Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bende bunu kullananlardanim.ancak evde wireless cep telefonu fln var..radyasyon noktasina gelince cidden dogru.ancak radyasyon tv prize takili olan elektrik akiminin gectigi tum noktalarda mevcut...ben bebegimin dibine koyuyodum simdi uzaklastrcam prizede uzak bi noktaya takim..saolun..biz insallh haftasonuna taburcuyuz.kalca cikigi gecmis.ancak beyin kanama bolgeleri duruyo..insallh bisi olmayacak rabbim buyukkk...kontrollerimiz devam..

Bugun kendim icin kadn doguma geldim uzun zamandan berii...emzrdgm icin mi bilmem regl olmuyodum...sukur bisi yokmus:))

Heralde sut yuzunden:/^

İnşallah bu son olcak, bebeğin sağlığına kavuşcak, bir daha kontroller için gitcek sadece oralara.Ben geçen ay regl oldum, unutmuşum, kaç aydır rahattım, ne gıcık şeymiş.Annem emzirdiği sürece olmamış, belli olmuyor, kişiye göre değişiyor

Selamlar herkese benim bebegimde 1270 gr. dogdu 48 gun oldu taburcu olduk sukur ben bir seyi merak ediyorum göz kontrolunde göz damarlari gelismemis dedi acaba göz damarlari ne zaman gelisiyo bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

Herkese merhaba,
Bende prematüre annesiyim. Oğlum 29 ocakta 34 haftalık doğdu. 2470 gr 49 cmdi. Şimdi 5 aylık oldu çok şükür. Varmı aynı durumda olan?

merhaba benim kızım mina 27 haftalık 1000gr doğdu 1 ay yoğunbakımda kaldı
yaşadığım sitres ve üzüntüden dolayı erken doğdu gerçekten çokçok zor çok sıkıntılar çektik ama şükür şimdi iyi annelere tavsiyem dokturu dinlesinler hiçbirşeyi ihmal etmesinler çünkü en büyük zorluğu bebek çekiyor

merhaba benimde 1270 gr dogdu simdi 48 gun oldu sizin kizinizin göz kontrolleri nasil gecmisti göz damarlari tam olarak ne zaamn gelisiyor. biz rop icin kontrollere gidiyoruz.

Selamlar herkese benim bebegimde 1270 gr. dogdu 48 gun oldu taburcu olduk sukur ben bir seyi merak ediyorum göz kontrolunde göz damarlari gelismemis dedi acaba göz damarlari ne zaman gelisiyo bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

merhaba, öncelikle büyük geçmiş olsun, sonunda bebişini eve getirmişsin.benim de eğer geçmiş yazılarımı okursan 600gr doğdu bebeğim ve 97 gün kaldık küvezde.İlk zamanlar baktıklarında göz damarları gelişmemişti, hatta gözlerinden biri evre 2ye kadar yükselmişti.ROP diye internette araştırırsan bu konu hakkında bilgi alırsın.Sonra biz hastaneden çıktık yani 3. ayımızda kontrole gittiğimizde damarları yavaş yavaş çıkıyor dedi doktor.Takibinin çok iyi yapılması lazım, gün kaçırmamak lazım damarlar çıkmaa başladığında, hemen müdahale etmek gerekiyor, bir hafta sonra tekrar gittim kontrole.Düzelmişti, damarları doğru şekilde ilerliyordu, bir hafta sonraki gidişimde ise doktor çok iyi olduğunu söyledi maşallah ve bir ay ara verdi kontrole.O bir ay dolmak üzere,Önümüzdeki hafta tekrar gidicez, eğer hiç bir sorun kalmadıysa doktor 3 ay ara verecek kontrole, 2 yaşına kadar kontrollerimiz olcak, çok hassas bir konu, sakın ihmal etme, günü kaçırmamak gerekiyor, sakın atlama

Herkese merhaba,
Bende prematüre annesiyim. Oğlum 29 ocakta 34 haftalık doğdu. 2470 gr 49 cmdi. Şimdi 5 aylık oldu çok şükür. Varmı aynı durumda olan?
Büyük geçmş olsun, darısı bebekleri hala küvezde olan annelere olsun, bende aynı şeyleri yaşadım, geçmş yazıları okursan.. Allah kuzucuklarımıza sağlık şifalar versin

Büyük geçmiş olsun, benimde bebeğim 27 haftalık doğdu,24 haftalık gelişiminde doğdu,600 gr.3 ay younbakımda kaldık, çok zorluklar çektik ama şimdi şükürler olsun, bebeğim yanımda.Allah kimseye yaşatmasın, Allah bebişlerimize şifa versin

canım bizde de 1. evre rop çıkmıştı.doktor belli aralıklarla kontrole çağırdı.çok şükür ilerlemedi ve geçti.sizinki de geçecek inş.ama konrolleri sakın ihmal etme.

tesekkür ederim biz gidiyoruz rop icin haftada bir gidiyoduk gecen gittigimizde 2 hafta sonra gelin dedi. 29 hazirandi dogacagi zaman korkuyorum bu kadar uzun suruyomu damrlarin gelismesi.

canım bizde de 1. evre rop çıkmıştı.doktor belli aralıklarla kontrole çağırdı.çok şükür ilerlemedi ve geçti.sizinki de geçecek inş.ama konrolleri sakın ihmal etme.

