arkadaşlar daha önce de yazmıştım ama cevap veren olmadı benim kızımın hala hareketleri hissedemiyorum...neden!!
kızlaaarrrrrr, şimdi doktorum aradı. Allahıma binlerce şükür amniosentez sonuçlarım temiz çıktı... dua eden, destegini esirgemeyen herkese cok teşekkürler. Allah kimseye yaşatmasın çok zor bi 3 hafta geçirdim. umarım hepimiz sorunsuz, hzuurlu bi hamilelik geçiririz ve alırız meleklerimiz kucaklarımaza.
yarın tetanoz aşısı olacağım ve şeker ölçümü yapacaklar...:18:
bunlardan geçenler,sonuçlarınız nasıl çıktı hamişler?aşınız ağrıdı mı?Şekeriniz kaç çıktı,kaç ççıkması normal??:26:
Eki Görüntüle 547388 Eki Görüntüle 547389 Eki Görüntüle 547397 Eki Görüntüle 547398
arkadaşlar bu arada hepinize günaydınlar
gece az uyudum yine.anneme ilaç yazdırmaya hastaneye gitmiştim oradan da biraz alışveriş yaptım kızıma ancak iş yerime gelebildim.ilk hastane çıkışımızı aldımbir tulum bir de yaza doğru giyebileceği 3 ü 5 tl ye satılan parçalara rastladım onlardan aldım.bazen indirimine rastlıyorum tek parça da alıyorum ama inanın kurtarıcı oluyorlar.şimdi insan kıyamıyor kutulu alıyor ama kumaşı iyi olanlardan alın bence kızlar.
bakalım beğenecek misiniz?
merhabalar....
herkesin doktoru detaylı ultrason istedi mi? benimki istemedi, sordum istersen yaptır,sen bilirsin dedi. ne yapsam karar veremedim.
canım gule gule gıysın guzel gunlerde ınsallah
hanife, sevsinler onun cicilerini :) çok tatlı inş sağlıkla büyüsün içinde :)
mirros, işin üstadı hanife canım kolonyayı o yazdı sanırım.tekrar soralım.hanife canım 4 ay önce başladım demiştim, kolonyayla ovuyosumusun uçları ?
Ya ben bişey daha sorcam kızlar, yeni doğan bebeklerde özellikle sezeryanlı annelerde ilk süt gelmiyomuş sanırım mamam veriliyo o zman.onun için biberonu doğum çantasına koymalı mıyız ? ben sezeryan olcam pıhtılaşmadan öütürü.ve biberonda neye dikkat etmeliyz.tecrübeli yada bilgili olan vardır mutlaka aramızda.
Ya ben bişey daha sorcam kızlar, yeni doğan bebeklerde özellikle sezeryanlı annelerde ilk süt gelmiyomuş sanırım mamam veriliyo o zman.onun için biberonu doğum çantasına koymalı mıyız ? ben sezeryan olcam pıhtılaşmadan öütürü.ve biberonda neye dikkat etmeliyz.tecrübeli yada bilgili olan vardır mutlaka aramızda.
Günaydın sabah şekerleri ve minimini bebişleri..
Biz bugün 23. haftamıza girdik..oğlumla buluşmamam daha 2 hafta var.MErakla bekliyorum yüzünü görmeyi..
Herşey yolunda çok şükür ama bu kilo artışını durduramıyorum çok hızlı gidiyorum.Bu gün tartıldım 64 kilo olmuşum.56 ile hamile kalmıştım.
Sanırım artık haftada 500 g almaya başladım böyle giderse 20 kilo ile biter bnm 9 ay..
Oysa hedefim 11 kiloydu , daha önümde 4 ay var şimdiden 8 kiloyu almış bulunuyorum..
Aslında hamilelik öncesi az yerdim ve kilomu korurdum ,şimdi yemeye başlayınca hızlı aldım sanırım. Aslında y,ne tatlı ekmek hamur işi vs tüketmiyorum ama tek fark az porsiyonlardan tam porsiyona geçtim .He bir de her gün ceviz badem ve süt yiyorum ek olarak.
Ne yapsam kızlar yine az yemeye başlasam eskisi gibi mi beslensem. Bebeğimin gelişimi etkilenr mi yoksa benden beslenir mi her şekilde?
