- 24 Ekim 2012
- 1.136
- 37
- 163
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #23.981
Canım işte ben çalışan biriyim bana ve benim gibi olanlara kolaylık versin. Uyuyamıyorum var mı böyle birşey, bugünleri değerlendirmek lazım ama olmuyor, her yolu deniyorum, sırtıma yastık, bacaklarıma yastık, sola yatmak istiyorum olmuyor çıldırıyorum
bana doktorum doğal yoldan vitamini al die balık yağı hapını vermedi
lansinohdan çok çok ucuz bir markanın kini kardeşim kullandı çok memnun bende ondan kullanıcam
ben hiç yemedim hamileyken, neden zararlıymış neymiş zararı?
kızlarrrr :)))) ben bu listeyi yaptığımda 50 60 kalem ürün vardı şu gereksiz bu gereksiz dediler onun yerine şunu al bunu al dediler bir de feleğin sillesini yeyince para da kalmayınca :))) liste düştü 10 15 parça brşeye :))) anlamadım gitti şimdi onlar bile gereksiz geliyor... ne alıcam ben ya... bakın bir el atın da allah için artık karar vereyim de ucuzundan alayım...
1 pelüş battaniye alıcam, 1 polar 1 penye 1 pazen var... hastane çıkışı alınca 1 penye de ordan gelecek... daha lazım mı???
göğüs pedi ve kremi alacağım da lazım değil hele bir emsin de dediler bu da gitti sizce??????
1 havlu aldım 1 tane daha alıcam onunla ilk ıslaklığını alıcam lazım mı????
çanta almışken iyi mi olsun desem de gerçi nerde kullanıcam sanki çocuğu bir yere götürürken sizce?????
küvet file hadi onları alayım da kova tas bizde var zaten, bebek için olanlar başka mı oluyor ki????:))))) alsam mı kova tas....
biberon ne gerek var hele bir doğsun, belki almayacak biberonu dediler doğru mu????
emzik 1 tane yeni doğan silikon aldım 1 de kauçuk alsam mı gerek yok mu?
oto koltuğu nasıl bişey alsam ucuzları var 90 100 tl onlardan mı ???
ateşölçer almışken bir kere alayım dedim çok pahalı ne gerek vr okadar paraya dediler... siz ne aldınız marka veriverin nolur????
mini suluk tecrübem yok şu aşamada lazı mmı su içmesi için???
pijama 1 tane alsam yetmez mi sezeryan olacak, yetmez 2 al dediler doğru mu?????
atlet sütyen külot alıcam tamam
alt açma ayılı mayılı olanlara ne gerek var bir halta yaramıyor muşambalı 13 14 tl lik olanlar daha kullanışlıymış doğru mu???
omuz bezi gereksiz dedilerrrrrrr sizce????
gelelim bebek kıyafetlerineeeeee çok alma büyüyorlar deidiler.... ben kaç beden alacağım??? 0-3 mü 0-6 mı bir de hastane çıkışını 10 lu ve 5 li alsam 2 tane yetmez mi yoksa 2 sini de 10 lu mu alsam... nolur hepsine tek tek cevap verin de tamamlayayım daaaaa...
figenn seni beklioruz açıklarmısın sakıncasını
yanı ıcınde extra baza yok galıba , ama bu modellerşn cogu zaten emnıyet kemerı ıle sabıtleneblıyor zaten 1 yasından sonra normal otyo koltugu alacagızcanım sorular sorular senide bıktırıcaz doğurana kadaraldığın arabanın ana kucağı otomobile uyumlu mu? araba koltuğu olarak kullanılabiliyor mu?
merhaba kızlar...
:)sevindim canım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, benim değerler normal çıktı sıkıntı yok yani
bir bilgim yok ama o tireşimin bi zarar vereceğini sanmıyorum ben, ilişki bile serbestken dışarıdan ufacık bi titreşim ne yapabilirki anlayamadım endişeni :)
ben her akşam yarım nar yiyorum ne zararı varmış ki?
