- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #34.541
Öğlen oldu ama günaydın herkese:)
İzne ayrıldık evdeyiz rahatız derken daha yorucu sanki yaa. İş hiç bitmiyor evde anlamadım gitti.
Daha nisanın 15i ama bebekler teker teker gelmeye başlamış bile. Benim kızımda erken gelir mi acaba? :)
Bu arada karnın aşağıda olması 36. hafta da bile erkense benim hep aşağıdaydı hele 32. haftadan beri tamamen aşağıda.Çıkacak gibi. Eee benim doktorum niye bana birşey demedi? Ki ben çok hareketli bir insanım kolay kolay oturamam.
Birde bir iki haftadır hafif ara ara regl ağrısı oluyordu. Olabilirmiş diye doktora sormak aklıma gelmedi. Ama bu hafta baya yoğunlaştı ve sıklaştı. Bacaklarıma kadar vuruyor ağrı. Bu konuda bilgisi olan var mı? Normal mi bu? Haftaya randevumuz da ondan önce doktorla görüşmeli miyim?
iyiyim canim
cok saol
10 gun once korkuttu beni suyum azalmis dogumun 1hafta icinde dedi doktorum. hastanede yattik serum falan takildi. simdi suyumuzda problem yok daha dayanabilir gibi gorunuyor. 39.haftayi gormeye calisiyoruz. bebegim makat gelisi duruyor zaten sezeryan olmak zorundayimsimdi son gunler gecsin diye bekliyorum
senin kizin nasil
ay canım kızım iyi durmuyor emeklemedik ama yürüme cabası içindeyim. iki büklüm geziyorum evde oturmak yok :) demek gün sayıyorsun artık ay valla heycan yapıyorum sizlerle . sen doğuma hazır ol her an olabilir madem sezeryan olacaksın kontrole gıttığın bir gun doktor hadı doğuruyorsun dıyebılır bende oldugu gibi :) suyun azalma var madem hıc rıske atmayın valla hıc 40. haftayı bekleme ben 38+3 de sezeryan olmustum :)
ben de dogurmak istiyorum doktoruma yalvariyorum ama adam daha beklemek istiyor :) anne karni en guzel eyrdir biraz da dursun diyor. nstler iyi cikiyor haftada 2 gun kontroldeyiz. 37+3uz ama her an hazirlikli gidiyorum kontrollere cunku su durumu onemli mevzu. hadi sezeryana deme ihtimalini hep aklimda bulunduruyorum. cok heyecanlaniyorum ve son gunler inan gecmiyormus.
simdi kizinla tum enerjinpesinde dolasirken onunla ilgilenirken bicir bicirdir. o gunlri bizler de gorelim insallah
görürsün canım doğduktan sonra zaman cok hızlı gecıyor farkedemıyorsun bıle sahıl 9 aylık oldı 3 ay sonra 1 yasında olacak dusunsene :)
bence de canim dogan cabuk buyuyor
hamilelik uzun suruyormus ama :) hala bitmedi ozellikle su son gunler cook uzun :)
gözün aydın canım artık evdesin ne güzel
banada drum sürekli yürüyüş öneriyor özellikle bu bel agrıları için
ama yapan varmı diye sorsannnn
bnce 20 dk lık yürüyüşle başlayabilirsin. bi anda fazla yüklenme istersen
malum vucudlarda agırlaştı artk sonra fazla yorulupta agrıların artmasın
yavaş yavaş artırabilirsin bu süreyi 30 40 ve 1 saate kdr belki.
3 km birden çok gelebilir canım malum iice ağırlaştık artık ama yavaş yavaş arttırabilirsin. yürüyüştenmi bilmem ama bana çok ii geldi sanki. ödem yok denecek kadar az. daha dinç hissediyorum. yorgun bile uyanmış olsam yürüdüğümde ii geliyor. e tabi birde bacak kaslarının kuvvetlenmesi var kolay doğum için :)
Kızlar cevaplarınız için teşekür ederim. Çok şükür evdeyim iş yerinde hiç oturamıyordum ve devamlı merdiven inip çıkıyordum, aslında bir bakıma idmanlı sayılırımAma nasılsa 15 kilo aldım, bir de masa başı iş yapsam nolucaktı kimbilir. Gülsevdam senin önceden yürüyüş yaptığını okuyordum ama sakın üzülme az kaldı bebişlerimiz gelince onlarla yürüycez inşallah. Herkes 37 den sonra sakınma hareketli olmak iyidir diyorlar. Ben de hiç ödem olmadı yüzüklerim hala oynuyor parmağımda ama karnım nasıl çatladı anlatamam üstelik her gün muntazam nemlendirdim hem lierac hem bübchen bana mısın demedi eşim ben üzülmiyim diye diyorki seni alan almış ne takıyorsun ayrıca hiç de o kadar çatlamadı boşuna sıkılıyorsun dior ama bengeçen boy aynasının önüne yan yattım görmez olaydım genetik işte napalım çok şükür sağlığımız keyfimiz tadımız olsunda hiç bir şeyi takmıyorum. Ayıca doktora normal doğuma hazırlık için pelvik masajı vs yapmak gerekli mi dedim hiç yapma dedi neden anlaadım. Zaten ilk doğumlarda epizyotomi oluyor dedi annemde olmamış mesela acaba yeni nesil doktorlar kesiveriyorlar mı anlamadım ki?