Çok kilo almak istemiyorummmmmmmmmmmmmmm....
aminn. tamam uyguluyacağım.anladım :)))AMİN... sağol canım, bu ciciler o cennet kokusuna bürünsün günü geldiğinde
kolonya konusuna gelince; sprey 80 derecelik bi kolonyayı meme ucuna ve kahverengi olan kısma püskürttüm ve ovdum.tenim çeksin iyice diye.lakin şöyle bir dezavantajı var pek suyla varlığı gitmiyor kolonyanın sabunla filan yıkanmak lazım geliyor bazenişte ben bunu diyeyim siz anlayın...
hatırladım sende kullanıyodun clexane :) bende gaz yapmayan alayım istiyroum erkekti, düşündüğün sebepten düşündüm bende.canım benim dr epidural yapıyomuş ama ben kendim genel isteyebilrim, belden iğne vuruyolarmış ya ben iğnede gıdıklanp hareket ediyorum buda riskli biliyosun.ama spinal nasıl bilmiyorum yada biri anlattı heöşireler elini kolunu tutuyomuş hareket edemiyomuşsun dr a sorcam napallım diye? sen nasıl yapcan ?evet canım aynı problemden dolayı bende sezeryan olucam senin bebekte erkekti sanırım gaz problemi çok oluyor maallesef(( dr browns ın biberonunu alıcam ödüllü gaz yapmayan biberon olarak geçiyor
genelmi olacaksın epiduralmi?
anladım canım, olası ihtimalleri düşünerek diyorum.benim ilk bebeim olcak aileninde büyüyüğüyüm bilmiyoruz tabi, şırıngayla veriliyosa gerek yoktur o zman.hemn gelende oluyomuş.bakalım bizim nasıl olur.Mrb.benim bu 2.doğumum olacak.Oğlumu 9,5 aylık sezeryanla doğurdum.Sezeryandan sonra süt gelmiyor diye bi söylenti var ama doğru değil.Benim epidural sezeryandı yani ayılmam için filanda vakit geçmedi odama geçtiğim gibi oğlumu getirdiler ve hemen ilk sütüm geldi sonrada maşallah artarak devam etti 2 senede emzirdim.Abimin eşi normal doğurdu inanın 1 hafta süt olsun dşye almadığımız şey kalmadı süt sağma makinesi süt yapıcı gıdalar neler neler aldık.1 haftanın sonunda kızın sütü geldi.Plesenta rahimden ayrıldığı gibi bünye süt üretmeye başlarmış.Bence annenin bünyesiyle alakalı bi durum doğum şekliyle değil.Ayrıca çoğu hastane biberon değil şiringayla mama veriyor vermek zorundaysa.
canım benim öyle genellemelere inanma ki bende senin gibi korkmuştum ama gelecek olan süt durmaz gelir.sen yeterki bebeğine odaklan vücut hazırlığını yapıyor zaten.senin tarihin de belli olucak benimki acildi.hurmanı yersin son zamanlarda.erken yemek doğumu başlatabiliyor diye biliyorum.zaten spinalde bol su iç diyecekler başağrısı filan yaşamaman için hastanede şişeyi elinden düşürme birazda az şekerli komposto götürürsünüz.bebeğini sarıp sarmaladıkça fışkırıcak zatensen bence göğüs pedi mi alsam yoksa akan sütleri toplamak için göğüs kalkanı mı alsam diye düşün ha bi de sakın kadınları dinleme onlar niyeyse yaşadıklarını unutup senin üzerinden morallerini tazeliyorlar.yapıştır cevabı şunu belirteyim benim hemen sütüm geldi ama o bile yetmedi susturmaya niye gelmedin sen yavrum diyerek sevildi bebeğim görümcemin ikisini de normal doğurduğu eklendi yanına meğersem görümcemin ikisinde de normal olmasına rağmen sütü ancak ikinci gün gelmiş mama verilmiş kadın bizimkilerin karnına ilk mama girdi deyince sordum.sağolsun o öyle hava yapmaz moral verir.yenidoğan kaşığı ile veriyorlarmış malum biberon bol akınca memeyi almayan uyanık bebişler var sen yanına ufak bir biberon da al.sterilize et öyle paketle.bunlar sadece ihtimallere karşı hazırlık 3 5 gün mama yese ne olucak yeterli aç kalıpta sarılık olmasın.öyle feci bişe olsa hastanedekiler verir mi hiç.sen emzireceğine inan ilk başata olmasa bile sağıp ver.bebeğini tenine değdir hem sütün artar hem bebek kokunu seçer.yardımcı olmak dışındaki lafları duyma canım.benim evim hastaneye çok yakındı yanıma almamıştım biberonu filan ama evde hazır bekliyordu.yine de önce memeleri hazırlamıştım kolonyayla filan
sezeryanlılarda ilk sütün gelmemesi ilk etapta normal bence. bebek henüz emmeyi bilmediği için sık sık ağzına verip emdirilmeye çalışılmalı. bu şekilde bebek çektikçe gelir zaten. benim bildiklerim hep bunu uyguladı. istisnalar mutlaka vardır. tedbirli olmak lazım elbet. yalnız öyle bi durumda biberondan ziyade nasıl bir mama verilmesi gerektiği..anne sütüne en yakın bi mama olmalı bence.
