- Konu Sahibi papatya3459
-
- #26.921
kızlar bı sey soracagım hepınıze dr unuz bebek tahmını kac kılo dogar yorum yapıyormu ?
benım dr um bana eger bebek boyle gıderse ve vaktınde dogarsa 3600 dogar dedı ama bız 300 gr eksık alıcaz 1 hafta onceden alacagımz ıcın dedı 3300 dogar dedı bakıyorum sımdı yaptıgım lısteye topıgın dombılılılerınden benım oglum kafam karıstı yaa
zaten mıadında dogan bı bebek ortalama 3500 gr ve 50 cm doguyor 100 gr mı fazlası var
Benimki hareket etmiyor o kadar hatta o kadar bile demeyeyim gün içerisinde üç beş tepik ancak hissediyorum sürekli gözüm göbeğimde hareket etsede görsem diye yaaaaaaaaa
Vall canım sana endişelenme demek isterdim ama kelin yağı olsa başına sürer benimkide hareketsiz acaba sakin mi olacaklar :) hatta bazen o kadar az vuruyorki sakin sakinn ahh diyorum kibar kızım :)
iyi geceler kızlar
ben fena halde gribim inşallah kuzum bu durumdan etkilenmez
bu arada eksiklerimi bi an önce tamalamak istiyorum
bıdığın kıyafetleri yıkansın istiyorum çantamız hazırlansın istiyorum
bide normal doğurmak istiyorum
bu kadar şeyi ben yaparımda benim yerime kim doğurur bilmem:18:
Günaydın kızlar birşey soracagım 2 gündür gögsümden süt geliyor normalmi
Günaydın kızçeler :) kotam dolduğu için bi süre giremedim. Bu sürede de doktorumuza gittik, bebek arabamızı, emzik - biberon, küveti vırtı zırtını hallettik. Doktor kontrolümüz yine aynı, hala bacak boyu geriden geliyor. 25. haftada 3 hafta, 28. haftada 4 hafta, 31. hafta 5 hafta geriden geliyor. Doğuma kadar herhalde 7-8 hafta geriden gelicek :) Hiiiiiç takmıyorum, eskiden çok üzdüm kendimi bu konuda, doktorların saçma sapan ifadelerine oturup günlerce ağlamıştım. Ama şimdiki doktorum her şeyin normal olduğunu, kemik yapısının kafasının kalbinin vs. söylüyor. bacak boyunun ise genetik olabileceğini söylüyor. Hakikaten öyle, kayınpederimin de bacak ve kol boyu vücuduna göre kısaymış. Bana görmek nasip olmadı rahmetliyi ama fotoğraflardan falan belli olmuyor dikkatli bakmadıkça. Ben de demek ki dedesine çekmiş dedim artık :)) Her doktordan çıkışımızda oğluşum annesinin paniklerini hissetmiş gibi öyle hareketler yapıyor ki özellikle bacaklarıyla :)) Anneciğim sen korkma benim bişeyim yok der gibi :)) Doktorun üslubu çok önemli kızlar ya o Afyondaki salak doktorumuz tüm testler temiz çıkmasına rağmen down sendromu demişti, gebeliğin sonlandırılmasından falan bahsetmişti. Ben hiç sonlandırmayı düşünmedim :) 30+4 ken boyu 33 cm, kilosu 1257 gr çıktı :)) biraz minyon olacak sanırım benim sıpam :))
Dr gore 3600 ebeye gore 4000 ustu dıyor altı dogmaz dedı oğlumda 4350 dgomustu bılmıyorumBenim doktorum doğum ile ilgili bir çift laf etmiyor canım. Adamın öyle bir huyu var. Bende huyunu bildiğim için soramıyorumm maalesef o zaman senin tosuncuk olacak
Benimki hareket etmiyor o kadar hatta o kadar bile demeyeyim gün içerisinde üç beş tepik ancak hissediyorum sürekli gözüm göbeğimde hareket etsede görsem diye yaaaaaaaaa
Dr gore 3600 ebeye gore 4000 ustu dıyor altı dogmaz dedı oğlumda 4350 dgomustu bılmıyorum
kızlar size bişey sormak istiyorum.
şu anda 26+3 'üm. geçen çarşamba birlikte doğum yapmayı planladığım doktoruma gittim (daha önceleri devlet hastanesinde yaptırdım takiplerimi ) şimdiye kadar 8 kilo aldım, gebelik şeker yüklemem de ilk 50 mg lık olanda 152 çıktı. 100 mg şekerle tekrar bakıldı, bu kez değerlerim normaldi. devlet hastanesindeki doktorum endişelenecek birşey olmadığını, herşeyin yolunda olduğunu söyledi. yeni başladığım doktorum ise kilom konusunda dikkatli olmamı, bundan sonra kilo almamamı, ya da ayda 750 gr filan almamı söyledi. diyet yapmamı istedi, hergün pekmez yerdim, yeme dedi, 50 gr lık şeker yükleme sonuçlarımı daha ciddiye aldı.
