birsey yapmadilar, sadece igne oynamasin diye butun elini sarip bantladilar. Iki gun durdu serum elinde, tabiki cani sikildi, kalkmak istedi, diger eliyle serum borusunu cekistirti, yatarken donmek istedi. Surekli kucagimizdaydi yani iki gun, camin onune filan oturtup oyaladik, serumla koridorlarda gezdirdik, gece kipirdarsa cikmasin diye basinda nobet tuttuk sirayla ama hallediliyor yani, oyle cok sikinti yapma kendine, gerek varsa takilsin, oyalarsiniz bir sekilde. Bize tek zor gelen damarlari kucuk diye cok cok az aciyolar serumu, bekle bekle bitmek bilmiyordu

Canım sordum anneme buymuş krem

İnan bize hemen yarım saatte etki etmişti. Ama uzun süre kullanılmaması gerekiyormuş.

çok geçmiş olsun canım, dikkat etmediğinden değil ki olucaksa oluyo hiç dikkat edilmeyince de olmıycaksa yine olmuyo...
bazı bebekler bünyeleri daha hassas, kolay kapıyo mikrobu... Derin de öyle doktoru 4-5 yaşına kadar sık hastalanarak büyür o yüzden hapşırıklı tıksırıklı insanların içine pek sokma hastalığı geçse bile 5 gün mikrobunu taşırlar hasta birinin yanına götürme avmlere götürme falan diyo, dedim kış günü avmye mecbur gidicez sarıp iyi giydir dışarda gez dedi, dedim alışveriş lazım oluyo mecbur gidiyoruz, o zaman havalandırmaları iyi avmlere gidin dedi, hep gittiklerimizi söyledim onların havalandırmaları iyi değilmiş gitmeyin dedi... oyüzden pazar günleri pek gitmiyoruz zaten çok kalabalık oluyo genelde haftaiçi akşam gitmeye çalışıyoruz eşimin erken geldiği günlerde...[/QUOTE]

Çok sağolun arkadaşlar. Dediğim gibi ilerledi, ağırlaştı iyice. O kadar tıkanık ki
Ne bileyim bu sefer götürmesek mi doktora, her seferinde aynı ilaçları verdi. Ya gidip aynılarını alsak ya da ilaçsız atlatmaya mı çalışsak.
Geçen hafta sonu normalden uzun kaldık dışarda. Hava çok soğuk değildi, üstü başı da iyiydi. Kuluçka süresini hesaplarsak sanırım orda kaptı mikrobu.
Olmazsa yarın akşam bir duş aldırayım diyorum, rahatlar belki yavrucak. Babamız da üşütürüz korkusuyla karşı çıkıyor.
Ne yapsam bilemedim ki.
Yok yok bir daha mızmızlanmalarına, beni yormalarına, huysuzluklarına şikayetlenirsem iki olsun.
Daha oda kapısına varmadan tıkanık tıkanık nefes almaya çalışışını duyuyorum.
Oğlum yaaa

Azı dişleriyle başımız dertte çok mızmız olduk.Bir de damağı iyice kabarmış bugün de farkettim damak kıpkırmızı gözüküyor normal mi bu?Sizlerde de böyle bişey olmuş muydu?

canım damak epey bir kırmızı oluyor
azılar uzun sürede çıkıyor
bizde de aynen böyle oldu canım

amin , amin

canım size de çok geçmiş olsun
canım zeynebim de 5 gündür burnu tıkanık
ve burun sürekli akıyor
burun daima sümüklü
doktora götürmedim, ilaç kullanmak istemedim ben
dışarı çıkarmaktan da vazgeçmedim
yastığını hafif yükselttim
burnunu sürekli aspiratör ile çekiyorum
emziğimiz, biberonlarımız ortak ama oğluma bulaşmadı
düzgün uyuyamadığı için huzursuz oluyorlar haliyle
ama bunlar da geçecek canım
allahım başka dert vermesin
amin

Sağl canım Allah razı olsun ben mayayı aktarsan aldım 15 liraydı çıkta güzel oluyor kıvamı mayalaması yoğurttan daha basit
Ben inek sütüyle yapıyorum kaynamış süt olacak ve kaymağı olmayacak sütün ılık sütü bi cam kavanoza koyuyorummiktarı çok önemli değil ben bi kavanoz yapıyorum içine mayayı atıyorsun mayanın görüntüsü karnınahara tanesine benziyor kavanozun ağzına sera geçirip kürdanla delikler açıyorum kavanozun etrafınada bez sarıp fırının içine koyuyorum ışık almamadı gerekiyor mayalanma süresince 24 saat sonra mayalanmış oluyor. Kıvamı koyu ayran gibi oluyor. En önemli nokta mayanın metal bişeyler temas etmemesi ozaman işlevini yitiriyor ve mayaya elinlede dokunmayacaksın
Mayalanman kefiri plastik süzgeçte süzüp mayayı cam bi kavanoza alıp kkorsuz suda buzdolabına koyuyorum kullanacağım zaman çıkarıp kullanıyorum

asyacım çok geçmiş olsun odasını çok sıcak tutmamaya çalış soğan kesip koyabilirsin yakınlarına geceleri..bir de yıkandıkça daha iyi oluyor diyor herkes..peditus şurup 3-5 güne kalmadan akıntıyı hapşırığı kesiyor isterseniz ona başlayın

aa bulaşıcı yani rota öyle mi bilmiyodum canım, aman kızım iyi olsun da biz idare ederiz bi şekilde pişik mişik olmayız yiyeceğimizi içeceğimzii biliriz...
ishali bugün geçmezse bugün ilaveten başlanıcak bi ilacımız vardı prospektüsüne baktım ne kadar vericem diye 2-5 yaşa arası için yazıyo öncesi yok, hastalandıkça gittiğimiz muayenesi olan doktorumuzu aradık sorduk acile gittik dün bunları veriler falan dedik o ilacı sorduk doğru ilaçlar verilmiş geçmezse mecbur vericeksiniz onu ben de veriyorum 2 yaşın altına dedi,verdik,rotaysa bu ilaç hiçbi etki etmez boşa vermiş olursunuz bi zararı olmaz dedi rota kendi kendine iyileşirmiş ilaçla değilmiş, şaşırdım... eğer bu ilaç işe yarar da düzelirse başka bi virüsten ishal olurmuş,sanki iyi geld gibi azaldı, şimdi uyuyo gerçi kızım bilmiyorum birazdan kontrol ederim ama sanki işe yaradı rota değil galiba...

bası erken geldi o varken yıkadık hep canım kolay oldu onunla...
yavrum ya daha küçücükken tanışmış serumla, bi daha ihtiyaç duymasın hiç inşallah...

Size de çok geçmiş olsun. Bebişlerde nazar mı var nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…