cnm 24 haftada oluo aç karnına eczanerden glikoz alıosun doktor sölüo zaten onu içiosun suyla karıştırıp 3 kere kan veriosun 1 aç 2 tok karnına olması lazım benim haftaya var bakalım
aklım çok karıştı benim bu konuda; cuma da yüklemem var. doktoruma mail attım. gelen cevabı aynen kopyalıyorum:
Aç olmana gerek yok. İlk yükleme tok karnına, eğer bu test riskli çıkarsa o zaman 3 saatlik ve aç karnına yapılandan yapacağız.
çok sinirliyim şu anda,
daha önce anlatmışımdır, benim bi servis problemim vardı, servis beni bi yokuşun altından alıp bırakıyo ve ben artık tahmin edersiniz ki çok zorlanıyorum çıkarken inerken de özellikle karda kışta leğen lazım öle bi yokuş, servislerden sorumlu şahsa sölemiştim işten ayrıldı, öle bi oyalandım zaten, sonra yerine gelene söledim, servisçi diomuşki, 12 km farkediyo, yalan sölüyo o bi gerçek zaten, bi de benim istediğim sokak çok darmış, sağlı sollu arabalar park etmiş, sabah arabalar girip çıkıyomuş, vakit kaybı oluyomuş, bu doğru ama kaç dk kaybedicek ya ben anlamıyorum gerçekten bu insanlarrı, bu nası bi inat bu nası bi vicdan yani
maşallah göbüşüne dicem ama göbek nerde kız ben göremedim nereye sakladın sen onuEki Görüntüle 575019 Eki Görüntüle 575020
kızlar bu da benim göbüşüm ve bebişim, biz şimdi yemeğe gidiyoruz bebişimle:):)çok acıktım:)
sende foto koy görelim çok merak ettim senin göbüşüöyle ama canım yaaa.. benim şu an bile çok kocaman akşama doğru yırtılacak gibi oluyo.. kocamannn... bazen bebek el atıp çıkacak gibi gergin hissediyom.. şunların koydukları fotolara bak. benim o kadar göbeğim hamile kalmadan da vardı
şöyle kaynana lafı açıldı mı burda bi çenemin düşesi geliyo ki sormayın..
benimki de diyo ki 1.000 tl veririz odasını alın o parayla, kalanına da eksik eşyalarını..!! sanki atla deve veriyo kadına bak.. geçen bebek odalarına baktık, tam takım bişey alırsak en ucuzu 2 binden başlıyo.. ki ben oda takımı istemiyorum.. tek yatak ve yüksek bir şifonyer alıcam.. yatağını iyi birşey alayım diye düşünüyorum ki bununda iyisine baktın mı 1.000 tlden aşağıda hiç yoksorsan lafta o odayı da almış olcak eşyaları da.. ama nerdeeee.. tıpkı düğündeki gibi o yaptım gibi gözükecek tüm borçlar bize kalacak..
bunlar böyle davrandıkça da ben kendi annemleri dizginliyorum.. hiçbişey yapmayın diye.. birde bebek için benim için ayrıca bir hediye bişey de yapmayacaklarmış.. yatak odasını filan alıyoruz ya daha ne yapalım demiş eşime.. annemde yazık bilezik alacam sana, torunuma cumhuriyet her birimizden diyo.. yuhh dedim manyadın sanırım!! gelinin doğurunca alırsın onları dedim..
