2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Teşekkür ederim canım inşallah.Salatayı ben de başka bi yerde görmüştüm çok hoşuma gitmişti. Bir kere büyük kutlama yapacağım için özendim herşeyi kendim yapmak istedim yoruldum ama oğlum için değer :)

Canım kızım ek gıdaya geçtiğimizden beri hep böyle sadece tarhana yemek istiyor artık katı bişeyler yesin yada farklı çorbalar yesin istiyorum ama imkansiz bende sebzeleri haşlayıp tarhanaya katıyorum ama farklı lezzetleri tanımıyor yeniliklere kapalı bi kız nereye kadar tarhana yiyecek bilmiyorum. Alışsın diye önüne yemeği koyup kaşık veriyorum hertarafı batırıyor tek yedinde diyorum ama yok oynuyor yemeklerle eşimle vermeyi denedim almıyor bitürlü

Canım çok geçmiş olsun. Benim oğlumda olmuştu gatta su toplamıştı. Sürekli yıkadım sabunla. Bize de bepanthol iyi gelmîşti.

Hasta olan bebeklere çok geçmiş olsun. En tehlikeli zamanları çok zarar yapıyorlar. Göz önünden Biran ayıtmamak gerekiyor.

-Brc- Erdemine doğum gününüz kutlu olsun kızlar nice sağlıklı yaşları olsun. Çok güzel görünüyor her şey.. Ben hiç bu kadar özenemedim. Biraz tembelim sanırım :)

Yemeklerden bahsedilmiş. Kızlar bize gün yetmîyor.. Oğlum 9 gibî uyanıyor. Yumurta ceviz peynir zeytin hurma kayısıdan oluşan kahvaltısını yapıyor hala bulamaç. Ama seviyor tadını :)
Sonra 12 gibi çok az portakal yerse yiyor sonra uyuyor 4e kadar falan yani öğle yemeğini 3.30 4 gibî yiyor. Ara çok oluyor ama ne yaptımsa olmadı. Sabah tok olduğu ve öğle uykusundan önce tok olduğu için bîr şey yemîyor. 3.30 gibi de etli sebzeli çorba yediriyorum.5 gibi yoğurt 8 gibi de ya tekrar öğleni yemeğinden ya da kuru ve taze meyvelerden oluşan muhallebî yediriyorum. Tabi günlük pekmezini de içiyor. Bilmiyorum bu kadar öğün yetiyor mu. Kilo almıyor bîkaç aydır. Öğün aralarını bîr türlü sıklaştıramadım.

Papatya ben de hergüm ne yapsam diye düşünenlerdenim. Yaptığımı 2 gün yediriyorum. Seçenek az ve vakitte dar olunca böyle oluyor malesef. Annemin yaptığı bir yemek var çıkta lezzetli oluyor. Kuzu etli kerevizli nohutlu patetesli pırasa.. Üstüne de portakal suyu ımm:) artık enginarda çıktı ben yrn yapmayı düşünüyotum terbiyelî..

Bebeğine bakla yediren var mı alerji yapar mı acaba..

Ne çok yazmışım :)

canım alıntılamışım ama yazmamışım, sizin de doğumgününüz kutlu olsun, nice yaşlara inşallah....
bugünkü bebekler çok yakışıklıymış ama...
maşallah size de canım...

Tesekkur ederiz canim... size de cok gecmis olsun.

Yenikullanıcı Cnm bebeğin çok sık hastalanıyor kıyamam ben ona
Aklıma şey geldi. Akika kurbanı kesmiş miydiniz? Hastalıklardan kötülüklerden koruyor deniyor ya. Nejadar doğru bilmiyorum ama bîrden aklıma o geldi..

canım yaa, sık sık yıka poposunu. başka yol bilmiyorum inan.

akşam babasıyla yıkadık anca belden aşağısını nasıl çığlık çığlığa nasıl korkuyo, suyu banyoyu zaten sevmezdi büyüdkçe iyce ağlar oldu...
çok canı acıyo yavrumun ya hem dişi hem poposu bütün gün mızmız huzursuzdu uykudan canı acıyıp ağlayarak uyanıyo...

