2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
selam annişleeeerrrrr...

nagicim yeni yaşın kutlu olsun bebişini sağlıkla al kucağına inşallah!

bize nazar değdi galiba salı günü doğum günümdü. akşam kocam ve tabii ki bebeğimizle, eskiden gittiğimiz çok güzel bi restorana gittik biraz uzak bi yerde. sadece biz vardık. masayı da romantik romantik hazırlamışlar bizim için. çok özel bir kutlamaydı çünkü, biz oraya bekarken gider kaçamak yapardık ama eşim evlenmeyi hiç istemezdi o zamanlar. ben de hayal ederdim evli olsak diye. evlenme teklif ettiğini hayal ederdim gizli gizli.. ve o akşam oraya gidişimizde evliydik artık tabii ve hem de karnımda bizim bebeğimiz... çok özel ve çok güzeldi o yüzden.

ertesi akşam ailem doğum günümü kutlamak için sürpriz yaparak bize geldi. annem babam ablam eniştem yeğenim. çok mutlu oldum. hele hele yeni yaşıma anne adayı olarak girerken annemi de yanımda çok istiyordum. herşey çok güzel gidiyordu ama benimkinin suratı geldiğinden beri asıktı. işlerini yapamadı iki akşamdır falan diye olduğunu tahmin ettiğimden(böyle durumlarda yüzü asılır) hiç bulaşmadım. kızımızın beşiği de gelmişti geçen haftasonu ama dolap düzenlemeleri ve temizliği halletmek için öylesine bi yere kurdurttuk. ve çok ağır olduğundan ben yardım edemicem yerine çekerken, kocam tek başına yapmak zorunda kalıcak diye beli meli acır mantığıyla hazır eniştemle babam varken yardım etsinler diye düşündüm. buraya kadar yanlış bişey var mı?
ama gel gör ki ben söylediğimde yeri ve zamanı değil dedi, ablam söylediğinde (biraz da ısrar edince) eşim patlayıverdi nedense birden... kendi yapabilirmiş niye bizim evimize karışıyolarmış. yapar elbet ama kötü bi niyetimiz yoktu. sonra babamla kavga ettiler. ben ve annem ağlamaya başladık. eşim çıkıp gidiyodu az kalsın. zor tuttum. bu sefer annem beni alıp gitmek istedi. napıcamı şaşırdım çok üzüldüm. eşimi severlerdi. şimdiyse imajı değişmiştir muhtemelen.yakında da çocuğumuz olacak. lohusayken annemi yanımda istiyorum ama annem o akşam bi daha gelmeyiz senin evine merak etme dedi eşime. verdiği tepkiye inanamıyorum hiç böyle biri değildir saygısızlık edecek. sinirlense bile kendini tutması lazımdı. o da fark etti gerçi çok üzüldü pişman oldu. babam hala kızgın. hergün bana böyle davrandığından endişe ediyolar şimdi. halbuki yok öyle bir durum gerçekten. off nası düzelticem ben bunların aralarını. her ufak bişeyde iğnelicekler şimdi kesin.

kusura bakmayın kızlar çok uzattım. moralim çok bozuldu arada kaldım. sizce napabilirim?

canım çok üzüldüm böyle bir şey yaşanmış olmasına, eşin burda biraz fevri davranmış ama her insanın her dakikası birbirine uymaz ki neyse olan olmuş bir süre mutlaka bu gerginlik sürer eşinle ailen arasında ama bak gör azıcık zaman sonra her şey düzelir. hele bebek olunca kimsenin kimseye diyecek bir şeyi kalmaz. burada aileni ikna edecek olan sensin. sen onları yavaş yavaş iyiye yönlendireceksin. mesela o akşam için çok gergindi iş yerinde sorun olmuş falan filan pembe yalanlardan bişey olmaz. biraz zor olacak bu durum senin için ama şimdi kafana takma bunları zamana bırak ve ailenle halletmeye çalış işi eşinle değil. ki zaten eşim pişman oldu falan demişsin. burda senin eşinle sürtüşmen için bi durum yok. adamcağız birden patlamış ve sonra pişman olmuş. tabii ki sinirli çıkışı hoş değil ama hepimiz insanız hata yaparız önemli olan sonrası. sen çok üzülme bu duruma bebişini de üzme. zamanla hallolur her şey canım.

