- Konu Sahibi papatya3459
-
- #26.801
yazıkkkk adamaaaaaaaaa:)Benim kankamin balayinda sismis seyihem de birden bire cok kotu olmus. Saapamamislar bile. Bi dr bulup kestirtip aldirmislar yag bezesi mi neymis onunki. Cok acimis tabi cani. Kocasi da disardan duymus bunun cigliklarini adamin ici gitmus sevdigine kavusamadan seninki ole bisey degildir ama merak etme cnk seninki kayboluyomus arada
Kizlaaaaaaarrrrrrr biri beni durdursuuuunnnn!!!!
Aksamdan beri costum asure cikolata mandalina kestane fistik kola noluyo bana yaa???agzim bi bos durmadi oooffff!!!
Yrn dra gitcez ya kilo alip gitmeye calisiyom galibane guzel fark cikmicakti
Benim kankamin balayinda sismis seyihem de birden bire cok kotu olmus. Saapamamislar bile. Bi dr bulup kestirtip aldirmislar yag bezesi mi neymis onunki. Cok acimis tabi cani. Kocasi da disardan duymus bunun cigliklarini adamin ici gitmus sevdigine kavusamadan seninki ole bisey degildir ama merak etme cnk seninki kayboluyomus arada
Kizlaaaaaaarrrrrrr biri beni durdursuuuunnnn!!!!
Aksamdan beri costum asure cikolata mandalina kestane fistik kola noluyo bana yaa???agzim bi bos durmadi oooffff!!!
Yrn dra gitcez ya kilo alip gitmeye calisiyom galibane guzel fark cikmicakti
Bende habire biri beni durdursun diorum ama durduran yok.geçen turşu yoğurt ayva mandalina ne bulduysam yedim doktor dehşete düştü nasıl miden var dedi kadın bile iğrendi sankim bu akşamda ölee yedimde yedim.sen de yee bebeğin ihtiyacı var demekki ye ki bebek büyüsün ölee avunuyorum been
aminnnnnnHahahahaaaa sen iyice karistirmissin kiz
Ayva dedin de aklima geldi ben de yiyim
Yaa kizlar bu arada ettim mi hatirlamiyom ama:44: sancilandigim icin beni ve bebisimi merak eden, dualarini esirgemeyen gecmis olsun diyen hepinize tesekkur ederim.eksik olmayin insallah Allah hepimize bebislerimizi zamaninda hayirlisiyla saglikli bir sekilde kucagimiza almayi nasip etsin.Aminnn
Hahahahaaaa sen iyice karistirmissin kiz
Ayva dedin de aklima geldi ben de yiyim
Yaa kizlar bu arada ettim mi hatirlamiyom ama:44: sancilandigim icin beni ve bebisimi merak eden, dualarini esirgemeyen gecmis olsun diyen hepinize tesekkur ederim.eksik olmayin insallah Allah hepimize bebislerimizi zamaninda hayirlisiyla saglikli bir sekilde kucagimiza almayi nasip etsin.Aminnn
iyi geceler kızlar
ben fena halde gribim inşallah kuzum bu durumdan etkilenmez[/QUO
Çok geçmiş olsun umarım etkilenmez bebişin ama bence bi doktora git en iyisi:44:
iyi geceler kızlar
ben fena halde gribim inşallah kuzum bu durumdan etkilenmez[/QUO
Çok geçmiş olsun umarım etkilenmez bebişin ama bence bi doktora git en iyisi:44:
sağol canımda ilaç almak istemiyorum
doğal şeylerle atlatmaya çalışsamda etkili olmuyo gibi
geçmezse gidicem artık doktora
Gecmis olsun cnm:2: atesinin cikmamasina dikkat et. Hissetmesen bile sık sık ölçüm yap. Kotulesirsen minoset alabilirsin dusurur atesi.iyi geceler kızlar
ben fena halde gribim inşallah kuzum bu durumdan etkilenmez
Gecmis olsun cnm:2: atesinin cikmamasina dikkat et. Hissetmesen bile sık sık ölçüm yap. Kotulesirsen minoset alabilirsin dusurur atesi.
