- 24 Ekim 2012
- 1.136
- 37
- 163
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #24.581
muayene kolay olur doğru diyorsun mantıklı aslında, o zaman bir tane bulundurmakta fayda var, üşütmeyenlerinden :):) sağol canım tecrübeli birinin olması güzel oluyordunyazmıstım yıne yazayım
ben dogumdan cıkınca doktorum gun boyu ben vagınal muyene yaotı sezeryan olmama ragmen rahımın toparlayısına ve kanamanın xoklugunu sureklı kontrol ettı saat bası gecelık cok rahattı oyuzden
bırde sezeryanda ılk gun dıkışlerınden dolayı lastıklı bısey gıymek zor olabılır o yuzden olk gun gecelık derım ben
Gordum askim gordum.bırsyyyyyyyyyyyy cenene vurdu kız 1 satır ustte sana bısey yazdım gormedın
cevap gelsin diye baya bekledim :) sağol cevap verdiğin için, yakasını düşünmedim hiç açması kolay olur diye düşündüm sadece, sabahlık yok aslında üstünde uzun kollu zaten, sipariş verecektim vermeyim o zaman haklısın üşütebilir, bide bişey sorcam biz bu gecelikleri doğuma giderken giyecek miyiz yoksa orda giyme fırsatımız olur mu?? aklımda o kadar çok soru işareti var ki :44:
kadın en son bana sarmıs sabah sabah gordum dellendım hayır ondan kımse bısey ıstemedı bız zaten kendımıze yetıyoruz sanane gelıp kendınce lıste yapıyor ondan sonra da benım yaptıgım lısteye camur atıyor sabır ver dedım allahım yaaaa sabah sabahmuayene kolay olur doğru diyorsun mantıklı aslında, o zaman bir tane bulundurmakta fayda var, üşütmeyenlerinden :):) sağol canım tecrübeli birinin olması güzel oluyor
bide dışarıdan gelip ahkam kesenler olmasa:):) ne insanlar var yahu amacını bi anlayaydım hatunun
tamamdır konunun aslına ermiş bulunuyorum gecelik almak lazım :):)Gordum askim gordum.bizzat ilgili topige gidip olaya el attim hatta.
Bugunku yeni dogum yapan arkadastan ogrendigime gore sezeryana baya cirilciplak giriyomussun. Belden ustunu ortuyolarmis sadece ameliyathanede. Normal dogumda da hasta onlugu olur sanirsam cunku kendi geceligin zaten kan icinde kalir. Bi de her iki dogum sekli icin de ilk gun mutlaka gecelik giymeyi onerdi. Plesanta kopuyo ya dogumdan sonra cok parca geliyomus asagidan surekli pansuman ve bez degistiriyolarmis. Gecelik daha kullanisliymis. Bi de ark ertesi gun hemen toparlayici korse giymeye baslamis. Dru demis. Hastane cantasina koyun ben alcam.
odandan amelıyat onlugu ıle alıyorlar senı sedyeye ameloyathanede tamamen cıkarım amelıyat ortusu ortuyorlar ustuneGordum askim gordum.bizzat ilgili topige gidip olaya el attim hatta.
Bugunku yeni dogum yapan arkadastan ogrendigime gore sezeryana baya cirilciplak giriyomussun. Belden ustunu ortuyolarmis sadece ameliyathanede. Normal dogumda da hasta onlugu olur sanirsam cunku kendi geceligin zaten kan icinde kalir. Bi de her iki dogum sekli icin de ilk gun mutlaka gecelik giymeyi onerdi. Plesanta kopuyo ya dogumdan sonra cok parca geliyomus asagidan surekli pansuman ve bez degistiriyolarmis. Gecelik daha kullanisliymis. Bi de ark ertesi gun hemen toparlayici korse giymeye baslamis. Dru demis. Hastane cantasina koyun ben alcam.
muayene kolay olur doğru diyorsun mantıklı aslında, o zaman bir tane bulundurmakta fayda var, üşütmeyenlerinden :):) sağol canım tecrübeli birinin olması güzel oluyor
bide dışarıdan gelip ahkam kesenler olmasa:):) ne insanlar var yahu amacını bi anlayaydım hatunun
bende gece gördüm bişeyler yazdım yazdım sinirle sonra dedim ne uğraşıcan sildim geri, başka bi sayfada reklam vari bişey gördüm blog yazarı sanırm muhabbet kurup reklam mı yapacaktı artık amacı neydi bilmiyorum kapı süsü mü ne yapıyomuş bir sürü topicte mesajı vardı,kötü bişey söylemedik ki biz ona hasta mıdır nedir dağdan gelmiş bağdakini kovacak, kendimi de kötü hissettim kadını sana bulaştırmış gibi oldumkadın en son bana sarmıs sabah sabah gordum dellendım hayır ondan kımse bısey ıstemedı bız zaten kendımıze yetıyoruz sanane gelıp kendınce lıste yapıyor ondan sonra da benım yaptıgım lısteye camur atıyor sabır ver dedım allahım yaaaa sabah sabah
delüüüüüüüüüü ne alaka len nıye ustune alındın dur sayfasını bulayımda kendın oku mevzuyuNoldu cnm? Kim disardan gelip laf mi soyledi sana? Ay ben mi yapmis oldum yoksa?:26:
Kizlar ben artik bebisimin kol/bacak ya da el/ayak ayrimini yapabiliyorum galiba.mumkun mu sizce?
