2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Normalde iki yastık iyi geliyordu hep öyle yapardım ama bugün hic fayda etmedi, bende kahvaltı hazirliyim esim uyandığında kahvaltı yaparız, uyurum biraz aksamda bebis sormaya gideriz. Senin bilgin varmi acaba bebek büyudumu dahamı kötü oluyor migde yanması, eskiden bişeyler yapardım geçerdi bugün cok kötüydü hic bise fayda etmedi

cnm bende 3 ay öce doqum yaptm ve senin gibi mide yanmalarıla ekşimeleriyle çok uğraştım.bi gün iyi gelen şey rtesi gün fayda vermiyordu.
ama bana en iyi gelen şey leblebi ve galetalardı.kızarmış ekmek veya form krakarlerde iyi geliyordu.he bide ayvada rahatlatıyordu.
gerisini biliyorsun zaten maden suyu elma yoğurt vs.ayrıca bend rennie şurup içtim.bazende çiğneme tabletlerini kullandımdrumun tasiyesiyle.

bebek büyüdükçe aşağı indiğinden midedeki baskı azalıyor.bu yüzdende çok daha rahat oluyor miden.inş seninkide geçecek.
yaşayan bilir gerçekten daanılmaz oluyor bazen.allah yardımcın olsun canım.

bilmiyorum ki canım yaa belki bugünlük bişeydir inş sonra devam etmez, devam edecek olursa da doktoruna durumdan bahset doğal yollarla çözemediğini söyle belki onun başka bi fikri vardır...
ne yemiştin ki akşam? çok asitli bişey tükettiysen de artmıştır, tavuk, baklagil flnda çok kötü yapıyor benim midemi, yediğinle de alakalı olabilir...

evet canım bende sabooo lardan ıstıyorum ama bakacam
kararsız kaldım ben de
he bide bana dioki 32 haftalıksın ama ben 30 die biliyorum dedim son adetini söle dedi 29 nisan dedim tamam işte dio ocak sonu şubatın ilk haftası dedi 32 mi oluyorumki

canım benım de tam 29 nisan son adetım tam 30 haftalığız ama benım usg de 3 gün önde çıkıyor

Maşallah bebeğine Allah anali babali büyütsün inşallah. Evt gercekden cok kötü bisey bebeğimiz sağlıklı olsunda bunlar gelir geçe, ac kalmamam lazım az miktarda ama sürekli yemem lazım. 1-2 hafta bisey yokdu bugün yine başladı, esimede ayrı bi kırgınım okadar uyandım gitim geldim bu odalardan, resmen ikiniyordum yatakda adamın hic umrunda bile degildi misil misil uyuyordu insn bi uyanır bakar neyim var, öyle değilmi ama ?

:) duymamıştır o senin kalktığını

Aksam bisey yemedim saat 5-6gibi ekmek arası peynir domates yedim oydu, belkide yemediğim icin olmuştur diye düşünüyorum

işte ben o konuda eşimin hakkını ödeyemem.beni uyutmadan uyumazdı.saat kaç olursa olsun uyanır bana destek olurdu.belkide en önemli şeyde bu..yanında destekçin olması.
yaşadıklarnı seninle yaşıyor gibi paylaşması.
bu arada ayvayı gerçekten dene.hem miden için hemde bebeği güzelleştirirmiş :))
peygamber efendimizin hadisi var bu konuda hatta.netten arattır dilersen.
hurma ve iğdede ahlakını güzelleştirirmiş.tavsiye sadece :))

ben hastanede bebk cıkolatası mevlutte boyle bısey dusunuyorum

ben de senin gibi düşünüyorum Meltem.
Kemeraltında çıkolayanın kağıdına bebeğin adını yazıyorlar onlardan yaptıracağım
mevlüt için de eşim güzel bir fotosunu çekecek kısmetse oğlumun kendi fotorğrafıyla bebek şekeri yaptıracağız
biblo tarzı şeylerdense böylesi çok hoşumaza gitti bizim
ALlahım sağlıkla nasip etsin inşalah

Aksam bisey yemedim saat 5-6gibi ekmek arası peynir domates yedim oydu, belkide yemediğim icin olmuştur diye düşünüyorum
olur tabi mide asit üretiyo sürekli, yanma da zaten asitten oluyo, aç kaldıkça daha kötü oluyo, yatarken fln da süt iç yoğurt ya da meyve ye aç yatma bakalım, denemekte fayda var..
hem sen niye düzgün bişey yemedin

Şimdi uyanır sorar niye bukadar erken kalktığımı, normalde esim benden önce uyanır, ben geç uyanırım uykuyu severim
:) artık kendi zevkimiz bile kalmadı herşeyi bebekler belirliyo, uykuyu sevsen napıcan
bende çay delisiyim normalde, hemde koyu içerdim, şimdi resmen sıcak su içiyorum o da en fazla iki bardak
çay keyfimi bile bozdu sıpa, doğduklarında zaten düşünemiyorum sinema tiyatro yerine şişme oyun parkına fln gideriz heralde

