2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canım sorular sorular senide bıktırıcaz doğurana kadar aldığın arabanın ana kucağı otomobile uyumlu mu? araba koltuğu olarak kullanılabiliyor mu?

canım allah yardımcın olsun, ben bi dün uyuyamadım, bugün uyuyamadım diye deli gibi baş ağrısı var ( senin için daha zor valla uykusuzluk üstüne bir de iş (

bana doktorum doğal yoldan vitamini al die balık yağı hapını vermedi
lansinohdan çok çok ucuz bir markanın kini kardeşim kullandı çok memnun bende ondan kullanıcam

o marka ne ki? ben de deneyeyim hazır krem kullanmaya başlamışken.

battanıyelerın yeterlı , havlu ben 2 tane kullandım her banyoda, canta olayında ben hep spor canta tercıh ettım bı dunya para vermem cantaya basıt bır sırt cantası yada çapraz canta yeterlı olur bence, kova ve masrapa olayı hıc kullanılmamış olması gerek almısken bebek ıcın olanlardan alırsın saplı masrapalar cok rahat, bıberon bazen ılk gun hastanede lazım oluyor bebegun sekerı falan duserse dıye 1 tane al bulunsun, koltukta almışken ıyısını al ben evde anakucagı kullanmadım o koltukları 9 aya kadar mama yerken bıle kullandım bırde beldesetegı falan onemlı koltukta, mınık suluk ben kullandım bas ucumda agzı kapalı oldugu ıcın hıjyenık oluyor zaten 3-5 lıra bısey, sezeryan ıcın ılk gun gecelık sonra pıjama lazım e eve gelınce de tek pıjama yetmez malum kıs kurumaz falan alt acma yernıe pazen battanıyelerde ıs gorur, omuz ebzı bence hıjyenık bı olay bebegın kucagında oldugu kısının kıyafetlerı ıle temaz etmıyor ama olmasada tulbent pazaen battanıye falan atarsın omzuna 3-6 ay kıyafetde ıs gorur
hastane cıkıs eger battanıyen coksa 5lı olanlardan 3 tane al derım ama ıc zıbınları extra alman gerekır

slm kuzular napıosunuz ben daha yeni girdim eve
yine çok yorucu bi gündü ama kocişim aradı unnadodan
tulum ve fermuarlı battaniye almıştım onlar gelmiş çok mutlu
oldum :) gelmesini dört gözle bekliyorum
bu arada cips çok mu zararlı bilmiyorum ama cnm çok çekti
ben de aldım paketi elime geçtim pc başına şimdi geçmişi okumaya
başlıcam :)

canım sorular sorular senide bıktırıcaz doğurana kadar aldığın arabanın ana kucağı otomobile uyumlu mu? araba koltuğu olarak kullanılabiliyor mu?
yanı ıcınde extra baza yok galıba , ama bu modellerşn cogu zaten emnıyet kemerı ıle sabıtleneblıyor zaten 1 yasından sonra normal otyo koltugu alacagız

maalesef cnm. ilişki 3.aydan beri yasak zaten bize insan sorunlu hamilelik geçirince endişe edebiliyo haliyle...

çok sağolasın meltem ablacıııımmmm ..... peki bu kıyafetleri ben hep 0-3 mü alayım az alıcam öz alıcam zaten 0-3 ü 1 hafta giyer diyorlar doğru mu genelde 3-6 mı alsam anlamadım gitti.... zaten zıbın setleri hastane çıkışı tulum ayaklı alt üst tk. çıtçıtlı body ler alıcam bunlar 0-3 mü olsun hep....

lanomere lanolin krem ....

Ben çıktım hoşçakalınn

zıbınlar 0-3 ay oluyor zaten pek buyugunu bulamazsın baska sansın yok ama normal alt ust takımları tulumları 3-6 ay al ozellıkle tulumları 3-6b ay alın boyları uzaınca kasıyor gıyemıyorlar alt ust takımlarda da patıksız alırsanız kısalsa bıle gıymeye devam eder ben oğlma kulotlu corap gıydırıyordum uzerınde kısalsa da sorun lmuyordu

