2013 şubat anneleri hastane çantasına konulması gerekenler

ozlem000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
180
0
26
Ankara
KIZLAR GÜNÜMÜZ AZALDIGI VE ERKEN DOGUM OLABİLİR DÜŞÜNCESİYLE ÇANTAMIZI HAZIRDA BULUNDURALIM NELER KONULMASI GERKTİGİNİ PAYLAŞALIM........

EGER SEZERYAN DÜŞÜNÜLÜYORSA HASTANE ÇANTASINA KONULACAKLAR:

BEBEK İÇİN:

* 1 Hastane çıkışı (İstege göre 2 tanede konulabilir)
* Ayaksız pijama takımı 2 adet (ben 3 koydum)
* 4 zıbın çıtçıtlı ( Atlet-Uzun kollu)
* Ağız bezi
* Şapka -çorap bebeğe
* Kundak - Battaniye
* Hasta bezi
* Çocuk bezi yarısı
* Islak mendil ( 1 adet yenidogan )

ANNE İÇİN KONULACAKLAR:
* İç çamaşırı ( en az 3-4 tane)
* Pijama takımı (3 adet çok ihtiyaç oluyormuş)
* Kapalı isen yemeni açıksan tac toka
* Terlik
* Hırka-yelek
* Çorap
* Tarak- Kolanya - Makyaj malzemesi - Diş fırçası - Sıvı sabun
* Peçete- Bardak- Çatal- Kaşık - Havlu
* Fotoraf makinesi
* Telefon Şarj aleti

KIZLAR BEN BİBERON VE BEBİŞE SULUK ALMADIM İLK 6 AY LAZIM OLMUYOR. BİBERON BEBEK ALIŞIRSA ANNE SÜTÜ EMMİYORMUŞ PAYLAŞMAK İSTEDİM.

ben bebişe göbişi düşene kadar çıtçıtlı body giydirilmiyor diye biliyorum o yüzden ben çıtçıtlı body yerine iç dış zıbın alıcam yanıma. bir de dümdüz bi alt açma aldım yumuşacık onu da yanıma alıp odaya koyacakları bebek küvetine sericem çünkü hastanedeki o küvetteki yatak çok çok sert geldi bana. bir de normal doğum olursa şampuan + havlu götürmeyi düşünüyorum ilk gece duş alıcam sütün gelmesi için çok etkiliymiş. bakalım kısmet. bir de biberon için biberon un emziğini vermek istemiyorsan belirtiyorsun biberon un kabından kaşıkla bebeğe mama veriyorlar sütün gelmezse yani benim gideceğim hastanede öyle en azından :17: sütün gelmeme ihtimaline karşılık biberon her halükarda olmalı bence ama belirtirsiniz biberon emziği ile vermezler. kaşık götürürsünüz onunla verirler mamayı.

haa bu arada unutmadan bebişin saçlı doğma ihtimaline karşı tarak da koyacağım ben. kafasında kalan artıkları temizlemekte epey yardımcı oluyor. kel doğarsa şansıma ama ben baya saçlı doğmuşum :1:

çok yazdım ama kızlarrr bu arada çoraplarınız hayli kalın olsun doğumdan dönünce en çok ayaklarımız üşüyecek :42:

Bende hazırlamadım bebeklerin gelip hazırlamasını beklemiyoruz dimi :1: hazırlasak iyi olcak sanırım

İyi olmus bu topik de bizim gibi unutkanlar icin:9: aklina saglik ozlem000.

Esincim kafasinda ve vucudundaku artiklar yani verniks kaseosa bebisi mikroplardan koruyan antibakteriyel bir bariyer gorevi goruyor ozellikle ilk gunlerde. Asiri ya da kanli degilse birazcik kalmasinda fayda bile var ki gobek dusene kadar bezle silme seklindeki banyo yeterli diyolar zaten.

