- Konu Sahibi papatya3459
-
- #26.981
Ayy ne güzellll canım normal diye biliyorummm ben ama sıkmamak lazımmış sıkınca doğumu tetiklermiş
saol fıstığım yarın olmayanları aldırayım kocişe
hemen yapayım peki o havlıcan ne ilk defa duydum böle bi bitki mi var?
bunun gebeliğe zararı olmaz heralde hepsi günlük kullandığımız şeyler
bi tek o havlıcanı bilmiyorum.
Ya kızlar sancı girdi falan diyosunuz nasıl oluyor o sancı? benimki çok hareketli olduğundan mı hissetmiyorum acaba? Bi de bu ara ya doğuracağımı hissedemeyip evde/arabada doğurursam korkusu başladı. Rüyamda bile evde doğuruyorum :)
ya insanı heveslendirip sonra avucunu yalatıyolar su 6ay dogum izni yasası ne zaman cıkıcak ya da cıkar mıki bilsek de ona göre 37. haftadan önce izne ayrılırız ama dimi
Hoşbulduk.Evet biz isimlerimizi yıllar öncesinden belirlemiştik.Kızımızın adı bir süpriz olmaz ise Yaren olacak.Belki ikinci bir isim daha düşünebiliriz , çok da şart değil.
Arkadaşlar 28 haftalık hamileyim. Bende çift rahim var ve doktorum hiç bir sancım olmamasına rağmen bana erken doğumu önlemek için nidilat verdi. Ama ilacın prospektüsünde hamileler kesinlikle kullanmamalı diyor.Bu ilacı kullanan var mı? Kullandıysanız bebeğiniz sağlıklı doğdu mu?
İYi aksamlar anneler ve bebikler...
Drdan geliyoruz. Artik 15 gunde bir gitmeye basladik. Bebisimiz cok guzel poz verdi bize masallahöpücük yolladı kızçem babasina da bana da. ilk yattigimda koltuga bir sekil degistirdi ki hepimiz sasirdik gordugumuze, karnim birden bire degisti. Heralde dr icin pozisyon aldi kizim.
Kilosu 1586, boyu 42,5 cikti.iki haftada 200 gr almis 4 cm uzamis kuzucuuuummm.
Bu arada ayni babasi.yanaklari benim gibi tombis bi de o mimigi ben de aynen öyle yapiyorum.
Canim cok normal
Hazirlik sutu deniyor ona
Sarimsi bir rengi var dogumdan sonra beyazlasacak..
Dogum uzerinde hicbir etkisi yok ayrica...
Keske benimde gelmeye baslasa da icim rahatlasa.... Benden sut gelmezse diye korkuyorum ben...
lk hamileligimde benim yedinci ayi basinda gelmisti hazirlik sutu bu sefer ise daha hala gelmedi
Bir de ben 4 yil once gogsumden ameliyat olmustum
acaba gelmeyecek mi... Doktorum belli olmaz daha, dogumdan sonra ancak kesin anlasilacak dedi..
Merhabalar sevgili anneler ,
Bir süredir sizi burdan takip ediyordum yazmak nasip olmamıştı.Bende 27 haftalık hamileyim.Beklenen doğum tarihimiz 4 mart.Ama sanırım şubat sonu gibi gelir.Bebeğimin cinsiyeti kız ve biz Antalya da yaşıyoruz.Kısmet olursa sizinle bundan sonraki dönemi paylaşmak istiyorum.Dilerim hepimiz sağlıklı zamanında ve rahatça alırız bebekleri kucağımıza.
evet yaaaa çıksa da rahatlasak o zaman zaten yaza bile girecek iznimiz ne güzel hiç gitmices seminerlere bileee
tek başına yaren gayet güzel bence hiç düşünmeyin bile:) hoşgeldiniz ve de
başka bir doktora daha danışırdım ben olsam böyle bir durumda..bilgim yok malesef yanlış yönlendirmeyim
ayyy maşallah maşallahhhhh
çarşamba da ben gideceğim çok heyecanlıyım yaaa
ay canım hiç endişelenme onla hiç alakası yok
kızımda benim 1 damla bile sıvı gelmemişti doğuma kadar
sezaryan olmama rağmen hemen sütüm gelmişti ve de sonrasını anlatmıyım sadece maşallah diyeyim sana...
inşallah bunda da aynısı olur diye dua ediyorum..
nıdılatı yakın zamanda 34 haftalık dogum yapan arkadasıma verdı dr doktora beraber gıttıgımız ıcın bılıyorum sunu soyledı dr;Arkadaşlar 28 haftalık hamileyim. Bende çift rahim var ve doktorum hiç bir sancım olmamasına rağmen bana erken doğumu önlemek için nidilat verdi. Ama ilacın prospektüsünde hamileler kesinlikle kullanmamalı diyor.Bu ilacı kullanan var mı? Kullandıysanız bebeğiniz sağlıklı doğdu mu?
