2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
hahaha süper ay bi yandan temizlik yapıyorum bi yandan burayı açıp okuyorum bağımlı mı oldum ne
süpürme işlemi bitti şimdi silmeye geçiyoruum, lavanta kokuları geliyor mu oralara da :)

DEVLERİN SAVAŞI

(Bu yazıyı bu blogu yazan kişi yazmamış, yürürken yerde bulmuştur. İçindeki her tür gaf, pot, ve diğer tehlikeli yorum bu yazıyı yere atanındır)
Daha önce de bahsettiğim gibi, çocuk geldikten sonra evde roller ve rütbelerde ciddi değişikler oluyor. Bu sırada mutlak güç olan annenin yanısıra çok dikkat edilmesi gereken iki süper güç ortaya çıkıyor: Anneanne ve Babaanne.
Benzetmeleri hiç sevmem ama Amerika / Rusya, Alien / Predator, Prof X / Magneto, Batman / Joker, Barcelona / Real Madrid, Edi / Büdü gibi ikililerle paraleldir bu iki gücün ilişkisi. Benzetmeleri hiç sevmem.

Peki nedir bu ikilinin babanın hayatında ki önemi? Şöyle ki, doğan çocuk iki insanın ortak ürünüdür, doğru mu Samet? (Evet başkanım). Bu durumda hem annenin hem de babanın çocukta doğal olarak hakkı vardır, öyle mi Samet? (Evet başkanım). Her annenin evladı üzerinde ki hak hayat boyu devam eder; helal edilmeyebilir ama devredilemez. Bu durum da haktan doğan hak olarak da tabir edebileceğimiz, bir annenin torunu üzerinde ki hakkı sabittir ve kurcalanamaz. Burada torun sahibi olan iki anne var. Hukukta “Örtüşen Hakların Düzenlenmesi” diye önemli bir husus vardır (Atıyorum. Ne anlarım ben hukuktan). Ne yazık ki çocuk konseptinde bu husus tamamen yoruma açıktır. Bunu söylerken bile korkudan titriyorum söylemek istediğim…ben…ben…demek istiyorumki… anneanneninmibabaanneninmiçocuktadahaçokhakkıvardır! oh be söyledim. Pek tabi ki ikisininde eşit hakkı vardır diyenler lütfen bu yazının devamını okumayın, hayat size güzel, bozmayın bu güzelliği.
İlk karşılaşma aslında hamilelik süreciyle başlar ama bu daha çok anneye işkencedir, babaya değil. Babanın çok, ama çok dikkatli olması gereken süreç doğumla başlar: Hastanede ilk gece kim kalacaktır. Anneanne mi Babaanne mi? Ay bu da sorun mu, ikiside kalır, olur biter diyorsan, ben iki cümle önce sana bu yazının devamını okuma demiştim, niye okuyorsun kardeşim?! Tabi ki Anneanne kalacaktır. Bunu çok düşünmeye gerek yoktur, çünkü sonuçta eşiniz kendisini annesiyle daha rahat hissedecektir. Peki Babaanne her zaman bunu anlayışla karşılar mı? Karşılamadığı zaman çok dikkatli hareket etmeniz lazım. Karınız bir ara sizi kenara çekip “Hayatım annene söyler misin ısrar etmesin, ben annemin kalmasını istiyorum” der. Önce iyi bir yutkunun, şöyle derin derin oooh. Niye mi? Çünkü size zaman kazandırır ve salakça birşey söylemenizi bir nebze olsun geciktirebilir. Daha da zamana ihtiyacınız varsa, “Aşkım inanılmaz güzel bir anne olduuuun” diyerek ortamı yumuşatın. Hele ki gözlerinizi istediğiniz zaman sulandırabiliyorsanız, süper. Aşağıda karınıza verebileceğiniz cevap seçeneklerini bulabilirsiniz:
1) Aşkım benim annem kalsa daha iyi olur, sonuçta daha iyi bakarız çocuğa biz onla, zaten hayatta ikna edemem annemi. Annenle konuşsan sen? (Strateji: İntihar)
2) Aşkım bu gece benim annem kalsa hakkaten, yarın senin annen kalır? Ne dersin? Hem annen dinlenmiş olur biraz… (Strateji: Büyük Risk)
3) Aşkım biliyorum, şimdilik birşey demiyelim, akşama doğru ben bir pundunaya getirip onu çıkarıcam hastaneden (Strateji: Erteleme)
4) Aşkım tabi ki annen kalıcak, öyle şey mi olurmuş. Ben annemle konuşurum. Bunun pazarlığı yok, önemli olan senin ne istediğin. (Strateji: Cennet / Cehennem)

