- Konu Sahibi papatya3459
-
- #26.941
özel doktor yada özel hastaneye giden hamile arkadaşlar,hamileliğin son aylarında haftalarında 10 günde bir yada 3 günde bir kontrole gittiğimizde her seferinde doktorumuza yine 200-250 tl. kontrol ücretini ödüyormuyuz? bu şekilde çok pahalı olmaz mı? yoksa ayda bir ücret mi alıyorlar?
canım bak bu yazdıgım cayı kaynat bolca ıc ben oğlumada bebklıgınden berı bolca ıcırırım kkokusu ve tadı cok guzeldır mutfak mıs gıbı kokar ama sakın aktardan hazır kıs cayı alma ıcınde hatmı cıcegı papatya falan var benım tansıyonumu dusuruyor hamıleyken dokunabılır bak karısım su
1 tutam ıhlamur
1 kok havlıcan
1 kabuk,cubuk tarcın
3,4 karanfıl
3,4 tane karabıber
1 kok zencefıl
elma kabugu lımon kaynat bal la tatlandır ıc
canım valla ozel hıcbısey yok bebegın anne karnında beslenmesı tamamen yapısal, bırde bebgın yapısı ıle alakalı gobek kordonundakkı kan akışkanlıgı ıle alakalıymıs ben ılk hamılelıgımı 9 kılo ıle bıtırmıstım 9 ay kusup ac gezerek sadece corba ıcıyordum bu hamılelıgımde de ozel bırsey yapmıyorum yanı
Neeee sadece iki kilomu neee güzelll canım doktorun bir sorun olmadığını bebeğin gelişimi iyiyse sıkıntı yok bence
................................saol fıstığım yarın olmayanları aldırayım kocişe
hemen yapayım peki o havlıcan ne ilk defa duydum böle bi bitki mi var?
bunun gebeliğe zararı olmaz heralde hepsi günlük kullandığımız şeyler
bi tek o havlıcanı bilmiyorum.
havlıcan agac kokune benzeyen bı bıtkı oksuruge cok ıyı gelıyor zencefılde kok olsun yalnız toz degılsaol fıstığım yarın olmayanları aldırayım kocişe
hemen yapayım peki o havlıcan ne ilk defa duydum böle bi bitki mi var?
bunun gebeliğe zararı olmaz heralde hepsi günlük kullandığımız şeyler
bi tek o havlıcanı bilmiyorum.
selammmmmm
haftanın ilk günü pert oldum geldim uyudum anca kendime geldim kızlar:)
32den sonra zor uzatırım ben iznimi
sezaryandan sonra izin 2 ay mı 3 ay mı onu bir öğrensek...3 aysa gayet kolay bağlayacağız seminerlere zaten
ne var ne yok geçmişi okuyamadım kuzum gelcek şimdi kreşten, çok özledim onu bekliyorum
haftasonu beraber olunca bugün zor geliyor ayrı kalmasııı gelsin de koklayım mis kokulumuuuuuuu
ocak sonu doğum yapcak 2 tanıdığım var bebekleri daha bu haftalarda 2 kilo üstündeymiş onları duyunca bzizim bebeişler cok küçük gibi geldi yaa dedim siz 4 -5 kilo doğurusunuz daha 2 ay varrr .:)canım bak bu yazdıgım cayı kaynat bolca ıc ben oğlumada bebklıgınden berı bolca ıcırırım kkokusu ve tadı cok guzeldır mutfak mıs gıbı kokar ama sakın aktardan hazır kıs cayı alma ıcınde hatmı cıcegı papatya falan var benım tansıyonumu dusuruyor hamıleyken dokunabılır bak karısım su
1 tutam ıhlamur
1 kok havlıcan
1 kabuk,cubuk tarcın
3,4 karanfıl
3,4 tane karabıber
1 kok zencefıl
elma kabugu lımon kaynat bal la tatlandır ıc
canım valla ozel hıcbısey yok bebegın anne karnında beslenmesı tamamen yapısal, bırde bebgın yapısı ıle alakalı gobek kordonundakkı kan akışkanlıgı ıle alakalıymıs ben ılk hamılelıgımı 9 kılo ıle bıtırmıstım 9 ay kusup ac gezerek sadece corba ıcıyordum bu hamılelıgımde de ozel bırsey yapmıyorum yanı
benimki de sözde hareketli değil fazla hissetmiyorum ben hatta çok uslu olcak kime benzicek vs diye çok konuştuk babamız usluymus ona benzer dedik son kontrolde ne oldu dersiniz kordonu bi kez boynuna dolamış şimdi bu kız mı uslu deyin bakalım gizliden gizliye iş çeviriyo içerde canı sıkılmış kordonuna sarmış zilli
şaka bi yana çok da merak ediyorum çıkarttı mı diye ama randevum 10 aralıkta bekliycem artık
merhaba canim acaba seninde plasenta önde olabilirmi? benim öyle ve bende fazla hissetmiyorum bebegimi cok nadir, bende plasenta ön tarafda oldugu icin dr bana gec hissedersin ve hafif demisdi.
nezaman hissetmeye basladin bebegini sen kacinci haftadydi?
kızlar size bişey sormak istiyorum.