maşallah ya az kilo alanları çok kıskanıyorum heeee
4 kg 6 kg ne demek ben 10 kg aldım doğrumudur kız bekleyen annelerin çok kilo aldığı sizlerin kız mı erkek mi ?

benim kızım olacak. başından beri toplam 6 kilo aldım ama son bir haftada 1 kilo verdim
şu diyet yüzünden sanırım şeker çıktı ya bende. her gören de fark eidyo kilo verdiğimi. bikaç gündür de iştahım iyice kesildi moral bozukluğundan. zaten midem bişey almıyo geri çıkıyo herşey afedersiniz. pazar gününden beri bebişin hareketleri de azaldı hafifledi yaa

sağol canım..hepimiz nice mutlu seneler geçiririz inşallah

sen canını sakın sıkma canım...onlar anne -baba.. eşin özür dilemeyip yine hiçbirşey olmamış gibi davransa bile biliyorumki sizinkiler zaten affeder,tabiki özür dilese daha iyi olur ama , işte erkekler gururludur ya açık açık sölemezler pek...bakma nekadar kırsakda birbirimiz bir şekilde kimse kimseye yinede kıyamaz..hele ki bebişlerimizi kucağımıza almamıza az kaldı onun yüzünü görünce ne söylenen sözler gelir akla,nede yapılanlar :)) sen rahat ol bebiş sizi tekrar bir araya toplayacaktır ve kırgınlıklar bitecektir :))

canım yaaa hamile halinle hem de yok yere bi sebepten yaşadığın şeye bak...durup dururken üzülmüşsün resmen...maalesef erkeklerin bazılarında öyle bi huy var benim eşimde de var yılın 364 günü şeker gibi olan adam 1 gün gidiyo başka şeyler üstüste gelince ufacık salak bişeye sinirlenip söyleniyo...benim tek avantajım kesinlikle bana ya da aileme değil kendi kendine 'öyle de olur mu nasıl bunu böyle yaparlar ' diye söylenerek evde dolaşması...büyük ihtimal senin eşin de aynı olacaktı ama tesadüf ki ailen bi konuda üzerine gidince onlara patlayıvermiş....

kendini üzme canım o senin annen tabii ki ne derse desin lohusalığında senin yanında olacak...zaten doğuma kadar çok zaman var eminim o zamana kadar bu mesele de çözülür...eğer eşinin karakteri özür dilemeye müsaitse ( bazıları nedense gurur yapıp yanaşmaz ondan dedim) al karşına ne kadar yok yere olay çıkardığını,sen onun ailesine öyle davransan kendisinin ne hissedeceğini ve ailenden özür dilemesi gerektiğini anlat...ama sakin bi şekilde kavga ederek değil...zaten sen de eşim normalde böyle biri değil demişsin demek ki sorun çıkarmayacak...ondan sonra işler yavaş yavaş yoluna girer zaten...kendini de bebişini de üzme her ailede böyle şeyler olur...

canım benim yaşadığın şey gerçekten kötü birşey eşinde çok fevri davranmış olay aniden gelişmiş belli çok üzüldüm ama emin ol herşey yoluna girecektir eşinle bir akşam gider özür dilersiniz olur biter emin ol onlar anne baba evladına kıyamazlar kuzum sende daha fazla düşünüp kendini ve bebişini üzme emi kuzum öpüyorum seni çok

maşallah ya az kilo alanları çok kıskanıyorum heeee
4 kg 6 kg ne demek ben 10 kg aldım doğrumudur kız bekleyen annelerin çok kilo aldığı sizlerin kız mı erkek mi ?

