2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
anladım canım tabi için rahat etmeyecekse olmaz, şimdi gider gelirsinde karnın büyüyünce bursa zor olabilir diye söyledim

Kod:

Ben de onu düşünüyorum gidemez miyim sence e bu arabası olmayanlar nasil gidiyor olmaz mi ya nasil yapcam ben offf erkenden randevudan 2 saat önce çıkarız annemle yola ne yapayım da karnimi taşıyabilir miyim acaba
doğuma gidersin canım bi şekilde o sorun olmaz :) şimdi de gidersin karnımız çok çok büyük değil daha, son aylarda daha sık kontrole çağırıyomuş ya özellerdeki doktorlar o zaman belki belin fln ağrır yol yorabilir, şimdi ne desem bilmiyorum ki gemliğin hastanesi iznikten daha büyüktür, ben iznikteyim burdaki hastanede doğuran arkadaşlarım var hiç sıkıntı yaşamamışlar ama güvenemeyeceksen olmaz zaten doktoruna gitmeye devam etmen lazım, risk varmıydı senin gebeliğinde o da önemli, şimdi ben bişey demeyim doğumda bişey olursa çok vicdan yaparım

canm ben daha yenı 28.haftamda gttm bıdahakı randevu 32.haftada okadar sık randevular cok daha snra

herkese iyi aksamlar gecmısı devırdım geldm haftsonu durynz drynz pazartesı ıplerı kopartıonuz:))))
ben bugun cok kotuydm belım srtım ne otrsam rahat edebldm nede ayakta drsam karnmda cok serttı korktum ama sımdı ytnca rahtldm bıde bebek okadar ıttryokı karnım gerılıo cok aacıoo bu haftadan snra okula kesnlıkle gtmyrum zaten havalarda cok sogudu gokce gecms olsn buaradaa

bende çok fazla bişey alma taraftarı diilim açıkcasıi nacizana fikirlerimi söliyim, bence battaniyeler yeterli bende sen,nki kadar alırım heralde, göğüs pedi gerekiyo dediler ben alıcam emmesede göğsünden süt akacağı için lazım olcaktır, çanta için ben ekstra almadım chicconun seti vardı ondan aldm bebe eşyalrıyla birlikte hediye çantası varddı, kovan tasın varsa alma bence gerek yok, ateş ölçer ben daha almadım ama hepsiburada da indirşmleri vardı ordan bakabilirsin, pijama nın yanına birde geceli al bence özellikle sezeryanda lazım oluyomuş, bebek kıyafetlerini bende 0-3 aylık aldım

çok muu yazdınızzz
kuzumu uyutacam bi bakayım dedim geçmişi okuyamayacağımmm

sevtap göğüs pedi 1 tane al inşallah sütün bol olursa el mecbur kullanacaksın ben maşallah kullandım bolca...
ateşölçer koltukaltı için olandan al sonra gerekirse kulaktan ölçer de alırsın ben öyle yaptım
kova tas pahalı şeyler değil alınmalı bence.. o kova başka bir şey için kullanılmamalı daha hijyenik olur.
omuz bezi gereksiz olur mu yaaa dışardan erkekler gelecek bebeği illa ki alacaklar, e ceketleri habire yıkanıyor mu sizce??? omuz bezini koy omzuna kusmasın diyerekten ısırırsa da için rahat olur
sana yazmadan edemedim çıkıyorum kızlar kusura bakmayın

öpüorum herkesiiiiiiiiii yarın da misafirim olacak ama uğrarım inşallah

iyi akşamlar kızlarr...iki gündür benim bebiş çok enteresan şeyler yapıyor içerde :))) yavaş yavaş yukarı doğru çıkıyor göğsümün altına kadar geliyor bir- iki dk durduktan sonra hoopp yavaş yavaş aşşağıya yerine geçiyor...bariz hissediyorum çok acayip bir duygumuş ...karnım sanki içi su dolu balon gibi bılkım bılkım oluyor resmen sizin nasıl durumlar ?

selam benimde şekerim diyetle pek düzene girmedi maalesef hatta aksine dahada yükseldi vee bende insülin kullanmak zorunda kaldım