battanıyelerın yeterlı , havlu ben 2 tane kullandım her banyoda, canta olayında ben hep spor canta tercıh ettım bı dunya para vermem cantaya basıt bır sırt cantası yada çapraz canta yeterlı olur bence, kova ve masrapa olayı hıc kullanılmamış olması gerek almısken bebek ıcın olanlardan alırsın saplı masrapalar cok rahat, bıberon bazen ılk gun hastanede lazım oluyor bebegun sekerı falan duserse dıye 1 tane al bulunsun, koltukta almışken ıyısını al ben evde anakucagı kullanmadım o koltukları 9 aya kadar mama yerken bıle kullandım bırde beldesetegı falan onemlı koltukta, mınık suluk ben kullandım bas ucumda agzı kapalı oldugu ıcın hıjyenık oluyor zaten 3-5 lıra bısey, sezeryan ıcın ılk gun gecelık sonra pıjama lazım e eve gelınce de tek pıjama yetmez malum kıs kurumaz falan alt acma yernıe pazen battanıyelerde ıs gorur, omuz ebzı bence hıjyenık bı olay bebegın kucagında oldugu kısının kıyafetlerı ıle temaz etmıyor ama olmasada tulbent pazaen battanıye falan atarsın omzuna 3-6 ay kıyafetde ıs gorur
hastane cıkıs eger battanıyen coksa 5lı olanlardan 3 tane al derım ama ıc zıbınları extra alman gerekır
canım allah yardımcın olsun, ben bi dün uyuyamadım, bugün uyuyamadım diye deli gibi baş ağrısı var( senin için daha zor valla uykusuzluk üstüne bir de iş (
o marka ne ki? Ben de deneyeyim hazır krem kullanmaya başlamışken.
zıbınlar 0-3 ay oluyor zaten pek buyugunu bulamazsın baska sansın yok ama normal alt ust takımları tulumları 3-6 ay al ozellıkle tulumları 3-6b ay alın boyları uzaınca kasıyor gıyemıyorlar alt ust takımlarda da patıksız alırsanız kısalsa bıle gıymeye devam eder ben oğlma kulotlu corap gıydırıyordum uzerınde kısalsa da sorun lmuyorduçok sağolasın meltem ablacıııımmmm ..... peki bu kıyafetleri ben hep 0-3 mü alayım az alıcam öz alıcam zaten 0-3 ü 1 hafta giyer diyorlar doğru mu genelde 3-6 mı alsam anlamadım gitti.... zaten zıbın setleri hastane çıkışı tulum ayaklı alt üst tk. çıtçıtlı body ler alıcam bunlar 0-3 mü olsun hep....
kızlarrrr :)))) ben bu listeyi yaptığımda 50 60 kalem ürün vardı şu gereksiz bu gereksiz dediler onun yerine şunu al bunu al dediler bir de feleğin sillesini yeyince para da kalmayınca :))) liste düştü 10 15 parça brşeye :))) anlamadım gitti şimdi onlar bile gereksiz geliyor... ne alıcam ben ya... bakın bir el atın da allah için artık karar vereyim de ucuzundan alayım...
1 pelüş battaniye alıcam, 1 polar 1 penye 1 pazen var... hastane çıkışı alınca 1 penye de ordan gelecek... daha lazım mı???
göğüs pedi ve kremi alacağım da lazım değil hele bir emsin de dediler bu da gitti sizce??????
1 havlu aldım 1 tane daha alıcam onunla ilk ıslaklığını alıcam lazım mı????
çanta almışken iyi mi olsun desem de gerçi nerde kullanıcam sanki çocuğu bir yere götürürken sizce?????
küvet file hadi onları alayım da kova tas bizde var zaten, bebek için olanlar başka mı oluyor ki????:))))) alsam mı kova tas....
biberon ne gerek var hele bir doğsun, belki almayacak biberonu dediler doğru mu????
emzik 1 tane yeni doğan silikon aldım 1 de kauçuk alsam mı gerek yok mu?
oto koltuğu nasıl bişey alsam ucuzları var 90 100 tl onlardan mı ???
ateşölçer almışken bir kere alayım dedim çok pahalı ne gerek vr okadar paraya dediler... siz ne aldınız marka veriverin nolur????
mini suluk tecrübem yok şu aşamada lazı mmı su içmesi için???
pijama 1 tane alsam yetmez mi sezeryan olacak, yetmez 2 al dediler doğru mu?????
atlet sütyen külot alıcam tamam
alt açma ayılı mayılı olanlara ne gerek var bir halta yaramıyor muşambalı 13 14 tl lik olanlar daha kullanışlıymış doğru mu???
