- Konu Sahibi papatya3459
-
- #26.901
doğum izini alacak arkadaşlarımın dikkatine bilindiği gibi ben yeni doğum yaptım anam 1000 defa yazdım bunu daneyse ben elada 32 izine ayrıldım resmi olarak ama yene çalıştım son 3 hafta ya kadar doğumdan sonrada 5 ay sonra işe geri döndüm bi arkadaşım da 37 ye kadar çalışır raporu almıştı kız tam izine çıktığı gün erken doğum yaptı hem doğum dan önce 3 haftası yandı hemde analık hakkını 3 hafta eksik aldı aklınız da olsun
evet canım kendısı gelmek ıstemedıgı muddetce bebışler en saglıklısı 39. hafta ımıs 35. hafta cok erken cok sasırdım bunu soyleyen hemsıreye ve yapan doktora yaevt canım benim de bugün doktorum 39.haftanda alıcam ne kadar karnında kalsa bebek için okadar iyi dedi bir sorun olmadığı sürece 39. haftanda alıcam dedi ya bizde dursun isteriz çünkü sarılık vs bir sürü sıkıntı oluyo erken alınan bebeklerde
canım raporun üzerinde şöyle yazıyor normal doğumuna 8 hafta kalmıştır. son 3 hafta kalana kadar çalışmasında herhangi bir sakınca yoktur. bana hiç alttan bakmadı canım ultrasondan baktı. altttan bir tek çatı için bakılacak diye biliyorum o da 37. haftada falandı sanırım
anladım cnm demekki bizimde öle olacak çok sağolll emzirme izni ıvır zıvır benim kafam çok karışık Esin ya(
senin mi benim miama ben karar verdim artık 28 aralıktan sonra 13 hafta iznim var 8 normal hakkım 5 hafta da çalıştım diye etti 13 , 40 gün de normal iznim var o da 7 hafta civarı yapıyor yani benim min 20 hafta iznim var o da mayıs ortası falan yapıyor sonrasında bir yaşına kadar süt izni onu da pazartesi günü tüm gün için kullanacağım.
dogumda 7-8 kılo gıdıyor demekkı bebek su plesenta okadar tutuyo gerı kalanı ıse yag:)))
ya aslında bı yerde okumustum hamıle kaldıgın kılo ve vucudunun yag oranı ıle alakalı vuct once kendını lohusalıga hazırlarmıs ılk aylar kendını son aylar bebegı beslermıs ben mayıs basında 58 kılo ıdım hazıran basında dırek 60 kılo oldum vucut hamılelıge dırek boyle bı tepkı verdı:) bırde kılolu hamıle kalanlar daha az kılo alıyor dıye bılıyorum
bırde arkadasım almanyada du korkma 9 ayda aldıgını 9 ayda verırsın demış bende onun yalancısıyım sonucta vucudumuz fazla kıloya alışık degıl bırazda dıkkat edersek eskı hale donerız ıns.
hehehe gokalp bana da ızın verdı cumartesı kılona karısmayacagım dedı:))) bu arada gokalptekı tek eksıklık tansıyon kontrolu yapmıyor saglık ocagındakı ebe cok kızdı son aylarda cok onemlı ımıs tansıyon kontrolu allah korusun yuksek tansıyonun bebege zararı varmıs benım ılk hamılelıgımde her ay olcerdı dr tansıyonumu
evet haklısın canım aslında takip etmek lazım ben iş yerinde ölçtüreyim bari bundan sonra
doğum izini alacak arkadaşlarımın dikkatine bilindiği gibi ben yeni doğum yaptım anam 1000 defa yazdım bunu daneyse ben elada 32 izine ayrıldım resmi olarak ama yene çalıştım son 3 hafta ya kadar doğumdan sonrada 5 ay sonra işe geri döndüm bi arkadaşım da 37 ye kadar çalışır raporu almıştı kız tam izine çıktığı gün erken doğum yaptı hem doğum dan önce 3 haftası yandı hemde analık hakkını 3 hafta eksik aldı aklınız da olsun
peki sinem şimdi benim iznimi yorumlaa o zaman8 hafta doğumdan sonra iznim var. 5 hafta da önceden çalıştığım için 13 etti. şimdi ben 40 da doğurursam 13 +3 hafta mı iznim olacak anlamadım
analık hakkı ne sinem?[/QUO
sosyal güvenlik kurumu rapor parası veriyor canım analık parası diye geçiyo bunun yanında bir kereye mahsus süt parası veiriyorlar
senin mi benim miama ben karar verdim artık 28 aralıktan sonra 13 hafta iznim var 8 normal hakkım 5 hafta da çalıştım diye etti 13 , 40 gün de normal iznim var o da 7 hafta civarı yapıyor yani benim min 20 hafta iznim var o da mayıs ortası falan yapıyor sonrasında bir yaşına kadar süt izni onu da pazartesi günü tüm gün için kullanacağım.
