- 27 Kasım 2011
- 3.238
- 2.354
- 398
kızlar ishalden dolayı bezini değiştirdikten sonra tam kaka yapmasa da azıcık geliyo ve onu farketmeyip bi süre poposunda kalınca o bölge kıpkırmızı olmuş, nasıl canı yanıyo acıyo, tam silip pişik önleyici sğrüyorum hemen yine azıcık geliyo, yine acıyla ağlıyo yavrum, biraz önce yarım saat içinde 3 kere değiştirdim, doğduğunda hastaneden bi krem vermişlerdi pişik için onu kullandım bu sefer geçer inşallah avaz avaz ağlıyo çünkü kucağımdayken de canını acıtıyorum sanırım zor avuttum... acıdan eziği parçalıycaktı sanki...
Cnm dil bagi yok dimi?merhaba pişik için size has zeytin yağını bebeğin popusuna sürmenizi ve vucuduna iyice yedirmenizi tavsiye ederim deneyen bir anne olarak kesinlikle işe yarıyor...
benim de sizin gibi tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var 42 günlük bebeğim doğduğunda dilini damağına yapıştırmış emiyordu ilerleyen günlerde dilini hafif iki dudağının arasına almaya başladı ben kızıp parmağımla itince içeri sokuyor ama beni tedirğin ediyor sizce neden yapıyor bilginiz var mı doktor bazı bebekler yapar diyor ama içime sinmedi bulunduğum ilçede malesef başka bebek doktoru yok...
merhaba pişik için size has zeytin yağını bebeğin popusuna sürmenizi ve vucuduna iyice yedirmenizi tavsiye ederim deneyen bir anne olarak kesinlikle işe yarıyor...
benim de sizin gibi tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var 42 günlük bebeğim doğduğunda dilini damağına yapıştırmış emiyordu ilerleyen günlerde dilini hafif iki dudağının arasına almaya başladı ben kızıp parmağımla itince içeri sokuyor ama beni tedirğin ediyor sizce neden yapıyor bilginiz var mı doktor bazı bebekler yapar diyor ama içime sinmedi bulunduğum ilçede malesef başka bebek doktoru yok...
merhaba kızlar uzun zamandır yazmadım okuyamadım...son bir kaç mesaja baktım yeni kullanıcı çok geçmiş olsun biraz rahatsızmış kuzun....onun dışında hasta olan herkese geçmiş olsun..
bişey soracagım bebeğinizden kalan eşyaları ne yapıyorsunuz?mesela yürüteç kanguru ana kucagı hatta bebek arabası...bunları satabiliyormusunuz??
merhaba kızlar uzun zamandır yazmadım okuyamadım...son bir kaç mesaja baktım yeni kullanıcı çok geçmiş olsun biraz rahatsızmış kuzun....onun dışında hasta olan herkese geçmiş olsun..
bişey soracagım bebeğinizden kalan eşyaları ne yapıyorsunuz?mesela yürüteç kanguru ana kucagı hatta bebek arabası...bunları satabiliyormusunuz??
Geçen günlük süt almayı unutunca kızımın mamasından(SMA) yoğurt yaptım. İğrenç bir tadı vardı, kuzum yedi ama nasıl yedi bilmem.Yemese 2. kez vermeyi denemeyip dökecektim ama yedi. Tavsiye etmiyorum hanımlar ben de bir daha da yapmam.
Yenikullanıcı canım çok geçmiş olsun sana da derinime de Allah kolaylık versin çok üzüldüm
ben anladım ki biz ne kadar korursak koruyalım daha çok hastalığa yakalanıyorlar biraz gevşek olmak lazım ben bunu anladım o zaman gerçekten hasta olmuyorlar sanki..
kurbandan sonra sadaka da verin cnm bence
o 1 çaybardağı dediğin ilaç ishal ilacı mı ?
