- 24 Ekim 2012
- 1.136
- 37
- 163
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #27.081
hemen yapıyorum :)hıkaye muhtesemmıs canım bence buraya copy paste yapalım anneler ıcın
olsun canım allahtan canım kıymetlı degılde cabuk atlatıyorum sıze bu yuzden ısrarla normal dogum dıyorum , ben sezeryanda bı sıkıntı yasamadım bu olay ve kabızlık dısında ertesı gun ayaktaydım ama normal dgum yapsaydım bazı reaksıyonları yasamayacaktımyaaa senin ki daha zorrmuşş
tıbbı gereklılıge lafım yok zaten ıstege baglı sezeryan olmamamlı anne benceooffffff herkesi normal doğuma teşvik edicez die sezeryanın hep eksi yönlerini yazmaya başladınızya zorunlu sezeryan olanlar nolcak valla korkmaya başladım ya
:) teşvik edelim tabii
yanlış anlaşılmasın yalnız normal doğum diye tutturmuyoruz kızlar, elimizden gelenin en iyisini yapıp eğer olmazsa son anda sıkıntı yaşanırsa sezaryende olabilir, en önemlisi bebeklerimizin sağlığı...
meltemcim daha ne örnekler var yaa inş bu doğumunda olmaz öyle bişey, insanların ısrarla sezaryeni tavsiye etmeleri çok garibime gidiyor, siz bi yanlış yapmışsınız ki zaten ilk öneren isteyerek sezaryen yaptıranlar oluyor, mecburen olanlar genelde pek önermiyor. başkalarıda mı yanlış yapsın bırakın herkes kendi vücuduna uygun sağlıklı doğum yapsın...
ah surda 1 kısıyı sezeryandan vazgecırıp normal doguma ıkna etsek sevabı cok buyuk olacak bence:):) teşvik edelim tabii
yanlış anlaşılmasın yalnız normal doğum diye tutturmuyoruz kızlar, elimizden gelenin en iyisini yapıp eğer olmazsa son anda sıkıntı yaşanırsa sezaryende olabilir, en önemlisi bebeklerimizin sağlığı...
meltemcim daha ne örnekler var yaa inş bu doğumunda olmaz öyle bişey, insanların ısrarla sezaryeni tavsiye etmeleri çok garibime gidiyor, siz bi yanlış yapmışsınız ki zaten ilk öneren isteyerek sezaryen yaptıranlar oluyor, mecburen olanlar genelde pek önermiyor. başkalarıda mı yanlış yapsın bırakın herkes kendi vücuduna uygun sağlıklı doğum yapsın...
ah surda 1 kısıyı sezeryandan vazgecırıp normal doguma ıkna etsek sevabı cok buyuk olacak bence:)
ben 7/24 burdayım gazlarım senı merak etme hatta dogum anında skyplasalım daha bı gaza getıreyım senıKızlar aldım ben gazıı olurda tekrar korkuya kapılırsam hemeeeen seslenicem size
seslen tabiki canım her zaman :) tabi dediğim gibi ısrar etmiyoruz son ana kadar elimizden geleni yapıyoruz, doktorumuz bi gereklilik görürse kabul ediyoruz, tabi doktorumuzun bi oyun yapıp yapmadığını da başka doktorlara gidip (mümkünse devlete) emin oluyoruz :)Kızlar aldım ben gazıı olurda tekrar korkuya kapılırsam hemeeeen seslenicem size
ay evet bende çok mutlu olurum, tabi burzuya yazdıklarım gibi ısrar etmesinde kimse sonra vicdan yapmayalım bizde, içlerini rahat tutup normal olacağını düşünsün herkesah surda 1 kısıyı sezeryandan vazgecırıp normal doguma ıkna etsek sevabı cok buyuk olacak bence:)
seslen tabiki canım her zaman :) tabi dediğim gibi ısrar etmiyoruz son ana kadar elimizden geleni yapıyoruz, doktorumuz bi gereklilik görürse kabul ediyoruz, tabi doktorumuzun bi oyun yapıp yapmadığını da başka doktorlara gidip (mümkünse devlete) emin oluyoruz :)ay evet bende çok mutlu olurum, tabi burzuya yazdıklarım gibi ısrar etmesinde kimse sonra vicdan yapmayalım bizde, içlerini rahat tutup normal olacağını düşünsün herkes
ben 7/24 burdayım gazlarım senı merak etme hatta dogum anında skyplasalım daha bı gaza getıreyım senı
iç sesını dınleee:)))) osana dogruyu ogsterecektır:)Israr değil aslında istedğimin doğru olduğunun farkına vardım sayenizde birazda motivasyona ihtiyacım varmış meğer.zorunlu sezeryanada karşı değiliz tabiki ama gönlüm eeen normalinden eeennn doğalından yana..tekrar teşekkürler canlarım
hadi yaaaaaaaaaaa:)))Ya sen çok anaç bi hatunsun insana güven veriyosun haa bide tecrübeli annesin yaa sen ne dersen tamam diyesim geliyo
vay serefızlerrrrrrsezaryen
gerekli olup olmadığı ile ilgili bilimsel gerekçelerin uygulamada pek de iplenmediği doğum yöntemi.