omuz bezi gereksiz dedilerrrrrrr sizce????
gelelim bebek kıyafetlerineeeeee çok alma büyüyorlar deidiler.... ben kaç beden alacağım??? 0-3 mü 0-6 mı bir de hastane çıkışını 10 lu ve 5 li alsam 2 tane yetmez mi yoksa 2 sini de 10 lu mu alsam... nolur hepsine tek tek cevap verin de tamamlayayım daaaaa...
canım su ıcın yasadıgım bır olayı anlatayım;tatlım ben de ilk kez anne olucam ama fikrimi belirteyim. bence battaniyeler yeter. 5 tane olacak :) göğüs pedi ben şimdiden kullanıyorum bazen süt geliyor, memeler sütyene yapışıyor, sütyen kirleniyor. bence gerekli ama krem için (ben kullanmaya başladım) gerek olmayabilir ama olabilir de. ama almakta fayda var en azından bebiş yara yaparsa eczane eczane gezmezsin. bence tek havlu yeterli. bence çanta al, bebişi babasını görmeye giderken kusarsa, altını pisletirse falan lazım olur :)) küvet ve file al bence sadece kovadır maşrapadır evdekileri kullanırsın. bana kalırsa biberon gerekli, belki sütün geç gelir, olmaz falan. eninde sonunda biberon kullanacak su içmek için bile olsa. bi tane küçük alırsın, 6 aydan sonra suyu onla verirsin mama içirmezsen. bence emzik 1 tane yeter ama sen bilirsin ikinciyi. oto koltuğu daha hiç araştırmadım. ateşölçer ben braun alıcam, aynen almışken bi kere alayım mantığıyla. anne sütü ya da mama verirken su içmesine gerek yok. ek gıdalarla birlikte suya başlıyorsun. pijama 2-3 tane lazım. teyzemden biliyorum. sezeryanden sonra çişini yaparken farkedememiş, bezden taştı kanla birlikte, geceliği battı, sonra da bezden kan sızdı. 3 tane rahat giydi. 4. olsa onu da giyerdi :) alt açma tek kullanımlık alcam ben de, batana kadar da kullancam :) omuz bezi 2 tane yeterli bence, hem üstüne kusmuyo, hem de gazını çıkarırken başını yasladığı yer yumuşacık ve temiz oluyo. yenidoğan ve 0-3 alacaksın canım. 50 cm alıyorum ben genelde. benim hastane için bi 10lu bi beşli var ama ben bu konuyu taktım. bi tane daha hastane çıkışı alıcam 10lu.
tamam onu merak ettim, benimde oto koltuğuna ihtiyacım var ana kucağını ilk sene o amaçla kullanıp sonra çocuklar için olanlardan oto koltuğu almayı planlıyorum.. sağol cevabın içinyanı ıcınde extra baza yok galıba , ama bu modellerşn cogu zaten emnıyet kemerı ıle sabıtleneblıyor zaten 1 yasından sonra normal otyo koltugu alacagız
anladım canım o zaman aldım yorumumu geri :) doktoruna sor bence gülerse gülsünmaalesef cnm. ilişki 3.aydan beri yasak zaten bizeinsan sorunlu hamilelik geçirince endişe edebiliyo haliyle...
canım su ıcın yasadıgım bır olayı anlatayım;
oğlum 9 yasında dogdugu donemde sureklı reklamlarda ilk 6 ay sadece anne sutu yeterlı su bıl vermeyın dıye bangır bangır reklamlar donuyordu bende cahıllık dogdu ılk 15 gun su vermedım, sonra kafasında cukurlar oluşmaya başladı ama mınık nohutlrı koysan dusmez golg sahası gıbı dr kontrolunde sordum kafası neden boyle dıye oda su verıp vermedıgımı sordu
bende boyle reklamlar var devlet tarafından yayınlalan o yuzden vermıyorum dedım , doktroum bana çok kızdı bebek su almadıgı ıcın vucudu su kaybedıyormus o yuzden de cukurlaşmalar oluyormus doktroum onalr benım kulahıma anlatsınlar dedı saf suyun yerını hıcbısey tutamazmız hatta emzırdıkten sonra 1-2 cay kasıgı kaynamıs sogumus su agızda pamukcuk olusumun engellıyor dr umuz 50-55 yaslarında oturdugum yerde cok meshur bır dr dur azından cıkan her kelıme benım ıcın emırdır 0 sorunla buyuttu oğlumu,
merhaba kızlar herkes iyi okuduğum kadarıyla...