yanlış tespit olduğunu düşünüyorum tamamen bünye ile alakalı ben kız bebek bekliyorum 89 kilo ile hamile kaldım 84 kiloya kadar düştüm hemde hiç aş ermeyip afedersiniz kusmadığım halde şuanda tam 89 kiloya ulaştım bakalım bundan sonra ne olacak

teşekkür ederim canım. ailemi ikna etmek konusunda çok zorlanırım düğün zamanından biliyorum. birine bişeye taktılar mı takarlar. umarım bu sefer olmaz aynı şey.
ben de eşimle bi de bizim aramız bozulsun istemedim dediğin gibi. elbette anne babama tavrı beni çok kırdı ama yine de pişman olduğunu da görünce sakin kalıp destek olmaya çalıştım. konuştum güzel güzel. anlattım neden böyle yapmamalıyız diye. yanlış anlıyo onları da off. onun da düşüncesini değiştirmekte zorlanıyorum açıkçası. hala suratı asık morali bozuk onun da. evde de bi durgunluk var ister istemez. yakında düzelir umarım ama iş başa düştü hiç derdim yokmuş gibi bi de iki tarafı da idare et, birbirini anlat, yanlış anlamaları düzelt fln..

sen nasılsın papapacım? alıştın mı ankaraya? yerleştiniz mi artık? umarım iyi gidiyodur işleriniz de.

Ayrıca sen bakma annenin öyle dediğine,ben kendi anneme kızıyorum bazen uzak oturuyoruz ama gelince karışmaya çalışıyor bunu böyle yap şunu şöyle yap falan..bende başlıyorum lafları sölemeye kırılıyor kadıncağız ağlıyor bir daha gelmicem sana bilmem ne :)) aradan geçiyo biraz gönlünü alıyorum sonra bir bakmışım dayanamamış almış eline bez hadi şurayıda silelim demeye başlıyor:)))onlar kızmazzzzz sen rahat olll ....

kızlaaarrr.... ya dünden beri karnım çok geriliyor ve yürüyemiyorum böyle belim kopuyor sanki ön tarafta 50 kilo taşıyorum geri doğru veriyorum kendimi belim kopuyor bu seferde... hayır sanki kocaman karnım olsa tamam dicem de neden öyle oldu yaaa... ağırlaştı da ben mi anlamadım... normal mi vücut mu alışıyor acabaaaaaa.... böyle olan var mııı

canım ben zaten 6 sene ankarada kaldım okudum çalıştım vs.. yerleştim her şey bitti. sen kendini üzme, evde eşin geldiğinde hiçbir şey olmamış gibi davran 1-2 gün o da bişey olmamış gibi düşünecektir. annenlere de " ben çocuğumu büyük bir ailede büyütmek istiyorum, benim için bu küslük bitsin çok üzülüyorum sadece beni değil bebeğimi de düşünün" falan dersin. biraz duygu sömürüsü olacak ama :) durumlar düzelene kadar şart. ben de böyle kötü bir durum eniştemle eşim arasında yaşamıştım ki onlar iki alakasız insan. zaman her şeyi düzeltiyor canım. sen önce evdeki soğukluğu kır da gerisi kolay. sonuçta senin ilk düşünmen gerekenler bebeğin ve eşin. artık çekirdek ailen onlar. ha demiyorum ki anneni babanı boşver. hayır, önce bebişin eşin, sonra annen baban. o yüzden evde bişey olmamış gibi davran bu senin de moralini düzeltir eşinin de. ailen zaten evladına da torununa da kıyamaz, bir iki duygusal konuşmaya bakar :)

bende geçtiğimiz 2 gün boyunca öyleydim canım dik duramıyordum karnımdaki baskıdan ve bel ağrısından tuvalete bie zor kakıyordum... sonra dün bir uyandım sabah karnım poofff diye şişmiş korkma bir kaç güne geçer bebişin büyümeye ve kilolanmaya başlamış demekki ..şimdi bende ne bel ağrısı kaldı ne karın baskısı...dün okadar temizlik falan yapmama rağmen hiç biyerim ağırmadı :))

canım ben de aynı şeyi 4 gündür yaşıyorum, bu ağırlık yüzünden yürüyüşüm değişti. benim göbek baya büyük ama öncesinde böyle bişey yoktu sanırım bebişleri büyütüyoruz iyice :) geceleri dönerken de göbeği tutup dönüyorum uzandığım zaman kalkmak için desteğe ihtiyacım oluyo falan.

