2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

evt benim başıma da geldi bebeğimi ilk bir aylık aşısı için götürmüştüm ağzında pamukçuklar vardı emzirdikten sonra bir iki damla kaynanmış su ver dedi doktor ama bana annemde çok demişti ver biri diye ben işte olmaz anne sütü yeterli diyip kadını tersliyordum birde annem çocuk o zaman erken konuşmayı öğreniyo su vermen iyi diyordu inanmıyordum benim oğlan bir yaşında cümle kurmaya başladı maşallah şimdi 2 şanıda pepe şarkılarını bile ezbere biliyo

kesınlıkle suyun faydaları anlatmakla bıtmez yernıde bısey tutmaz benım oğlumda allahtan suyu cok seven bı cocuk okulda en az 2-3 sıse bıtırıyor

bu su konusu tıp dünyasını ikiye bölmüş :)) peki yeni doğana ne kadar su vermek gerek? biberonla mı kaşıkla mı?

bu su konusu tıp dünyasını ikiye bölmüş :)) peki yeni doğana ne kadar su vermek gerek? biberonla mı kaşıkla mı?
ben her emzırmeden sonra 1-2 çay kasıgı verıyordum( bu arada hazır suyu degıl cesme suyunu kaynatıyıordum daha cok mıneral var dıye) gun ıcınde 3-4 çay kasıgıda taze kaynatılmış şekersız ıhlamur verıyordum alışkanlık heralde halada cok sever ıhlamuru:)

bi de doğduğu günden itibaren sakin bir bebek olması için rezene içirin diyolar onu denedin mi?

son bir soru ya kusura bakma eşim yok herşeyi internetten almak zorundayım... senin aldığın bu wollex araba nasıl kullanışlı mı iyi mi ne düşünerek aldın fiyatı uygun gibi belki para denkleştirip alabilirim.... hoşuma gitti... çift yönlü hareket ediyor mu ağır mı nasıl?? oto koltuğu da var değil mi

bende su konusunda bir şey okudum, kitap var bende yabancı bir yazarın, orda bebek doğar doğmaz su verilmemesi gerektiğini söylüyor çünkü bebek ilk doğduğunda su ihtiyacı için emermiş birkaç günlük depoyla doğarmış zaten enerjiye ihtiyaç hissetmezmiş sadece susadığı için emermiş, eğer ilk günlerde su verilirse süt emme ihtiyacı hissetmezmiş ilk günlerde emilmediği içinde süt üretimi azalırmış zaten yeni başlayacağı için... sonra süt azaldığı için bebek emmek istemezmiş su vermek zorunda kalırmışız bu böyle kısır döngü şeklinde devam edermiş
sadece ilk günlerde verilmemesi gerektiğini söylüyor bebek emmeye ihtiyaç duysun emsin diye, bir kaç hafta sonra bebek alışkanlık haline getirip emmesi gerektiğini öğrenince az az verilebilir yinede çok vermemek lazım yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı, zaten kış çocuğu olacağı için çok aşırı su ihtiyacı hissedeceğini sanmıyorum
birde arkadaşlar şekerli su fln veriyolarmış doğunca emmedi fln diye sakın öyle birşey yapmayın bebek iki güne kadar dışarıdan besin almadan yaşamaya devam edebiliyormuş,
son olarak ilk gelen süt çok faydalıymış bebeğin bağırsaklarını temizliyormuş ve de doğal antibiyotikmiş çocuğun bağışıklık sistemi için çok gerekliymiş,
bu kadar biraz karışık oldu ama sorunuz olursa kitaba bakarım yine

sevtapcım urun elıme gecemdı henuz ama bıldıgı kadarı ıle cift yonlu kullanımı var ıcınde koltugu da var bırde bebek arabaının kendı koltug puset olarak kullanılabılıyor bu hafta gelırse urunum daha detaylı yazarım

evet evet bızım dr da soylmıstı 3 gun bebekler kendıen yetecek besın ıhtıyacı ıle dogarlarmış bebegın sekerı dusmedıkce mama bıle evrmeye gerek yok benım oğlum 3 gun neredyse uyanmadı ve emmedı benıde sutum gelmedı sezeryandan dolayı 3 gunden sonra emmeye basladık

yetiş bacım ben de soru sormak istiyorum
benim geceleri yanlarım acıyo yani leğen kemiklerimiz varya belimizin
yan taraflarında hep sola ya da sağa yatıyorum ya o kemiklerim ağrıyo
tahminimce ağırlığımız arttığı için ama yatağımızda ortopedik ne oli ki bu şimdi
bu arada ilk sütün ben de önemli olduğunu duydum ama kimilerinin sütü
bebek doğmadan önce geliyo ya öyle olursa antibiyotikler kaçmış mı oluyo ???

hımm güzel soru kaçmaz heralde canım doğum anını yaşamadığı için vücut o ilk sütü salgılamıyodur büyük ihtimalle, normal doğumda daha garanti tabi çünkü bütün kimya değişiyo normal doğum anında, kordondan bebeğe aşk hormonu bile geçiyomuş sezeryan konusunda bende bi fikir yürütemiyorum :44:

bu sorunun cevabını buldgunda benıde aydınlatırsan sevınırım
unutma google amcanın bıle veremedıgı cevaplar var bu hayatta:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…