Tskler tavsiyen icin esim markete çalışıyor soyliyomde getirsin bana yarın
Esim saat 9da geliyor dedim gelsin beraber yeriz oda geldi sansa ac degildi bende fazla ac değildim tembellik Et'im yemedim

Doğru söylüyorsun hersey onların keyiflerine göre. Bende cok sigara içerdim hamile olduğumu öğrendiğim gün bırakdım, 3 aylık hamileyken resmen sigara aseriyordum ama tabiki içmedim, annem esim kimse bana sigarayı bıraktırmadı ama bebisim başardı bunu, esimlen kaç defa kavgada etik sigara yüzünden. İcmemi hic istemiyordu

Son düzenleme:
günaydın güzel hatunlar
kahvaltımızı yaptık geldik bebişimle ama her haftasonu
pazar olduğu gibi yine kimsecikler yok, benim kociş haftasonu
çalışıyor ben de hafta içi çalışıp haftasonu tatil yapınca yalnız kalıyorum
neyse ben de ev temizliği yapayım bari sonrada kuaföre gideyim
bi fön çektireyim hepinizi öptüm

günaydın kızlar hayırlı pazarlar hepinize dün malum pimapen değişimi vardı o da yetmezmiş gibi eşimin sistem değişimi vardı cuma bi gitti cumartesi sabah 9 10 gibi geldi adam bi kaç saat ancak uyudu sonra pimapenciler geldi. akşam 6 da bitirdiler sonra biz malum temizliğe başladık 9 da bitti ama ne bende ne de eşimde hal kalmadı resmen inşaatın içine düştük. sadece camları elleyemedik onun da 24 saat beklemesi gerekiyormuş onun haricinde ne varsa elden geçti. saat 10 da uyuyup kalmışız biraz önce de eşimi yine işe yolladım buraya geldimmm çok yorulmuşum kızlar şükür bebişe bişey olmadı ama korktuk valla o kadar yorulunca. siz neler yaptınız ? ben bi geçmiş yapıp geleyim bakem

günaydıınnnnnnnn
haftasonu yoğunluğu var bizde de
kahvaltı ettik biraz dolaşacağız
öpüyoruz herkesiii

öğretmenler günümüzü kutlayan herkese gönülden teşekkürler bir dee:)

Gunaydin arkadaslar.. Gecmis ogretmenler gunumyz kutlu olsun kizlar dunku halimden dolayi unutmusum kutlamayi kusura bakmayin.

Esincim gule gule kullanin ama cok yorulmussunuz bugun dinlen bosver temizligi cnm.

uyumak istiyorum ama yatmak istemiyorum beyazın psikopatı gibi
birsy sen embriyolog musun? doktorsun yani sanırım :) sezaryen mevzusunu okumuşsundur ne düşünüyosun merak ettim :)

Tatlim ben dr degilim cok sukur aslinda biyoloji ogretmeniydim ama yuksek tahsilimi tip fakultesinde devam ettirdim embriyolog oldum. Sakin ola burdan kadin dogumcu oldugum sonucunu cikarmayalim.
Dogum hakkinda bilgim var ama uzmanligim yok bi jinekolog gibi elbette. Ben daha cok gebe kalma ve ilk 8 hafta konusunda uzmanim dogumdan ise birsen vatandas olarak oldukca korkuyorum:26: teoriyle pratik ayni degil iste :)

muhabbeti okuyamadim istirahat ediyoduk bebisimle ama okumadan fikrimi solicek olursam;
Ben adet olunca bile 24 saat kullanim disi kalirim agridan o agrinin kat be katini cektim dayandim diyelim benim vajenim cok dar sanki nasi cikacak diyorum:44: bayaa bi aciyacak yirtilacak epizyotomi dikis sonrasinda eski halini kaybetmesi fln bunlar hep beni korkutan seyler. Sezeryana bi gicigim yok o yuzden ama gecen hafta iki ark sezeryan oldu 1 hafta suren dayanilmaz dikis acilarindan bahsediyolar.:44: hatta birinin sesi cok kotu geliyo. Daha once duymustum normal dogumun kendisi zor, sezeryanin sonrasi zor diye. O yuzden su siralar sezeryandan da cekinir oldum ben gelemem oyle gunlerce gecmeyen aciya. Ay bilemiyorum cikmasin icimden bebis Allah hayirlisi nasip etsin.

Aman etrafimdakiler de normal dogum yapmam konusunda cok israrci. Basta kaynanam gorumcem olmak uzere, ablam esim eltim vs. bi annem babam gık demiyo saolsunlar. Sormadilar bile. Hatta dun aksam uzun zamandir aramiz eskisi gibi olmamasina ragmen gorumcem aradi. Dedim hayirdir insallah tas mi dustu kafasina niye ariyo? Dedi seni ruyamda gordum hastanedeydik dogum yapiyodun cok ciglik atiyodun cok korktum hala kulaklarimda kan ter icinde ciktin dogumhaneden. Saol yani di mi hem normal yap diyosun hem iyice korkutuyosun!

Ben bi bulayim su gecmiste konustuklarinizi merak ettim. Belki embriyolog olarak da cvp veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…