2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

benım ayakta kaldgmda yoruldugumda cok durgun oluyor yatarken cok hareketlendı canım yanmaya basladı sankı 3 oda bı salon ıcerısı at kosturuo zıllı

buarada kasım annelerı dogurdu aralık annelerınde sıra ocak annelerındende sımdıden doguranlar var galıba sıra bıze gelıorr hıcbısı kalmadıı heyecan dorukta:):):)

buarada kasım annelerı dogurdu aralık annelerınde sıra ocak annelerındende sımdıden doguranlar var galıba sıra bıze gelıorr hıcbısı kalmadıı heyecan dorukta:):):)
bende onları okuyup duruyorum okudukça heyecan yapıyorum, çok merak ediyorum ve korkmuyorum :):) inş normal doğururuz

aynen bende onları duzenlı okyrum doguran olnca cok heyecanlanyrum ama ben korkuyrum bu dogum korkusunu yenmem lazım ama yaklastkca artyo
:) doğumun nasıl gerçekleştiğini bilimsel açıdan iyice öğrendim ben o yüzden pek korkmuyorum, eğer senin motivasyonun iyiyse vücudun daha hızlı tepki veriyomuş o yüzden korkmamak daha faydalı olur sanırım, sende araştır istersen.. kötü doğum hikayeleri okuma biri anlatacak olursada ben dinlemek istemiyorum lütfen anlatmayın de :)

kotu dogum hıkayelerı dınlemedım pekde benı su catı muayensı ve dıkıs en cok korkutan nıyeyse onlardan daha bı tırsyrum canımda cok kıymetli offf bılmıorum ogunlerı hayrlısıyla atlatrım ınsallah

benım ayakta kaldgmda yoruldugumda cok durgun oluyor yatarken cok hareketlendı canım yanmaya basladı sankı 3 oda bı salon ıcerısı at kosturuo zıllı

eveeet bebikler ayakta olduğumuzda çok rahat olup beşikte sallanır gibi uykuya dalıyolarmış. doğuncada aynı motivasyonu bekliyolar bizden... oturunca kıpır kıpır oluyolar bıdıklar...

çatı muayenesi zormuş biraz ama ne kadar zor olabilir ki :) şeker yüklemesininde çok zor olduğunu söyleyenler var bana hiç de öyle çok zor gelmedi biraz mide bulandırıcı o kadar işte, dikiş konusu da zaten dikiş atılırken hissetmiyomuşsun uyuşuyomuş tamamen, sonrasında da yara sonucunda eninde sonunda iyileşecektir, bebeğimiz yanımızdayken hissetmeyiz bile inş..

sende ne kadar rahatsın ya masallah sana:):)doguma yakın senle konusım ben en ıyısı

sende ne kadar rahatsın ya masallah sana:):)doguma yakın senle konusım ben en ıyısı
canım aslında kitaplara bakarak çocuk büyütme fikrine pek sıcak bakmıyorum ama bi kitap almıştım doktor muayenelerini çocuğun gelişimini evde takip edebilmek için, kitapta doğumu anlatıyor çok güzel, benim çok hoşuma gitti bilince daha az korkuyor insan :) polyanacılık yapmamış karşılaşılabilecek bütün olumsuz şeyleri anlatmış abartmadan kitabın bana çok faydası oluyo şu an kucağımda :) tavsiye edebilirim çok geç kalmış sayılmazsın, "elizabeth fenwick annelik ve bebek bakımı" d&r dan 40 liraya almıştım ben

bakarım bulursam alırım severım o tur kıtapları

onu ben de düşündüm. yara olmadan kuzenim baştan itibaren kullandı. ama sanki ben kullanamzmışım gibi geliyo. bilemiyorum...
walla ne desek boş bazı çocuklar ayrılabiliyo. annenin kararlılığı bebğin uyumu önemli.... ama bazılarında başarısız olabiliyo bu ayırma işi. bunu da yaşamadan bilemeyiz bence...ama bizim yatağımızda yanımızda yatırmamaya kararlıyım aynı odada bile olsak kendi yatağında daha sağlıklı...
dikiş işinden ben de tırsıyodum canım ama doğum hikayelerinde onu hiç hissetmediğini söylüyo herkes. genelde hafifçe uyuşturuyolarmış zaten...
evet ya şeker yüklemesi bana da zor gelmedi. inşallah doğum da öyle olur şimdilik cesaretliyim ama o an neler olur bilemiyorum...

şu anda korkmanın bi faydası yok en güzeli iyi olacağını düşünmek, kötü olursa da zaten yapacak bişey yok :) bende gayet cesaretle bekliyorum inş umduğumuz gibi güzel geçer :)

İhtiyac duyarsam hemen ablami ya da kocami gonderiveririm eczaneye diye dusundugum seyler arasinda. Ona 3 buna 5 gidiyo yoksa. Bi de mumkunse cocugum kendi tenime degsin isterim, mecbur kalirsam kullanirim.
Benimki arada hic durmuyo sonra ertesi gun uyuyo galiba
Aynen

Kizlar koku yuzunden esimin ofise gitmistim. 11:30 gibi geldik ben salona girer girmez pöffff dedim kocisin ise burnunu sokup koklamadigi yer kalmadi gene de yok koku dedi. Koltuklari cekti petekleri acti ceset meset yok. Oyle ki ben yatak odasina kactim kocamsa 1 saat tv izledi o koltukta. bende ekstra bi koku sensoru var galiba. Balkondaki kaynana tursusundan supheleniyom. Yrn onu actircam dokturcem ustunu kocise hep kuf olmus. Tursu niye kuflenir ki off!!

Ben park yataklarin hem tipine gicigim, hem dosegine. basindan beri hic begenemedim onlari. En buyuk sebebi de cok igreti bisey olmalari. Elimle bile bukerim ben. Cadir gibi ya. Allah korusun deprem olsa pres yani. Guvenemiyorum ben o besiklere. Biz kazulet gibi bi besik aldik. Yanlari boyum kadar yuksek mesela. Odadaki yerini bile depremi dusunerek ayarladik. Ne zaman ne gelecegi bilinmez tabi ama gunduz de olsa cocugu alip ailece besigin yanina sigindik mi insallah bisey olmaz. Bizim deprem cantamiz bile var yahu. Evimiz en alt kat bi de her cam malesef parmaklikla dolu. O yuzden tum afetler icin onlem almak zorundayiz.

hekeze gunaydınnnnn ıkı ucgundur gıremedım gelen gıden bıde benım gezmeler fırsat bulaadım gercı gecelerı gecmısı okuyorum amaa oyle cok konusuyonuz kı cvp vereceğim zamn uykum gelıp kalkıyorum ama konuları bılıyorum wallaa dedıkodumu yapmayın gırmıyo dıye arkanızdayım:)öğlenden sonra yıne yokum öğlene kdrda evı halleeedeyım bebek çantası kaldı bı onuda halledelım bıtsın gıtsınnnn

günaydın güzel annelere
bugün çok iş var allahtan yarın temizlikçi gelecek
ama ben bugün yazlık kıyafetlerimi yıkayıp kaldırcam
ev çok dağınık etrafı bi toparlayayım ya gün geçtikçe totoyu
kaldırmaya çok üşeniyorum 9 ay olunca ne olacak acaba :)

cnm aynı kitaptan bende de var hamile kaldığımda almıştım
ama 40 tlye değil D&R dan 30 tlye aldım :) çoktandır bakamıyorum
başlarını okuyup sonra bırakmıştım hatırlattın şimdi kenarda duruyodu bugün bi bakayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…