Ne kadar yüksek çıkıyor benim 170 i buluyor bazende 190 felan açlık şekerim yüksek değil ama genede sıkıcı, ne yiyeceğini şaşırıyor insan sabah mesela küçük bir parça peynir yarım domates yarım salatalık yumurta 3-4 zeytin tam buğday 1 dilim ekmek şekersiz çay ile 1. saat 170 civarı çıkıyor. doktor sabah şekerini ayarlarsak diğerleride düzene girebilir diyor. Senin nasıl çok mu yüksek kaç dozla başladın insüline. Hamileliğin ilerleyen zamanlarında doz ayarlaması yapılıyor sürekli ölç kaçırınca suçluluk duy birde üstüne riskli gebelik statüsüne girmekde cabası. Aman neyse allah çözümsüz dert vermesin kısa zamanımız kaldı insallah sağ sağlim alırız bebeklerimizi kucaklarımıza. Sevgiler.

yaa kızlar gitmeden denkgeliş 1-2 sayfa okuyim dedim dayanamadım
herkes kendi tecrübesine göre iyi niyetle yazıyor ama ilk 6 ay anne sütü yeterli suya gerek yok bence dee
anne sütünün yüzde 80i su zaten.
ancak süt yeterli değilse mama alıyorsa su kesinlikle şart
su vermedim suyu sevmedi falan gibi bi durum olmaz
ben kızıma 6 ay sadece ama sadece anne sütü verdim. çok gazlıydı rezene su hiçbişi vermedim ne gerekliyse hep ben içtim o sütümden aldı
suyu da çok sever hiçbir yerine bir şey de olmadı maşallah tombik bağışıklığı iyi bir bebekti de..
kendi bebeğinize göre hareket edin ama geniş bir görüşe göre su anne sütndeki çok yararlı bir hormonu yok ediyormuş bu da aklınızda olsun BENCE:))

diyiiiiippp iyigeceler diyeyim herkeseee:)

merhaba aranıza yeni katıldım. herkese hayırlı hamilelikler diliyorum öncelikle.

bizim bebek yatağımızın ölçüsü 60x120
bu durumda uyku setini hangi ölçüde almak gerekir, birebir ölçüde mi yoksa belli bir standart ölçüsü var mı büyük insanlara olduğu gibi? sizler nasıl aldınız? internetten alanınız var mı acaba...