Yalniz o verniks artik vucuttan arindigi halde kafasinin onunde alin kismi gibi hala kuru kabuksu bisiler goruyosaniz beyazimsi ona konak deniyomus. Zeytinyagi ile yumusatilip konak taragi denen cok ince bir tarakla hafif hafif tarayinca geciyomus. Olusursa chicconun konak taragi 10 tl civarinda aklinizda olsun.

Verdigin akillar icin ozellikle de kalin corap:6: cok tesekkurler.:) çetik koyayim diye dusundum su an.

Esincim kafasinda ve vucudundaku artiklar yani verniks kaseosa bebisi mikroplardan koruyan antibakteriyel bir bariyer gorevi goruyor ozellikle ilk gunlerde. Asiri ya da kanli degilse birazcik kalmasinda fayda bile var ki gobek dusene kadar bezle silme seklindeki banyo yeterli diyolar zaten.

Yalniz o verniks artik vucuttan arindigi halde kafasinin onunde alin kismi gibi hala kuru kabuksu bisiler goruyosaniz beyazimsi ona konak deniyomus. Zeytinyagi ile yumusatilip konak taragi denen cok ince bir tarakla hafif hafif tarayinca geciyomus. Olusursa chicconun konak taragi 10 tl civarinda aklinizda olsun.

Verdigin akillar icin ozellikle de kalin corap:6: cok tesekkurler.:) çetik koyayim diye dusundum su an.

ne demek bacım :42:Benim bi listem var evde hastane çantasına koyulacaklar diye mesela bizim hastanede göbek bağı bakım setini vermiyorlar onu da koyacağım gibi. çorap a gelince arkadaşım 1 ay önce doğum yapmasına rağmen doğum haneden geldiğinde, karda kalmış gibi tir tir titriyordu anesteziten öyle oluyormuş ama elleri ayakları buz. mevsim sonbahar diye sadece patik çorap almışlar yanlarına. ben kendimden biliyorum ayak ısınmazsa sen de ısınamazsın. benim çantamdan patiklerim nedense hiç eksik olmaz çalıştığım ve gezenti olduğumuz için akşam iş çıkışı kime gideceğimiz belli olmaz :17: hemen çıkarıp giydirmiştim bi de bebişin polar pattaniyesi vardı onu sardık. kız 15 dk ya çok zor ısınmıştı. ayakları ısınınca üşümesi de geçti. ben de eve gelir gelmez hemen listeme kalın çorap ekledim. bizim bi de ocak-şubat olacak daha çok üşürüz e üşürsek de süte zarar mazallahhh

Ben 2012 şubatta doğum yaptım ve inanın burda bazı arkadaşlardan duyup o kadar gereksiz şeyler koymuşumki asıl almam gerekenleri unutmuşum bide ilk bebek olunca şaşırıyo insan...çantada çoğu eve geri geldi.size fikir olsun diye yazmak istiyorum benim gibi normal doğum yapacak olanlara belki bi fikir olur..