tek erkek çocuk ve erkek torunları oluyor, ki daha hamile kaldığımı duyduğunda kayınpederim kız olursa çöp almam, erkek olursa her türlü masrafı benden demişti.. yalan oldu yaniayy susturun beni
susmaa konuş bende yazmaya erinmesem anam bakın ortak bir yerde buluşalım hepimize en yakın şehirr durun buluyorum sivas bence hepimiz sivasta buluşalım ayy bende sivasta yaşıyordum unutmuşum neyse bak gidecek yerimiz oldu bana gelirsiniz şöyle bisdürü yemek memek yaparız yeriz kaynatırızz içimizi bi boşaltırız=)benim kaynanamda işte arsız arsız son bir ay kalası bende bi kaç atlet alırım onlar çok lazım oluyor dedi dedim ki anne zorlama kendini öyle masraf olmasın dedim =)sana bişi diyim mi boşverin o 1000lirayıda almayın kendiniz yapın annenleride frenleme boşver =)içlerinden geleni alsınlar o 1000liraya yerine altın taksınlar bozdur istediğini al konuşmasınlar biz yaptık die bende deli oluyorum bana düğünde 3 altın bide gelinlik aldılar aldılar lafın gelişi düğünde bana takılanları aldı elimden gitti onları ödedi ben kendim aldım diorum lafı olunca düğün alışverişine bi mağzaya götürdü hayatımda girmediğim bir yer artı kapalı giyim mağzası varlığını bilmem köy gelinlerinin giyeceği abartılı taşlı falan maxi etek ceket takımlar falan yengem dedi ki bizim kızımız burdan giyinmez die oda başka yerden alamam dedi bende istemedim zaten annem aldı hem eşime hem bana dedim u.s polo dan adil ışıktan ve kotondan alışveriş yapmıştık ben bunları dolabıma dahi asmam dedim almadılar onlarda şimdi herşeyimi yapmış oluyorlar ama yanımda laf açılırsa herşeyi biz yaptık annemin desteğiyle ve takılan altınlarla diorum benim kaynanamda erkek die keşkee kız olsaydı die dolanıo ortalıkta geçende oğlanı alacam vermicem size dedi dedim sen çocuklarından vazgeçebilir misin ben geçemem kusura bakma dedim ayy tamam kapatıom konuyu tekrar migrenim tutacak =)
hehehe ben kocişe dedim ki sadece bizim gördüğümüz bir topiğe ekledim dedim sadece bizim kızlar görebiliyor dedim zaten hemen kapattık dedim güldü yorumlarınızı söyledim kimin hatunu beah dedi =)şimdi de diom ki vücudum güzel mi diom göbekli bir vücud işte dio dedim gece salonda uyumak istion heralde manken karım benim dioyalakaaa dedim bende
sen gurur ve iftiharımızsın afferin kız sana ne güzel yapmışsın dana gibi yatmak olmaz çalışsınlar hamile kadının başına çöreklenmişler zatenAyy anlatayım da gurur duyun benimle.
P.tesi eve gittim baktım bunlar tv bakıyor, yemekleri yapmış kaynanam ocağın üzerinde, gittim eşofmanlarımı giydim. Ben spora gidiyorum 1 saate dönerim dedim. Bunlar dumurrSpordan geldim duş falan, çıktığımda yemek hazırdı oturdum yedim.
Bugün canım isterse yine aynısını yapıcam...
Kıızzz nazar değmesi bana haaa.. Maşallah deyin...
“Çocuk donmamış beton gibidir. Üzerine ne düşerse izi kalır.”
Hani hep deriz ya “Tıpkı babası gibi uzun boylu” veya “Aynı annesi gibi neşeli, cana yakın”; bunun sebebi genetik karakterdir. Yani bir çocuğun anne ve babasında aldığı genlerin karışımının ve özetinin kendi fiziğinde ve yahut karakterinde şekillenmiş olmasına, “genetik karakter” diyoruz.
Genetik karakterin haricinde, birde çocuğun anne karnına düştüğü ilk andan itibaren şekillenmeye başlayan “psikolojik karakter” i vardır. Psikolojik karakter, annenin sevinçleri, öfkesi ve üzüntülerine bağlı olarak “genetik karakterin” üzerine inşa edilen ikinci bir karakterdir.
Anne karnında, dokuz ay geçiren bir çocuk, sadece bu süreyi tamamlamak için beklemez, aksine annenin yaşadığı her acıyı, her sevinci ve her duygusal değişimi birebir yaşayarak bir ömür boyu ana hatları ile kullanacağı karakter alfabesinin ilk harflerini de dizmeye başlar.
Genetik karakterin oluşumunda her ne kadar, anne ve baba söz sahibi olsa da psikolojik karakterin oluşumunda, özellikle anne doğrudan tesir sahibidir. Yani “anne eğer isterse karnındaki çocuğun “pısırık, korkak” yahut sakin ve huzurlu” olabilmesi adına ciddi bir rol oynayabilir.”
Nasıl mı?