cinayet midir, orama burama dokunma mıdır tartışmasına hiç girmeden başımdan geçen iki olayı takdirlerinize sunuyorum:
2010 yılında türkiyenin en prestijli özel hastanelerinden birinde (bkz: acıbadem hastanesi) eşimin gebelik kontrollerine başladık. arkadaşlarımızdan daha önce orada doğum yapanlar "acıbadem normal doğum yaptırmaz, sizi kesin sezaryene yönlendirirler" diyorlardı. bunun üstüne doktorumuza ilk günden itibaren tıbbi olarak uygunsa normal doğum istediğimizi söyledik. o da bize hamileliğin seyrinde herhangi bir sorun bulunmadığı için normal doğum olabileceğini söylüyordu. ta ki doğuma 2 gün kalana kadar... nst çekimi için gittiğimiz son kontrolde dr hanım oldukça kaygılı, telaşlı ifadeler ve ses tonuyla "durum hiç iç açıcı değil" diyerek acilen hastanın sezaryene alınması gerektiğini söyledi. durumdan kıllandık ve hazırlığımızı yapmak üzere eve gidip geleceğimizi söyledik. hastayı göndermek istemediler. ısrar edince eve gidiyoruz diye hastaneden çıktık. soluğu üniversite hastanesinde aldık. burada eşimi muayene eden asistan hekim her şeyin normal olduğunu, sezaryene gerek olmadığını söyledi. tanıdığımız bir kadın doğum profesörüne rica ettik. o da aynı bilgiyi teyit etti. sonuçta eşim 2 gün sonra üniversite hastanesinde normal doğumla sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.
2011 ortalarında apartmandan bozma fakat kuvvetli referansları olan özel hastanelerden birinde ikinci çocuğumuzun doğacağı gebelik kontrollerine başladık. (daha akıllanmamışız, bile bile pişti) aynı tiyatro burada da oynanınca yaşadıklarımıza inanamayarak hastaneden çıkıp üniversite hastanesine gittik. sonuç aynı; 3 gün sonra normal doğumla yaşama merhaba diyen çocuğumuzu kucağımıza aldık. (bundan sonra öleceğimi bilsem devletin üniversite hastanesinde öleceğim, o denli...)
sezaryenle doğumun tıbbi gereklilik olduğu durumlar muhakkak ki var. lakin hastanın bunu değerlendirmesi mümkün değil. canını teslim ettiği doktora güvenmekten başka çaresi yok. ama her meslekte olduğu gibi hekimler arasında da çürük elmalar olabiliyor. hastadan gelen kozmetik istekler veya yerine göre 2 gün sürebilen normal doğum maratonuna bulaşmak istemeyen hekimler sebebiyle gebeler sezaryene yönlendiriliyor. yani bu satırlarda "tıbbi gereklilik" konusunda yırtınanların samimiyeti tartışmalıdır.
hadi yaaaaaaaaaaa:)))aslında goruntu olarak ta hıc degılımdır kımse bı cocugum olduguna ınanmıyor mesela:)
belkı burda cık fazla sey yazıyorum ondan oyle bır ızlenım olusmustur:):119::119:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?