- Konu Sahibi papatya3459
-
- #26.601
gule gule saglıklı gunlerde gıysın
eger dun dr erken dogum tehlıkesı gormedıyse hazırlık kasılmaları olabılır ama tabı devam ederse acıle gıtmekte fayda varkızlar birşey soracagım size
bu sabahtan beri alttan sızı giriyor bana
hani regl oldugumuz zaman alttan bıçak saplanır gibi oluyorya aynı öyle ama sürekli oluyoır dakkada 1 diyebilirim..
dayanılmıycak gibi değil hafif hafif..
sanki bıçak sokuluyor..
acile gitsemmi bilmiyorum
dün kontrolüm vardı. doktor bebek rahme uzak dedi. 30 haftada 1650 gram. herşey normal dedi diye içim biraz rahat .. şuan bebekte normal hareketli boşuna doktora gitmek istemiyrum hemen alttan muayene ederler biliyorum ..
sizce birsey olurmu?
gitsemmi acile
eger dun dr erken dogum tehlıkesı gormedıyse hazırlık kasılmaları olabılır ama tabı devam ederse acıle gıtmekte fayda var
gecek dogum sancısı pozısyon degıstırınce yada su ıcınce gecmezmıs bı onları dene bakalımevet erken dogum riski demedi o yüzden zaten gitmiyorum
baş aşağı dönmüş ama rahme uzak dedi
rahim ağzı kapalı dedi..
ama bu sancı sinir etti ben sabahtan beri hafif hafif vuruyo
sonuçta erken dogumda belden vurur yada su gelir ne bileyim daha fena olur herhalde sancı değilmi anlarım herhalde
canım yaa sen niyetin çok güzel inş rüzgar bebeğimiz olabildiğince hazır şekilde gelir annesinin kolarına :) canım sağlık söz konusuysa diyecek hiç birşeyim yok benimde...anladım ben seni:)))))) ekledim canım , ben ılk hamılelıgımde buna mecburdum dune kadar hep bı acabam vardı ama bu bahsettıgım grupta atılgan reyhan dıye bır ebe var tamamen sezeryan dusmanı:)) onunla yaptıgım gorusmede ılk hamılelıgımın neden sezeryanla sonuclandıgını anlattım oda dr un haklı oldugunu rıske gırılmemesı gerektıgını soyledı . bu sayede benımde aklımda ki 9 senlık soru ısaretı sonlanmıs oldu , ama keske bana bu hamılelıgımde normal dogum yapabılme sansını tanısalar
bunu ıstememdekı sebeb kendım ıcın fızyolojık degıl, tamemen bebek ıcın ona o sezeryan saskınlıgını yasatmak ıstemıyorum , onun kaderını ben belırlemek ıstemıyorum bugun dr umun dogum tarıhını ılerı atmasına neden 38+0 da degıl dedım oda bebegıde dusunmem lazım dedı normalde 2. sezeryanlarda dr 36 dan sonra bıle alabılıyor bbegı yeter artık sen oldun der gıbı drumun 39 u bekleyecegım demesı benım ıcın kotunun ıyısı oldu en azından normal doguramayacagm ama bebege bıraz daha sans tanınacak belkı bu sure ıcınde kendı dogum tarıhını kendı belırler ne dersin?:)
bende hep normal dogum yapıp da bana sızın ne var agrısız sancısız dogurdunuz oh ne guzel dıyorlar yaaa kalkıp bogasım gelıyor benım ameluyattan sonra cektıgım agrıyı bılmeden aham kesmelerıne sınır oluyorum oksurememek gulememek kendı basına yataktan kalkamamak, benım en buyuk avantajım kendıme gaddarımdır bıraz agrını ustune gıderım kı 2 seneye yakın safra agrısı cekmıs ınsanım bu agrılar benı yıldıramaz:)canım yaa sen niyetin çok güzel inş rüzgar bebeğimiz olabildiğince hazır şekilde gelir annesinin kolarına :) canım sağlık söz konusuysa diyecek hiç birşeyim yok benimde...
böyle düşünmen çok güzel meltem, bilinçli olman araştırman... keşke bütün anneler senin gibi olsaözellikle bu konuda kadınların bakış açısını ben bi türlü anlayamıcam sanırım, geçenlerde gezemeye gitmiştim, normal doğum istiyorum gibi bişey söyledim, hay söylemez olaydım, yok bebek sıkışırsa napıcan hadi kordon dolanırsa hadi bıdı bıdı olursa... iyide öyle bişey olursa bende mal değilim heralde çocuğumu tehlikeye atacak... insanlar normal doğuma anormal bakmaya başlamışlar, bu durumun doktorların suçu olduğunu düşünüyorum, önce hamileyi korkutup ikna ediyorlar sonra aynı anne gelip başkaların korkutup ikna etmeye çalışıyor, bu durum nasıl düzelir onuda bilmiyorum, ciddi şekilde bilinçlendirme yapılması lazım çok ciddi..
bende öyle düşünüyorum inş cadoloz ebelere denk gelmemişte o yuzden kadın doğum hastanesinde yapmak daha iyi bencebenim mesela istege bağlı sezeryandı ama zorunlu sezeryan olacakmışım ve bunu yapanda devlet hastanesi doktoru ne para alacak nede hastaneye ortak içim o yuzden rahat kim nasıl isterse öyle yapsın doğumunu bundan rant sağlamamalıdırlar
fransada %20 imiş sezaryen doğum, zor durumda kalınmadıkça kesinlikle yapmıyorlarmış, isteğe bağlı sezaryen diye bi kavram bile yokmuş... bizim halimiz içler acısı benim bakış açıma göre...Belcika da dogum seklini kendin secemiyorsun.
