- 24 Ekim 2012
- 1.136
- 37
- 163
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #24.041
anladım canım tabi için rahat etmeyecekse olmaz, şimdi gider gelirsinde karnın büyüyünce bursa zor olabilir diye söyledimcanım gemlikteyim de bu saatten sonra nasıl değştireyim dr umu özel hastane yok ki gemlikte devleti de küçücük allah muhafaza... dr umu çok beğeniyorum doğum yerine kadar kararlaştırdık nasıl yapsam bilmiyorum ki...
anladım canım tabi için rahat etmeyecekse olmaz, şimdi gider gelirsinde karnın büyüyünce bursa zor olabilir diye söyledim[/QUOTE
Ben de onu düşünüyorum gidemez miyim sence e bu arabası olmayanlar nasil gidiyor olmaz mi ya nasil yapcam ben offf erkenden randevudan 2 saat önce çıkarız annemle yola ne yapayım da karnimi taşıyabilir miyim acaba
doğuma gidersin canım bi şekilde o sorun olmaz :) şimdi de gidersin karnımız çok çok büyük değil daha, son aylarda daha sık kontrole çağırıyomuş ya özellerdeki doktorlar o zaman belki belin fln ağrır yol yorabilir, şimdi ne desem bilmiyorum ki gemliğin hastanesi iznikten daha büyüktür, ben iznikteyim burdaki hastanede doğuran arkadaşlarım var hiç sıkıntı yaşamamışlar ama güvenemeyeceksen olmaz zaten doktoruna gitmeye devam etmen lazım, risk varmıydı senin gebeliğinde o da önemli, şimdi ben bişey demeyim doğumda bişey olursa çok vicdan yaparımBen de onu düşünüyorum gidemez miyim sence e bu arabası olmayanlar nasil gidiyor olmaz mi ya nasil yapcam ben offf erkenden randevudan 2 saat önce çıkarız annemle yola ne yapayım da karnimi taşıyabilir miyim acaba
canım gemlikteyim de bu saatten sonra nasıl değştireyim dr umu özel hastane yok ki gemlikte devleti de küçücük allah muhafaza... dr umu çok beğeniyorum doğum yerine kadar kararlaştırdık nasıl yapsam bilmiyorum ki...
kızlarrrr :)))) ben bu listeyi yaptığımda 50 60 kalem ürün vardı şu gereksiz bu gereksiz dediler onun yerine şunu al bunu al dediler bir de feleğin sillesini yeyince para da kalmayınca :))) liste düştü 10 15 parça brşeye :))) anlamadım gitti şimdi onlar bile gereksiz geliyor... ne alıcam ben ya... bakın bir el atın da allah için artık karar vereyim de ucuzundan alayım...
1 pelüş battaniye alıcam, 1 polar 1 penye 1 pazen var... hastane çıkışı alınca 1 penye de ordan gelecek... daha lazım mı???
göğüs pedi ve kremi alacağım da lazım değil hele bir emsin de dediler bu da gitti sizce??????
1 havlu aldım 1 tane daha alıcam onunla ilk ıslaklığını alıcam lazım mı????
çanta almışken iyi mi olsun desem de gerçi nerde kullanıcam sanki çocuğu bir yere götürürken sizce?????
küvet file hadi onları alayım da kova tas bizde var zaten, bebek için olanlar başka mı oluyor ki????:))))) alsam mı kova tas....
biberon ne gerek var hele bir doğsun, belki almayacak biberonu dediler doğru mu????
emzik 1 tane yeni doğan silikon aldım 1 de kauçuk alsam mı gerek yok mu?
oto koltuğu nasıl bişey alsam ucuzları var 90 100 tl onlardan mı ???
ateşölçer almışken bir kere alayım dedim çok pahalı ne gerek vr okadar paraya dediler... siz ne aldınız marka veriverin nolur????
mini suluk tecrübem yok şu aşamada lazı mmı su içmesi için???
pijama 1 tane alsam yetmez mi sezeryan olacak, yetmez 2 al dediler doğru mu?????
atlet sütyen külot alıcam tamam
alt açma ayılı mayılı olanlara ne gerek var bir halta yaramıyor muşambalı 13 14 tl lik olanlar daha kullanışlıymış doğru mu???
omuz bezi gereksiz dedilerrrrrrr sizce????
gelelim bebek kıyafetlerineeeeee çok alma büyüyorlar deidiler.... ben kaç beden alacağım??? 0-3 mü 0-6 mı bir de hastane çıkışını 10 lu ve 5 li alsam 2 tane yetmez mi yoksa 2 sini de 10 lu mu alsam... nolur hepsine tek tek cevap verin de tamamlayayım daaaaa...
selam benimde şekerim diyetle pek düzene girmedi maalesef hatta aksine dahada yükseldi vee bende insülin kullanmak zorunda kaldım
cok guzel anlatmıssın elıne saglıkmerhaba hişler ben doğum yapalı 4 ay oldu 2012 temmuz annesiydim.daha öncede 2010 ağustos annesi oldum.sizlere 2 bebek annesi olarak bazı önerilerde bulunmak isterim.bebeğiniz doğduğunda mutlka evinizde olması gerekenler.
1 beşiğiniz hazır olmalı..
2 küveti filesi
3 puseti
4 bebek arabası
5 kangurusu
6 şampuanı bebek yağı pişik kremi(hametan)ssk karşılıyo sağlık ocağından yazdırabilirisniz.)
7 bebeğin çamaşırlarını yıkamak için çamaşır makinası için file.
