2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Günaydın kızçeler :) kotam dolduğu için bi süre giremedim. Bu sürede de doktorumuza gittik, bebek arabamızı, emzik - biberon, küveti vırtı zırtını hallettik. Doktor kontrolümüz yine aynı, hala bacak boyu geriden geliyor. 25. haftada 3 hafta, 28. haftada 4 hafta, 31. hafta 5 hafta geriden geliyor. Doğuma kadar herhalde 7-8 hafta geriden gelicek :) Hiiiiiç takmıyorum, eskiden çok üzdüm kendimi bu konuda, doktorların saçma sapan ifadelerine oturup günlerce ağlamıştım. Ama şimdiki doktorum her şeyin normal olduğunu, kemik yapısının kafasının kalbinin vs. söylüyor. bacak boyunun ise genetik olabileceğini söylüyor. Hakikaten öyle, kayınpederimin de bacak ve kol boyu vücuduna göre kısaymış. Bana görmek nasip olmadı rahmetliyi ama fotoğraflardan falan belli olmuyor dikkatli bakmadıkça. Ben de demek ki dedesine çekmiş dedim artık :)) Her doktordan çıkışımızda oğluşum annesinin paniklerini hissetmiş gibi öyle hareketler yapıyor ki özellikle bacaklarıyla :)) Anneciğim sen korkma benim bişeyim yok der gibi :)) Doktorun üslubu çok önemli kızlar ya o Afyondaki salak doktorumuz tüm testler temiz çıkmasına rağmen down sendromu demişti, gebeliğin sonlandırılmasından falan bahsetmişti. Ben hiç sonlandırmayı düşünmedim :) 30+4 ken boyu 33 cm, kilosu 1257 gr çıktı :)) biraz minyon olacak sanırım benim sıpam :))

günaydın kuzucukların güzel anneleri...iyi haftalar hepinize..sağlıkla mutlulukla geçsin haftanız..ben pek mutlu başlamadım..umarım sizlerin güzel başlamıştır...

ah canım yaa..bu topiğin takdir edilmesi gereken bir annesisin..eminim herşey çok güzel olacak..sabırla beklemenin mükafatını alacaksının...

kızlar size bişey sormak istiyorum.
şu anda 26+3 'üm. geçen çarşamba birlikte doğum yapmayı planladığım doktoruma gittim (daha önceleri devlet hastanesinde yaptırdım takiplerimi ) şimdiye kadar 8 kilo aldım, gebelik şeker yüklemem de ilk 50 mg lık olanda 152 çıktı. 100 mg şekerle tekrar bakıldı, bu kez değerlerim normaldi. devlet hastanesindeki doktorum endişelenecek birşey olmadığını, herşeyin yolunda olduğunu söyledi. yeni başladığım doktorum ise kilom konusunda dikkatli olmamı, bundan sonra kilo almamamı, ya da ayda 750 gr filan almamı söyledi. diyet yapmamı istedi, hergün pekmez yerdim, yeme dedi, 50 gr lık şeker yükleme sonuçlarımı daha ciddiye aldı.
şimdi sorum şu, çok konuşuldu ama siz şimdiye kadar kaç kilo aldınız? yani 26 haftada 8 kilo anormal mi, nedir? ben iyi gittiğimi sanıyordum. bi de sizin doktorlarınızın kilo alımı konusuna yaklaşımları nasıl?

Canım ben kilolu başladım hamileliğe ve toplamda 4 kg aldım bebiş dahil olmak üzere...Şekerim kilo fazla almadığımdan 127 çıktı.Şeker tamamen kilo alım oranı ile alakalı dedi doktorum.Banada tabi dikkat et bu şekilde devam et ve almamaya çalış dedi.( Ortalama 6-10 kg arasında imiş bu aya kadar ilk kilo alım oranı )

Son düzenleme:

Canım kilo konusuna takıntılı bi doktora gitmişsin sadece, ben 77 ile hamile kaldım ilk 3 ay 3 kilo verdim. şimdi de 80-81 o ara gidiyor. Geçen akraba günü vardı orda konuşuldu bi kadın 35 kilo almış, benim görümcem 22 kilo, teyzem 20 kilo, kayınvalidem ve annem 12 kilo almış. hepsi de normal doğum yaptı sadece görümcemin son doğumunda şeker yüklemesinde problem çıkmıştı, diyet yapmıştı. Sen yine başka bi doktora da sor bu durumu ama bence çok da dikkat etmeye gerek yok sadece şekerli gıdaları çok tüketmemeye çalışırsan belki kilo konusunda dikkat etmiş olursun.

