2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bende ağdaya gitmeye karar verdim hatta randevualdım haftaya, kendim denedim ama olmadı ayna mayna fayda etmedi:) göremedim koca göbekten, utanıyorum bi yandan yaa bi arkadaşım çamaşırı tamamen çıkartmıyolar demişti doğru mu

nasılsınız bakalım.. bilgisayarın azizliğine uğradım nerde kaldığımı bulamadığım için geçmişi tamamıyla okuyamadım.. atlaya atlaya bakabildim ancak...

Size inernette gezerken bir blog da bayanın birisi alternatif bir lohusa şerbeti tarifi vermiş, hem çok faydalı hemde çok güzel olduğunu ve herkesin tarifini istediğini yazmıştı. yazayım belki denemek yapmak isteyenlere fikir olur...Ben lohusa şerbetindense bunu yapmayı düşünüyorum o şekerli gıcık suyuda hiç sevemeedim:)) Kopyaladığım yazıyı burayada kopyalayayım. Paylaşan kişinin bloğunun adını unutmuşum yoksa onuda paylaşırdım...

...............

KAYNAR
Kaynarı bilir misiniz?

Lohusa zamanımda kayınvalidem Tarsus tan paket paket getirmişti. Lohusa şerbeti yapıcağızz dediklerinde "hayır gıda boyalı şeyler içmem ben" dememe fırsat kalmadan Bunun inanılmaz doğal olduğunu öğrendim.

Tüm misafirlerimiz bayılarak içti. Sonradan gelenlere önceden gelenler söylemiş. "biz kaynar" içeceğiz diye geldiler. Eşimde her birinin gramajını ölçüp liste yapıp arkadaşlara dağıtı. Ziyarete gelen tarifini istediğinden hemen çıkarıp gram gram veriyorduk tarifi.Sonunda facebooka koyduk.

Hadi nerden çıktı bu da demeyin. Gribe iyi geldiğinden biz de hasta biri olduğu an kaynatılır. Şuanda da boğazım bu kaynar sayesinde yumuşacık oldu. Nefes bile alamazken şuan çok rahatım yemek bile yerim.....

Malzemeler için aktara gidip hazırlatabilirsiniz. Paket paket tanelerinden yaptırın hazırda bulunsun.(toz baharat olmaz)

"KAYNAR TARİFİ

5 lt içme suyu.

Tarçın Çubuk 100 gr.

Zerdeçal 15 gr.

Havlıcan 15 gr.

Zencefil 15 gr.

Hint Cevizi 1 adet.

Yeni Bahar 10 gr.

Karanfil 5 gr.

Şeker 2-3 bardak. (tatlı sevenler 5 bardak)

Ceviz (havanda dövülmüş) yeter miktarda.

Yukarıdaki baharatlar çekilmemiş, tane şeklinde olmalıdırlar.
Büyükçe bir tencereye 5 lt. içme suyu konulur baharatların hepsi bir tülbente konur ve tülbentin ağzı renk vermeyen bir ip ile (pamuk ipliği gibi) sıkıca bağlanır.5 Lt içme suyun içine bırakılır.
Su kaynadığında 15 dakika kadar daha kaynatılır ve tülbent çıkartılır. Biraz daha kaynatılır. Sonunda isteğe göre 2-3 bardak şeker ilave edilir ve eritilir ve kaynamış suyumuz ağzı kapatılarak 4-5 saat dinlendirilir. Esasen bölgede 2 kilo şeker ilave edilmesi gereklidir ancak; bu şekilde (az şekerli) içimi, daha rahat bir içecek için ideal.
Servis yapılmadan önce bir cezve yardımı ile kaynar tekrar kaynatılır ve fincanlara konulur. Üzerine önceden çekilmiş 2-3 tatlı kaşığı ceviz ilave edilir. Servis esnasında fincanın tabağına 1 adet de tatlı kaşığı konulur ki, ceviz kaşıkla yenilebilsin."

delü:))))))

gıtme ben dogursamda gırerım merak etme:)))
hahahaah yalan soyluyolarrrrrrrrrrrrrrrr!!! az once geldım daha yok oleeee bısııı

amaaan maşallah bu ne 30 sayfa okuyamam dinlenmem lazım hatunlar el insaf bi özet geçiverin bana:)

tek bi üstteki mesajı gördüm valla kızlar yıllarca jilet yaptım iğrenç oluyo son 2 yıldır ağdacıya gidiyorum mis gibi azaldı hem de çok rahat 5 dk da bitiyo
çamaşır yarım falan çıkmıyo yalnız
ama kadın doğumcu gibi düşünün onların mesleği bu zaten normalde ben de çekinirim ama orda çekinmeye gerek olmuyo
ama sezaryan sonrası nekadar süre ğda yapılmaz meraktayım...

azcık yatıp dinleneyim
öpüyorum herkesiii

bende bu ay artık gideceğim geçen ay zar zor yaptım ama.. bu ay olcak gibi değil.. bakalım nasıl olcek.. bende hiç gitmedim daha...

şimdi 2. sezaryanda kaçta doğum yapılıyo acaba
38lerdeyse benim doğum da şubatın hemen başında olur
29. hafta yazıyo cetvelimde de yuppiiiiiiii
çok şükür bugünlerimize kızlar yaa

kızlar az uzancam erken kalktım bugun yorgunluk çöktü geliirm sonra

sezeryanda altı ağda yapmaya gerek yok bencehem doktorlarımdaki aytuğ doktorda söledi bizimm turkiyedeki bayanlar nedense ağdayla kısaltıolar yurt dışındakiler jiletleymişağda daha sakıncalı mikrop kapma açısından dedi gözenekler açıldığı içinaman bize lafff geçmezzz kim nasıl yaparsa yapsınn

şimdi 2. sezaryanda kaçta doğum yapılıyo acaba
38lerdeyse benim doğum da şubatın hemen başında olur
29. hafta yazıyo cetvelimde de yuppiiiiiiii
çok şükür bugünlerimize kızlar yaa
38+0 dan sonra 39+0 dan once
ben geldımmm, nasılsınız kızlarr?
hos geldn

yok canım ya agdasız olmz cunku amelıyat sonrasında butun gun dr bana vagınal muayene yaptı rahımın toparlamasına ve kanamama baktı sureklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…