kızlar bişey sorucam. doğumdan önce içilen süt arttırıcı çaylar işe yarıyormu? yani doğumdan önce sütümüzü arttırma şansı var mı?
nasıl yani canım ya 2, kesinin nerde oldugunu fark biile etmiyomusun ????boşver canım takma bebegin kilosunu bilakis minikdogan bebekler okadar hızlı toparlanıyor ve yaşıtlarını yakalıyorki şaşıyorsun...benim tanıdıgım gördügüm tüm bebeklerde bu böyleydi.benim bebegim iri dogmuştu fakat sonradan çok az az kilo aldı.birde okaynanalara boşverrrrrrrrrrrrrrrr bana kaynanam geldi daha poposunuçekyatakoyar koymaz dedigi ilk laf şu oldu bilmemkimbile daha kilolu çocukdogurmuş normal dogurmuş ben doguramamışım :))) hahahah yani diyecek ne var ki......
2. olucam bende bende bile bi tırsma söz konusu ve asla (şuanki düşüncem ) 3. yada 4. göze alamayacagım bişey....şuanda bileçokagrıolur korkusu içimi yiyor nerden yapıyolar işlemi bi öncekiyerde sızlama oluyormu ??? sensorularımabiraz cvp bulabilirmisin :44:
1ayenaz kesi yapilan yer karin altim benim bir sene zaten uyusuk oluyor kendimizi once Allaha sonra dr lara emanet ediyoruz kesilen yerde nerdeyse ben fark bile etmiyorum
Biraz sonra cikiyorum hastaneye gidiyorum dua edin 12,30 ameliyatim aaglicakla kalin
allah yardımcın olsun
aa evt satımız aynı :)
seninki doğru bı seçim olmuş dedigin gibi eski hastanesi sonuçta
medicabille rentıp ı donanım olarak begendigini söyledi ameliyathaneleri fln çok iyimiş vs
ben daha önce medicabilin kadın dogumcusunada gittim dr dan memnun kalmadıgm içn degiştirmiştim
onun dışında ne rentıp nede medicabil hakkında fikrim yok
rentıp brz tuzlu dedigin gibi tamda jimerin yükünden kurtulurmuyuz acaba derken
yine aynı parayı isterse oraya verirmyz bilmiyorum
medicabil daha uygun olursa secebilirm belki, önemli olan doktorum bnm için büyük ihtimal sezaryen olucm çnkü
dorukta ne kdr şuan fiyatlar merak ettim
allah yardımcımız olsunnn valla zor işler hayırlısıyla bi dogursakkk
dorukta normal 1.500 sezeryan 2000tl doktor kendıne ayrıca ücret almayacak doruktan hastası oldugumuz ıcın.normalde dırek muayenehanesı ıle baslasan doktorlar hastane parası ve kendıne ücret alıyor.medıcabılıde seçsem aynı parayı ödeyecektım.
canım normal doğum düşünüyorum demişsin bildiğim kadarıyla zaten normal doğuma dr lar pek müdehale etmiyor acil bişey olmadıkça.. acil durum olursada zaten senin dr un gelmesini beklemek riskli. bence ilk kriterin acil bi durumda hemen müdahale yapabilecek bir yer şeçmek olmalı naçizane fikrim :)
yerinde olsam hiç düşünmeden daha önceden tanıdığın ebenin olduğu hastaneye giderdim hiç düşünmeden...o zaten seni tanıdığı için rahatlatır doktor da bir şekilde yetişir merak etme bence:) sağlıklı sıhhatli gelsin inşallah doktorun kim olduğu çok da önemli değil aslında:)
canım bence oğlunu doğurdun ebenin olduğu şubede yap doğumunu çünkü dr.ların hepsi yoğun sezeryan olmayacaksa bu en mantıklısı geldi bana en azından tanıdık biri var o sana güven verir diye düşünüyorum:26:
nane limon içebilirsin ben öyle atlatmıştım geçen hafta:) hem boğazı yumuşatıyo hem de mide yanmam çoktu onu da rahatlattı sanki:) bi de eğer baş ağrın çoksa şakaklarına vicks sürebilirsin işe yarıyo az da olsa:)slm kizlar bogaz enfeksyonum var ve cayla gecirdim cok sukur oksuruk te hafif var ne icmemi onerirsiniz ya dogal hamilelikte kullanilan seyler ne dir su ayak tabanina vicks surme olayi bizler icinde gecerli mi?
nane limon içebilirsin ben öyle atlatmıştım geçen hafta:) hem boğazı yumuşatıyo hem de mide yanmam çoktu onu da rahatlattı sanki:) bi de eğer baş ağrın çoksa şakaklarına vicks sürebilirsin işe yarıyo az da olsa:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?