2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar birşey soracagım size
bu sabahtan beri alttan sızı giriyor bana
hani regl oldugumuz zaman alttan bıçak saplanır gibi oluyorya aynı öyle ama sürekli oluyoır dakkada 1 diyebilirim..
dayanılmıycak gibi değil hafif hafif..
sanki bıçak sokuluyor..
acile gitsemmi bilmiyorum
dün kontrolüm vardı. doktor bebek rahme uzak dedi. 30 haftada 1650 gram. herşey normal dedi diye içim biraz rahat .. şuan bebekte normal hareketli boşuna doktora gitmek istemiyrum hemen alttan muayene ederler biliyorum ..
sizce birsey olurmu?
gitsemmi acile

eger dun dr erken dogum tehlıkesı gormedıyse hazırlık kasılmaları olabılır ama tabı devam ederse acıle gıtmekte fayda var

eger dun dr erken dogum tehlıkesı gormedıyse hazırlık kasılmaları olabılır ama tabı devam ederse acıle gıtmekte fayda var

evet erken dogum riski demedi o yüzden zaten gitmiyorum
baş aşağı dönmüş ama rahme uzak dedi
rahim ağzı kapalı dedi..
ama bu sancı sinir etti ben sabahtan beri hafif hafif vuruyo
sonuçta erken dogumda belden vurur yada su gelir ne bileyim daha fena olur herhalde sancı değilmi anlarım herhalde

gecek dogum sancısı pozısyon degıstırınce yada su ıcınce gecmezmıs bı onları dene bakalım

canım yaa sen niyetin çok güzel inş rüzgar bebeğimiz olabildiğince hazır şekilde gelir annesinin kolarına :) canım sağlık söz konusuysa diyecek hiç birşeyim yok benimde...
böyle düşünmen çok güzel meltem, bilinçli olman araştırman... keşke bütün anneler senin gibi olsa özellikle bu konuda kadınların bakış açısını ben bi türlü anlayamıcam sanırım, geçenlerde gezemeye gitmiştim, normal doğum istiyorum gibi bişey söyledim, hay söylemez olaydım, yok bebek sıkışırsa napıcan hadi kordon dolanırsa hadi bıdı bıdı olursa... iyide öyle bişey olursa bende mal değilim heralde çocuğumu tehlikeye atacak... insanlar normal doğuma anormal bakmaya başlamışlar, bu durumun doktorların suçu olduğunu düşünüyorum, önce hamileyi korkutup ikna ediyorlar sonra aynı anne gelip başkaların korkutup ikna etmeye çalışıyor, bu durum nasıl düzelir onuda bilmiyorum, ciddi şekilde bilinçlendirme yapılması lazım çok ciddi..

bende hep normal dogum yapıp da bana sızın ne var agrısız sancısız dogurdunuz oh ne guzel dıyorlar yaaa kalkıp bogasım gelıyor benım ameluyattan sonra cektıgım agrıyı bılmeden aham kesmelerıne sınır oluyorum oksurememek gulememek kendı basına yataktan kalkamamak, benım en buyuk avantajım kendıme gaddarımdır bıraz agrını ustune gıderım kı 2 seneye yakın safra agrısı cekmıs ınsanım bu agrılar benı yıldıramaz:)

bende öyle düşünüyorum inş cadoloz ebelere denk gelmem
Belcika da dogum seklini kendin secemiyorsun.
Mecburen normal dogum ve ancak doktor normal dogumun imkansiz oldugunu on gorurse sezeryan olabiliyorsun
fransada %20 imiş sezaryen doğum, zor durumda kalınmadıkça kesinlikle yapmıyorlarmış, isteğe bağlı sezaryen diye bi kavram bile yokmuş... bizim halimiz içler acısı benim bakış açıma göre...

kadınların sezeryan tercıh etme sebebı de bu aslında normal dogumun sancılı sezryanında kolay oldugu kanısındalar bende hep arkadaslarıma sunu derım adı ustunde normal dogum bınlerce yıldır mılyarlarcaınsa bu sekılde dunyay gelmış o kadar zor olmasa gerek tek basına bıle dogum yapabılıyor ınsanlar

Kizlar cikolata yedim ve 2 saat sirt ustu yattim stresten hissetmemis olabilirim ama toplam 5 kere felan saydim baska n yapabilirim hareketlerini hissetmeme icin

..