Bu seçeneklerden dördüncüsü karınıza göre en mantıklısıdır, o yüzden ‘Cennet’. Fakat stratejinin ismine dikkat! Daha Babaanneyle konuşulmamış, aha ‘Cehennem’. En iyi seçeneğin bile kötü bir seçenek olduğu bu durum kendini hastaneden çıkınca tekrarlamaya devam eder. Başka tipik bir örnek bebeğin dietiyle ilgilidir. Anneanne çocuğun 3. ayda katı gıdalara başlamasını savunurken, Babaanne 6 ay diyen doktorun tarafını tutar. Nitekim kendi oğluda 6.ay başlamıştır katı gıdaya. Bu tam terside olabilir veya yine başka bir alanda geçebilir çarpışma: Kızım çok ince giydiriyorsunuz bu çocuğu / Oğlum çocuk ter içinde bunalmış çıkarın hırkasını zavallının, vs.
Burada ana fikir şu: Baba olarak sen, bu iki devin benzer savaşlarında hep arada kalırsın. Evet, karında arada kalır neticede ama onun joker kartı var. Çocuğun annesi o, tersi pistir, kükredi mi Anneanne Babaanne savrulur karşısında. E ne yapıcaksın o zaman? Ben de bilmiyorum valla Bu örneklerin hiçbiri benim başıma gelmedi ama çok duydum/gördüm… Tek bildiğim, çözümünü bilmediğin konuda pratik olarak ya kaçacaksın, ya satacaksın.
KAÇ-OĞLUM-KAÇ
(Karına) Aşkım valla ben bu işlerden hiç anlamıyorum, beni hiç karıştırmayın, ben kaçıyorum, halı sahaya geç kalıcam…
(Annene) Annecim valla ben bu işlerden hiç anlamıyorum, beni hiç karıştırmayın, sonra çok üzülüyorum, valla hasta olucam…

SAT-LAN-SAT
(Karına) Aşkım sen çok haklısın, annem ayıp etmiş. Ne biliyorsan onu yap, ben arkandayım
(Annene) Annecim bence sen haklısın, onlar biraz ayıp etmişler, ben bir ara konuşur, tavrımı koyarım, sen hiç merak etme

Gazanız mübarek olsun.
NOT: Karım bu konu hakkında birşey yazıcam dediğimde bana iki kere düşünmemi tavsiye etti. Ben ne demek istediğini anlamadım. “Aşkım ben yazmadım ki, yerde buldum yazıyı” dedim, eliyle bi hareket yaptı, yine anlamadım…

Ay öğrencilerim bana öğretmenler günü hediyesi almışlar,bir kulakları ve ayağı olan çıt çıtlı battaniye içine bir tulum takım ve birde emzik nasıl mutlu olduk oğluşumlaaaa:)) bu arada erkenden olacak ama büttüüün öğretmen annelerimizin öğretmenler gününü kutluyorummm:))

hahaha süper ay bi yandan temizlik yapıyorum bi yandan burayı açıp okuyorum bağımlı mı oldum ne
süpürme işlemi bitti şimdi silmeye geçiyoruum, lavanta kokuları geliyor mu oralara da :)

gelmez miii her yeri kokuttun

hoşbuldummm
valla benim eşim tası tarağı toplar yan odaya giderim ne halin varsa gör diyoryok ya diorumm bizde gelirizzzz

tabi canımmmm kesin öyle yaparlar benimki de ben herşeyi yaparım ama altını temizleyemem midem bulanır diyo ben de bakarız diyorum tabi içimden de : eşek gibi temizliyceksin nihahahaa diyorum

güle güle kullanın canım

okuduğum kadarı ile su içiyormuşsun eğer hala oluyorsa canım bence ilacı kullanmalısın. Bazı durumlarda kullanmak daha iyi çünki enfeksiyon bebede zarar verebilir o nedenle mutlaka ilacı içmelisin

ohh misss
bende öğretmenler gününüzü kutlarım kızlaaar

kızlar bana yenş doğum yapana arkadaşlarım dedi kaşındıkça krem sür vücudunu nemlendir çatlamaması için diye :) ayrıca avuç içiyle kaşıyın çatlaklar yol yapmasın dediler bilginiz olsun