Canım bizde bir krem vardı, doktor vermişti ve 3 günden fazla kullanmayın demişti. Krem şimdi annemde adını ondan öğreneyim yazarım. Kıpkırmızı pişik olsa bile onu 1 kez sürmem yetiyordu. Hemen eski haline dönüveriyordu. Yoksa pişik kremleri hiç etkili değil.Bir de inşAllah rota falan değildir.kızım bir haftadır ishale yakın ve günde 3-4 kez kaka yapıyodu ki normalde 1-2 kere ve koyu kıvamlı yapardı, aynı dönemde 4-5 gün ateş de oldu 37.5 civarında bi çıkıp bi iniyodu ilk günler sonraki 2-3 gün sabit sürekli 37.5 civarındaydı hiç düşmeden, 2 gündür ateş yok ama ishal arttı artık toplu kaka yapmıyo sürekli neredeyse yarım saatte bir falan azıcık azıcık püskürtüyo sık sık popoda kaka olunca bazen de farketmeyip poposunda bekleyince ağır derecede pişik oldu, naıl canı acıyo anlatamam, bi yandan dişleri parçalıycak gibi acı içinde,o emziği ağzına sokup çıkarıyo hırsla dişlerini eğip bükecek kıracak kanatacak gibi korkuyorum, bi de pişik acısı eklendi hiç tadı yok hep mızmız hiç memnun değil gülmüyo oynamıyo kendi kendine hep kucak istiyo kucakta da mızmız bazen pişiklerini de acıtıyorum sanırım, zırt pırt altını değiştirince avaz avaz zaten,ben de yoruldum ama evladım nasıl çekiyo, bugün yine doktordaydık ,ara ara kusuyo da, günde 1-2 kere hatta bi gün 3 öğününü de kusmuştu,ilk rota aşısını sordu yaptırdık dedim ama yine de olabilirmiş,biz ilkten dişe yormuştuk hepsini,diş ishal yapar ama bir hafta sürmez diş ishali dedi, bi virüs almış ağız yoluyla,belki de rota da olabilirmiş, ishal ve kusma için ilaçlar verdi, pişik için 3 çeşit krem,iyileşir inşallah yavrum inşallah kötü bişey yoktur, yeterince beslenmezse çok kusarsa serum verelim dedi,bide çok kusarsa verilecek bi ilaç var belki ona yarın başlarım çünkü gelince çok fazla kustu sadece bi kere kusmuş oldu bugün ama miktar çoktu, bi ilaç var 1 litre suya karıştırıcakmışım her kaka yaptıktan sonra 1 çay bardağı içircekmişim tadı da hem tatlı hem tuzlu gibi çok çirkinmiş sevmiyolarmış, daha başlayamadım ona yarın başlıycam da nasıl içiricem bilmiyorum mümkün değil içmez hem de her kakada 1 çay bardağı... kızlar dua edin benim kızıma da iyileşsin artık korkutmaya başladı beni, süzüldü yavrum neşesi falan gitti hep... bi de bu tarz şeyler yaşayanlar var mı ne demişti doktorlarınız neler kullandınız...