Bunu insanlık tarihinin en yüz karası deneylerinden biri ile izah etmek mümkün. Bir çocuğun gelişimini takip etmek, bir annenin psikolojisini bozup yeniden yapmak, daha sonra bunu, bilim dünyasına hediye etmek isteyen bilim adamlarının (!) ilk adresi Afrika’dır. Afrika’nın talihsiz ülkesi Kongo…
Kongo’nun sömürüldüğü yıllarda, beyaz adam, Kongo’da daha rahat hareket etmek için Kongo’nun yerli insanlarından yardım almak zorundaydı. Ama en büyük sorun, siyah insanın öfkesine maruz kalmaktı. Para ile tutulan köleler her zaman sadık değildi. Fırsat buldukları ilk anda, efendilerine ihanet edebiliyorlardı. Ayrıca acıya dayanıksızlardı. Hakaret edildiğinde, dayak yediklerinde, canları yandığında, her insan gibi isyan edebiliyor, eş ve çocuklarına olan bağlılıklarını “normal insanlar” gibi canlı tutabiliyorlardı.
Hâlbuki bu özellikler bir kölede olmamalıydı. Çünkü köle, efendisi ile hiçbir şey kıyas etmemeliydi. Canı yansa da efendisine sadık, kendi adına karar veremeyecek kadar korkak ve pısırık olmalıydı. Yani kölelik genlerine kadar işlemeliydi.
İşte beyaz insanın sıkıntısı buradan kaynaklanıyordu. Para ile satın alınan Kongolu köleler, her şeyi çok iyi yapıyorlar; ama iş kritik bir noktaya gediğinde, beyaz efendiyi tehlikede bırakabiliyorlardı.
Sorun, “Kölelik ruhu genlerine kadar işlemiş köleler, nasıl yaratılır?” da kilitlenip kalıyordu. Sonunda beyaz adam, köleliği, ruhuna kadar sindirmiş “köle yaratma (!)” fikrini, Kongolu anneler üzerinde denemeye kara verdi.
Yapılacak şey, başlangıçta, her ne kadar üzücüde olsa sonuç itibari ile beyaz adama sadık köleler edinme fırsatı vereceği için vicdanlar bir süre susturuldu.
O günlerde Kongo’da, sokak sokak, ev ev, hamile kadın arandı. Kimisi üç, kimisi beş, kimisi de dokuz aylık hamile olan anne adayları, zor kullanılarak büyük bir meydana getirildi. Bu alanda zorla toplanılan genç anne adayları arasından dokuz aylık hamile bir kadın seçildi. Doğum yapmasına birkaç gün kalmış olan bu anne adayı, yere doğru gerilerek mancınık haline getirilmiş bir ağaca bağlandı. Etrafta yüzlerce siyahî hamile annenin korku dolu bakışları arasında fırlatıldı. Bir annenin karnındaki çocuğuyla birlikte havada parçalanışına şahit tutulan etraftaki diğer anneler, çığlık çığlığa sağa sola kaçışsalar da beyaz adamın elinden kurtulmayı başaramadılar.
Yaşadıkları bu olayı haftalarca üzerlerinden atamayan hamile anneler, beyaz adamı nerede görseler kendilerine bela bulaşmasın diye büyük hürmet göstermeye başladılar ve anne karnındaki çocukların ruhu, bu korkuyla karışık hürmet duygusu ile şekillenmeye başladı.
Henüz bu olayın travmasını üzerlerinden atamayan anneler, bir sonraki ay, yine aynı meydanda zorla toplandı ve içlerinden yine bir anne adayı seçilip mancınıkla havaya fırlatıldı. Yüzlerce hamile anne, her ay içlerinden seçilen birinin mancınıkla havaya fırlatılışına, kimi zaman havada, kimi zaman yere düşerken parçalanışına şahit tutuluyor ve dokuz ay boyunca, yarının annelerine ve karınlarındaki bebeklere korku travmaları yaşatılıyordu.
Hamileliğin daha ilk aylarından itibaren, anne karnında, bu korku nöbetlerini yaşayarak dünyaya gelen çocuklar, tam da tahmin edildiği gibi “korkuyu ruhuna sindirmiş ve efendisine ölümüne sadık (!)” birer köle olmaya başlamışlardı bile. Beyaz adam için paha biçilmez kıymetteki “sadık köleler” di artık onlar.