Noldu cnm? Kim disardan gelip laf mi soyledi sana? Ay ben mi yapmis oldum yoksa?:26:
Kizlar ben artik bebisimin kol/bacak ya da el/ayak ayrimini yapabiliyorum galiba.mumkun mu sizce?
merhaba hişler ben doğum yapalı 4 ay oldu 2012 temmuz annesiydim.daha öncede 2010 ağustos annesi oldum.sizlere 2 bebek annesi olarak bazı önerilerde bulunmak isterim.bebeğiniz doğduğunda mutlka evinizde olması gerekenler.
1 beşiğiniz hazır olmalı..
2 küveti filesi
3 puseti
4 bebek arabası
5 kangurusu
6 şampuanı bebek yağı pişik kremi(hametan)ssk karşılıyo sağlık ocağından yazdırabilirisniz.)
7 bebeğin çamaşırlarını yıkamak için çamaşır makinası için file.
8 bebeğin kıyafetlrini yıkamak için deterjan ve yumuşatıcı
9 bir ad.bebek için 0 numara emzik
10 1 paket mutlaka ğöğüs pedi
11 1 ad.cam biberon.
12 4 yada 5 ad.süt torması(ilk zamanlarda sür bol oluyo boşa ğitmemesi için sağıp buzluğa koymak ğerek onun için ezc den alacağınız süt torbası lazım.
13 elektirikli yada manuel süt pompası mutlaka ğerekli
14 en küçük boy istediğiniz marka bebek bezi
15 1 pk büyüğünden pamuk.(bebeğin ilk 6 ay mutlaka altı pamukla silmek lazım)
16 bebeğin bezlerini koymak için uygun bir kutu
17 en az 2 ad penye 1 ad pazen 1 ad peluş battaniye
18 sizin bebişler kış bebeşi olacağı için en az 3 tane örğü yelek
19 tulum zıbın ve altlı üstlü 2 takım.(ilk başta siz fazla kıyafet almayın ziyadesi ile bir sürü hediye geliyo.siz sonradan eksik oldukça kıyafet alın:)))
20 burun aspiratörü
21 bebek için kulak çöpü
22 tırnak makası
23 saç fırçası
24 1 yaş uyku tulumu alın ancak gelir.
25 ayaklı pijamalar
ANNEYE LAZIM OLACAK ŞEYLER
1.. 2 AD gecelik
2..1 ad.pijama takımı
3 1 kaç ad evde ğiymek içi özellikle zezeryanle doğum yapanlar için anne beli lastikli pijmaa
4 hastanede ğiymek için terlik
5 hastanede emzirmeye kalkktıkça kullnmak için şal (lohusayken omuzlara çok yel ğirer.)
6 mutlaka 1 ad sabahlık
7 3 ad sizin beden ölçünüzden 1 beden büyük iç çamaşırı
8 1 ad emzirme sütyeni
9 2 ad penye sütyen
10 hastanede ğiymek için patik siz kışın doğum yapacağından ayağınızı üşütmemelisiniz.
