- Konu Sahibi papatya3459
-
- #24.001
canım su ıcın yasadıgım bır olayı anlatayım;
oğlum 9 yasında dogdugu donemde sureklı reklamlarda ilk 6 ay sadece anne sutu yeterlı su bıl vermeyın dıye bangır bangır reklamlar donuyordu bende cahıllık dogdu ılk 15 gun su vermedım, sonra kafasında cukurlar oluşmaya başladı ama mınık nohutlrı koysan dusmez golg sahası gıbı dr kontrolunde sordum kafası neden boyle dıye oda su verıp vermedıgımı sordu
bende boyle reklamlar var devlet tarafından yayınlalan o yuzden vermıyorum dedım , doktroum bana çok kızdı bebek su almadıgı ıcın vucudu su kaybedıyormus o yuzden de cukurlaşmalar oluyormus doktroum onalr benım kulahıma anlatsınlar dedı saf suyun yerını hıcbısey tutamazmız hatta emzırdıkten sonra 1-2 cay kasıgı kaynamıs sogumus su agızda pamukcuk olusumun engellıyor dr umuz 50-55 yaslarında oturdugum yerde cok meshur bır dr dur azından cıkan her kelıme benım ıcın emırdır 0 sorunla buyuttu oğlumu,
kesınlıkle suyun faydaları anlatmakla bıtmez yernıde bısey tutmaz benım oğlumda allahtan suyu cok seven bı cocuk okulda en az 2-3 sıse bıtırıyorevt benim başıma da geldi bebeğimi ilk bir aylık aşısı için götürmüştüm ağzında pamukçuklar vardı emzirdikten sonra bir iki damla kaynanmış su ver dedi doktor ama bana annemde çok demişti ver biri diye ben işte olmaz anne sütü yeterli diyip kadını tersliyordum birde annem çocuk o zaman erken konuşmayı öğreniyo su vermen iyi diyordu inanmıyordum benim oğlan bir yaşında cümle kurmaya başladı maşallah şimdi 2 şanıda pepe şarkılarını bile ezbere biliyo
evt benim başıma da geldi bebeğimi ilk bir aylık aşısı için götürmüştüm ağzında pamukçuklar vardı emzirdikten sonra bir iki damla kaynanmış su ver dedi doktor ama bana annemde çok demişti ver biri diye ben işte olmaz anne sütü yeterli diyip kadını tersliyordum birde annem çocuk o zaman erken konuşmayı öğreniyo su vermen iyi diyordu inanmıyordum benim oğlan bir yaşında cümle kurmaya başladı maşallah şimdi 2 şanıda pepe şarkılarını bile ezbere biliyo
ben her emzırmeden sonra 1-2 çay kasıgı verıyordum( bu arada hazır suyu degıl cesme suyunu kaynatıyıordum daha cok mıneral var dıye) gun ıcınde 3-4 çay kasıgıda taze kaynatılmış şekersız ıhlamur verıyordum alışkanlık heralde halada cok sever ıhlamuru:)bu su konusu tıp dünyasını ikiye bölmüş :)) peki yeni doğana ne kadar su vermek gerek? biberonla mı kaşıkla mı?
ben her emzırmeden sonra 1-2 çay kasıgı verıyordum( bu arada hazır suyu degıl cesme suyunu kaynatıyıordum daha cok mıneral var dıye) gun ıcınde 3-4 çay kasıgıda taze kaynatılmış şekersız ıhlamur verıyordum alışkanlık heralde halada cok sever ıhlamuru:)
de bacım deeeee:)su hayattır hayat güzel :))) demek istedim :)))
mılupanın rezenesı nı verdım erkek bebekler dah agazlı oluyor gaz ve rahatlaması ıcın verıyordum aradabi de doğduğu günden itibaren sakin bir bebek olması için rezene içirin diyolar onu denedin mi?
