2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

500 e buldum canım ...

aslında böyle uzun zaman kullanılacak şeylere parayı basmak lazım ama hangi birine anam yetişmiyo ki

kızlar gracoyu ben de çok beğenmiştim ama çin de üretildiğini ve çift taraflı olmadığını öğrenince vazgeçtim...taktım da ben biraz çift taraflı olmasına..ya rüzgar olursa ya güneş gelirse diyip illa onu aruyorum bakarken...

benim de kanz ama aynı model değil. puset içine yerleşiyor. ablamın hediyesiydi. geldi ve çok beğendim. kullanışlı. tavsiye ederim. belki park yatağı da kanz dan alabiliriz.

valla en az şikayet oranını kanz da gördüm ben ama belki de çok fazla satılmadığındandır bilemedim ki...park yatağı chicco dan alcam ben

canım bu konuda hiç bişey bilmiyorum ne desem yalan olur ama çok ters bi durum olsaydı seni bilgilendirirdi...hem yapısaldır sıkıntı yok demiş sen niye panik yaptın ki?

kızlar acar muhabırlıgım ustumde ; alıntı yapıyorum
sutunun bir öğünde yetıp yetmedıgını anlayabılmenız ıcın doktorumuzun verdıgı formulu yazıyorum sızlere, umarım ısınıze yarar.
bu arada doktorumuz memorıal hastanesınden bır pedıatrı profesörü, muayene ucretı 365 tl ( ben her gıdıste sadece 10 tl verıyorum :) ozel bır bankada calısıyorum, sandıga baglı oldugumuz ıcın cok guzel anlasmalarımız var hastanelerle )

örnegın bebegınız dıyelım kı 4 kilo
150 sabit rakam olacak sekılde, 150*4=600
24 saat ıcınde toplam 10 kez beslıyorsunuz dıyelım
600/10=60 cc
yanı her ogunde 60 cc ıle doyuyor demekmıs
bu formule dayanarak bır ogunde sutunuzu sagıp bakın, her ıkı gogusten toplam kac cc sut cıkarabılıyorsunuz görün
mesela 40 cc cıktı, gerıye kalan 20 cc yı mama ıle destekleyın dedı doktorum
doktorumuz gercekten cok ama cok basarılı, aynı zamanda tıp fakultesınde de gorev yapıyor​

kızlar bu arada bu kordon kanı olayını biz çok araştırık eşimle hala da araştırıyoruz...1500-2500 tl arası bi miktara oluyor...çok aşırı olmasa da bir çoğumuz için yüksek bi miktar...15 sene kullanılabiliyomuş bi de türkiyedekiler o da moralimi bozdu...dünya ilik bankası biraz kafamıza yattı gibi ama onda da şöyle bi dezavantaj var...eğer senin bebeğinin iliği başkasına uyumluysa ona naklediyolar....ama senin ihtiyacın olduğunda da herkesinki senin elinin altında oluyo o da ayrı tabi...hala araştırıyoruz hala kararsısız eğer bişeyler öğrenen olursa burda da paylaşın da benim de haberim olsun

bunu doğumdan sonra bi daha paylaşsana meltem ben o zamana kadar unuturum

.

geçen hafta doğum yapan bi arkadaşıma son 2 ay boyunca kafası büyük dediler filan ama bi doğduki bebiş minnicik kafası filanda gaayet normal ve sağlıklı , hiç takma kafana

bunu bilmemiz iyi oldu canım bende ilk bebeğimde sütümün yetip yetmediğine emin olamıyordum banada doktorum her iki saatte sağıp bakmamı istemişti bebek emiyor ama ne kadar emdiğini bilemiyorsunuz bu yöndem iyimiş bakalım deneyelim canım

aynan canım bizde akşam eşimle öylesine konuştuk ama ikimizinde kafasına yattı dedim bir araştıralım sen iyice araştırmışsın maliyeti çokta yüksek değil eğer ki gerçekten bir yararı olucak ise veririz nelere vermiyoruz ki kızlar bu para alt tarafı bir bebek odası bir bebek arabasına bile bir sürü para veriyoruz ama işte ne kadar garantili iyice araştırmak lazım

o zaman sende bana hatırlar eylul annelerınden bı yazı vardı dıye:)

valla kızlar ben ofiste kullanılmayan bir ajanda buldum burda yazılan ve kendimce faydala gördüğüm şeyleri not alıyorum gökçe sende not al kız o zaman çoktan unutmuş olursun bebek telaşıyla bunları aklında bulunsun yaz bir kenara birde meltem birşey sorucam sana burun aspiratörünü ne marka aldın sen kullandım demişsinye

o zaman sende bana hatırlar eylul annelerınden bı yazı vardı dıye:)

anlaştık

türkiyede bu işler sizler için daha kolay tabi ama bizim burda imkanlar çok daha kısıtlı...doktorumuza ekipmanı getirecek ve kurs verecek olan kişinin yol masrafları dahil bizim karşılamamız gerekiyo bu da çok fazlaya mal oluyo maalesef bilmiyorum napcaz

hatırlamıyorumkı eczaneden almıstım ben

bunlar da kızımın son fotolar teyzeleri

1.kızçemin minicik bacak bacak üstüne atmış ayakları
2.kızçem atatürk kocatepede pozu verirken
3.pis kızçemiz burnunu karıştırırken

doğru diyosun yazayım bi kenara

işte ben de hayal gücü yüksek bi insan olduğumdan olayı direk yaşıyorum hatta şöyle diyim aramızda bebek varı izlediğimde 4-5 aylık hamileydim ama o gece az kalsın doğuruyodum

anammm iyiymiş de unuturuz o zamana kadarrr acaba bi de 2013 şubat anneleri unutulmaması gereken faydalı bilgiler topiği mi açsak ????