üflüyorum kurutmaya çalışıyorum krem süremeden canım hoşuna gidiyo üflerken zaten, duruyo öyle....
bizde sebamedin pişik önleyicisi vardı azıcık şüphelensem onu sürüyodum hiç pişi olmadı bi kere bez sıkınca bacak kenarları mantar olmuştu o zaman doktor 2 merhem vermişti mantar için yine pişik kremi kullanmamıştık, bu sefer gerçek anlamda pişik oldu ve çok canı acıyo avaz avaz ağlıy nefesi duruyo nerdeyse sıkıyo kendini kaçmaya çalışıyo falan... evde sudocrem diye bi krem vardı dğumda hastaneden vermişlerdi numune olarak hiç açmamıştım baktım son kullanma tarihi 2015miş açtım onu kullandım bugün, internette araştırdım desitini öneriyolardı eşim onu alıcaktı eczacıya sordum sudacrem de iyi demiş almadık desitini bakalım sabaha nasıl olucak, acaba tekrar tekrar sürmekten bi zarar olur mu,azar azar yapıyo ya da sulu olunca niyeyse sızıyo hemen onu da anlamadım sonuçta çiş hiç sızmıyo,işte o yüzden sık sık silip bez değiştiriyorum ve sık sık yeniden krem sürüyorum... sen sudocrem ya da desitini kullanmış mıydın canım merak ettim bouna zaman geçirmeyeyim bu kremle ona göre... yarın tekrar doktora gidicez, ateş 2 gündür yok ama ishal nerdeyse bi hafta olucak devam ediyo, kusma dün yoktu bugün akşam yine kustu,şimdi yatarken bütün yediğini son kaşıktan önce çıkarıverdi... artık diş harici bişeymiş gibi geliyo hastanede ne kadar beklememiz gerekirse verelim artık şu kaka tahlilini... kilosunda değilim de çocuğun karnınd bişey kalmadı alttan üstten gidiyo hepsi...

seni çok iyi anlıyorum canım ben de çok özeniyorum ama hep aynı şeyi istemese de hep aynı kıvamda istiyo benimki de, ben de alışsın istiyorum olmuyo olmuyo, napalım...dün mama sandalyesinde önüne çilek koydum izliyoruz eşimle, herhangi bişey olsa direkt alır eline ağzına götürür, önce bakıyo süzüyo sona yavaş yavak tek parmağını uzatıyo dokunuyo sonra bastırıyo sonra eline tereddütlü tereddütlü alıyo evirip çevirip bakıp attı, aldım yıkadım yine koydum, yine baktı tereddütle aldı korka korka dişine dokundurdu ısırmak değil dokundurdu 2 kere bıraktı tepsiye elinin tersiyle itti, ben yıkadım koydum o atı tekrar tekrar, en sonunda zorla ağzına sürmeye çalıştım tadını alsın yesin diye, tepiniyo sıkıyo ağzını, sonunda ben yedim :) herşeye her yiyeceğe aynı muameleyi yapıyo, halbuki tad olarak sevdiğini biliyorum bi önceki akşam blendardan geçirip verdim sevdi, ama kendi ısırarak yemek istemiyo hiçbişeyi...

uzun zamandır yazmayınca birikmiş :) sağol canım iyi gelir bizimki de inşallah...
derin de o kadar yiyo canım, bukadarı içinde kalıyosa yetiyodur bence...
ben enginar bi kere vermiştim, bu akşam aldırdım yarın bizde de enginar olucak bezelye havuç patates soğanla pişiricem azıcık limon ya da portakal suyu sıkarım yedirirken de... bakla hiç vermedim ama alerji yapan besinler arasında hiç saymamıştı doktorlar...
çilek azıcık alerji yaptı sanırım bizde çok değil de vücut azıcık üşümüş gibi kızarıyo gibime geldi...

canım iyi ki hatırlattın onu çok ihmal ettik keselim eşime söyliycem...
gerçekten öyle ufak ufak da olsa hep bişey oluyo...

canım konuştum bile bu haftasonu kesiyoruz inşallah, çok doğru söylüyosun çok ihmal ettik onu ben de inanırım böyle şeylere...

canım konuştum bile bu haftasonu kesiyoruz inşallah, çok doğru söylüyosun çok ihmal ettik onu ben de inanırım böyle şeylere...