Tatlim hayirli olsun oncelikle bebegin. İnsallah saglikla kucagina alursin.ben de mart annesiyim ,bebek arabası ,araba koltuğu,bayadır düşünüyoruz nasıl bir şey alsak diye. karar verdik gibi artık. bebek arabasında başta travel sistemlere bakıyordum, hem oto koltuğu olarak kullanırım,hem ana kucağı almama gerek kalmaz dedim. sonra da beğendiğim travel sistemler büyük geldi arabamızın bagajı küçük. bir de araba koltukları geriye doğru takılıyor,hem de arabaya tak çıkar zor olur evde kullanması dedim. arabayı baston almaya karar verdim şimdi,hafif ,kullanışlı. oto koltuğunda da chicco nun eletta modeli var 0+ kullanılabilen,içinde bebek için aparatı var. 18 kiloya kadar kullanılıyor. bana böyle yapmak mantıklı geldi.
Sezeryan olcaksin galiba di mi? İki gece yatiriyolar diye biliyorum. Atlet/sutyen sutun gogus pedinden taşmasi durumunda anca degisim ihtiyaci olur bence cnk hava soguk olcak atleti cikarmak istemicez.kızlar bu arada hastane için çamaşrı alacağım
emzirme atleti sütyenı ve kilot
bunlardan kaç tane almak lazım
bu arada eksiklerimi bi an önce tamalamak istiyorum
bıdığın kıyafetleri yıkansın istiyorum çantamız hazırlansın istiyorum
bide normal doğurmak istiyorum
bu kadar şeyi ben yaparımda benim yerime kim doğurur bilmem:18:
bebek için aparatı var içinde doğumdan itibaren kullanılıyor, yatış pozisyonunu da ayarlayabiliyorsun, yeğenime aldı ablam,rahat kullandılar doğumdan itibaren. bu elde taşınmıyor zaten. ben de arabaya tak çıkar zor olur senin dediklerin diye böyle bir şey düşündüm.takıcaksın kalıcak arabada.3.5-4 yaşına kadar kullanılıyor.canım eletta ya baktım şimdi de büyük değil mi bu doğumdan itibaren kullanılabiliyor mu elde taşımak zor olmaz mı bunu çocuk nasıl yatacak bunun içine?? inceledin mi sen bir açıklar mısın
canım sağolasın. inşallah hepimiz hayırlısıyla ,sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize.benim dediğim modelin yatış pozisyonunu ayarlayabiliyorsun. arkadaşım diğerlerinden almıştı ,bebeği biraz iri ,anca 6 ay kullanabildi. tosun sığmıyormuş şimdi ,normal oto koltuğu aldı.bir de sıkılıyor 3 aydan sonra sağa sola bakmak istiyor bebiş diyorlar. tek sıkıntısı öne fren anında öne doğru sarsılır,baskı yapar mı bebeğe acaba . 0-13 ler de taşınması açısından iyi ama,arabaya tak çıkar biraz zor geldi bana.bakıcaz artık doğuma kadar,gezip dolaştıkça fikri değişiyor insanın.Tatlim hayirli olsun oncelikle bebegin. İnsallah saglikla kucagina alursin.
Kural olarak ve guvenlik icin ilk 9 ay bebegin oto koltugu tam ortada ve ters durmali zaten. Duz ve yaslanmali olanlari 9 aydan sonra cam kenarina koyabilirsin. Cocugun omurga yapisini korumak icin oturur pozisyon degil yari yatar pozisyon olmasi gerekiyor ilk 9 ay.