Mecburen normal dogum ve ancak doktor normal dogumun imkansiz oldugunu on gorurse sezeryan olabiliyorsun
5 kez yeterlı degılmı uyuyodur annesı benımkı sır ustunden cok sagıma yatınca oynuyor ayakları o taraf abakıyor cunku rahatsız oluyor sıkısıyor heraldeKizlar cikolata yedim ve 2 saat sirt ustu yattim stresten hissetmemis olabilirim ama toplam 5 kere felan saydim baska n yapabilirim hareketlerini hissetmeme icin
..
bende öyle düşünüyorum inş cadoloz ebelere denk gelmemfransada %20 imiş sezaryen doğum, zor durumda kalınmadıkça kesinlikle yapmıyorlarmış, isteğe bağlı sezaryen diye bi kavram bile yokmuş... bizim halimiz içler acısı benim bakış açıma göre...
bağırsakların dışarı çıkarılıp geri yerine koyulması fikri bile beni bi tuhaf ediyorbende hep normal dogum yapıp da bana sızın ne var agrısız sancısız dogurdunuz oh ne guzel dıyorlar yaaa kalkıp bogasım gelıyor benım ameluyattan sonra cektıgım agrıyı bılmeden aham kesmelerıne sınır oluyorum oksurememek gulememek kendı basına yataktan kalkamamak, benım en buyuk avantajım kendıme gaddarımdır bıraz agrını ustune gıderım kı 2 seneye yakın safra agrısı cekmıs ınsanım bu agrılar benı yıldıramaz:)
ınsallah canım oğllun da yardım eder de ben karakter ıle dogum seklını de bagdastırıyorumbağırsakların dışarı çıkarılıp geri yerine koyulması fikri bile beni bi tuhaf ediyor
bende acıya dayanıklıyımdır çatır çatır doğurucam Allahın izniyle sonra da kalkıp bebeğime bakıcaminş heves olarak kalmaz gerçekleştiririm bu hayalimi oğluşumunda yardımlarıyla
olabilir aslında :)ınsallah canım oğllun da yardım eder de ben karakter ıle dogum seklını de bagdastırıyorum
mesela salıh genel olarak sakın bır cocuk ve bebektı kısılık olarakta saglamcı rıske tehlıkeye gırmeyen bı yapısı var okulda bıle yaramazlık yapan arkadaslarına uymaz nedenını sordugumda basımı derde sokmak ıstemıyorum der onceden sentezler olayı tartar bıcer dogumd da baktı ben bu kafa ıle kılo ıle o kanaldan gecemem hoc rıske gırmeyeyım dedı:)
ödeyemeyecekleryakın zamanda bir tanıdığım doğum yaptı kontrole gittiğinde doktor daha vakit var demiş iki gün sonra sanırım bir rahatsızlıktan dolayı gittiğinde günü geçmiş çocuk dışkısını yemeye başlamış deyip acilen sezaryen e almışlar sonra da çocuk 8 gün hastanede yattı . Kadın 4 aylık hamileyken kocasını kaybetti maddi olarak da zor durumdayken eğer sırf para için yapmışlarsa bunun vebalini nasıl ödeyecekler bilmiyorum
ozel hastanenın bence dr olarak bı avantajı yok sadece refakatcıler gırıs cıkıs ve konfor bakımından extraları var benım tercıh etme sebebım 1 gunden fazla kalma ıstemıyorum hastanede ama genelde sezeryanda uzun kalınıyor bırde esım stres oluyor hastane ortamında gırıs cıkıs saatlı yada yasak oldugunda ,hep yanımda olmak ıstıyor dogum servısınde de devlette oyle bı sansı yok malesefödeyemeyeceklerkeşke devlete gitseydi, özelde bi halt var zennediyor bazıları
ozel hastanenın bence dr olarak bı avantajı yok sadece refakatcıler gırıs cıkıs ve konfor bakımından extraları var benım tercıh etme sebebım 1 gunden fazla kalma ıstemıyorum hastanede ama genelde sezeryanda uzun kalınıyor bırde esım stres oluyor hastane ortamında gırıs cıkıs saatlı yada yasak oldugunda ,hep yanımda olmak ıstıyor dogum servısınde de devlette oyle bı sansı yok malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?