Allah şimdiden kabul etsin Cnm. Bizde bir tane kestik. Erkek çocuğa 2 deniyor ya. Diğerini de önümüzdeki günlerde kescez înşallah. Ordan gelmişti aklıma iyi ki de gelmiş :)

Arkadaşlar bakla sorulmuş bende verecektim gurme bebeğe baktım 2 yaşından önce verilmiyormuş

Arkadaşlar bakla sorulmuş bende verecektim gurme bebeğe baktım 2 yaşından önce verilmiyormuş

Gunaydin kizlar, bakla en riskli yiyecek diye duymustum. Bazi bunyelere fazlasiyla alerjik oluyormus. Bu sebeple cocuklara verilmiyor diye duydum. Ama ne kadar dogru onu bilemiyorum. Yine de yazmak istedim.

Erdemine, brc, nazlima Allah bebeklerinize hayirli yaslar versin. Tum dogumgunlerini saglikli, sihhatli gecirsinler insallah...

Canim benim cok gecmis olsun. Pisik cok zor oluyor. Umarim kisa zamanda atlatir minik kuzu. Dun yukardaki keki yaptim. Ben cok begendim:)))) tabi onemli olan kuzumun sevmesi. Annem bugun yedirecek. Bakalim bisey yemeyen kizim bunu sevecek mi??

merhaba canım bende sessiz takipçilerinizdenim işallah çabucak iyileşir hasta bebişler
kızımın poposunda çok ciddi pişik olmadı fakat boynu aşırı şekilde hatta tabaka gibi pişik oluyo ozaman sebamed pişik önleyici kremle oksizinc kremi karıştırıp sürüyorum sabaha büyük çoğunluğu geçmiş oluyo içerisinde çinko ve balık yağı var
doktorumuz desitini önermişti eczanede bizde sebamed var desitine gerek varmı dedim sebamedde çinko yok pişik olduğunda bu kremle karıştırıp sürebilirsin demişti gerçekten doğduğundan beri bir sorun olduğunda hep kullandım
komşumuzda hametan önermişti pişiğe çok iyi gelirmiş fakat içinde paraben var o yüzden içime sinmedi kullanmadım
işallah yavruna iyi gelir canım

Canim benim cok gecmis olsun. Pisik cok zor oluyor. Umarim kisa zamanda atlatir minik kuzu. Dun yukardaki keki yaptim. Ben cok begendim:)))) tabi onemli olan kuzumun sevmesi. Annem bugun yedirecek. Bakalim bisey yemeyen kizim bunu sevecek mi??

sağol canım, çok canı yanıyo üzülüyorum...
kek ben yapmadım daha ama mutlaka yapıcam sütle ezip veririm diye dğşünüyorum akşamüstü öğünü olarak falan... belki yatmadan önce ğünü bile olabilir... blogda tepside yapmışlar ama facedeki grupta tek tek muffin kağıtlarında yapmışlar topkek gibi, öyle daha hoş olmuş ısırarak yiyebilen bebekler için çok güzel birer tane yerler..

kötü durumda şu an o yüzden sebamed pişik önleyici yetmiyo artık o yüzden dünden beri sudocrem sürüyorum yine de azalma yok, desitini önermişlerdi bana da bakmıştım ozaman paraben onda da varmış... evdeki sudocrem numuneydi zaten küçük bi kutu bugün başka bi krem alıcaz zaten eczacıya sorarım onu da, olmazsa desitini alırım onu kullananlar bi günde geçiyo diyo çünkü... daha fazla acı çekmesin artık...
bu arada sesli takipçilerimizden ol sen de artık canım, hoşgeldin diyelim o zaman... bak ne güzel birbirimize faydamız oluyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…