- Konu Sahibi papatya3459
-
- #24.521
GÖZLERİMDEN YAŞLAR AKMASINA SEBEP OLAN HİKAYE :'(
İkinci bebeği olacağını öğrenince çok sevindi. 3 yaşındaki oğlunu doğacak kardeşi için hazırlamaya başladı…
Bebeğin kız olacağı anlaşıldı. Oğlu annesinin karnındaki kardeşine her gün şarkı söyledi. Kardeşini daha görmeden bir sevgi bağı oluştu.
Zamanı geldi, doğum sancıları başladı. Fakat bir sorun vardı. Doktorlar çaresizdi. Bir sezaryen ameliyatı gerekiyordu.
Ameliyat çok zor geçti. Sonunda bebek doğdu. Bebeğin durumu ciddiydi.
Bebek, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Günler geçtikçe küçük kızın durumu kötüye gidiyordu. Doktorlar üzgündü, çocuğun kurtulma ümidi yoktu. Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi. Şimdi, cenaze için hazırlanıyorlardı.
Oğulları, kız kardeşini görebilmek için yalvarıyordu.
-Kardeşime şarkı söylemek istiyorum- diyordu.
Ama yoğun bakım ünitesine çocukların girmesi yasaktı.
Sonunda kadın kararını verdi. Bebeği nasıl olsa ölecekti. Çocuğunun kardeşini görmesini engellemeyecekti. Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı.
Oğluna, oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Başhemşire onun bir çocuk olduğunu fark etti.
-O çocuğu içeri sokamazsınız- diye uyardı.
Kadın başhemşireye dönerek bağırdı:
-Oğlum kız kardeşine şarkı söylemeden buradan çıkmayacak.
Oğlunu kız kardeşinin yatağına götürdü.
Küçük kız yaşam savaşını yitirmek üzereydi. Çocuk, bir süre kardeşinin yüzüne baktı. 3 yaşındaki bir çocuğun saf, temiz, pırıl pırıl sesiyle şu şarkıyı mırıldandı:
-Sen benim gün ışığımsın, tek gün ışığım, gökyüzü griyken beni mutlu edersin.
Küçük kız bu sesi tanıdı, aniden tepki verdi. Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi:
-Şarkıyı sürdür- dedi oğluna. Küçük çocuk devam etti:
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin, lütfen gün ışığını benden alma bebeğim.
Çocuk şarkıyı sürdürdükçe, bebek, kesik kesik nefes almasını hızlandırdı. Annesi, göz yaşları içinde:
-Devam et oğlum- dedi.
-Geçen gece uyurken rüyamda seni kollarıma aldığımı gördüm bebeğim.
Şimdi, onu içeri almak istemeyen hemşirenin yüzü de gözyaşları içindeydi.
Bütün hastane personeli, doktorlar başlarına toplanmıştı. Annesi de coşkuyla şarkıya katıldı.
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin bebeğim. Lütfen gün ışığını benden alma.
Anne, oğul şarkılarını sürdürdü. Ve küçük kız birkaç gün sonra iyileşti. Abisine, annesine, odasına kavuştu.
Sevdiğiniz insanlar için ümidinizi kesmeyin.
Sevgisiz, ümitsiz kalmayın.
Söz yürekten çıkarsa yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
araştırmalarıma göre nazal burun aspiratörleri daha iyiymiş yenidoğanlarda. marka olarak da otribebe yi öneriyorlar
o agrıdan bende var en son dun akşamkı agrı nefesımı kestı gozlerımden yas geldı , bebek kasılarak rahımı kasıklara tasımaya baslarmıs bu haftalardan sonra doguma hazırlık ıcınkızlar merhaba, geçmişi okudum ... bugün görüş günüydü. annem gitti yine. iyiymiş müdürle görüşmüş pazartesiden sonra 5-10 gün içinde göndereceğim seni açığa demiş. şu yasa da çıksa tmamdır hayırlısı. rahatmış çok seindim.