Bizim hastanemiz özeldi bu nedenle odam doğumdan sonra bayağı bi sıcaktı zaten klimalıydı o kadar çok çorap almaya hiç gerek yokmuş zaten wc hariç hep yatakta olduğunuz içinde 1 çift giyseniz yetiyor,ama terliğiniz muhakkak olsun ve rahat olsun çorapla ayağınız içine girsin...ayrıca iç çamaşırlarını çok büyük lastiği rahat olanlardan alın.bezlendiğiniz için kanamadan dolayı onlardanda 2 3 tane olsa yeter ben normall çamaşır olmışım bacaklarımdan zor geçmişti çok kızdım kendime ... Atletide unutmayın yakası v şeklinde olsun emzirmek için kolay oluyo,,pijamalarınız önden düğmeli olsun geceliğe hiç gerek yok bence.bir tane yelek yada hırka alın yata yata sıkılırsanız yürümek için üzerinize alırsınız yada röpteşambırda deniyor gerekli.bebeğinize ve kendinize nazar boncuğu koyun,biberon ne olur ne olmaz alın aynı gecenin akşamı çıkmıştım ben bebeğe 3 takım koymuştum ama 1 tanesini giydi diğerleri kaldı yakınsa hastaneniz 2 takım yeterli aksi bi durum olsa eşiniz alır gelir evden.bebek bezinide unutmayın.banyo yapmak konusuna gelince ilk gece dikişinizde olursa iltihap kapmaması için banyo yapmamalısınız benm çok dikişim vardı zaten zor adım attığım için yıkanmak istememiştim ama dr yasaklamamıştı.muhakkak çantanızda göğüsleriniz için çatlak kreminiz olsun.daha ilk emzlrmede çatlama belirtisi verirse hemen sürersiniz.ben çatlamaz sanıyodum ama çatladı çok acıyor sonra.bepanthen iyi gelmişti bana.bebeği zaten doğar doğmaz yıkadıkları için şampuan ona bebek havlusu falan almamıştım ben zaten öylede oldu,bebeğe muhakkak bi kalın battaniye bir ince ve şapkalarını alın.erken çıkarsanız ve hava soğuk olursa sıkıntı olmasın.biz taksiyle geldik taksiyle döndük eve ama hava çok esiyordu gece.çöp poşetide koyun kirli çamaşırınızı içine koyarsınız.aklıma gelenler bunlar.hepinize kolay zahmetsiz güzel doğumlar dilerim....

Merhaba kizlar.Oncelikle hepinize hayirli dogumlar diliyorum.

Yeni dogum yapan biri olarak sizlere sunu soylemek isterim ki dogumdan sonra sipir sipir terliyorsunuz o yuzden yaniniza fazladan gecelik alin,ayaklarda usuyor kendinize corap koymayi unutmayin :) Bir de ufak bir Kuran-i Kerim basucunuzda dursun...

Bebek ve biberon olayina gelince piyasada tek delikli,az akisi olan biberonlar var ben ondan kullaniyorum,az akis ayni memedeki gibi bebegin sute hemen ulasmasini saglamiyor cekmek icin baya cebellesiyor:) sutum az oldugu icin mama takviyesi yapmak zorundayim.Hem biberon hem meme seklinde ilerliyoruz su an.Umarim sutum cogalir...

Kızlar bende bebege göbekbagı bandı almayı düşünüyordum yengeme danıştım onun yerine gögüs pedide konulabiliyormuş

Kızlar bende bebege göbekbagı bandı almayı düşünüyordum yengeme danıştım onun yerine gögüs pedide konulabiliyormuş
aaaaa bak cok ıyı fıkır benım hıc aklıma gelmemıstı oğlumda gobek bagı kullanmıtık cok rahat ama baglaması da bır okadar zordu agzın bal yesın:)))))

Merhaba kizlar . İlk bebeğimde göbeğine gogus pesi kullandık zeytin yağı ile tam tersine göbeğin düşmesi gecikti . Göbeğe ped pek hava aldırmıyor. Bilginize.

Ben oğlumun doğumunda 2-3 adet yedek kıyafet almıştım yanıma. Kendimede 1 pijama 1 gecelik almıştım. Oğluşumun her kakası üstüne çıkmıştı ve kıyafetler yetmemişti. Bu yüzden kızım için daha fazla kıyafet alacağım bu defa. Sezaryen ile doğum yaptım, doğumdan sonra hemen ayağa kalkamadığım için gecelik çok iyi olmuştu ilk gün. Sonra pijamada kanamadan dolayı lekelenmişti ve yedek pijamaya ihtiyacım olmuştu. Evimiz yakın olduğu için sorun olmamıştı ama kendime de fazladan pijama alacağım bu kez. Evi hastaneye yakın olmayan arkadaşlar için fikir verir belki. Herkese hayırlı doğumla dilerim. Bu arada benim de çantam hazır değil hala. Yarın ablamla hazırlayacağız inş.