8 bebeğin kıyafetlrini yıkamak için deterjan ve yumuşatıcı
9 bir ad.bebek için 0 numara emzik
10 1 paket mutlaka ğöğüs pedi
11 1 ad.cam biberon.
12 4 yada 5 ad.süt torması(ilk zamanlarda sür bol oluyo boşa ğitmemesi için sağıp buzluğa koymak ğerek onun için ezc den alacağınız süt torbası lazım.
13 elektirikli yada manuel süt pompası mutlaka ğerekli
14 en küçük boy istediğiniz marka bebek bezi
15 1 pk büyüğünden pamuk.(bebeğin ilk 6 ay mutlaka altı pamukla silmek lazım)
16 bebeğin bezlerini koymak için uygun bir kutu
17 en az 2 ad penye 1 ad pazen 1 ad peluş battaniye
18 sizin bebişler kış bebeşi olacağı için en az 3 tane örğü yelek
19 tulum zıbın ve altlı üstlü 2 takım.(ilk başta siz fazla kıyafet almayın ziyadesi ile bir sürü hediye geliyo.siz sonradan eksik oldukça kıyafet alın:)))
20 burun aspiratörü
21 bebek için kulak çöpü
22 tırnak makası
23 saç fırçası
24 1 yaş uyku tulumu alın ancak gelir.
25 ayaklı pijamalar
ANNEYE LAZIM OLACAK ŞEYLER
1.. 2 AD gecelik
2..1 ad.pijama takımı
3 1 kaç ad evde ğiymek içi özellikle zezeryanle doğum yapanlar için anne beli lastikli pijmaa
4 hastanede ğiymek için terlik
5 hastanede emzirmeye kalkktıkça kullnmak için şal (lohusayken omuzlara çok yel ğirer.)
6 mutlaka 1 ad sabahlık
7 3 ad sizin beden ölçünüzden 1 beden büyük iç çamaşırı
8 1 ad emzirme sütyeni
9 2 ad penye sütyen
10 hastanede ğiymek için patik siz kışın doğum yapacağından ayağınızı üşütmemelisiniz.
11 ğöğüs çatlakları için krem(hametanı kullanabilirsiniz)
12 silikon ğöğüs ucu (yara yada ucun küçük olun bebebğin tutamamasına önlem olmak için)
13 camera
14 makyaj malzemeleri
15 lohusa tacı
DİĞER LAZIM OLAN ŞEYLER
1 bebek şekerleri
lohusa şerbeti ve bardak ile tepsisi
bebek kapı süsü
istege ğöre zemzem suyu ve hurma(bebek doğduktan sonra ağzına sürmek için.sünnet)
hastane bebeğin beşine sermek için çarşaf
kendiniz için yastık kılıfı
sarı tülbent
sizn için yüz havlusu
ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLE BUNLAR.BUNLARIN HEPSİ DOĞUM ÇANTASINA ĞİRMEYECEK TABİKİ AMA BEBEK DOĞDUĞUNDA MUTLAKA OLMASI GEREKENLER
ya aslında lısteler kısıye ozeldır haklısın aynı buhar makınesı gıbı gereklı gorende gormeyende varmesela yuarıdakı lıstede benım ıcın gereksız olan su an gogus pompası ve sut posetı ben almayacagım ama yınede alısverıs yapmayanlar ıcın yol gosterıcı bır lıste bu arada ben kend lıstemı yazrken mınımalde tutmustum bıcok seyıbu listede çok fuzuli şeyler var durumu uygun olmayan anne adayları bu listelere bakıp kendilerini yetersiz hissediyorlar.. yazdıklarının bir çoğu gerekirse alınacak şeyler bence
ıyı haberlerle don ınsallahslm canlar, nasılsınız?? bende yarın kontrole gıdıyorum bebegım asagı ındı gıbı hıssedıyorum ıyıce:18: yarın benı dırek doguma alırlarsa sasırmayın ben beklıyorum artık
senin listen bundan biraz daha hallice :) paylaşmanız çok güzel faydalananlar olabilir ama mutlaka alınması gereken dersek maddi anlamda sıkıntıda olan insanları üzmüş olabiliriz. aldıklarımızın bir çoğunu alamayan bi sürü anne var çocuk arabasız büyütülmüş çocuklar var hatta beşiksiz, onlar aklıma geldi sadece yoksa imkanı olan tabiki alır hatta fazlasını bile alabilir...ya aslında lısteler kısıye ozeldır haklısın aynı buhar makınesı gıbı gereklı gorende gormeyende varmesela yuarıdakı lıstede benım ıcın gereksız olan su an gogus pompası ve sut posetı ben almayacagım ama yınede alısverıs yapmayanlar ıcın yol gosterıcı bır lıste bu arada ben kend lıstemı yazrken mınımalde tutmustum bıcok seyı
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...bat-anneleri-quotalinmasi-gerekenlerquot.html
lıstedekı hersey alınacak dıye bı sartı yok esten dosttan temın edılebılecek seyler ben ılk oglumda besık ve araba almadım besıgı kuzenınun besıgı ıdı arabasıda ıs arkadasımızın cocugunundu , bu bebegımde de buhar makınesını arkadastan aldım bunda uzulecek bısey yok bencesenin listen bundan biraz daha hallice :) paylaşmanız çok güzel faydalananlar olabilir ama mutlaka alınması gereken dersek maddi anlamda sıkıntıda olan insanları üzmüş olabiliriz. aldıklarımızın bir çoğunu alamayan bi sürü anne var çocuk arabasız büyütülmüş çocuklar var hatta beşiksiz, onlar aklıma geldi sadece yoksa imkanı olan tabiki alır hatta fazlasını bile alabilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?