2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Selam Kızlar;

arkadaşlar daha önce de yazmıştım ama cevap veren olmadı benim kızımın hala hareketleri hissedemiyorum...neden!!

haftana göre bugün yarın hissedersin annesi merak etme

tekrar gozunaydın şekerim Bundan sonrada hep iyi haberler alalım inş

Tetanozdan korkma canım yaptırdım çok hafif ağrı oldu geçti bende şeker yüklemesinden tırsıyorum hiç sevmiorum tatlıyı ((

sağlıkla giysn kızın güle güle kullanın canım

SKRN82 canım seninde kızın sağlıkla giysin mihs teyzesine tşk ederiz

Çilekcim Allah kolaylık versin ev taşımak çok zor yaaa Allahtan yardım edenin çokmuş :)))

merhabalar....
herkesin doktoru detaylı ultrason istedi mi? benimki istemedi, sordum istersen yaptır,sen bilirsin dedi. ne yapsam karar veremedim.

ben sorduğumda bu yaptığım detaylı ultrason dedi, bana da isteğime bırakarak detaylı tarama yaptırabilirsin dedi. ben de kendisi baktığı için gerek duymadım. zaten herşeyin normal olduğunu söyledi. doktorun gerekli görüyosa yaptır ama kendisi her muayenede bakıyor zaten tüm ölçülerine, tüm organlarına..

canım gule gule gıysın guzel gunlerde ınsallah

canım bende bugün aynısını görüp beğenmiştim ama bir tane seçtim aklımı karıştırmayayım dedim.malum başka başka mağazalarda neler var görmek gerek
güle güle giysin bebiş bu güzel kıyafeti

hanife, sevsinler onun cicilerini :) çok tatlı inş sağlıkla büyüsün içinde :)

mirros, işin üstadı hanife canım kolonyayı o yazdı sanırım.tekrar soralım.hanife canım 4 ay önce başladım demiştim, kolonyayla ovuyosumusun uçları ?

Ya ben bişey daha sorcam kızlar, yeni doğan bebeklerde özellikle sezeryanlı annelerde ilk süt gelmiyomuş sanırım mamam veriliyo o zman.onun için biberonu doğum çantasına koymalı mıyız ? ben sezeryan olcam pıhtılaşmadan öütürü.ve biberonda neye dikkat etmeliyz.tecrübeli yada bilgili olan vardır mutlaka aramızda.

AMİN... sağol canım, bu ciciler o cennet kokusuna bürünsün günü geldiğinde
kolonya konusuna gelince; sprey 80 derecelik bi kolonyayı meme ucuna ve kahverengi olan kısma püskürttüm ve ovdum.tenim çeksin iyice diye.lakin şöyle bir dezavantajı var pek suyla varlığı gitmiyor kolonyanın sabunla filan yıkanmak lazım geliyor bazen işte ben bunu diyeyim siz anlayın...

evet canım aynı problemden dolayı bende sezeryan olucam senin bebekte erkekti sanırım gaz problemi çok oluyor maallesef (( dr browns ın biberonunu alıcam ödüllü gaz yapmayan biberon olarak geçiyor
genelmi olacaksın epiduralmi?

Mrb.benim bu 2.doğumum olacak.Oğlumu 9,5 aylık sezeryanla doğurdum.Sezeryandan sonra süt gelmiyor diye bi söylenti var ama doğru değil.Benim epidural sezeryandı yani ayılmam için filanda vakit geçmedi odama geçtiğim gibi oğlumu getirdiler ve hemen ilk sütüm geldi sonrada maşallah artarak devam etti 2 senede emzirdim.Abimin eşi normal doğurdu inanın 1 hafta süt olsun dşye almadığımız şey kalmadı süt sağma makinesi süt yapıcı gıdalar neler neler aldık.1 haftanın sonunda kızın sütü geldi.Plesenta rahimden ayrıldığı gibi bünye süt üretmeye başlarmış.Bence annenin bünyesiyle alakalı bi durum doğum şekliyle değil.Ayrıca çoğu hastane biberon değil şiringayla mama veriyor vermek zorundaysa.