kızlar ben çok kötüyüm ya, şu cumartesi geleydi. kontrolüm var. ya ben bugün okulda otururken iyi de zil çalıp ayağa kalktığım an allahım sanki aşağı doğru bir baskı, rahmim yerinden çıkıp yırtılacak gibi... iltihap mı oldu acaba... azıcık tuvaletim gelse bütün kasıklarıma bir sancı, hemen çatlayacak gibi oluyor vajinam... napcam ben ya.... kötü bişey mi var acaba... erken doğum falan olmaz di mi....ya bebek büyüdüğü için oluyor bilsem, endişelenmeyeceğim... normal mi böyle kasık ve rahim ağrıları y????????? idrarda yanma da yok aslında sadece dediğim gibi rahmimde yara var sanki bişey oyuyyor orayı ve ayağa kalktığım an aşağı doğru baskı, yırtılacak gibi.... yürüyemiyorum o derece... üşütürsünüz de öyle ağrır yaaa... anlatabildi mmi yaaa off... :))) leğen kemiğim de ağrıyor, ağır mı geliyor ne acaba?? bu arada kızlar dr. uma gidince de sorcam sigortadakine soramadım ama 28+6 dedi ve kiloya baktım 1225 gr yazıyor. intrnetten baktığımda az gibi geldi bana ama tahmini doğuma 3 şubat demiş benimki 5 şubattı. küçük mü nasıl kilosu?????? doğru mu onu da bilmiyorum ki, ultrasonu düzgün değildi...
Benimde aynı çıktı 27+5 de 1300-1400gr arası dedi 29+5 demişti benim netteki hesaba göre 7 Şubat dogum doktir bana 10 ocak yada daha erken olabilr dedi Cok erkem geldi bana
hayır usgye gore degıl sata gore 38 haftada alacaklarBenimde 30+1yazıyo şimdiye kadar hep 2hafta önden gidiyo benim 2. Sezaryen olacak eğer öyleyse 38. Haftada değilde 36dami alacaklar:-/ benimde netteki hesaba göre 8şubat görünüyo doğum hayırlısı artık daha hiç birşey almadım ne bebeğe ne kendime..
kızlar merhaba, geçmişi okudum ... bugün görüş günüydü. annem gitti yine. iyiymiş müdürle görüşmüş pazartesiden sonra 5-10 gün içinde göndereceğim seni açığa demiş. şu yasa da çıksa tmamdır hayırlısı. rahatmış çok seindim.
kızlar ben çok kötüyüm ya, şu cumartesi geleydi. kontrolüm var. ya ben bugün okulda otururken iyi de zil çalıp ayağa kalktığım an allahım sanki aşağı doğru bir baskı, rahmim yerinden çıkıp yırtılacak gibi... iltihap mı oldu acaba... azıcık tuvaletim gelse bütün kasıklarıma bir sancı, hemen çatlayacak gibi oluyor vajinam... napcam ben ya.... kötü bişey mi var acaba... erken doğum falan olmaz di mi....ya bebek büyüdüğü için oluyor bilsem, endişelenmeyeceğim... normal mi böyle kasık ve rahim ağrıları y????????? idrarda yanma da yok aslında sadece dediğim gibi rahmimde yara var sanki bişey oyuyyor orayı ve ayağa kalktığım an aşağı doğru baskı, yırtılacak gibi.... yürüyemiyorum o derece... üşütürsünüz de öyle ağrır yaaa... anlatabildi mmi yaaa off... :))) leğen kemiğim de ağrıyor, ağır mı geliyor ne acaba?? bu arada kızlar dr. uma gidince de sorcam sigortadakine soramadım ama 28+6 dedi ve kiloya baktım 1225 gr yazıyor. intrnetten baktığımda az gibi geldi bana ama tahmini doğuma 3 şubat demiş benimki 5 şubattı. küçük mü nasıl kilosu?????? doğru mu onu da bilmiyorum ki, ultrasonu düzgün değildi...
vermez mi akıllım kaç kişi dua ediyoruz ben anneme bile anlattım o da arkadaşlarına her duyan dua ediyor Allah ın izniyle sana bağışlasın yavrunu sağlıkla üzme kendini sakınoffff evet bende okudugumda mafolmustum aglamaktannnama bıde umut olmustu bana belkı benım sevgımde bebegıme guc verırrr hııı
saol canım bende bu markadan alayım ozaman
Benimde 30+1yazıyo şimdiye kadar hep 2hafta önden gidiyo benim 2. Sezaryen olacak eğer öyleyse 38. Haftada değilde 36dami alacaklar:-/ benimde netteki hesaba göre 8şubat görünüyo doğum hayırlısı artık daha hiç birşey almadım ne bebeğe ne kendime..
bende acıktım 2 havuc yedım bızım yemek saatı akşam 7 30offfff çok acıktım yine eşim de yok bugün yine nöbetçi offffkendi kendime de yemeyi de yapmayı da sevmiyorum yine tost ya da makarna olayına gircem sanırım
bende acıktım 2 havuc yedım bızım yemek saatı akşam 7 30
Eki Görüntüle 554034 Eki Görüntüle 554035 Eki Görüntüle 554036
bunlar da kızımın son fotolar teyzeleri
1.kızçemin minicik bacak bacak üstüne atmış ayakları
2.kızçem atatürk kocatepede pozu verirken
3.pis kızçemiz burnunu karıştırırken
500 e buldum canım ..