Daha anne karnındaki ceninin psikolojisini travmalarla şekillendiren beyaz adam, bilim adına bir çığır açtığını düşünüyordu. Bunun adı “embriyo psikolojisi” idi!..
Embriyo psikolojisi, anne karnındaki embriyonun anne vasıtası ile yaşadığı psikolojiye verilen addır. Kısaca diyebiliriz ki hamilelik süresince bir anne ne ile meşgul oluyorsa, duygu dünyası ne ile şekilleniyorsa karnındaki embriyonun da duygu dünyası aynı olaylarla şekillenmektedir.
Yukarıdaki örnekte olduğu gibi, eğer anne korku nöbetleri ile hamileliğini geçirmiş ise muhtemel ki doğacak çocukta da bu korku nöbetlerinin izleri bir ömür boyu devam edip gidecektir. Veya çok karşılaşılan başka bir durum da istenmeyen bir hamileliği mecburi olarak yaşayan bir annenin ruhsal halidir. Böyle bir annenin bebeği, dokuz ay boyunca kendisini istemeyen bir annenin psikolojik baskısı altında eziklik hissedecektir.
Bu ezilmeler, çocuğun bir ömür boyu taşıyacağı “psikolojik karakterin” en belirgin özelliği olarak bir gölge gibi onu takip edecektir.
O halde bebek bekleyen bir anne adayı, sınırda nöbet bekleyen bir asker gibi ciddi ve dikkatli olmalıdır. Karnındaki yavrusuna fizyolojik olarak bağlı olduğu gibi psikolojik olarak da bağlı bulunduğunu asla hatırından çıkartmamalıdır.
Çocuğunun ruhsal gelişimi adına bir anne, okuduğu Kur’an’ın sadece kendisine değil, karnında taşıdığı yavrusuna da okuduğunu bilmeli. Aldığı abdestin, kıldığı namazın verdiği huzur ve sakinliğin, sadece kendisine değil, minik yavrusuna da tesir ettiğini asla unutmamalı. Anne’nin yaşayacağı korku, öfke, hırs, günah, yapacağı gıybet, söyleyeceği yalan, kısacası vicdanını sızlatan her bir durum, çocuğuna da inceden inceye sızar. Bu itibarla bakıldığında, çocuk terbiyesinin daha anne karnında başladığına şahit oluyoruz.
Özetlersek bir anne, çocuğunun nasıl bir karaktere sahip olmasını istiyorsa kendisi de hamilelik döneminde o karakterin izlerini taşımalıdır.
Uzm. Dr. Kenan Taştan / Çocuk Eğitiminde Şimdiki Aklım Olsaydı Kitabından Alıntıdır.
canım, aynı şeyi ben de ilk hamileliğim de yaşadım. kimse beklediğin anlayışı göstermiyor malesef. ben en üst kademeye kadar çıkıp derdimi anlatmıştım; sen de öyle yap. bazı insanlar kraldan çok kralcı oluyorlar böyle, birilerine yaranmak için.
bu kadar acımasız olmalarını insanın hiç mi hiç aklı almıyor gerçekten. allah bildiği gibi yapsın.
bebeci teşekkür ederim daha iyiyiz canım ama bugün sabah yine 2 kere az az oldu ama Allaha şükür tekrarlamadı kızım iyi cumadan beri kıpır kıpır bize şaka yapmıştı heralde şimdi ben iyiyim der gibi tekmeliyor sende iyisindir umarım bugün işlerim çokk yoğun takip edemiyorum burayı bir ara girdim senin yazdığını gördüm cevap veremeden çıktım çok sağol ilgin için
ayrıca göbüşleri ekleyen anneler maşallah sizlere nazar değmesinminik minik göbekler pek şirin
“Çocuk donmamış beton gibidir. Üzerine ne düşerse izi kalır.”
Hani hep deriz ya “Tıpkı babası gibi uzun boylu” veya “Aynı annesi gibi neşeli, cana yakın”; bunun sebebi genetik karakterdir. Yani bir çocuğun anne ve babasında aldığı genlerin karışımının ve özetinin kendi fiziğinde ve yahut karakterinde şekillenmiş olmasına, “genetik karakter” diyoruz.
..................................................