ay canım çok üzüldüm ailen ve eşinin arasında kalmak inan çok zor ama bebek oldumu zamanla düzelir sen şuan bunlara kafa yorma bebeğini düşün yeter annnen dayanamaz bence şimdi kızgınlıkla öyle diyorlardır bebeğin oldumu ilk önce onlar gelir merak etme canım eşim neden böyle davrandı peki bir sıkıntısımı varmış nedeni neymiş

Bence de büyüyorlar,benim de kaşıntım arttı 2 gündür kremliyorum falan ama bugün durdu ordan anlıyorum büyüdüğünü karnım çok büyük değil:)bi de vücut ağırlığımızın azcık artması bile bize yük olur şimdi bide bebiş var ister istemez zorlayacak.bende bir de kalçalarım kasıklarım ayırıyorlar gibi ağrı giriyor.Bebek baskı yapıyordur büyüdükçe dar demek ki çatın diyorlar deneyimli anneler.Endişe etme yanii:)

yaa ben ailem gidince hemen eşimle tatlı tatlı konuşup babamı arayıp özür dilemesi gerektiğini söyledim fazla zaman geçirmeden. zorlansa da aradı diledi ama babam çok kızgındı tabi özellikle de bana söylediği şeyler hakkında(malesef, sen de onların tarafını tutuyosun dedi danacım!). ama eniştemden biliyorum, insan evladını affediyor aile içinde yaşananlar unutuluyor ama gelin ve damatların yaptıkları unutulmuyor. eşime de onu anlatmaya çalıştım.

ay o gün böyle bi güne denk gelmese olmaz mıydı acaba? keşke benimki de onlar gittikten sonra esip gürleseydi arkalarından. şahsen ben öyle yapıyorum. eşimin ailesi hakkında da hatta eşime kızdığım şeyler hakkında da çok sinirlenirsem bunu vede tek başıma bağırınarak çıkarıyorum kavga yaratmamak için.

annem de eniştem yüzünden akşam eve gelince kaçardı ablam lohusayken. hoş hala kaçıyo. :) aynı şey olabilir sanırsam.

yaa benim kaynanam kayınpederim nerde doğuracağımdan tut, buzdolabımdakilere yaptığım temizliğe yemeklere kadar bıdı bıdı karışıyolar aslında konu karışmaksa. ama eşim "benimkiler hiç karışıyo mu" demiyo mu fitil ediyo beni! off ona da gıcık oldum da dün evde yalnızken bi yandan viledayı sıkıyom bi yandan söleniyom sinirimi atıyom işte. yoksa kavga edecem başlicaz senin ailen şöyle benim ailem böyle diye birbirimize gircez! yahu geçimi sağlayan biri varsa o da kadın oluyor her halukarda işte. off off!!!
dediğiniz gibi inşallah bebişimiz doğunca herşey unutulur gider ve bi daha da geri gelmez. ancak ikimizin ailesi zaten pek anlaşamıyor hele ablamla görümcemin dalaşmışlığı var daha önceden. biri teyze biri hala olacak. napıcaz bilmem? kimseyi çağırmadan çaktırmadan doğursam bu sefer hepsi alınacak...
oy oy oy bitmez benim derdim. daha fazla meşgul etmiyim ben de sizi burda kendi sıkıntılarımla. çok teşekkür ederim hepinize desteğiniz için. yemin ederim iyi geldiniz. daha iyi hissetmemi sağladınız. en azından doğruyu yapmaya çalışmışım onu gördüm çünkü kendimi sorumlu hissediyodum sebep oldum diye. öpüyorum canlar hepinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…