Sezeryan olcaksin galiba di mi? İki gece yatiriyolar diye biliyorum. Atlet/sutyen sutun gogus pedinden taşmasi durumunda anca degisim ihtiyaci olur bence cnk hava soguk olcak atleti cikarmak istemicez.o yuzden 2 tane yeter gibi. Kulot da normal dogum pansumani olursa kanlanir sık sık. 5 tane belki. Sezeryansa yine 2/3. Bi de tek kullanimlik donlar var bu tip durumlar icin. Watsons gratis gibi yerlerde satiliyo. Kirlenince atiyosun pratik ve ucuz. Bi bak istersen.
kızlar beş buçukta randevumuz vardı.
sıvı artmaya devam ediyormuş malesef.
erken doğum riski devam ediyormuş.
33.haftayı görürsek sorun olmaz dedi.
bebeğin cigerlerinin gelişimini hızlandırmak için celestone diye bi iğne yaptılar.12 saat sonra gene yapılacak
erken doğumu geciktirmek için de proluton depot yaptılar.haftaya gene yapılacak.
progestan kullnıyorum vaginal bir haftadir.kullanmaya devam edecekmişim.
bundan sonrası için de rapor verdi.artık işe de gitmemem gerekiyormuş.bıkaç kez rapor verip sonra doğum izni hakkımın dolmasını bekleyecek.
artık evdeyim malesef.dualarınızı beklyorum.
yarından itibaren yatmaya başlayacağım evde.
kızlar bı sey soracagım hepınıze dr unuz bebek tahmını kac kılo dogar yorum yapıyormu ?
benım dr um bana eger bebek boyle gıderse ve vaktınde dogarsa 3600 dogar dedı ama bız 300 gr eksık alıcaz 1 hafta onceden alacagımz ıcın dedı 3300 dogar dedı bakıyorum sımdı yaptıgım lısteye topıgın dombılılılerınden benım oglum kafam karıstı yaa
zaten mıadında dogan bı bebek ortalama 3500 gr ve 50 cm doguyor 100 gr mı fazlası var
Meltem ya iyi hatırlattın bende hiç sormadım daha doğrusu hiiç aklıma gelmedi sormak 15 gün sonra tekrar gidicem ve gittiğimde mutlaka sorucam.bide bu arada doktorum artık 15 günde bir çağırmaya başladı beni sizinde öylemii:44:
Kizlar bebisim de ben de iyiyiz sizle gece yazisirken sıklasmisti sancilar 10dkya dusmustu. Yaklasik 70 dk daha cektikten sonra acile gidecegimizi anladik biz de takip ediyoduk dk tutuyoduk iste. Hani seminere gitmistim ya ben orda sormustum dra ne zmn hastaneye yola cikalim diye 5 dkya dusunce demisti. O yuzden acele etmedim. Bi de hem emin olmak istedim kendi kendime sanci uydurmadigimdan hem de telas yapip durumumu stresten daha kotu hale getirmek istemedim, cunku dogum sirasinda da bol enerjiye ihtiyacimiz var. Sakin kalip enerji harcamamaliyiz. Neyse ki kandirmis tahmin ettigim gibi. Ama kizimi da beni de cok yordu meret. 12 saat uyudum, kizim da az hareketli bugun bitkindik yani. Ama bu kadar uzun ve sık sancilar erken dogum habercisi. Neyse ki ucuz atlattik. Kizima tembihledik hep butun gece 2 ay daha dayan az kaldi diye.:) o da dinledi anne babasinin sozunu akilli kizim benim.
Merak etmissiniz beni, bi de benim yuzumden sancilananlar olmus ya cok uzuldum cok ozur dilerim.kizimin şakasi sayesinde butun arkadaslarinin cicileri de yikanmaya baslamis ne guzel ben de yikadim yaa hazir ediyom artik herseyini banane.
Bundan sonra da sancim olsa hic tinlamam heralde. Hani yalancinin biri dogruyu solemis kimse inanmamis köy yanmis derler ya o misal. Ay Allah korusun.
Herkes iyi galiba di mi???
Gunaydin hanimlar
Günaydın kızlar birşey soracagım 2 gündür gögsümden süt geliyor normalmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?