Kizlar cikolata yedim ve 2 saat sirt ustu yattim stresten hissetmemis olabilirim ama toplam 5 kere felan saydim baska n yapabilirim hareketlerini hissetmeme icin

..
5 kez yeterlı degılmı uyuyodur annesı benımkı sır ustunden cok sagıma yatınca oynuyor ayakları o taraf abakıyor cunku rahatsız oluyor sıkısıyor heralde

Neyseki simdiki anne adaylari daha bilincli...
En azindan siz Normal dogumu tercih ettiginizi soylerseniz gerekmedikce sezeryan icin israr etmeyeceklerdir.
Hepinizi kolay bir dogum sureci diliyorum kizlar...

Ne sanslisin :))

Benimkisi hic durmuyor.. Sabah aksam... Geceleri bile aktif...
Eger gun icerisinde bir 10 dakika hareketsiz ise kendimi sansli sayiyorum ben :)

bağırsakların dışarı çıkarılıp geri yerine koyulması fikri bile beni bi tuhaf ediyor
bende acıya dayanıklıyımdır çatır çatır doğurucam Allahın izniyle sonra da kalkıp bebeğime bakıcam inş heves olarak kalmaz gerçekleştiririm bu hayalimi oğluşumunda yardımlarıyla

ınsallah canım oğllun da yardım eder de ben karakter ıle dogum seklını de bagdastırıyorum
mesela salıh genel olarak sakın bır cocuk ve bebektı kısılık olarakta saglamcı rıske tehlıkeye gırmeyen bı yapısı var okulda bıle yaramazlık yapan arkadaslarına uymaz nedenını sordugumda basımı derde sokmak ıstemıyorum der onceden sentezler olayı tartar bıcer dogumd da baktı ben bu kafa ıle kılo ıle o kanaldan gecemem hoc rıske gırmeyeyım dedı:)

yakın zamanda bir tanıdığım doğum yaptı kontrole gittiğinde doktor daha vakit var demiş iki gün sonra sanırım bir rahatsızlıktan dolayı gittiğinde günü geçmiş çocuk dışkısını yemeye başlamış deyip acilen sezaryen e almışlar sonra da çocuk 8 gün hastanede yattı . Kadın 4 aylık hamileyken kocasını kaybetti maddi olarak da zor durumdayken eğer sırf para için yapmışlarsa bunun vebalini nasıl ödeyecekler bilmiyorum

olabilir aslında :)

ödeyemeyecekler keşke devlete gitseydi, özelde bi halt var zennediyor bazıları
benim dayım bi devlet hastanesinin başhekimi şu anda,daha öncede özel bi hastanenin yönetimindeydi, özel hastanelerin çalışma politikalarını çok iyi biliyorum o yüzden, kimse samimiyetlerine inandıramaz beni

Son düzenleme:
ödeyemeyecekler keşke devlete gitseydi, özelde bi halt var zennediyor bazıları
ozel hastanenın bence dr olarak bı avantajı yok sadece refakatcıler gırıs cıkıs ve konfor bakımından extraları var benım tercıh etme sebebım 1 gunden fazla kalma ıstemıyorum hastanede ama genelde sezeryanda uzun kalınıyor bırde esım stres oluyor hastane ortamında gırıs cıkıs saatlı yada yasak oldugunda ,hep yanımda olmak ıstıyor dogum servısınde de devlette oyle bı sansı yok malesef

bennde öyle olacak işteerkekleri sokmuyorlar saate göre alıolar asansör başlarında gardiyanlar var resmennapalım yatacağımız 1 gece 1 gunduz önemli olan sağ salim bakılalım çıkalım hastaneden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…