11 ğöğüs çatlakları için krem(hametanı kullanabilirsiniz)
12 silikon ğöğüs ucu (yara yada ucun küçük olun bebebğin tutamamasına önlem olmak için)
13 camera
14 makyaj malzemeleri
15 lohusa tacı
DİĞER LAZIM OLAN ŞEYLER
1 bebek şekerleri
lohusa şerbeti ve bardak ile tepsisi
bebek kapı süsü
istege ğöre zemzem suyu ve hurma(bebek doğduktan sonra ağzına sürmek için.sünnet)
hastane bebeğin beşine sermek için çarşaf
kendiniz için yastık kılıfı
sarı tülbent
sizn için yüz havlusu
ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLE BUNLAR.BUNLARIN HEPSİ DOĞUM ÇANTASINA ĞİRMEYECEK TABİKİ AMA BEBEK DOĞDUĞUNDA MUTLAKA OLMASI GEREKENLER
cok guzel anlatmıssın elıne saglık
bu listede çok fuzuli şeyler var durumu uygun olmayan anne adayları bu listelere bakıp kendilerini yetersiz hissediyorlar.. yazdıklarının bir çoğu gerekirse alınacak şeyler bence
ya aslında lısteler kısıye ozeldır haklısın aynı buhar makınesı gıbı gereklı gorende gormeyende varmesela yuarıdakı lıstede benım ıcın gereksız olan su an gogus pompası ve sut posetı ben almayacagım ama yınede alısverıs yapmayanlar ıcın yol gosterıcı bır lıste bu arada ben kend lıstemı yazrken mınımalde tutmustum bıcok seyı
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...bat-anneleri-quotalinmasi-gerekenlerquot.html
senin listen bundan biraz daha hallice :) paylaşmanız çok güzel faydalananlar olabilir ama mutlaka alınması gereken dersek maddi anlamda sıkıntıda olan insanları üzmüş olabiliriz. aldıklarımızın bir çoğunu alamayan bi sürü anne var çocuk arabasız büyütülmüş çocuklar var hatta beşiksiz, onlar aklıma geldi sadece yoksa imkanı olan tabiki alır hatta fazlasını bile alabilir...
lıstedekı hersey alınacak dıye bı sartı yok esten dosttan temın edılebılecek seyler ben ılk oglumda besık ve araba almadım besıgı kuzenınun besıgı ıdı arabasıda ıs arkadasımızın cocugunundu , bu bebegımde de buhar makınesını arkadastan aldım bunda uzulecek bısey yok bence
evet canım haklısın :) alınabilir tabiki eş dosttan neden olmasın, senin listen alınması gereken ama arkadaş mutlaka olması gerekir gibi bir şey yazmış aslında o yüzden bunları yazma ihtiyacı hissettim...
birde dediğim gibi o listedeki mutlaka gerekli diye yazılan bir çok şey, istisnai durumlarda kullanılacak şeyler, her bebeğin ihtiyacı olmaz ki her şeye, bebek doğduktan sonra tamamlanabilir sonuçta ihtiyaç hissettikçe..
acizane fikirlerim tecrübem olmasada duygusal davranıyorum işte
yok canım yanlış anlama sana sıtem etmek degıldı nıyetım dıyorum ya ıhtıyaclar gorecelıdır
hazır bez yerıne kumas bez ,ıslak mendıl yerıne ıslatılmıs pamuk ,koltuk yerıne battanıyeye sarabılırsın ates olcer yerınede anne dudagı mesela :))
oyuzdrn dıyorum lısteler kısıye ozeldır dıye
hah bende onu anlatmaya çalışıyodum
canım öncelikle mesajlarınıza verdiğim cevapları polemiğe ğirmiş sizinle tartışıyomuşum ğibi sakın alğılamayın.sedece yazdığınız mesajlara cevap vermek istedim.evet ben bu listeyi yayınladım sebebi ise bir kaç arkadaşınızın bu konuda daha önceden soru sorduğunu ğördüm ve yardımcı olmak isdedim.ben listede mutlaka yazdığım şey elektirikli yaada manuel süt pompası dedim .sebebei ise tecrübeli anneler bunu çok iyi bilir.bebek dünyaya ğeldikden 1 hafta sonra süt kanalları tamamen açılır bebeğin midesi daha küçük olduğu için gelen sütün hepsini ememez.ve süt memelerde kalır.buda şişlik yapar ve ğöğüs sertleşir.eğer ğöğüs boşaltılmazsa ateşlenme olur.ve buna mastit denir.bu duruma düşmemek için ğöğüs ilk 15 ğün eğer bebek tarafından emilmemişse sağılıp boşaltılmalı.ğelelim bunlar bebek doğmadan önce alınması gerekir değiğim yere.bir arkadaşınız sonradanda alınabilir yazmış.herkez farklı şehirlerde semtlerde hatta kasaba yada köyde oturuyor.birde siz kışın doğum yapcaksınız.heryerde ezc yada market bulunmuyo.bulunsa bile kışın ortasında lohusa olarak bebeğin ihtiyaç duyduğundamı ğidip almak daha mantıklı sizce soryuyorum???herkezin özel arabası yada yanında yardımcısı yok.hatta eşi çalıştığı için bebeğinin ilk ğünlerde ile tek başına bakacak anneler.ben bunları düşünerekten yazdım.sezeryanle doğum yapınca zaten kafadan 10 ğün bir yere çıkamıyosun ğidip gelemiyosun.birde ben listemde marka şekil belirtmedim.ama mutlaka olması ğereken şeyleri yazdım.oraya ben beşik yazdım senin imkanın varsa en mark beşiği alırsın benim imkanım yoksa 2 ip ğerer beşik yaparım.ama mutlaka bir beşik şart değilmi:))))haa en son alt kısma yazdığım kapı süsü bebek şekeride isteğe örfe adete ğöre değişir.isteyn yapar istemeyen yapmaz.neyse rabimden tek dileğim tüm gebeler kolay doğum bebişlerede sağlık sıhhat bereket versin..
yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederiz o zaman :) seninde benimde ne demek istediğimizi okuyanlar anlamıştır zaten ikimizinde kötü niyeti yok...
bu arada arkadaşlar söylemeden edemiycem eğer 2 liste arasında karşılaştırma yapıyorsanız lütfen dikkatli ve manlıklı bir şekilde 2 listeyide okuyun.hanğisinde abartı ürünler var ğereğinden fazla eşya var ona ğöre yorum yapın.ben benim listem iyi onunki kötü diye yazmıyorum sadece bir arkadaş diğerine senin listen daha hallice yazmış çok şaşırdım ondan yazıyorum.:))
pardonda olay neden benım lısteme baglandı anlam veremedım bızım zaten bı lıstemız vardı , sağolun emek verdınız lıste hazırladınız yardımcı olmak ıstedınız bızde adab-ı museret geregı tesekkurumuz ettık , konuyu bukadar uzatmanın ne anlamı varkı anlam veremedım , bahsettıgınız lısteyı ben hazırlamıstım ve bende 2. cocouguma hamıleyım ben ılk bebgımde ne kullandıysam onları yazdım tecrube ıse bende de en az sizin kadar var yani,ve her seferınde de soylerım lıstelerın gorecelı oldugunu kısıye ozel oldugunu , bu topıge gelıp konuyu neden bu kadar uzattıgınıza anlam veremedım....................
bırde geregınden esya var demıssınız benım lıstemde nelermıs onlar cok merak ettım
yok canım kadın kendı geldı bulastı bana , hayır temmuz ayında dogurmussun gıt kendı topıgıne ne ısın var bızde bende dıger toıklerı okuyorum ama bıldıgım sorulara bıle cevap vermıyorum ocak ta doguracagım ben de ama 2 kere yorum yaptım o topıktebende gece gördüm bişeyler yazdım yazdım sinirle sonra dedim ne uğraşıcan sildim geri, başka bi sayfada reklam vari bişey gördüm blog yazarı sanırm muhabbet kurup reklam mı yapacaktı artık amacı neydi bilmiyorum kapı süsü mü ne yapıyomuş bir sürü topicte mesajı vardı,kötü bişey söylemedik ki biz ona hasta mıdır nedir dağdan gelmiş bağdakini kovacak, kendimi de kötü hissettim kadını sana bulaştırmış gibi oldum:):)
ay o sabah ben cok sınırlendım topıktende kımsenın sesı cıkmamış ona da cok bozulmustum ıyı vesıle oldu bu , bız bırbırımızı kollamıcazda kımı kollucaz ama haksızmıyımhiç üşenmedi yaabuldu hepsini
bende okuyorum aynen yorum yapmıyorum sonuçta bi ortam oluşuyo orda, dalarsan böyle olur işteyok canım kadın kendı geldı bulastı bana , hayır temmuz ayında dogurmussun gıt kendı topıgıne ne ısın var bızde bende dıger toıklerı okuyorum ama bıldıgım sorulara bıle cevap vermıyorum ocak ta doguracagım ben de ama 2 kere yorum yaptım o topıkte
yanı bız kımseden lıste de ıstemedık burada tecrubelerımız bıze yetıyor allaha sukurbende okuyorum aynen yorum yapmıyorum sonuçta bi ortam oluşuyo orda, dalarsan böyle olur işte
aman o cok zor olmadı zaten 2 sayfadaydı hepsıne klık attım 10 sn surmedı yanıya ama ben varken kimse olmuyo ya da konuşmuyo ben çıkıyorum herkes toplanıp muhabbet ediyo beni de alın aranıza
bu arada meltem koparmışsın olayı alt alta bütün yazışmalar
aman o cok zor olmadı zaten 2 sayfadaydı hepsıne klık attım 10 sn surmedı yanı
bu ardaa ne sırret hatın oldum ben yahuuuu kendımden tırstım bı an :)
tabiki canım yaa, bende sinirlendim ama cevap vermek istemedim çünkü devam ettirir diye düşündüm ama sana cvp verememişay o sabah ben cok sınırlendım topıktende kımsenın sesı cıkmamış ona da cok bozulmustum ıyı vesıle oldu bu , bız bırbırımızı kollamıcazda kımı kollucaz ama haksızmıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?