şimdi sorum şu, çok konuşuldu ama siz şimdiye kadar kaç kilo aldınız? yani 26 haftada 8 kilo anormal mi, nedir? ben iyi gittiğimi sanıyordum. bi de sizin doktorlarınızın kilo alımı konusuna yaklaşımları nasıl?
butun dr larda 15 gunden sonra 2. muayene parası odenır eger aynı hastalıktan sıkayetten gıdılıyorsa egerözel doktor yada özel hastaneye giden hamile arkadaşlar,hamileliğin son aylarında haftalarında 10 günde bir yada 3 günde bir kontrole gittiğimizde her seferinde doktorumuza yine 200-250 tl. kontrol ücretini ödüyormuyuz? bu şekilde çok pahalı olmaz mı? yoksa ayda bir ücret mi alıyorlar?
kızlar günaydın bişi sorcam 30 haftama girdim ..
ben etraftan hep şunu duyuyorum miden yanarsa bebeğin saçı çıkıyo demektir yanmassa saçı çıkmıyo demektir
bu ne kadar doğru benim midem hiç yanmıyo bazıların 7. aydan başlıyormuş yanmaya 8e girdim hala yanma falan yok
bazen şakalaşırken cocugum chayyu gibi doğacak diyorum kel olcak diyorum ama atabi istemem kel doğmasını azıcıkta saçı olsun dimi :)
size sorum şu saçın çıkması için midenin yanmasımı gerekiyo yada midenin yanması için saçın çıkmasımı geerekiyo off canım sıkıldı bu konuya bana çok saçma geliyo ama bide tecrübeli annelere sorayım ddim
özel doktor yada özel hastaneye giden hamile arkadaşlar,hamileliğin son aylarında haftalarında 10 günde bir yada 3 günde bir kontrole gittiğimizde her seferinde doktorumuza yine 200-250 tl. kontrol ücretini ödüyormuyuz? bu şekilde çok pahalı olmaz mı? yoksa ayda bir ücret mi alıyorlar?
ya ben hayatta soramam utanırımm ama etraftaki insanlar çok acayip ben bebeğimin kel doğmasını istemiyom yaa :)))) kim isterki inşallah fırçaa gibi saçları olur
canım bak bu yazdıgım cayı kaynat bolca ıc ben oğlumada bebklıgınden berı bolca ıcırırım kkokusu ve tadı cok guzeldır mutfak mıs gıbı kokar ama sakın aktardan hazır kıs cayı alma ıcınde hatmı cıcegı papatya falan var benım tansıyonumu dusuruyor hamıleyken dokunabılır bak karısım suslm kuşlar biz geldik bebişimle bugün yeminimizi ettik kızımda
benimle birlikte öğretmenliğe yemin etmiş oldu :)
ya ben kaç gündür öksürükten ölüyorum resmen uyuyamıyorum
doktora gittim hamile olduğum için hiç ilaç yazamadı bi tek hamilelerin
kullanabileceği bi antibiyotik var onu yazdı, sizce bu öksürük için ne yapabilirim
ne içebilirim şu bitkisel karışımlarımızdan neler var? bi de o kadar kötü öksürüyorum
ki karın kaslarım kasılıp acıyo bebeğime bişey olacak diye korkuyorum sürekli içerde
her öksürdüğümde sıkıştığını düşünüyorum çünkü karnım geriliyo.
bu arada geçmiş okuyamadım bi konunun arasına girmişimdir yine büyük ihtimal :)
hay maşallah meltemcim ne yiyorsunda besliyorsun kız bu bebekleri :) bize de söyle bakem benim oğlumda son ay kilo alamamıştı ona rağmen 3300 doğmuştu ben çok stres yapmıştım sürekli ağlama tutuyordu moral da çok önemli kızlar bebeklerin kilı alımında sen yinede bize söyle meltem ne yaptığını
valla kızlar şaka gibi ama ben 68 ile hamile kaldım 70 kiloyum iki kilo almışım şeker yüklememde hamilelik şekerim biraz yüksek çıktı iki haftadır diyetisyene gidiyorum listemde süt sebze et yoğurt meyve var bugün öğleden sonra konturolum var diyetisyende sabah tartıldım yine aynı duruyorum kaldı ki bana diyetisyen iki haftada 600 gr en az almanı bekliyorum demişti ama ben almadımacaba bende mi bir anormallik var bebeğin kilo alımıda iyi bakalım bugüngü konturollerim nasıl gecicek neler diyecekler diyetisyenle doğumcum
özel doktor yada özel hastaneye giden hamile arkadaşlar,hamileliğin son aylarında haftalarında 10 günde bir yada 3 günde bir kontrole gittiğimizde her seferinde doktorumuza yine 200-250 tl. kontrol ücretini ödüyormuyuz? bu şekilde çok pahalı olmaz mı? yoksa ayda bir ücret mi alıyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?