size de cok gecmis olsun biz rop icin kontrollere gidiyoruz önce haftada bir gidiyoduk simdi 2 hafta sonra gelin dedi. Kacinci evrede oldugunu bilmiyorum doktor sadece göz damarlari henuz gelismemis korkuyorum bir sey olcak diye

size de cok gecmis olsun biz rop icin kontrollere gidiyoruz önce haftada bir gidiyoduk simdi 2 hafta sonra gelin dedi. Kacinci evrede oldugunu bilmiyorum doktor sadece göz damarlari henuz gelismemis korkuyorum bir sey olcak diye

canım önceleri her hafta sonraları iki haftada bir gelin dediyse durumu iyiye gidiyor demektir. hiç korkma rabbimin izniyle bir şey olmaz.Allah yardımcınız olsun...

merhaba kızlar bir şey soracağım benim bebeğim düzeltilmiş 2 aylık.(takvim yaşı 4ay) 36 gün küvözde kaldı hastane sürecinde önce sondayla sonra biberonla aldı sütünü.eve çıkınca da 3 hafta kadar yine biberonla verdim sonra emzirmeye başladım.biberondan çok zor vazgeçti.uyanıkken beni kesinlikle emmiyor ağlıyor.uyutup öyle emziriyorum.çok zorlanıyorum yani.acaba diyorum önce biberona alıştığı için mi böyle yapıyor.sizin bebişler sorunsuz emiyor mu?

Canim nerdeyse ayni ayda bebeklerimiz.duzeltilmis iki normal dory aylik..benim bebis 2300 le kuvezden aldm 49 gun kaldi ve bu sureye kdr beni hiiic emmedi.hep biberon verdim.benim bebisi ben zorla aciktiginda ilk once emzrdm asla biberon vermedim sonrasinda gogusumu iiice icince biberon verdm.ama bi donem biberonu ve mamayi kesmeye calistm aglaya zirlaya tekrar vermk zorunda kaldm.biberonunn akis hizi gbi gelmiyo memeden ve benimki bu donem zarfinda 24 saat mememde yapisik kaldi doyma hissine ulasamadi..bbiberonun akis hizi cok onemliymis bende bunu anladm.eger sutun yetrli ise sag ve bi kismini emzrdikten sonra biberonla veya sabirliysan kasikla ver.
Bebegi aglatmaninda cok bi espirisi yok galiba.oyle boyle buyuyecekler.bu durum biraz bebegin emme refleksiyle alakali gucluyse rahat tutuyo.
Bide sunu farkettim emzik emince biberonu emerken bi kac dakka bocaliyo.beni emince biberonu verincede degisik emiyo sonra toparliyo..hepsinin emilme sekileri farkli..
Sakina emzirmekten vazgecme.gogsunden bi kac damla sut cikar agzina dok emmeden once.emerken gogsunu asagiya dogru masaj yap sut daha cok gelsin..yani tasvip etmiyolar ama az seker pekmez sur ucuna...yani mutlaka bi sekilde emecektir.yatakta haff basini yuksek tut yatarak emzir..butun secenekleri dene kanimca.
Anne olmak ne zormus hele bizim gbi prematureyse iki uc kere daha zor..
Allah hepimizin yardmcsi olsun

çok sağol tavsiyelerin için.tekrar biberon vermeye korkuyorum alışacak diye.doktorumuzla da konuştum kilo alması iyi yapacak bir şey yok uykuda emzir ama yeter ki emzir dedi.sıkıntısını ben çekiyorum ama olsun emzirmeye devam.biraz araştırdım vaktinde doğan ve hiç biberon almayan bebekler de var onlar da uyanıkken emmiyormuş.kadınlar kulübünde de böyle başlıklar var çok kişi bu durumdan muzdarip.biraz da bebeğin huyu galiba.

tesekkür ederim biz gidiyoruz rop icin haftada bir gidiyoduk gecen gittigimizde 2 hafta sonra gelin dedi. 29 hazirandi dogacagi zaman korkuyorum bu kadar uzun suruyomu damrlarin gelismesi.

cnm doktor iki hafta sonra gelin dediyse bu iyiye giden bir gelişmedir, doğacağı zamanla ilgisi yok, prematüre olduklarından geç gelişiyor, benim kızımın doğacağı tarih 10 nisandı,18 ocakta doğdu, ben en son salı günü gittim rop muayenesine, dr 1 yaşında gelin dedi yani bu artık düzeldiğini gösteriyor çok şükür, yani demek istediğim doğacağı tarihin üzerinden 3 ay geçti, damarlar gelişimini daha yeni tamamladı, bu bebekten bebeğe değişiyor, acele etme, sonu hayırlı olsun da varsın geç olsun

ya çok garip bu bebekler, benim bebeğimde uyurken asla emmiyor,ağzının içine ucunu zorla sokuyorum,kıpırdamıyor hiç,ama biberonu verdiğimde uykulu uykulu bir emişi var görceksiniz 5 dak.da 60 cc bitiriyor,bende gündüzleri emziriyorum, geceleri biberonla mama veriyorum, yapcak bişey yok, bebeklerimize göre kurallar koycaz, biz onlara uycaz, böyle böyle büyüyecek sıpalar:))

kızlar bebeğim amip kapmış pazartesi ishal olmuştu hemen götürdük doktora doktorun yanında da hemen kakasını yapıverdi tahlilinde amip çıktı ya. ilaç kullanmaya başladık ama zor geçen bir mikropmuş bu bilgisi olan, başına gelen var mı? daha düzeltilmiş 1,5 aylık yavrum çok küçük çok üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…