Aynısının kırmızısını aldım ben de ve amerikan malı okadar baktım prc yazısı falan yoktu ya ve katlaması çok rahat bir bebek arabası.bi de her markaya baktım neredeyse içinin kumaşıda çok güzel geldi bana ben çorlu da satış mağzasından aldım peşin de indirim varmış bu miragelerde 444tl ye aldım ben geçtiğimiz cumartesi.
hadi gözün aydın canım inşallah kavuşursunuz tez zamanda.
ama artık kendini bu kadar dinlemeyi bırak kuzum ama yaaa normal içerde suyuyla muyuyla nerden baksan 6 kilo fazlalık var az değil bende de var o ağrılar bıçak saplanır gibi oluyor bazen ama takma kuzum bu kadar
vermez mi akıllım kaç kişi dua ediyoruz ben anneme bile anlattım o da arkadaşlarına her duyan dua ediyor Allah ın izniyle sana bağışlasın yavrunu sağlıkla üzme kendini sakın
rica ederim ni demek ben de otri bebe alıcam
ekledim canım maşallah kuzunakuzular bugün meleğimin kontrolü vardı
fıstığım çok iimiş teyzeleri biraz amniyon sıvısı fazlaymış
ama doktor baktı bu haftalarda fazla olabilir daha sonraki haftalarda
azalabilir endişe edecek bi durum yok dedi bütün tahlillerin
çok güzel çıkmış dedi ben de dedim sıvısının fazla olmasının sebebi ne die
o da dedi çok aşırı değil zaten, sebeplerinden biri midesinin yemek borusuyla birleşmemesi
olabilrdi ama organları maşallah çok ii gelişmiş dedi şeker de yok dedi her zaman kesin şu
sebepten diyemeyebiliyoruz dedi, en son gittiğimde 9 şubattı doğum tarihimiz
şimdi de 6 şubat çıktı git gide öne geliyo :)
bu arada meltem teyzesi prensesim
28+1 haftalık, 37,31 cm ve 1192 gr olmuşşşşşşş :)):):):):)
offfff çok acıktım yine eşim de yok bugün yine nöbetçi offffkendi kendime de yemeyi de yapmayı da sevmiyorum yine tost ya da makarna olayına gircem sanırım
ayy koptum gülmekten atatürk kocatepede
maşallah canım kızçene
500 e buldum canım ..
Aynısının kırmızısını aldım ben de ve amerikan malı okadar baktım prc yazısı falan yoktu ya ve katlaması çok rahat bir bebek arabası.bi de her markaya baktım neredeyse içinin kumaşıda çok güzel geldi bana ben çorlu da satış mağzasından aldım peşin de indirim varmış bu miragelerde 444tl ye aldım ben geçtiğimiz cumartesi.
aaaa iyiymiş o zaman...ben intten alacağım için oradaki bilgilere bakıyorum bi çok sitede üretim yeri made in p.r.c yazıyo ondan öyle sandım ben de yoksa yakından hiç görmedim yani...güle güle kullan canım baya da uyguna almışsın inşallah memnun kalırsın..
bende avıktım meyve tıkınıorum, ve daha yemek yapmadımm hos kalkasımda yokkk
meyveyle avunacak zamanım geçti yaa midem yemek istiyo bebiş de yemek istiyo tepiklerinden belli...ama canım yapmak istemiyo bakalım kim kazanacak
bende bende yayla corbası yapacaktım yanınada kızartme ama oğluş kızartma yemez , bende corbayı haslamaya cevırdım barı et yesın benımde akşamları bu yemek derdım cok buyuk yaaaa acayıp yemek secıyolarbende avıktım meyve tıkınıorum, ve daha yemek yapmadımm hos kalkasımda yokkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?