kızım bir haftadır ishale yakın ve günde 3-4 kez kaka yapıyodu ki normalde 1-2 kere ve koyu kıvamlı yapardı, aynı dönemde 4-5 gün ateş de oldu 37.5 civarında bi çıkıp bi iniyodu ilk günler sonraki 2-3 gün sabit sürekli 37.5 civarındaydı hiç düşmeden, 2 gündür ateş yok ama ishal arttı artık toplu kaka yapmıyo sürekli neredeyse yarım saatte bir falan azıcık azıcık püskürtüyo sık sık popoda kaka olunca bazen de farketmeyip poposunda bekleyince ağır derecede pişik oldu, naıl canı acıyo anlatamam, bi yandan dişleri parçalıycak gibi acı içinde,o emziği ağzına sokup çıkarıyo hırsla dişlerini eğip bükecek kıracak kanatacak gibi korkuyorum, bi de pişik acısı eklendi hiç tadı yok hep mızmız hiç memnun değil gülmüyo oynamıyo kendi kendine hep kucak istiyo kucakta da mızmız bazen pişiklerini de acıtıyorum sanırım, zırt pırt altını değiştirince avaz avaz zaten,ben de yoruldum ama evladım nasıl çekiyo, bugün yine doktordaydık ,ara ara kusuyo da, günde 1-2 kere hatta bi gün 3 öğününü de kusmuştu,ilk rota aşısını sordu yaptırdık dedim ama yine de olabilirmiş,biz ilkten dişe yormuştuk hepsini,diş ishal yapar ama bir hafta sürmez diş ishali dedi, bi virüs almış ağız yoluyla,belki de rota da olabilirmiş, ishal ve kusma için ilaçlar verdi, pişik için 3 çeşit krem,iyileşir inşallah yavrum inşallah kötü bişey yoktur, yeterince beslenmezse çok kusarsa serum verelim dedi,bide çok kusarsa verilecek bi ilaç var belki ona yarın başlarım çünkü gelince çok fazla kustu sadece bi kere kusmuş oldu bugün ama miktar çoktu, bi ilaç var 1 litre suya karıştırıcakmışım her kaka yaptıktan sonra 1 çay bardağı içircekmişim tadı da hem tatlı hem tuzlu gibi çok çirkinmiş sevmiyolarmış, daha başlayamadım ona yarın başlıycam da nasıl içiricem bilmiyorum mümkün değil içmez hem de her kakada 1 çay bardağı... kızlar dua edin benim kızıma da iyileşsin artık korkutmaya başladı beni, süzüldü yavrum neşesi falan gitti hep... bi de bu tarz şeyler yaşayanlar var mı ne demişti doktorlarınız neler kullandınız...
çok sağol canım ya en son yazdığımdan beri 3 kere kaka yaptı 3 kere değiştirdik ağlaya bağıra o ağlıyo ben ağlıyorum artık... kırmızı et görünüyo artık tahrişten, uyku içinde yapıyo mecbur uyandırıp değiştiriyorum yoksa sabaha kadar mahvolur, hazır uyanmışken bi keresinde sadece o suya karıştırdığımız ilaçtan yarım çay bardağı kadar içirdik kaşıkla, suluğa koyduk içmedi, ishal ilacı değil de ishal olunca vücutta azalan bişeylerin takviyesi canım unuttum şimdi ne olduğunu vücut direnci düşmesin diye bi takviye sanırım... ishal için başka bi ilaç var sabah akşam onu verdim bi daha sabaha artık... ama o suyu yarın bi başıma nasıl veririm bilmiyorum...
çok teşekkür ederim, has zeytinyağı derken marketlerden aldığımız sızma zeytinyağı olur mu ki evde o var deniyeyim, çünkü azar azar sık sık püskürtüyo ishal olduğu için sürekli bez değiştirince krem sürmek de içime sinmiyo krem sürmeden de içim rahat etmiyo, en azından bazılarında zeytinyağı süreyim zararı olmaz faydası olur, inşallah bizdeki sızma yağ da işe yarar...
canım sorduğun konuyla ilgili hiçbi bilgim yok ama doktorun öyle dediyse endişelenme... bi de hem mart 2013 annesisin ve 42 günlğk 2.bi bebeğin mi var doğru mu anladım, maşallah o zaman, Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin ikisini de...