GÖZLERİMDEN YAŞLAR AKMASINA SEBEP OLAN HİKAYE :'(

İkinci bebeği olacağını öğrenince çok sevindi. 3 yaşındaki oğlunu doğacak kardeşi için hazırlamaya başladı…

Bebeğin kız olacağı anlaşıldı. Oğlu annesinin karnındaki kardeşine her gün şarkı söyledi. Kardeşini daha görmeden bir sevgi bağı oluştu.

Zamanı geldi, doğum sancıları başladı. Fakat bir sorun vardı. Doktorlar çaresizdi. Bir sezaryen ameliyatı gerekiyordu.

Ameliyat çok zor geçti. Sonunda bebek doğdu. Bebeğin durumu ciddiydi.

Bebek, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Günler geçtikçe küçük kızın durumu kötüye gidiyordu. Doktorlar üzgündü, çocuğun kurtulma ümidi yoktu. Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi. Şimdi, cenaze için hazırlanıyorlardı.

Oğulları, kız kardeşini görebilmek için yalvarıyordu.

-Kardeşime şarkı söylemek istiyorum- diyordu.

Ama yoğun bakım ünitesine çocukların girmesi yasaktı.

Sonunda kadın kararını verdi. Bebeği nasıl olsa ölecekti. Çocuğunun kardeşini görmesini engellemeyecekti. Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı.

Oğluna, oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Başhemşire onun bir çocuk olduğunu fark etti.

-O çocuğu içeri sokamazsınız- diye uyardı.

Kadın başhemşireye dönerek bağırdı:

-Oğlum kız kardeşine şarkı söylemeden buradan çıkmayacak.

Oğlunu kız kardeşinin yatağına götürdü.

Küçük kız yaşam savaşını yitirmek üzereydi. Çocuk, bir süre kardeşinin yüzüne baktı. 3 yaşındaki bir çocuğun saf, temiz, pırıl pırıl sesiyle şu şarkıyı mırıldandı:

-Sen benim gün ışığımsın, tek gün ışığım, gökyüzü griyken beni mutlu edersin.

Küçük kız bu sesi tanıdı, aniden tepki verdi. Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi:

-Şarkıyı sürdür- dedi oğluna. Küçük çocuk devam etti:

-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin, lütfen gün ışığını benden alma bebeğim.

Çocuk şarkıyı sürdürdükçe, bebek, kesik kesik nefes almasını hızlandırdı. Annesi, göz yaşları içinde:

-Devam et oğlum- dedi.

-Geçen gece uyurken rüyamda seni kollarıma aldığımı gördüm bebeğim.

Şimdi, onu içeri almak istemeyen hemşirenin yüzü de gözyaşları içindeydi.

Bütün hastane personeli, doktorlar başlarına toplanmıştı. Annesi de coşkuyla şarkıya katıldı.

-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin bebeğim. Lütfen gün ışığını benden alma.

Anne, oğul şarkılarını sürdürdü. Ve küçük kız birkaç gün sonra iyileşti. Abisine, annesine, odasına kavuştu.

Sevdiğiniz insanlar için ümidinizi kesmeyin.

Sevgisiz, ümitsiz kalmayın.

Söz yürekten çıkarsa yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.

meltem bu arada egepol bebişin göbek bağı bakım setini vermiyormuş. doğuma onu da götürmemiz gerekecek

kızlar merhaba, geçmişi okudum ... bugün görüş günüydü. annem gitti yine. iyiymiş müdürle görüşmüş pazartesiden sonra 5-10 gün içinde göndereceğim seni açığa demiş. şu yasa da çıksa tmamdır hayırlısı. rahatmış çok seindim.

kızlar ben çok kötüyüm ya, şu cumartesi geleydi. kontrolüm var. ya ben bugün okulda otururken iyi de zil çalıp ayağa kalktığım an allahım sanki aşağı doğru bir baskı, rahmim yerinden çıkıp yırtılacak gibi... iltihap mı oldu acaba... azıcık tuvaletim gelse bütün kasıklarıma bir sancı, hemen çatlayacak gibi oluyor vajinam... napcam ben ya.... kötü bişey mi var acaba... erken doğum falan olmaz di mi....ya bebek büyüdüğü için oluyor bilsem, endişelenmeyeceğim... normal mi böyle kasık ve rahim ağrıları y????????? idrarda yanma da yok aslında sadece dediğim gibi rahmimde yara var sanki bişey oyuyyor orayı ve ayağa kalktığım an aşağı doğru baskı, yırtılacak gibi.... yürüyemiyorum o derece... üşütürsünüz de öyle ağrır yaaa... anlatabildi mmi yaaa off... :))) leğen kemiğim de ağrıyor, ağır mı geliyor ne acaba?? bu arada kızlar dr. uma gidince de sorcam sigortadakine soramadım ama 28+6 dedi ve kiloya baktım 1225 gr yazıyor. intrnetten baktığımda az gibi geldi bana ama tahmini doğuma 3 şubat demiş benimki 5 şubattı. küçük mü nasıl kilosu?????? doğru mu onu da bilmiyorum ki, ultrasonu düzgün değildi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…