- Konu Sahibi papatya3459
-
- #26.861
kızlar size bişey sormak istiyorum.
şu anda 26+3 'üm. geçen çarşamba birlikte doğum yapmayı planladığım doktoruma gittim (daha önceleri devlet hastanesinde yaptırdım takiplerimi ) şimdiye kadar 8 kilo aldım, gebelik şeker yüklemem de ilk 50 mg lık olanda 152 çıktı. 100 mg şekerle tekrar bakıldı, bu kez değerlerim normaldi. devlet hastanesindeki doktorum endişelenecek birşey olmadığını, herşeyin yolunda olduğunu söyledi. yeni başladığım doktorum ise kilom konusunda dikkatli olmamı, bundan sonra kilo almamamı, ya da ayda 750 gr filan almamı söyledi. diyet yapmamı istedi, hergün pekmez yerdim, yeme dedi, 50 gr lık şeker yükleme sonuçlarımı daha ciddiye aldı.
şimdi sorum şu, çok konuşuldu ama siz şimdiye kadar kaç kilo aldınız? yani 26 haftada 8 kilo anormal mi, nedir? ben iyi gittiğimi sanıyordum. bi de sizin doktorlarınızın kilo alımı konusuna yaklaşımları nasıl?
kızlar günaydın bişi sorcam 30 haftama girdim ..
ben etraftan hep şunu duyuyorum miden yanarsa bebeğin saçı çıkıyo demektir yanmassa saçı çıkmıyo demektir
bu ne kadar doğru benim midem hiç yanmıyo bazıların 7. aydan başlıyormuş yanmaya 8e girdim hala yanma falan yok
bazen şakalaşırken cocugum chayyu gibi doğacak diyorum kel olcak diyorum ama atabi istemem kel doğmasını azıcıkta saçı olsun dimi :)
size sorum şu saçın çıkması için midenin yanmasımı gerekiyo yada midenin yanması için saçın çıkmasımı geerekiyo off canım sıkıldı bu konuya bana çok saçma geliyo ama bide tecrübeli annelere sorayım ddim
Canım benim doktorumda kiloya cok dikkat ediyor fazla kilo almadım üstelik seker yüklemesinden 2 ay önce şekeri tuzu hamur isini tamamen kestim buna rağmen 50 lik sınırı. Üstünde çıktı ama 100 luk normal çıktı ben hala dikkat ediyorum yapabiliyorsak sende dikkat et özellikle tatlı ve hamur isindn uzak dur bı faydası yok zararı varkızlar size bişey sormak istiyorum.
şu anda 26+3 'üm. geçen çarşamba birlikte doğum yapmayı planladığım doktoruma gittim (daha önceleri devlet hastanesinde yaptırdım takiplerimi ) şimdiye kadar 8 kilo aldım, gebelik şeker yüklemem de ilk 50 mg lık olanda 152 çıktı. 100 mg şekerle tekrar bakıldı, bu kez değerlerim normaldi. devlet hastanesindeki doktorum endişelenecek birşey olmadığını, herşeyin yolunda olduğunu söyledi. yeni başladığım doktorum ise kilom konusunda dikkatli olmamı, bundan sonra kilo almamamı, ya da ayda 750 gr filan almamı söyledi. diyet yapmamı istedi, hergün pekmez yerdim, yeme dedi, 50 gr lık şeker yükleme sonuçlarımı daha ciddiye aldı.
şimdi sorum şu, çok konuşuldu ama siz şimdiye kadar kaç kilo aldınız? yani 26 haftada 8 kilo anormal mi, nedir? ben iyi gittiğimi sanıyordum. bi de sizin doktorlarınızın kilo alımı konusuna yaklaşımları nasıl?
bende 31.haftama gırdım bıkac eksıgım kaldı onlarıda alım bugun yarın once kendı cantamı snrda bebısınkını tamamlıcam dursun bıkenarda okadar cok erken dogum duydumkı hepsıde hazırlıksz yakalandık falan dıolar oyuzden hazır olucam
tşk ederim hoşbulduk :))[/QUOTE
Biraz geç oldu ama hoşgeldin canım
kızlar yaaa bir oto koltuğu alacaksın altı üstü diyeceksiniz şimdi ama lütfen yardımcı olunkararsız kaldım... graco güzel gibiydi ama 180 tl maxi cosi ye bayıldım tam istediğim gibi o da çok pahalı 300 lerde chicco var o da 300 lerde... baby2go ya baktım o da çok dandik duruyor... ne alıcam ben yaaaa... sizaldığınız markaları yazar mısınız???? benim gibi arabayı sonra alacaklar aldığınız oto koltuklarını ya da markalarını bir paylaşıverin yaaa....
bızdekı sorum kocamda da var bıraz fazla hareket edınce baslıyor soylenmeye akıllanmadınmı ılk hamıllelgınde bılmıyomusun basına gelenlerı v.s erken dogum rızkını en cok o hatırlatıyor bana
slm herkese umarım herşey yolundadır..bende pek değil sanırım şeker sonucumu yeni aldım 50g yapılmıştı referans 80-140 diyo benimki 165 çıkmış yüksek yani dimi doktoruma yarın götürücem ne dicek bilmiyorum.bu seviyede çıkanlar neler yaptınız yada bilgisi olanlar ne olcak şimdi diyet mi vercek bana acaba sizin doktorlar ne yaptı? bilgilendirirseniz çook sevinirim..