Insallah canim...
Ben herseyi emzirecegim diye hazirladim
2 ay once sutumu sagmak icin alet bile aldim....
Eger sut gelmezse cok uzulurum
ben cmrtesı gıttım 29+4 tum 33+4 de gıdecegımbana da giriyor arada sancı
ama sık olursa sorundu sanırım değil mi..
kızlar kızlar kaç haftadan sonra 15 günde 1 gidiyoruz?
sanki hiç hamilelik yaşamamış gibiyim yaa unutmuşum birçok şeyi:)
ben çarşamda tam 29 haftalıkken kontrole gideceğim inşallah
hoşgeldin kuzumixxx :))
ayy ne güzel darısı başımıza herşey alındı eksiklerimiz var tabiki ama biçoğunu aldıkhayırlısıyla odamızda gelsinde temizleyelim dolabını fln sonra kıyafetlerimizi yıkar ütüler kaldırırız artık ortalıkdan :))
esinnn hoşgeldinn bende cumartesi gittim gördüm oğlumu ve ilk kez yüzünü gördüm okdr mutlu oldumki çok yakışıklı bi oğlum olcak benim kızlar maşallahhh öyle güzel yüzü vardıki uyurken yakaladık onun o görüntüsünü 7 .ayında göstyerdi anasına suratını miniğim :))) kızlar birileri bana yardım etsin şimdi doktorum 12 aralık için istirahat açalım deid randevu verdi bende çalışmak istediğimi söyledim 37 .haftaya kdr tamam gel muayene edelim tekrar dedi hakkım yanmasın istiyorum kanunlarıda daha araştıramadım çok cnaım sıkılıyo benşm ama ya((siz nasıl yapcaksınız planlar ne?
doğum izini alacak arkadaşlarımın dikkatine bilindiği gibi ben yeni doğum yaptım anam 1000 defa yazdım bunu daneyse ben elada 32 izine ayrıldım resmi olarak ama yene çalıştım son 3 hafta ya kadar doğumdan sonrada 5 ay sonra işe geri döndüm bi arkadaşım da 37 ye kadar çalışır raporu almıştı kız tam izine çıktığı gün erken doğum yaptı hem doğum dan önce 3 haftası yandı hemde analık hakkını 3 hafta eksik aldı aklınız da olsun
Merhaba,
Ben de antalyadanim ama Belcika'da yasiyorum suan....
6 subat tahmini dogum tarihim
dogumdan 3 hafta sonra Antalya ya geliyorum bebek ile
2 ay Antalya'da annemler ile kalacagiz...
ay daha geçmişi okuyup bitiremedim hala okuyorum
tabi arada börek yapıp fırına attım o yüzden de uzadı :)
şunları yazayım sonra tekrar geçmişe döneyim :)
cnm ben 2 hafta sonra bi rapor hakkımdan 10 günlük rapor alcam
sonra 32. haftam doluyo gidip 37 ye kadar çalışabilir raporu alcam
okula bir kaç gün gitcem sonra yine rapor hakkımdan bi kaç gün kullancam
yani 37. haftamı doldurana kadar ara ara okula gitcem ara ara rapor alcam
sonra 37. haftamda tam izne ayrılcam ben 37. haftaya kadar normalde
kastırsam sürekli çalışırım ama okulum çok uzak 1 saat git 1 saat gel bide sabah
8.30da başlıyo öğleden sonra 3te bitiyo bütün eve geldiğimde yorgunluktan ölüyorum
o yüzden aralarda rapor alarak dinlenip öyle gitcem okula 37. haftaya kadar idare etcem.
kuşum valla herkes sormuş ama bende sorayım
ben de anlamadım :) sonuçta iznimiz toplamda 16 hafta
ben 37. haftada izne ayrıldığımda 16 haftalık iznimi başlatmış oluyorum
çocuk 1-2 hafta erken doğdu die o haftaları nasıl silerler ki
o zaman izni otomatik olarak 13-14 haftaya düşürüyolar
yasal iznimiz 16 hafta bence buna itiraz edilebilinir.
hoş geldınnnnnn sende cakma mart annesısın demek benım gıbı bende subat gorunumlu ocak annesıyım:)
canım doktorumun tarifi karnın sertleşip top gibi olması ve 10-20 sn falan öyle katı kalıp sonra yumuşaması olarak tanımladı
kızlar yaaa benim canım çok tatlıdır ben sezeryan isticem ki zaten çatım dar dr da şimdiden senin büyük olasılık sezeryan demişti... ki demese ne yazar :))))) neyse ben ondan bile korkmaya başladım :)) şimdiden düşünüyorum nasıl olacak ıyyy kesecekller diye :))) uyanınca görürsem korkarım yaaa :))))
erken doğum yaptığında kullnamadığın izinleri artık aktarabiliyosun diye biliyorum... memurlar.netten okumuş olabilirim..tam hatırlamıyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?