2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlaar size bir soru
hastane için nasıl terlik alacaksınız ben doktor terliklerinden mi alsam acep diyorum ama bilemedim kii:26:
benim evde giydiğim crox terliklerim var onları götürcemdüz taban birde geniş içleri rahat rahat yürürüm

geçmiş olsun inş. gununu doldurursun canım

kızlar ben normal doğumu çok istiyorum inş öyle olur, bi yazı okudum şimdi sizinle paylaşmak istedim :)

radikal cumartesi'de ayça şen'in kendi doğumuyla ilgili yazısını okudum ve korkarım, tarumar oldum. altı adet jinekolog değiştirmiş normal doğum yapabilmek için ve sonunda sezaryene bağlamış paracı doktorların dediği olmuş!
hem nasıl yaralarının kapanmasını beklerken (zira 'normal' doğum değil sezaryen; bir nevi ameliyat bildiğiniz üzre: vücut jjjjt diye kendi kendini toparlayamıyor) ilk anneliğinden, sağlığından çalındığını düşünmekteymiş- ki, öyle.
bir de bu 'anormal' doğumların post-natal depresyona (doğum sonrası ruhsal çöküntü) nasıl daha vahim neden olduğundan filan söz etmekteydi ki, ben de çöktüm az biraz.
ama beni en çok; sezaryenle zart diye anne karnından kesilerek alınan çocukların ciğerlerinin tam gelişmemişliğinden; bu sonsuz sezaryen çocukları'nın yuvalarda çabucak yorularak, hırıltılı nefes alarak, soluk bet benizleriyle nasıl da ayırt edilebildiklerinden dem vurduğu satırları mahvetti.
diyelim benim gibi sabaha karşının dördünde doğan insanlar yok artık. tüm bu sezaryen bebekleri gündüz: on, on bir, on iki, bir tarzı sosyete jinekologları'nın tenise, gökkafes'te öğlen yemeğine vs. vs. (ne halt yiyolarsa artık o kırdıkları paralarla) yetişebilecekleri saatlere uygun verilmiş 'randevularla' dünyaya getirildiğinden-
kimsenin burcu da yok artık. sezaryen bebekleri'nin burcunun önemi yok. zira bu bebekler kendi istedikleri saatte, biyolojik zamanlamaları doğa tarafından yapılarak filan doğmadılar ki. sezaryen müptelası işini (ziyadesiyle) bilir bir jinekoloğun tespit ettiği erken tarih ve ona uygun zaman diliminde anne karnından koparılıp alındılar zira.
ben 33 yaşında doğum yaptığım için ve de gestasyonel (hamilelik) diyabeti gibi aslında hiç de atla deve olmayan bir koşuldan mustarip olduğum için; pek tanınmış, pek kazanan, sizi odasına almış olduğunuz randevu saatinden bir buçuk saat sonra filan kabul edebilen 2 adet iğrenç erkek jinekoloğu sezaryen ısrarcılıklarına terk edip şahane bir kadın jinekoloğa geçmekte tereddüt etmedim.
ve de bu iki hödüğün 'yaşlı anne' (bu yaş amerika'da doğum için çok 'normal' ve kimse otomatikman sezaryene filan alınmıyor) 'gestasyonel diabetli anne', 'kilolu bebek olasılığı', zart zurt teorilerine pabuç bırakmadım. o kadar!
zira sizi sezaryenle doğurtmak için daima süper bir nedenleri, şahane bir risk haritaları vs. var. aslında her halt psikolojik. sizi bi güzel korkutuyorlar. siz de onların istediği gün ve saatte kuzu kuzu kesilmeyi, sezaryenle doğurmayı yani, kabul ediyorsunuz.
kardeşim ben normal doğum yaptım. kızım onların ideal sezaryenleme tarihlerinden 10 gün sonra dünyaya gelmeyi tercih etti. ben de iftihar ettim: karnımda rahat ediyor, daha orada kalmak istiyor, üstelik kova burcu doğmaya kararlı- diye.
ideal kiloda doğdu. ben anında ayaklandım. zira 'normal' doğum normal bir şey. anında ayaklanıp bebeğine bakmaya başlıyorsun. kızımı doya doya, daha doğrusu doyura doyura emzirdim. şu ya da bu afaki nedenle bebeğini emzirmeyenleri de anlamıyorum. zira anası tarafından emzirilmiş bebekler gerçekten daha ruh ve beden sağlığı yerinde, güvenli, şen bağımsız vs. vs. çocuklar oluyorlar- bu da kesin.
yani allah aşkına, ortada ciddi bir neden yoksa sezaryenle doğurmayın. benim şahane doktorum nur çetinkaya'yı bulun mesela.
sonra (ne pahasına olursa olsun: iş/güç/para/pul/koca/statü/cart/curt) bebeğinizi uzuuuun uzuuuuun emzirin. anne sütünü emerken bir bebeğin yaşadığı sağlık, mutluluk, güven hissinin bu dünyada başka hiçbir şeyde, ama hiçbir şeyde karşılığı yok.
hayata 'tamamlanarak' başlamak ayrı; ayrı gayrı bırakılarak, eksik, ihmal edilmiş, o ilk hazzı tatmamış, bağışıklık sistemini şahane bir şekilde anacığının sütüyle inşa etmemiş başlamak apayrı.
bir de doktorunuzu ve herrrr haltınızı seçerken şunu düşünün:
"ben bu insanla aynı kitapları okuyup aynı dili konuşup aynı lokantalarda yemek yiyip aynı insanlardan hoşlanmıyorsam, benim bu kıro yaratıkla işim ne?" işiniz olmasın timsahlarla yani.
perihan mağden