ya ne zor anne olmak bir sürü soru işareti kafamda...
peki sezeryanda öyle bir risk varsa normal doğumda da olabilir mi kızlar sizce..?
ya kızlaaaarrr, karnınızın bi tarafının taş kesildiği oluyor mu hiç? benim geçen sinemada olmuştu, sestendir dedim ama şimdi yine aynı durum oldu. sıkıntılı bi durum değildir inşallah..
sertleşmek mi yani ? evet bende oluyo, bebek ayağını filan dayıyo diye düşündüm hep geçen gün tüm vücuduyla aşağı doğru yattı.ama çok sık olması iyi değilmiş dediler.doğum habercisi olabilrmiş ama çok sık değildir dimi ? normal bence olması.çocuk dolanırken dayanıyo bi yere demek :) yaramazlar ya
aa yağlı emzirmenin gaza iyi geldiğini bilmiyodum iyi oldu.bende çatlamadım gerçi pekte ne göbek çıktı ne kilo aldım ama sonlara doğru belli olur gibi dimi ? yağlamaya devam edelimde olursa üzülmeyiz neden yapmadık diye
ya kızlaaaarrr, karnınızın bi tarafının taş kesildiği oluyor mu hiç? benim geçen sinemada olmuştu, sestendir dedim ama şimdi yine aynı durum oldu. sıkıntılı bi durum değildir inşallah..
maşallah sana çok çabuk benimsemişsin bebeğini, darısı bize. ya ben sakarımdır elim kolum uzundur.elimde iğreti durur diye düşünüyorum ama zorlanmıycam gibide dediğin doğru iç güdüler yeterli ihtiyaçlarını gidermekte.zaten doğumdan önce hastaneyle görüşmeli, neler yapılıyor yapılmıyor diye bende özelde olcam hizmetten çok memnun gidenler ama netleştirmek gerek.sezaryen sonrası bebeğimizle odamıza geçtiğimizde bebeğin durumunu kontrol etmek için çocuk doktoru gelmişti.bende yatağımı kaldırtmış koltukta oturuyor gibiydim ve bebeğimi emziriyordum tam o anda. kapatsam mı bıraktırsam mı bilemedimsonra dedim zaten ameliyatta neler açıldı gören doktor nasılsa.hiç bozmadım bebeği keyfini.doktor da çıkmaya çalıştı zaten.ama devlette nasıl yapılıyor takip bilemiyorum.eğer emmeseydi oradakiler hangi marka derse onu alacaktık.yenidoğan ürünleri daha farklı çünkü.bazen gazlı bebekler yada reflüsü olanlar için olanlardan kullanılıyor.yani o kısım drun tavsiyesine kalmış.emzirmek bilmediğiniz bi spor gibi.başlarda tabiki verimi düşük ama en yararlı olanı da ilk süt.bazen bebeklerde emme refleksi güçlü olmaz çekmez memeyi.o zman sağarak sütünüzü verin.sağarken memenin pompaya iyi oturması lazım ki hem çeksin hem de tahriş etmesin.ama olan tahrişe dayanılıyor.yani ben kolumda serumla nasıl emziricem derken bi baktım ki bana hiç birşey olmuyor.amaca odaklanmışım ya sizde öyle olursunuz.neleri atlatmış olacağız o an ki dikişti filan aklından çıkıyor insanın.ne kadar sakin olursanız bebeğiniz de o kadar rahat olur.karnınızdaki kadar sıcak tutun yeter
yaa o kadar hareketli demek, maşallah kızınaevet cnm sertleşiyo. çok sık olmuyo bu 2. kez oluşu. söylediğin mantıklı aslında, bende hareket ederken bi yerde toplanıyo diye düşünüyorum. umarım normaldir. çok hareket ediyo maşallah. özellikle yemek yedikten sonra.
bazen karnımın videosunu çektiğim bile oluyo.. :))
sana bir tütlü cevap yazamadım canım. şu an çatlamasan bile cildini kuru bırakmadığın içindir belki cildinde çatlamayanlardandır. ama sen tedbiri elden bırakma.
zeytinyağı olayındanda emin değilim valla sadece burdaki forumlardan birinde okudum tecrubeliler yazmış. ben onların yalancısıyım
ya ben çok yediğim zaman rahatsız edici oluyor sadece, taş kesiliyor gibi ağırlaşıyor. ama fazla yemediğimde gayet rahatım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?