Ben kilolu hamile kalanlardanım maalesef hamileliğimin başında 5 kilo verince biraz normale dönmüştüm şimdi 6 kilo aldım sadece ama 6 aydır diyetisyen kontrolünde besleniyorum ve de diyabetliyim.Doktorum 6 kilo daha almama izin verdi ama umarım daha fazla almam.Ayrıca gebelikte tokluk şekeri 140 üzerinde olan annelerde diyabet durumu var doktorun ciddiye almakla iyi etmiş bence.
:) ben aynı şeyi sormuştum doktora benim ciddi bi reflü sorunum var dedim kızımın saçları midemi yakıyosa eğer benim kızım rapunzel olucak.hiiiç alakası yok dedi.tamameeenn uydurma
benimde 75 gr lık yükleme sonucum yüksek çıkmıştı açlık normal di de tokluk biraz yüksekti iki haftadır diyetisyene gidiyordum bugün yine açlık ve tokluk şekerime bakıldı allaha şükür normale dönmüş diyetisyen sadece canım benim pilav makarna şeker tatlıyı kesti bununharicende sebze,meyve ,süt ,et bol tüketiyorum ama işte hamur işlerinden kısıtlıyor seni biraz dikkat ettinmi oluyo ki de et yani ilerlemesi durumunda insüline geçiriyormuş senislm herkese umarım herşey yolundadır..bende pek değil sanırım şeker sonucumu yeni aldım 50g yapılmıştı referans 80-140 diyo benimki 165 çıkmış yüksek yani dimi doktoruma yarın götürücem ne dicek bilmiyorum.bu seviyede çıkanlar neler yaptınız yada bilgisi olanlar ne olcak şimdi diyet mi vercek bana acaba sizin doktorlar ne yaptı? bilgilendirirseniz çook sevinirim..
walla güzelim bende yemeden duramıyodum..diyetisyen yönlendirdi..sorma bir aydır isyanlardayım..herşey bebiş için ne de olsa...
hamilelikte diyeti nasıl beceriyosunuz anlamıyom :)) ben yemeden duramam yani hem acıkıyorum doyana kadar yerim hemde bebek için herşeyi yerim yani diyeti pek beceremem her halde zaten gerekte yok zaten 49 ile başladım şimdi 60lardayım dahada kilo alırım inş. çünkü ben çok zayıf biriydim kendimi azıcık tombiş görünce seviniyorum
canım bebısle ılgılı olmamasına sevındım ama yınede uzgun olmana uzuldum umarım atlatırsın sorunlarını mutlaka aılevı bır sebebtır, unutma aılelerde bugunler ıcındır beraber atlatırsınız el ele esınle
benım oğlum tam 3 tek sac ıle dogdu , keltostu yanı onunla beraber dogan bebekelrın sacları lepıska gıbıydı ama saclı dogan bebekler saclarını dokup tekrar uzama asamasında benım oğlumun sapsarı altın gıbı sacları vardı , daha cabuk saclandı yanı keltoş olmadı callıou yorumuna da cok guldum kız saglıklı olsunda keltos olsun nolcak
aaaaaaaaaaaaaa ben varım unuttun mu 30. hagtalık hamılelık tam 16 kılooooo ama doktorum ızın verdı kılo almama odemım olmadıgı ıcın bende cok sevındım:)[/QUOT
ayyyy evet ya..numuneyiz biz ya..bende ödem de var meltem sorma..eller ayaklar formunda yani..
günaydın kızlar hayırlı haftalar biz geldik hastaneden şükür oğluş iyi bi sıkıntısı yokmuş. 15 gün sonra tekrar gideceğiz kontrole
gözünaydın esincim...darısı bize ve diğer doktor kontrollerine inşallah...
selam kızlar biz de burdayız
Aynen canım ben hazırladım bile hafta sonu ikisini yan yana koydum odaya girip girip bakıyorum :) işte bir bez biberon eksiğim kaldı onun dışında tama sayılır çantamda
günaydın kızlar hayırlı haftalar biz geldik hastaneden şükür oğluş iyi bi sıkıntısı yokmuş. 15 gün sonra tekrar gideceğiz kontrole
canım benim de 50 gr da 178 çıkmıştı 100 gr yükleme yaptılar oda yüksek çıktıdoktorum diyetisyene yönlendirdi
benimde 75 gr lık yükleme sonucum yüksek çıkmıştı açlık normal di de tokluk biraz yüksekti iki haftadır diyetisyene gidiyordum bugün yine açlık ve tokluk şekerime bakıldı allaha şükür normale dönmüş diyetisyen sadece canım benim pilav makarna şeker tatlıyı kesti bununharicende sebze,meyve ,süt ,et bol tüketiyorum ama işte hamur işlerinden kısıtlıyor seni biraz dikkat ettinmi oluyo ki de et yani ilerlemesi durumunda insüline geçiriyormuş seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?