kızım bir haftadır ishale yakın ve günde 3-4 kez kaka yapıyodu ki normalde 1-2 kere ve koyu kıvamlı yapardı, aynı dönemde 4-5 gün ateş de oldu 37.5 civarında bi çıkıp bi iniyodu ilk günler sonraki 2-3 gün sabit sürekli 37.5 civarındaydı hiç düşmeden, 2 gündür ateş yok ama ishal arttı artık toplu kaka yapmıyo sürekli neredeyse yarım saatte bir falan azıcık azıcık püskürtüyo sık sık popoda kaka olunca bazen de farketmeyip poposunda bekleyince ağır derecede pişik oldu, naıl canı acıyo anlatamam, bi yandan dişleri parçalıycak gibi acı içinde,o emziği ağzına sokup çıkarıyo hırsla dişlerini eğip bükecek kıracak kanatacak gibi korkuyorum, bi de pişik acısı eklendi hiç tadı yok hep mızmız hiç memnun değil gülmüyo oynamıyo kendi kendine hep kucak istiyo kucakta da mızmız bazen pişiklerini de acıtıyorum sanırım, zırt pırt altını değiştirince avaz avaz zaten,ben de yoruldum ama evladım nasıl çekiyo, bugün yine doktordaydık ,ara ara kusuyo da, günde 1-2 kere hatta bi gün 3 öğününü de kusmuştu,ilk rota aşısını sordu yaptırdık dedim ama yine de olabilirmiş,biz ilkten dişe yormuştuk hepsini,diş ishal yapar ama bir hafta sürmez diş ishali dedi, bi virüs almış ağız yoluyla,belki de rota da olabilirmiş, ishal ve kusma için ilaçlar verdi, pişik için 3 çeşit krem,iyileşir inşallah yavrum inşallah kötü bişey yoktur, yeterince beslenmezse çok kusarsa serum verelim dedi,bide çok kusarsa verilecek bi ilaç var belki ona yarın başlarım çünkü gelince çok fazla kustu sadece bi kere kusmuş oldu bugün ama miktar çoktu, bi ilaç var 1 litre suya karıştırıcakmışım her kaka yaptıktan sonra 1 çay bardağı içircekmişim tadı da hem tatlı hem tuzlu gibi çok çirkinmiş sevmiyolarmış, daha başlayamadım ona yarın başlıycam da nasıl içiricem bilmiyorum mümkün değil içmez hem de her kakada 1 çay bardağı... kızlar dua edin benim kızıma da iyileşsin artık korkutmaya başladı beni, süzüldü yavrum neşesi falan gitti hep... bi de bu tarz şeyler yaşayanlar var mı ne demişti doktorlarınız neler kullandınız...
Çok geçmiş olsun canım derin bebek çok sık hastalanıyor şu aralar Allah şifa versin kuzuma nazarmı oldu acaba ben nazar konusunda pimpirikliyim biraz. Ishali geçtikten sonra kefir vermeye başlasana bağışıklığı çok güçlendiriyormuş ben evde kendim mayalıyorum günde 1 çay bardağı içiyor
Pişik içinde bi süre nezdin gezdireceksin yada yıkanabilir bezler var babyneo falan ondan al alıştırma kilodu olarakta kullanırsın ben alıştırma kilodu almıştım 6 tane gün içinde pek hazır bez kullanmıyorum onun arasına havlu koyup giydiriyorum sadece gece ve dışarı çıkarken bez bağlıyorum
çok sağol canım ya en son yazdığımdan beri 3 kere kaka yaptı 3 kere değiştirdik ağlaya bağıra o ağlıyo ben ağlıyorum artık... kırmızı et görünüyo artık tahrişten, uyku içinde yapıyo mecbur uyandırıp değiştiriyorum yoksa sabaha kadar mahvolur, hazır uyanmışken bi keresinde sadece o suya karıştırdığımız ilaçtan yarım çay bardağı kadar içirdik kaşıkla, suluğa koyduk içmedi, ishal ilacı değil de ishal olunca vücutta azalan bişeylerin takviyesi canım unuttum şimdi ne olduğunu vücut direnci düşmesin diye bi takviye sanırım... ishal için başka bi ilaç var sabah akşam onu verdim bi daha sabaha artık... ama o suyu yarın bi başıma nasıl veririm bilmiyorum...
kızlar bişey sorucam yine, daha önce serum verilen bebekler olmuştu diye hatırlıyorum nasıl veriliyo bebeğe dursun kıpırdamasın diye bi iğne falan yapıyolar mı bize ihtiyaç olursa Derin durmaz o iğneyle diye aklımıza geldi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?