canım benim öyle genellemelere inanma ki bende senin gibi korkmuştum ama gelecek olan süt durmaz gelir.sen yeterki bebeğine odaklan vücut hazırlığını yapıyor zaten.senin tarihin de belli olucak benimki acildi.hurmanı yersin son zamanlarda.erken yemek doğumu başlatabiliyor diye biliyorum.zaten spinalde bol su iç diyecekler başağrısı filan yaşamaman için hastanede şişeyi elinden düşürme birazda az şekerli komposto götürürsünüz.bebeğini sarıp sarmaladıkça fışkırıcak zaten sen bence göğüs pedi mi alsam yoksa akan sütleri toplamak için göğüs kalkanı mı alsam diye düşün ha bi de sakın kadınları dinleme onlar niyeyse yaşadıklarını unutup senin üzerinden morallerini tazeliyorlar.yapıştır cevabı şunu belirteyim benim hemen sütüm geldi ama o bile yetmedi susturmaya niye gelmedin sen yavrum diyerek sevildi bebeğim görümcemin ikisini de normal doğurduğu eklendi yanına meğersem görümcemin ikisinde de normal olmasına rağmen sütü ancak ikinci gün gelmiş mama verilmiş kadın bizimkilerin karnına ilk mama girdi deyince sordum.sağolsun o öyle hava yapmaz moral verir.yenidoğan kaşığı ile veriyorlarmış malum biberon bol akınca memeyi almayan uyanık bebişler var sen yanına ufak bir biberon da al.sterilize et öyle paketle.bunlar sadece ihtimallere karşı hazırlık 3 5 gün mama yese ne olucak yeterli aç kalıpta sarılık olmasın.öyle feci bişe olsa hastanedekiler verir mi hiç.sen emzireceğine inan ilk başata olmasa bile sağıp ver.bebeğini tenine değdir hem sütün artar hem bebek kokunu seçer.yardımcı olmak dışındaki lafları duyma canım.benim evim hastaneye çok yakındı yanıma almamıştım biberonu filan ama evde hazır bekliyordu.yine de önce memeleri hazırlamıştım kolonyayla filan

kim ister tatlım ya. ben o psikolojik sorundan kurtulamadım daha. çok kilo aldığımı düşünüyordum. seninki daha fazlaymış ya. bence öğünlerde porsiyonlarını azalt, ara öğünlerde de bişeyler ye, o zaman durdurabilirsin belki. bu aydan sonra hızlı kilo alımı başlicak, dikkat etmek lazım. tek derdim doğum sonrası bu kiloları verip, eski belime kavuşmak. ama sanırım sen kolay kilo alanlardansın, o halde kolay verebilirsin..:))

aminn. tamam uyguluyacağım.anladım :)))
hatırladım sende kullanıyodun clexane :) bende gaz yapmayan alayım istiyroum erkekti, düşündüğün sebepten düşündüm bende.canım benim dr epidural yapıyomuş ama ben kendim genel isteyebilrim, belden iğne vuruyolarmış ya ben iğnede gıdıklanp hareket ediyorum buda riskli biliyosun.ama spinal nasıl bilmiyorum yada biri anlattı heöşireler elini kolunu tutuyomuş hareket edemiyomuşsun dr a sorcam napallım diye? sen nasıl yapcan ?

anladım canım, olası ihtimalleri düşünerek diyorum.benim ilk bebeim olcak aileninde büyüyüğüyüm bilmiyoruz tabi, şırıngayla veriliyosa gerek yoktur o zman.hemn gelende oluyomuş.bakalım bizim nasıl olur.

süpersin ya, güzel anlatmışsın.aslında sütüm olmaz diye korkum yok ne yalan söyleyim, kimsede korkutmadı da dün topikten bi ark ım doğum yaptı ondan duyana dek sallamamıştım.inş taşarda pedlere kalkanlara ihtiyaç duyarız hepimzi.çok teşekkürler insana mral veriyosun sen hep valla süpersin.

sezeryanlılarda ilk sütün gelmemesi ilk etapta normal bence. bebek henüz emmeyi bilmediği için sık sık ağzına verip emdirilmeye çalışılmalı. bu şekilde bebek çektikçe gelir zaten. benim bildiklerim hep bunu uyguladı. istisnalar mutlaka vardır. tedbirli olmak lazım elbet. yalnız öyle bi durumda biberondan ziyade nasıl bir mama verilmesi gerektiği..anne sütüne en yakın bi mama olmalı bence.
ya ne zor anne olmak bir sürü soru işareti kafamda...
peki sezeryanda öyle bir risk varsa normal doğumda da olabilir mi kızlar sizce..?

ya kızlaaaarrr, karnınızın bi tarafının taş kesildiği oluyor mu hiç? benim geçen sinemada olmuştu, sestendir dedim ama şimdi yine aynı durum oldu. sıkıntılı bi durum değildir inşallah..

bende senin gibi düşünüyorum pes etmemeli, ya diyorum ya tecrübesiziz bilmiyoruz ki, hemşire dr uyarır sanırım mama ver yada verme diye.geçen komuşumuz doğum yaptı bebek emmeyi becerememiş sütü gelmiş ama, bende uğraşırım.evet ya zor ilk olmak dahada zor hemde keyifli.ebruli yazmış ya canım normalde de gelmeyebiliyomuş.ama bencede kişiseld,r de beslenmeye dikkat etcez artık inş bol bol olur hepimzin.taktikler tecrübelilerden geliyo saolsun hepsi

ya kızlaaaarrr, karnınızın bi tarafının taş kesildiği oluyor mu hiç? benim geçen sinemada olmuştu, sestendir dedim ama şimdi yine aynı durum oldu. sıkıntılı bi durum değildir inşallah..