de bacım deeeee:)
mılupanın rezenesı nı verdım erkek bebekler dah agazlı oluyor gaz ve rahatlaması ıcın verıyordum arada
yok be ya aynı tecrubesızlıklerı bende yasadım bakma benımkııde 2. bebek tecrbesı:)meltemcim sen olmasan bakamıcakmışım bebeğe :) canım iyi ki varsın ne diyeyim :) doğurmuş kadar deneyimlendim sayende :)
yok be ya aynı tecrubesızlıklerı bende yasadım bakma benımkııde 2. bebek tecrbesı:)
dimi topu kemali 29 yasındayım daha 30 bıle olmadımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:)topiğimizin ablası :)):):):):) yetiş bacım gibi oldun kız :)
bu arada o kadar da abla değil yani haberiniz olsun genç bir kız o daha :)
sevtapcım urun elıme gecemdı henuz ama bıldıgı kadarı ıle cift yonlu kullanımı var ıcınde koltugu da var bırde bebek arabaının kendı koltug puset olarak kullanılabılıyor bu hafta gelırse urunum daha detaylı yazarımson bir soru ya kusura bakma eşim yok herşeyi internetten almak zorundayım... senin aldığın bu wollex araba nasıl kullanışlı mı iyi mi ne düşünerek aldın fiyatı uygun gibi belki para denkleştirip alabilirim.... hoşuma gitti... çift yönlü hareket ediyor mu ağır mı nasıl?? oto koltuğu da var değil mi
evet evet bızım dr da soylmıstı 3 gun bebekler kendıen yetecek besın ıhtıyacı ıle dogarlarmış bebegın sekerı dusmedıkce mama bıle evrmeye gerek yok benım oğlum 3 gun neredyse uyanmadı ve emmedı benıde sutum gelmedı sezeryandan dolayı 3 gunden sonra emmeye basladıkbende su konusunda bir şey okudum, kitap var bende yabancı bir yazarın, orda bebek doğar doğmaz su verilmemesi gerektiğini söylüyor çünkü bebek ilk doğduğunda su ihtiyacı için emermiş birkaç günlük depoyla doğarmış zaten enerjiye ihtiyaç hissetmezmiş sadece susadığı için emermiş, eğer ilk günlerde su verilirse süt emme ihtiyacı hissetmezmiş ilk günlerde emilmediği içinde süt üretimi azalırmış zaten yeni başlayacağı için... sonra süt azaldığı için bebek emmek istemezmiş su vermek zorunda kalırmışız bu böyle kısır döngü şeklinde devam edermiş
sadece ilk günlerde verilmemesi gerektiğini söylüyor bebek emmeye ihtiyaç duysun emsin diye, bir kaç hafta sonra bebek alışkanlık haline getirip emmesi gerektiğini öğrenince az az verilebilir yinede çok vermemek lazım yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı, zaten kış çocuğu olacağı için çok aşırı su ihtiyacı hissedeceğini sanmıyorum
birde arkadaşlar şekerli su fln veriyolarmış doğunca emmedi fln diye sakın öyle birşey yapmayın bebek iki güne kadar dışarıdan besin almadan yaşamaya devam edebiliyormuş,
son olarakilk gelen süt çok faydalıymış bebeğin bağırsaklarını temizliyormuş ve de doğal antibiyotikmiş çocuğun bağışıklık sistemi için çok gerekliymiş,
bu kadarbiraz karışık oldu ama sorunuz olursa kitaba bakarım yine
hımm güzel soruyetiş bacım ben de soru sormak istiyorum
benim geceleri yanlarım acıyo yani leğen kemiklerimiz varya belimizin
yan taraflarında hep sola ya da sağa yatıyorum ya o kemiklerim ağrıyo
tahminimce ağırlığımız arttığı için ama yatağımızda ortopedik ne oli ki bu şimdi
bu arada ilk sütün ben de önemli olduğunu duydum ama kimilerinin sütü
bebek doğmadan önce geliyo ya öyle olursa antibiyotikler kaçmış mı oluyo ???
bu sorunun cevabını buldgunda benıde aydınlatırsan sevınırımyetiş bacım ben de soru sormak istiyorum
benim geceleri yanlarım acıyo yani leğen kemiklerimiz varya belimizin
yan taraflarında hep sola ya da sağa yatıyorum ya o kemiklerim ağrıyo
tahminimce ağırlığımız arttığı için ama yatağımızda ortopedik ne oli ki bu şimdi
bu arada ilk sütün ben de önemli olduğunu duydum ama kimilerinin sütü
bebek doğmadan önce geliyo ya öyle olursa antibiyotikler kaçmış mı oluyo ???
bu sorunun cevabını buldgunda benıde aydınlatırsan sevınırım
unutma google amcanın bıle veremedıgı cevaplar var bu hayatta:)
evet evet kesınlıkle dıgru taktık:)sen de cvp bulamazsan bilmiyorum deme google amca gibi bunu mu demek istediniz
şunu mu demek istediniz die sor kaç :):):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?