Özetlersek bir anne, çocuğunun nasıl bir karaktere sahip olmasını istiyorsa kendisi de hamilelik döneminde o karakterin izlerini taşımalıdır.
Uzm. Dr. Kenan Taştan / Çocuk Eğitiminde Şimdiki Aklım Olsaydı Kitabından Alıntıdır.
ya benim doktorum hiç böyle şeyler söylemedi bana..
her doktor farklı uyguluyor sanırım bunu da..
geceden tatlı şeyler çok yeme sonucu yanıltır dedi.. sabah da peynir ekmek ile hafif bir kahvaltı yapabilirsin dedi.. çok şükür dün yaptırdım. 89 çıkmış değerimde..
Canim dikkat et ne olur yediğine içtiğine dikkat et Bitkisel seylerden baharatlardan hurmadan uzak dur ayaklarını yukarı kaldır yat bol bol su iç aklım sende bilesin dualarımdasiniz
Lobu arada yüksek Voltaj nerede ? Yatağa girdim dedi sonra yok oldu :18:
aklım çok karıştı benim bu konuda; cuma da yüklemem var. doktoruma mail attım. gelen cevabı aynen kopyalıyorum:
Aç olmana gerek yok. İlk yükleme tok karnına, eğer bu test riskli çıkarsa o zaman 3 saatlik ve aç karnına yapılandan yapacağız.
benim randevum 5ten sora benim drumda aç tok farketmez dedi,50likte farketmiyomuş,hatta benimki tatlı bişeler yeme bile demedi yani,benimki çok mu rahat acaba..
kızlar bana yarın dua edin nolur
dişim çekilecek yarın artık son çare
ben oldum olası çok korkardım dişçiden
bide şimdi hamileyim
iice korkuyorum
bide bunu söleyince garip garip bakanlar var
sanki bişe olacak gibi
sanki ben keyfiimden çektiriyomuşum gibi
sanki o ağrı katlanılabilirdi de, ben nazımdan katlanamıyomuşum gibi
çok üzgünüm(
ahh sağol tatlım Allah dualarınızı kabul etsin dikkat ediyorum canım yediklerime atağımı uzatır pozisyonda çalışıyorum zaten masa başı işim ayakta pek olmuyorum yarında bebişimin kalbine baktıracağım fetal eko çekilecek hayırlısıyla onu da atlatırsak çok mutlu olacağım işallah kötü birşeyi yoktur bebişimin üzmesin beni. Sabah hastaneye gidip geleceğim size de haber veririm nasıl geçtiğini sonucu hemen veriliyorsa sonucunu yazarım öpüyorum seni ve tüm arkadaşları iyi akşamlar Rabbim sizi ve küçük meleklerinizi korusun
Kızlaaaar ben neden hala aşı olmadım beni unuttular mı acaba ben kendim mi gidiyorum onlar beni aramıyorlar mı?
Canım sende gayet fit görünüyorsun maşallahkızlar buda ayakta çekildiğimiz fotomuzzz bugün denemiştim olmadı şimde becerdimEki Görüntüle 575493
Canım benim rica ederim,mutluluğunu gönülden paylaşıyorum,o beklemeyi çok iyi bilenlerdenim.Sonsuz şükürler olsun Rabbimize,bu günleri görmek nasip oldu,inşallah sağlıkla,hayırlısıyla,zamanında kucagımıza almakta nasip olur.
göbeği görmezlikten gelirsek fit sayılırım canımmmmmmCanım sende gayet fit görünüyorsun maşallah
Selam ,
Aldığım oda takımını tekrar eklemeyi deniyorum.
Benim kısmetse kızım olacak henüz eve gelmediği için internetteki halini ekliyorum ve yorumlarınızı bekliyorum :)
Eki Görüntüle 575505
Ama sen benden 2 hafta ondesin 2 haftada neler neler olur yone yüklerim fotogöbeği görmezlikten gelirsek fit sayılırım canımmmmmm
çok güzel görünüyor canım güle güle kullanınnn
maşallah canım, hafif göbüşlü gibi duruyo,Eki Görüntüle 575019 Eki Görüntüle 575020
kızlar bu da benim göbüşüm ve bebişim, biz şimdi yemeğe gidiyoruz bebişimle:):)çok acıktım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?