merhaba hişler ben doğum yapalı 4 ay oldu 2012 temmuz annesiydim.daha öncede 2010 ağustos annesi oldum.sizlere 2 bebek annesi olarak bazı önerilerde bulunmak isterim.bebeğiniz doğduğunda mutlka evinizde olması gerekenler.
1 beşiğiniz hazır olmalı..
2 küveti filesi
3 puseti
4 bebek arabası
5 kangurusu
6 şampuanı bebek yağı pişik kremi(hametan)ssk karşılıyo sağlık ocağından yazdırabilirisniz.)
7 bebeğin çamaşırlarını yıkamak için çamaşır makinası için file.
8 bebeğin kıyafetlrini yıkamak için deterjan ve yumuşatıcı
9 bir ad.bebek için 0 numara emzik
10 1 paket mutlaka ğöğüs pedi
11 1 ad.cam biberon.
12 4 yada 5 ad.süt torması(ilk zamanlarda sür bol oluyo boşa ğitmemesi için sağıp buzluğa koymak ğerek onun için ezc den alacağınız süt torbası lazım.
13 elektirikli yada manuel süt pompası mutlaka ğerekli
14 en küçük boy istediğiniz marka bebek bezi
15 1 pk büyüğünden pamuk.(bebeğin ilk 6 ay mutlaka altı pamukla silmek lazım)
16 bebeğin bezlerini koymak için uygun bir kutu
17 en az 2 ad penye 1 ad pazen 1 ad peluş battaniye
18 sizin bebişler kış bebeşi olacağı için en az 3 tane örğü yelek
19 tulum zıbın ve altlı üstlü 2 takım.(ilk başta siz fazla kıyafet almayın ziyadesi ile bir sürü hediye geliyo.siz sonradan eksik oldukça kıyafet alın:)))
20 burun aspiratörü
21 bebek için kulak çöpü
22 tırnak makası
23 saç fırçası
24 1 yaş uyku tulumu alın ancak gelir.
25 ayaklı pijamalar
ANNEYE LAZIM OLACAK ŞEYLER
1.. 2 AD gecelik
2..1 ad.pijama takımı
3 1 kaç ad evde ğiymek içi özellikle zezeryanle doğum yapanlar için anne beli lastikli pijmaa
4 hastanede ğiymek için terlik
5 hastanede emzirmeye kalkktıkça kullnmak için şal (lohusayken omuzlara çok yel ğirer.)
6 mutlaka 1 ad sabahlık
7 3 ad sizin beden ölçünüzden 1 beden büyük iç çamaşırı
8 1 ad emzirme sütyeni
9 2 ad penye sütyen
10 hastanede ğiymek için patik siz kışın doğum yapacağından ayağınızı üşütmemelisiniz.
11 ğöğüs çatlakları için krem(hametanı kullanabilirsiniz)
12 silikon ğöğüs ucu (yara yada ucun küçük olun bebebğin tutamamasına önlem olmak için)
13 camera
14 makyaj malzemeleri
15 lohusa tacı
DİĞER LAZIM OLAN ŞEYLER
1 bebek şekerleri
lohusa şerbeti ve bardak ile tepsisi
bebek kapı süsü
istege ğöre zemzem suyu ve hurma(bebek doğduktan sonra ağzına sürmek için.sünnet)
hastane bebeğin beşine sermek için çarşaf
kendiniz için yastık kılıfı
sarı tülbent
sizn için yüz havlusu
ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLE BUNLAR.BUNLARIN HEPSİ DOĞUM ÇANTASINA ĞİRMEYECEK TABİKİ AMA BEBEK DOĞDUĞUNDA MUTLAKA OLMASI GEREKENLER

cok guzel anlatmıssın elıne saglık

bu listede çok fuzuli şeyler var durumu uygun olmayan anne adayları bu listelere bakıp kendilerini yetersiz hissediyorlar.. yazdıklarının bir çoğu gerekirse alınacak şeyler bence

Son düzenleme:
slm canlar, nasılsınız?? bende yarın kontrole gıdıyorum bebegım asagı ındı gıbı hıssedıyorum ıyıce:18: yarın benı dırek doguma alırlarsa sasırmayın ben beklıyorum artık

bu listede çok fuzuli şeyler var durumu uygun olmayan anne adayları bu listelere bakıp kendilerini yetersiz hissediyorlar.. yazdıklarının bir çoğu gerekirse alınacak şeyler bence
ya aslında lısteler kısıye ozeldır haklısın aynı buhar makınesı gıbı gereklı gorende gormeyende varmesela yuarıdakı lıstede benım ıcın gereksız olan su an gogus pompası ve sut posetı ben almayacagım ama yınede alısverıs yapmayanlar ıcın yol gosterıcı bır lıste bu arada ben kend lıstemı yazrken mınımalde tutmustum bıcok seyı
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...bat-anneleri-quotalinmasi-gerekenlerquot.html

senin listen bundan biraz daha hallice :) paylaşmanız çok güzel faydalananlar olabilir ama mutlaka alınması gereken dersek maddi anlamda sıkıntıda olan insanları üzmüş olabiliriz. aldıklarımızın bir çoğunu alamayan bi sürü anne var çocuk arabasız büyütülmüş çocuklar var hatta beşiksiz, onlar aklıma geldi sadece yoksa imkanı olan tabiki alır hatta fazlasını bile alabilir...

lıstedekı hersey alınacak dıye bı sartı yok esten dosttan temın edılebılecek seyler ben ılk oglumda besık ve araba almadım besıgı kuzenınun besıgı ıdı arabasıda ıs arkadasımızın cocugunundu , bu bebegımde de buhar makınesını arkadastan aldım bunda uzulecek bısey yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…