şu anda 26+3 'üm. geçen çarşamba birlikte doğum yapmayı planladığım doktoruma gittim (daha önceleri devlet hastanesinde yaptırdım takiplerimi ) şimdiye kadar 8 kilo aldım, gebelik şeker yüklemem de ilk 50 mg lık olanda 152 çıktı. 100 mg şekerle tekrar bakıldı, bu kez değerlerim normaldi. devlet hastanesindeki doktorum endişelenecek birşey olmadığını, herşeyin yolunda olduğunu söyledi. yeni başladığım doktorum ise kilom konusunda dikkatli olmamı, bundan sonra kilo almamamı, ya da ayda 750 gr filan almamı söyledi. diyet yapmamı istedi, hergün pekmez yerdim, yeme dedi, 50 gr lık şeker yükleme sonuçlarımı daha ciddiye aldı.
şimdi sorum şu, çok konuşuldu ama siz şimdiye kadar kaç kilo aldınız? yani 26 haftada 8 kilo anormal mi, nedir? ben iyi gittiğimi sanıyordum. bi de sizin doktorlarınızın kilo alımı konusuna yaklaşımları nasıl?
merhaba canim acaba seninde plasenta önde olabilirmi? benim öyle ve bende fazla hissetmiyorum bebegimi cok nadir, bende plasenta ön tarafda oldugu icin dr bana gec hissedersin ve hafif demisdi.
nezaman hissetmeye basladin bebegini sen kacinci haftadydi?
özel doktor yada özel hastaneye giden hamile arkadaşlar,hamileliğin son aylarında haftalarında 10 günde bir yada 3 günde bir kontrole gittiğimizde her seferinde doktorumuza yine 200-250 tl. kontrol ücretini ödüyormuyuz? bu şekilde çok pahalı olmaz mı? yoksa ayda bir ücret mi alıyorlar?
Benim doktorum doğum ile ilgili bir çift laf etmiyor canım. Adamın öyle bir huyu var. Bende huyunu bildiğim için soramıyorumm maalesef o zaman senin tosuncuk olacak
ben ogluma hamıle ıken (buyuk ogluma yanı) 28 haftalıkken 1800 gr dı mınık oğlum 29+4 1645 gr benım tahmınım ruzgar 3800 falan dogar gıbıocak sonu doğum yapcak 2 tanıdığım var bebekleri daha bu haftalarda 2 kilo üstündeymiş onları duyunca bzizim bebeişler cok küçük gibi geldi yaa dedim siz 4 -5 kilo doğurusunuz daha 2 ay varrr .:)
ben de bu gidişimde öğrenmeye çalışıcam hiç birşey sölemio benim dr umda insan az motive eder dimi ama?
hoş geldınnnnnn sende cakma mart annesısın demek benım gıbı bende subat gorunumlu ocak annesıyım:)Merhabalar sevgili anneler ,
Bir süredir sizi burdan takip ediyordum yazmak nasip olmamıştı.Bende 27 haftalık hamileyim.Beklenen doğum tarihimiz 4 mart.Ama sanırım şubat sonu gibi gelir.Bebeğimin cinsiyeti kız ve biz Antalya da yaşıyoruz.Kısmet olursa sizinle bundan sonraki dönemi paylaşmak istiyorum.Dilerim hepimiz sağlıklı zamanında ve rahatça alırız bebekleri kucağımıza.
kızlar selammm.. bugün öğle saatlerinde belimden karnıma doğru olan garip kasılmaların yarım saatte bir geldiğini fark ettim.:44: 1, 2, 3 derken baktım ki bunlar düzenli ve yavaştan bana çığlık attırıyor.
ahan da doğuruyom dedimablamı aradım sordum anlattım böle böle oluyo dedim. dedi bu doğum doktorunu ara! ne kızın cicilerini yıkadım ne doğum çantası hazır ne ben hazırım... dedim önce bi karnımı doyurayım aç karınla gücüm olmaz. sonra da dedim ılık duş alayım da açılma rahat olsun bari. vs vs.. bu arada kocam da derste 2 saat sonra bitecek dersi. aramadım telaş yapmasın nasılsa yetişiriz daha erken diye. aklıma gelen herşey oldu nerdeyse. bi suyum gelmedi.
bikaç saat geçti annem aradı. ablam haber vermiş. dedi naptın? ben dedim bebeğin hastane çıkışını yıkıyom.doğurursam haber veririm. annem de dedi ben de patik örüyom hızlı hızlı.
korkmayın panik yok. yanlış alarm galiba!hala ara ara giriyo kasılmalar da.. inşallah bu gece gelmez. ben hep sabaha karşı adet olurdum olursa o saatlerde bekliyom. kocamın da hala haberi yok ve eve de gelmedi henüz.
dün gece de birlikte olmuştuk. yasak hafta da geldi halbuki. eşim dedi garip bi koku var. dedim alla alla fazla akıntım geldi o yüzden oldu heralde. sabah da kalkınca bi araştırayım dedim hani erken doğuma sebep olur mu falan diye. risk yoksa olmazmış ama benimki riskli? kafa karıştı tam yani.:44:
neyse kızımın cicileri hazır, yıkadım kurutuyom.
valla helal olsunnn çok soğuk kanlıymışsın ben olsam yıkmıştım ortalığı:):)
hoş geldınnnnnn sende cakma mart annesısın demek benım gıbı bende subat gorunumlu ocak annesıyım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?