tatlım ben de ilk kez anne olucam ama fikrimi belirteyim. bence battaniyeler yeter. 5 tane olacak :) göğüs pedi ben şimdiden kullanıyorum bazen süt geliyor, memeler sütyene yapışıyor, sütyen kirleniyor. bence gerekli ama krem için (ben kullanmaya başladım) gerek olmayabilir ama olabilir de. ama almakta fayda var en azından bebiş yara yaparsa eczane eczane gezmezsin. bence tek havlu yeterli. bence çanta al, bebişi babasını görmeye giderken kusarsa, altını pisletirse falan lazım olur :)) küvet ve file al bence sadece kovadır maşrapadır evdekileri kullanırsın. bana kalırsa biberon gerekli, belki sütün geç gelir, olmaz falan. eninde sonunda biberon kullanacak su içmek için bile olsa. bi tane küçük alırsın, 6 aydan sonra suyu onla verirsin mama içirmezsen. bence emzik 1 tane yeter ama sen bilirsin ikinciyi. oto koltuğu daha hiç araştırmadım. ateşölçer ben braun alıcam, aynen almışken bi kere alayım mantığıyla. anne sütü ya da mama verirken su içmesine gerek yok. ek gıdalarla birlikte suya başlıyorsun. pijama 2-3 tane lazım. teyzemden biliyorum. sezeryanden sonra çişini yaparken farkedememiş, bezden taştı kanla birlikte, geceliği battı, sonra da bezden kan sızdı. 3 tane rahat giydi. 4. olsa onu da giyerdi :) alt açma tek kullanımlık alcam ben de, batana kadar da kullancam :) omuz bezi 2 tane yeterli bence, hem üstüne kusmuyo, hem de gazını çıkarırken başını yasladığı yer yumuşacık ve temiz oluyo. yenidoğan ve 0-3 alacaksın canım. 50 cm alıyorum ben genelde. benim hastane için bi 10lu bi beşli var ama ben bu konuyu taktım. bi tane daha hastane çıkışı alıcam 10lu.

canım su ıcın yasadıgım bır olayı anlatayım;
oğlum 9 yasında dogdugu donemde sureklı reklamlarda ilk 6 ay sadece anne sutu yeterlı su bıl vermeyın dıye bangır bangır reklamlar donuyordu bende cahıllık dogdu ılk 15 gun su vermedım, sonra kafasında cukurlar oluşmaya başladı ama mınık nohutlrı koysan dusmez golg sahası gıbı dr kontrolunde sordum kafası neden boyle dıye oda su verıp vermedıgımı sordu
bende boyle reklamlar var devlet tarafından yayınlalan o yuzden vermıyorum dedım , doktroum bana çok kızdı bebek su almadıgı ıcın vucudu su kaybedıyormus o yuzden de cukurlaşmalar oluyormus doktroum onalr benım kulahıma anlatsınlar dedı saf suyun yerını hıcbısey tutamazmız hatta emzırdıkten sonra 1-2 cay kasıgı kaynamıs sogumus su agızda pamukcuk olusumun engellıyor dr umuz 50-55 yaslarında oturdugum yerde cok meshur bır dr dur azından cıkan her kelıme benım ıcın emırdır 0 sorunla buyuttu oğlumu,

yanı ıcınde extra baza yok galıba , ama bu modellerşn cogu zaten emnıyet kemerı ıle sabıtleneblıyor zaten 1 yasından sonra normal otyo koltugu alacagız
tamam onu merak ettim, benimde oto koltuğuna ihtiyacım var ana kucağını ilk sene o amaçla kullanıp sonra çocuklar için olanlardan oto koltuğu almayı planlıyorum.. sağol cevabın için
maalesef cnm. ilişki 3.aydan beri yasak zaten bize insan sorunlu hamilelik geçirince endişe edebiliyo haliyle...
anladım canım o zaman aldım yorumumu geri :) doktoruna sor bence gülerse gülsün

bak bunu öğrendiğim iyi oldu. benim kuzenime 4 aya kadar vermemişlerdi. o da 4. ayında tiksine tiksine su içerdi :)) aklıma o geldi :)) sağol canım verdiğin bilgi için.

canım geçmiş olsun artık dikkat etmeliyiz galiba bir çoğumuz kasılma ve bel ağrısından şikayetçi

eşi doktor olan bi arkadaşım kullanıyor ben kullanmıyorum haftada iki öğün balık günde iki ceviz ıspanak ve semiz yemeği omega yağını karşılıyormuş bende yemeye çalışıyorum

ben de mesela balık yediğim gün almıyorum ilacı, gereksiz geliyo ama riske de atmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…