Ahhh o kaşıntı işi bende acayip varr böyle elime tel sünger verseler hart hart kaşırım avuç içi falan fayda etmiyor bana. Sürüyorum krem ama bilmiyorum hala acayip kaşınıyor,

benimki yeni doğmuş bebeği eline alamazmış eee nolcak ordan yırtıyorben anlamam yardım etcek kurtuluşu yok
okuduğum kadarı ile su içiyormuşsun eğer hala oluyorsa canım bence ilacı kullanmalısın. Bazı durumlarda kullanmak daha iyi çünki enfeksiyon bebede zarar verebilir o nedenle mutlaka ilacı içmelisin
benimde alt tarafımda kaşıntı var hala da var canım öyle yanıyor ki ne fitil ne krem fayda etmedisabrediorum 7 aydır sabrettim ben ne yapacağımı biliorumdenenmiştir ama kendi üstümde denemedim vallaorganik yuzde yuz doğal olan yuzey temizleyici var banyo ve wc.ler içinonu pamuga sıkıp sürücem oramayakın bir akrabamda da aynı bende ki sorun vardı ne yaptıysa geçiremedi o denedi 3 kere sürmede yıllardır çektiği ızdırap geçtiama o hamileydi ben cesaret edemiorum doğurduğumun akşamı sürcem ahdım var

Doğum çantasını hazırlayan varmıııı ben hazırlamak istiyorum ama kimisi çok erken diyor

valla hangi haftadan olduğun yazmıyo ama 26-30 arasında olduğun kesin ben erken diyenlerdenim ocakta hazırlarım ancak....teee şubatta doğurcaz şu an kasım ayındayız ne bu acele anlamadım ki

Teşekkür ederim canım,benim eşimde sen yatğın kapı tarafına yatarsın ağladımı gece kalkarsın bakarsın nede olsa izinde olacaksın falan diyor bende diyorum oldu canım ben tek başıma yaptım ya çocuğu tek başıma ilgilenirim diye.herşeyine bulaştıracam valla öyle uzaktan bakmakla olmaz emeği geçsin evladına

bence de...elleri mecbur bakacaklar öyle hazıra konmak yok....tam bebiş doğduğu zamanlarda eşimin de işleri acaip hafifliycek ben de ona güveniyorum

valla hangi haftadan olduğun yazmıyo ama 26-30 arasında olduğun kesin ben erken diyenlerdenim ocakta hazırlarım ancak....teee şubatta doğurcaz şu an kasım ayındayız ne bu acele anlamadım ki

benim doğuma 26 ocak dedi en son doktorumşimdi sırada bebeişin çamaşırları var onları yıkayıp yerleştiricem aralık ortasından sonrada bavul hazırlancak bavulum bu arada şeker pembesi
eşime de dun diorum ki bebek için çamaşırlarını yıkamaya sabun al oda daha 2 ay var doğsun diye bağırıyor banameğer alacağı şeyi bebe şampuanı sanıyormuş akıllı

bende çok dökerdim de hamile kalınca bıraktım
banyoda alıcam elime ama şişeyi çaktırma

mecbur kullancaz kullanmasan temizlenmiyo ki...bana da eşim sürekli uğraşma çamaşır suyuyla diyo ama napıyım başka şansım var mı? işten geliyo 9 da zaten..gelir gelmez kapıda eline banyo süngeriyle çamaşır suyunu tutuşturup hadi aşkım banyoyu bi ovuversene mi diyim hayır derim demesine o da yapar aslında ama kaç defa yapar asıl sorun burda

slm kızlar nasılsınız haftanın son günü yarın tatil...

hayırlı olsun güle güle kullansın oğluşun. bizim okulda hummalı bir çiçek alışverişi vardı bir süre çiçek görmek istemiyorum::)) bu arada ben de bütün öğretmenlerin gününü kutluorum..

valla benimki de aynı onlara göre herşey için çok erken...daha bu hafta ikna edebildim bebek bezi alıp da kenara koymaya..o da artık göbeğim falan büyüdü bebek de tekmeliyo hissediyo ya ondan yani..yoksa kendi hissetmese hayatta almazdı...geçen ay daha kendi tam hissedemiyo diye almadı beyefendi daha doğmasına '1 yıl' varmış ne gerek varmış beze...ben de dedim alma o zaman doğunca 1 ayda alırsın 10 paket çocuk bezi aklın başına gelir dedim bu sefer aldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…