sertleşmek mi yani ? evet bende oluyo, bebek ayağını filan dayıyo diye düşündüm hep geçen gün tüm vücuduyla aşağı doğru yattı.ama çok sık olması iyi değilmiş dediler.doğum habercisi olabilrmiş ama çok sık değildir dimi ? normal bence olması.çocuk dolanırken dayanıyo bi yere demek :) yaramazlar ya

sezaryen sonrası bebeğimizle odamıza geçtiğimizde bebeğin durumunu kontrol etmek için çocuk doktoru gelmişti.bende yatağımı kaldırtmış koltukta oturuyor gibiydim ve bebeğimi emziriyordum tam o anda. kapatsam mı bıraktırsam mı bilemedim sonra dedim zaten ameliyatta neler açıldı gören doktor nasılsa.hiç bozmadım bebeği keyfini.doktor da çıkmaya çalıştı zaten.ama devlette nasıl yapılıyor takip bilemiyorum.eğer emmeseydi oradakiler hangi marka derse onu alacaktık.yenidoğan ürünleri daha farklı çünkü.bazen gazlı bebekler yada reflüsü olanlar için olanlardan kullanılıyor.yani o kısım drun tavsiyesine kalmış.emzirmek bilmediğiniz bi spor gibi.başlarda tabiki verimi düşük ama en yararlı olanı da ilk süt.bazen bebeklerde emme refleksi güçlü olmaz çekmez memeyi.o zman sağarak sütünüzü verin.sağarken memenin pompaya iyi oturması lazım ki hem çeksin hem de tahriş etmesin.ama olan tahrişe dayanılıyor.yani ben kolumda serumla nasıl emziricem derken bi baktım ki bana hiç birşey olmuyor.amaca odaklanmışım ya sizde öyle olursunuz.neleri atlatmış olacağız o an ki dikişti filan aklından çıkıyor insanın.ne kadar sakin olursanız bebeğiniz de o kadar rahat olur.karnınızdaki kadar sıcak tutun yeter

evet cnm sertleşiyo. çok sık olmuyo bu 2. kez oluşu. söylediğin mantıklı aslında, bende hareket ederken bi yerde toplanıyo diye düşünüyorum. umarım normaldir. çok hareket ediyo maşallah. özellikle yemek yedikten sonra.
bazen karnımın videosunu çektiğim bile oluyo.. :))

sana bir tütlü cevap yazamadım canım. şu an çatlamasan bile cildini kuru bırakmadığın içindir belki cildinde çatlamayanlardandır. ama sen tedbiri elden bırakma.
zeytinyağı olayındanda emin değilim valla sadece burdaki forumlardan birinde okudum tecrubeliler yazmış. ben onların yalancısıyım

ya ben çok yediğim zaman rahatsız edici oluyor sadece, taş kesiliyor gibi ağırlaşıyor. ama fazla yemediğimde gayet rahatım.

mrb kızlar nasılsınız.biz kızımla şimdi drden geldik.çok tatlıydı maşallah.su yutuyordu.ilk defa öyle gördüm.yalız 4 gün geriden geliyor.geçen hafta 3 gün gerideydi.drye söyledim.bişey olmaz dedi.bi dahaki kontrollerde daha gerilerse o zaman tekrar dopler isteriz şuan kafana takma dedi.içim biracık olsun rahatladı gibi.23+4 olmamız gerekiyodu yani 24 haftalık olması gerekirken 22+6 çıktı 23 haftalıkhaftaya şeker yüklemesi yapılacak.bide idrar yollarımda enfeksiyon çıktığı için idrar kültürü istedi.bizdden böyle.umarım sizler iyisinizdir.ben bir yazılan geçmişi okuyayım

maşallah sana çok çabuk benimsemişsin bebeğini, darısı bize. ya ben sakarımdır elim kolum uzundur.elimde iğreti durur diye düşünüyorum ama zorlanmıycam gibide dediğin doğru iç güdüler yeterli ihtiyaçlarını gidermekte.zaten doğumdan önce hastaneyle görüşmeli, neler yapılıyor yapılmıyor diye bende özelde olcam hizmetten çok memnun gidenler ama netleştirmek gerek.
yaa o kadar hareketli demek, maşallah kızına benimki daha o kadar değil, direk tekme atıyo korkuyorum zıplıyorum filan.normaldir canım sık olmamasına dikkat etmek gerekmiş sadece.bende korkmuştum öğrenene dek.

olabilir, aslında cildimde aşırı kurudur benim, göz çevremde bile net çizgilerim vardı yaş 28.çokta nemlendirmedim önceden ama şmdi sabah akşam sürüyoru.zeytinyağınıda deneriz zararı olmazki aa bu arada benim göz çevremdeki kırışıklar geçti, hemde çok basit yöntemle, ihtiyaç duyan olursa uygulayabilr, süt yada yoğurt suyunu sürdüm geceden, sabaha dek yıamadım, zaten 5 dk da bile belli oluyo kırışıklar geçiyor, ruslar yapıyomuş kk dan okumuştum şifam oldu valla.doğum sonrasına da düşünebilrm i acaba dedim şimdide ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…