ben de cmt günü yazdığım gibi geceyi gerçekten de acilde bitirdim...o gün kasılmalarım vardı zaten siteden çıkıp yattıktan sonra da devam etti eşim geldi acile gitsek mi gitmesek mi diye düşünürken görümcemi aradım hemşire kendisi...o da kasılmaların zamanı çok uzun gidin bi nst ye bağlasınlar ne olue ne olmaz dedi biz de apar topar gittik 8 gibi...kan tahlili idrar tahlili nst derken hiç bişey bulamadılar...uykunu mu alamadın?stres yaşadın mı? aç kaldın mı? üşüdün mü? diye sordular ama hiç biri yok...kadın doğumcu hastaneye yatırmak istedi 1 gün gözlem altında kal diye ama istemedim nefret ediyorum hastanelerden..gerekliyse kalayım dedim doktor da sadece önlem olarak kalacaksın serum takcaz dedi serumun içinde ne var dedim hemşireye o da gıda takviyesi dedi...hem bişey yok diyolar hem de sadece besin takviyesi takıp para için hastanede tutacaklar özel hastane yakağıt imzalattılar imzaladım dedim bişey olursa yine gelirim sonuçta 15 dak da hastanede olabilirim...öyle çıktık yani...eve geldikten sonra da bi daha hiç olmadı dün de hiç olmadı...demek ki o günlük bişeydi ya farketmeden ben bişey yaptım ya da üşütmeden oluyo demişlerdi gece üstümü açtım falan belki....artık atletimi hiç çıkarmıyorum çoraplar ayağımda klima geceleri açık kalıyo üşümiyim diye çok şükür hiç bişeyim yok 2 gündür turp gibiyim
benle beraber eşim de strese girdi ben öyle ağlamaklı daha 25 haftalık ya doğarsa nasıl yaşayacak napcaz biz diye konuşunca kendini kaybetmiş bana sonradan söylüyo tabi...o zaman gayet soğukkanlı bi şekilde beni sakinleştiriyo gibi duruyodu o da içinde kopuyomuş meğerse canım benim
dün de 'dün çok stres yaşadık gel bugün dışarı çıkalım gezelim biraz belki evde çok kapalı kalmaktan da olmuştur stres' dedi...çıktık brunch a gittik dün baya bi eğlendik arabayla dağa bayıra vurduk kendimizi hava da şansımıza çok güzeldi akşam yemeğimizi falan da yedik geldik çok güzel bi gün geçirdik yani ona da çok iyi geldi çünkü 3 haftadır cmt pazar dahil hergün çalıştı...
öyle yani kızlar biraz fazla yazdım kafanızı şişirdim kusura bakmayın
kızlar benim bebişin değerleri malum geriden geliyor. 20 haftadan beri kan ilacı kullanıyorum ve ara ara (eski doktor günde 4 tane dese de ) balık yağı hapı kullanıyorum. Bu balık yağı hapı ticari mi yoksa gerçekten işe yarıyor mu bebeğe kilo aldırmak için? bilen var mı? bi de göğüslerimin ucu banyodan sonra çok kuruyordu lansinoh aldım. gerçekten çok güzel bi krem. doğumdan sonra meme ucu çatlakları için kullanılıyormuş ama ben çatlaktan çok korktuğum için bu haftadan başladım 2 güne bir sürüyorum.
canım geçmiş olsun artık dikkat etmeliyiz galiba bir çoğumuz kasılma ve bel ağrısından şikayetçi
eşi doktor olan bi arkadaşım kullanıyor ben kullanmıyorum haftada iki öğün balık günde iki ceviz ıspanak ve semiz yemeği omega yağını karşılıyormuş bende yemeye çalışıyorum
ben ettım sız etmeyın sonra baya bı vıcdan azabı cekmıstımbak bunu öğrendiğim iyi oldu. benim kuzenime 4 aya kadar vermemişlerdi. o da 4. ayında tiksine tiksine su içerdi :)) aklıma o geldi :)) sağol canım verdiğin bilgi için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?