evet haklısın canım aslında takip etmek lazım ben iş yerinde ölçtüreyim bari bundan sonra
peki sinem şimdi benim iznimi yorumlaa o zaman8 hafta doğumdan sonra iznim var. 5 hafta da önceden çalıştığım için 13 etti. şimdi ben 40 da doğurursam 13 +3 hafta mı iznim olacak anlamadım
sinemin dediği 37 de izne ayrıldı ya 40 baz alındıgında dogum oncesı onunde 3 hafta ıznı var işte 37 de dogum yaptıgı ıcın o 3 hafta yanmıs
ama yukarda bı arkadas da demıs artık o 3 hafta da aktarılıyo dıye ama emın degıl ayyy ınsallah oyle bıse vardır en azından kullanamadıgımız olursa onu da dogumdan sonra kullanırız
analık hakkı ne sinem?
erken doğum yaptığında kullnamadığın izinleri artık aktarabiliyosun diye biliyorum... memurlar.netten okumuş olabilirim..tam hatırlamıyorum ama
analık hakkı ne sinem?[/QUO
sosyal güvenlik kurumu rapor parası veriyor canım analık parası diye geçiyo bunun yanında bir kereye mahsus süt parası veiriyorlar
iş yerinden almadığın maaşın bir kısmını sigorta ödüyor onu biliyodum zati ama ben başka bişe sandım. peki süt parası ne
sen tr de oldugunu unuttun galıba burda sace 3 cocuk yap dıyorlar nasıl bakacagın umurlarında degıl, ev hanımlarına hele hıc destek yok kı bence maddı manevı en cok yıpranan kısım cocuk bakımında ev hanımları ama zırnık yok ıstekızlar kısacası. almanyada ki imkanlar burda yok sanırım. orda bebek sanırım yaşı dolana kadar almanya da ekstra maaş veriliyor. anlaşılan bizim burda ekstra zırnık koklatmıyolar insana.
canım doğum 37 ayrılınca doğumdan doğum öncesi 3 hafta kullanıyorsun 5 haftan doğumdan sonra ki 8 hafta na ekleniyor yani 8+5 = 13
ağzından yel alsın sinem erken doğcaklarsa da en ezından 1 haftacık izin yapalım yaaa saka saka vakıtlerı ne zamansa o zaman gelsınler ınsallah ama tabı 40 kadar ne kadar dururlarsa o kadar ıyı Allahım saglık sıhhat versın
ben de bu konuyu sabahtan aralık annelerıne sordum işin rahatsa 37 de al ıznını dedıler son 1 hafta sıkıntılı gectı dıyen de oldu ama o bıle uzattıgı ıcın memnun en azından sonrası fazladan izin yapıcam deyıp 37 de ızne ayrıl dedı
amin canım tüm kuzucuklar zamanın da gelsin
sinemin dediği 37 de izne ayrıldı ya 40 baz alındıgında dogum oncesı onunde 3 hafta ıznı var işte 37 de dogum yaptıgı ıcın o 3 hafta yanmıs
ama yukarda bı arkadas da demıs artık o 3 hafta da aktarılıyo dıye ama emın degıl ayyy ınsallah oyle bıse vardır en azından kullanamadıgımız olursa onu da dogumdan sonra kullanırız
inşallah canım yasa çıkmıştır ya kadına nekadar üzülmüştüm izine çıktığı gece doğumyaptı
sen tr de oldugunu unuttun galıba burda sace 3 cocuk yap dıyorlar nasıl bakacagın umurlarında degıl, ev hanımlarına hele hıc destek yok kı bence maddı manevı en cok yıpranan kısım cocuk bakımında ev hanımları ama zırnık yok ıste
:)) sağlık olsun diyelim ozaman :))valla inşallah almıştır bebişm, ama max 1 kilo falandır heralde gerisi benim kilolar...((
benim kızışım olcak ama arkadan önden gidiyorummmm mmaalesff..
hayırlı olsun esin ne güzel hallettin işini ben de 10 aralıkta gidicem uzatmak istiyorum dicem bakalım nolcak
ama toto falan söylemeyelim öyle şeyler alınırız kızımla biz sonra
ben de pek anlamadım bu işi gitti hamile kalmadan önceki pantolonlarımı vs giyebiliyorum ama fazla göbeğim de yok e nereye gitti bu 8 kilo nerde
süt parası da bi kez veriliyor 80 tliş yerinden almadığın maaşın bir kısmını sigorta ödüyor onu biliyodum zati ama ben başka bişe sandım. peki süt parası ne
sinem bugün kafa basmıyor benim kuzu yarın 1001.kez isticem aynı açıklamayı bu ne ya ölü gibiyim canım hiçbişey istemiyo(
ayyyy çokmuş kız 80 tlsüt parası da bi kez veriliyor 80 tl
kuşum konu için yazmadım zaten 1000 defa yazıyorum diye yeni doğum yaptım diye yazdım anladın dimiYa bu arada msn açamıyorum hata veriyor
Ne sanslisin :))
Benimkisi hic durmuyor.. Sabah aksam... Geceleri bile aktif...
Eger gun icerisinde bir 10 dakika hareketsiz ise kendimi sansli sayiyorum ben :)
Gecen gunlerde daha hareketliydi sanki az once bi kac kere daha hareket etti cok endiseleniyrum ona bisey olcak diye ins kucagimiza saglikli bi sekilde aliriz ona bisey olcak diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?