ben 30 haftamdayım 11 kilo aldım bence kiloyu pek abartmışlar senin için normal yani .. ben aldıgım kiloları dahi göremiyorum sadece göbeğim ve kalçam var o kadar

kızlar günaydın bişi sorcam 30 haftama girdim ..
ben etraftan hep şunu duyuyorum miden yanarsa bebeğin saçı çıkıyo demektir yanmassa saçı çıkmıyo demektir
bu ne kadar doğru benim midem hiç yanmıyo bazıların 7. aydan başlıyormuş yanmaya 8e girdim hala yanma falan yok
bazen şakalaşırken cocugum chayyu gibi doğacak diyorum kel olcak diyorum ama atabi istemem kel doğmasını azıcıkta saçı olsun dimi :)
size sorum şu saçın çıkması için midenin yanmasımı gerekiyo yada midenin yanması için saçın çıkmasımı geerekiyo off canım sıkıldı bu konuya bana çok saçma geliyo ama bide tecrübeli annelere sorayım ddim

cevap yazdım ama çıkmamış canım ...ne kadar yardımcı olurum bilmem ama şöyle anlatayım..27.haftamda doktora gittim..son bir ayda tam 7 kilo almışım..totalde 20...doktor şok tabisi..çok kızdı..hemen şekere bakıldı..açlık:99,yüklemeden sonra 230..ve şeker teşhisi kondu..sıkı bi diyetle şükür düşürdüm..şimdi cuma yine gideceğim..bakalım durum ne..ama kilo konusunda topikte ben bir istisnayım..bilmem yararı olur mu..

Benim de böyle saçma sapan soruları doktora sorma gibi bi huyum var :)) sordum, alakası yok dedi bebek büyüdükçe mideye baskı yaparsa o yanmasına sebep oluyormuş, gerisi hurafeymiş :))

hurafe ayol bunlar, mide yanması bebek mideye baskı yaptığı için olur. kim kandırdı seni böyle
...

ay canım onlara inanma rahimin mideye baskı yapmasından dolayı mide yanması ,ekşimesi oluyo diye biliyorum benim de ço oluyo birde bana doktorum ağır yemeklerden gece yatarken de yatmadan önce bişi yemememi tavsiye etti.

çok sağolun arkadaşlar, bana da yeni doktorum kilo konusunda takıntılı gibi geldi. ya zaten ye ekşiyi doğur ayşeyi demişler ya, benim bebeğim kız; gebeliğimde inanın normalde yediğimin çok altında tatlı yedim, canım çekmedi. hatta beni tanıyanlar şaştı kaldı, bi gebelik bi insanı bu kadar mı değiştirir gibisinden. neyse, olabildiğince dikkat edeceğiz tabi.

bu arada şunu bi dinleyin. çalıştığım yerde bi kadın gebeliğinde tam 31 kilo almış, bebeği 4 buçuk kilo doğmuş ve dikişsiz!! üstelik bebek resmen pırtlamış, düşmesin diye kafasını tutmuşlar, zor yetişmiş doğumhaneye. kadın şu an taş gibi, 38 beden bile değildir belki, çatlağı filan da yokmuş. bi de böyleleri var, şaka gibi :))

Canim ben de cok duydum migden yaniyor yada bulaniyorsa bebegin sacindandir diyeni ama yanlis bilgiler bunlar..
bebegin saci zaten migdene degmez bile sonucta bebegin icinde oldugu bir kesecik onun icinde de o kadar su var...Hamilelikte migde yanmasinin baska baska nedenleri var ve cok dogal..
Benim de asiri migdem yaniyor. Okadar ki bogazima vuruyor ve ben butun gun oksuruyorum.. Geceleri uyuyamiyorum.. Ila kullaniyorum mecburen surekli..

hamilelikte diyeti nasıl beceriyosunuz anlamıyom :)) ben yemeden duramam yani hem acıkıyorum doyana kadar yerim hemde bebek için herşeyi yerim yani diyeti pek beceremem her halde zaten gerekte yok zaten 49 ile başladım şimdi 60lardayım dahada kilo alırım inş. çünkü ben çok zayıf biriydim kendimi azıcık tombiş görünce seviniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…