Evet doğru demiş arkadaş göğüs pedi hava aldırmaz ve hava almadıkça geç iyi olur bide göğüslerinizede kullanmayın zorda olmadıkça kaşındırıyor ve mantar oluyordum az daha yine hava aldırmadığı için evdeyken sık sık çamaşırınızı değiştirin.göğüs pedi koymayın sütüm akıyor diye.bende bi arkadaşım demişti kullanma mantar oluyordum dedi az zaman geçti bi baktım sürekli kaşınıyorum öyle fark ettim..ne zaman koymadım bepanthen sürdüm geçti.bi paket duruyo boşa.hele bebekte ne yapar kimbilir.ben oğluma alkollü gazlı bez koydum göbeğine 8ezinide molfix göbek oyuntulu almıştım 4 günde düştü göbeği herkes şok olmuştu.bide sık sık emzirince daha çabuk iyi oluyor göbek.aklınızda olsn...

Bebek hemşireliği yaparken yenidoğanların verniks kazeozalarını yüzümüze sürerdik,dünyanın en güzel pudrasıdır o.Özel hastaneler şirin göstermek için şampuanlarla bebeği yıkamıyorlar mı çıldırıyorum.oht peptide 3 markaları bunları kullanıyor,bizim sağlıkçılarımız yıkıyor.

Merhaba kizlar . İlk bebeğimde göbeğine gogus pesi kullandık zeytin yağı ile tam tersine göbeğin düşmesi gecikti . Göbeğe ped pek hava aldırmıyor. Bilginize.

Göbüş bağını çişten korumak yeterlidir.Eczaneler normalde vermezler ama göbek bağı için %70 lik 30 cc lik filan isterseniz verirler.

Bebeğinize mama vermek zorunda kalırsanız,pistonlu şırıngalarla verebilirsiniz.Hiç riski olmayan bir yöntemdir .Kaşığa alışan bebeler bile gördüm ben.

Sezaryenden sonra aşırı terleme olur,kendiniz için lastikli toka ve ter bezini bol bol alabilirsiniz.Normal hayatınızda kabızlık sorunu çekiyorsanız hastane çantanıza kayısı suyunu almayı unutmayın.Zira bağırsaklarınız çalışmadan taburcunuz zor olacaktır.

Bir de normal olsun sezaryen olsun hastaneye gitmeden lavmanızı kendiniz yapmanızı öneririm.Başkalarının yapması sizi rahatsız edecektir.Ben kendim yaptım dediğimde doktorum pek sevinmişti.Marka adı vermek sakıncalı mı bilmiyorum,ben hastane çalışırken hep bu lavmanları kullanmıştık.Kendiniz yapabilirsiniz,secde pozisyonunda yere uzanın,2 tüp libalaks sıkın ve bir 5 dak kalkmayın sonrasında wc ye oturabilirsiniz,hepsi bu :)

Bebeğinize mama vermek zorunda kalırsanız,pistonlu şırıngalarla verebilirsiniz.Hiç riski olmayan bir yöntemdir .Kaşığa alışan bebeler bile gördüm ben.

Sezaryenden sonra aşırı terleme olur,kendiniz için lastikli toka ve ter bezini bol bol alabilirsiniz.Normal hayatınızda kabızlık sorunu çekiyorsanız hastane çantanıza kayısı suyunu almayı unutmayın.Zira bağırsaklarınız çalışmadan taburcunuz zor olacaktır.

Bir de normal olsun sezaryen olsun hastaneye gitmeden lavmanızı kendiniz yapmanızı öneririm.Başkalarının yapması sizi rahatsız edecektir.Ben kendim yaptım dediğimde doktorum pek sevinmişti.Marka adı vermek sakıncalı mı bilmiyorum,ben hastane çalışırken hep bu lavmanları kullanmıştık.Kendiniz yapabilirsiniz,secde pozisyonunda yere uzanın,2 tüp libalaks sıkın ve bir 5 dak kalkmayın sonrasında wc ye oturabilirsiniz,hepsi bu :)
aa dogumdan sonra ben 10 gun kıvranmıstım yapayım bı zararu yok dımı? once mı sonramı yapayım?

Back
X