ne kadar guzel anlatmıs ben keske amddı ımkanlarım olsa da ssvd yapabılsem malesef ızmrıde bunu yapacak dr yok hoş olsa da 15 bın tl gıbı bır rakam ıstıyorlarmış
ama hamıle kaldıgım gundewn berı tek dua ettıgım sey verılen sezeryan tarıhınden 1 -2 gun ıcınde nısanım yada suyum gelmesı , zira bu sayede bebgımın dogacagı gunu ben degıl bebegım tayın etmıs olacak

canım yaa sen ilkinde mecbur kalmışsın ama elinde olan bişey değil ki, keşke mümkün olsaydı inş istediğin gibi olur cümlemizle birlikte. amin.

canım yaa sen ilkinde mecbur kalmışsın ama elinde olan bişey değil ki, keşke mümkün olsaydı inş istediğin gibi olur cümlemizle birlikte. amin.
ya aslında ssvd yaygınlassa hıcbır kadının elınden alınmamış olacak normal dogum yapma ozgurlugu bak senı sımdı facede bı gruba eklıycem cok gzel ssvd hıkayelerı var en sonuncusu sezeryandan 15 ay sonra gerceklesen bır normal dogum hıkayesi

ya türkiye de zaten hangi iş doğru düzgün yapılıyorki, isteğe bağlı sezaryen beni ilgilendirmez herkesin kendi tercihi ama ısrarla normal doğum yapmak isteyenleri ..oktan sebeplerle ameliyet etmelerine öyle sinir oluyorum ki, isteyen yap kardeşim ben istemiyorum, sırf bu yüzden param olduğu halde inadına kadın doğum hastanesinde doğum yapıcam... özele vereceğim parayıda dağıtırım hayrına, bi kurban keser fakir sevindiririm...
hadi ekle bekliyorum...

nasıl sinirlendiysem yazarken hadi ekle bekliyorum!! haha kendime güldüm şimdi

Son düzenleme:
anladım ben seni:)))))) ekledim canım , ben ılk hamılelıgımde buna mecburdum dune kadar hep bı acabam vardı ama bu bahsettıgım grupta atılgan reyhan dıye bır ebe var tamamen sezeryan dusmanı:)) onunla yaptıgım gorusmede ılk hamılelıgımın neden sezeryanla sonuclandıgını anlattım oda dr un haklı oldugunu rıske gırılmemesı gerektıgını soyledı . bu sayede benımde aklımda ki 9 senlık soru ısaretı sonlanmıs oldu , ama keske bana bu hamılelıgımde normal dogum yapabılme sansını tanısalar
bunu ıstememdekı sebeb kendım ıcın fızyolojık degıl, tamemen bebek ıcın ona o sezeryan saskınlıgını yasatmak ıstemıyorum , onun kaderını ben belırlemek ıstemıyorum bugun dr umun dogum tarıhını ılerı atmasına neden 38+0 da degıl dedım oda bebegıde dusunmem lazım dedı normalde 2. sezeryanlarda dr 36 dan sonra bıle alabılıyor bbegı yeter artık sen oldun der gıbı drumun 39 u bekleyecegım demesı benım ıcın kotunun ıyısı oldu en azından normal doguramayacagm ama bebege bıraz daha sans tanınacak belkı bu sure ıcınde kendı dogum tarıhını kendı belırler ne dersin?:)

işte o yuzden kadın doğum hastanesinde yapmak daha iyi bencebenim mesela istege bağlı sezeryandı ama zorunlu sezeryan olacakmışım ve bunu yapanda devlet hastanesi doktoru ne para alacak nede hastaneye ortak içim o yuzden rahatkim nasıl isterse öyle yapsın doğumunu bundan rant sağlamamalıdırlar

kesinlikle bende ısın ıcınde rant olan sezeryanlara karsıyım genel saglık durumu ıle ılgılı oldugunda ok ama gunumuzde pek cok dr normal dogumu denemeden sezeryana alıyor anneyı hemde 40 haftayı beklemeden neden cunku sezeryanda 1 saat ıcınde dogum gerceklesiyor ama normal dogumun kac saat surecegı bellı degıl

Belcika da dogum seklini kendin secemiyorsun.
Mecburen normal dogum ve ancak doktor normal dogumun imkansiz oldugunu on gorurse sezeryan olabiliyorsun

herkesin hakkında hayırlısı en sağlıklısı olsun ne diyelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…