2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
yaaa senin ki daha zorrmuşş
olsun canım allahtan canım kıymetlı degılde cabuk atlatıyorum sıze bu yuzden ısrarla normal dogum dıyorum , ben sezeryanda bı sıkıntı yasamadım bu olay ve kabızlık dısında ertesı gun ayaktaydım ama normal dgum yapsaydım bazı reaksıyonları yasamayacaktım

ooffffff herkesi normal doğuma teşvik edicez die sezeryanın hep eksi yönlerini yazmaya başladınızya zorunlu sezeryan olanlar nolcak valla korkmaya başladım ya
tıbbı gereklılıge lafım yok zaten ıstege baglı sezeryan olmamamlı anne bence

Aşağıdaki mektubun kahramanları tamamen bir hayal ürünüdür. Bunu yazıyorum çünkü tıbbi olarak bu uygulamaların yapıldığını zannedenler oluyor. ma eğer fizyolojik bir olay olan ilk geceye doğumda yaptığımız gibi medikal bir yaklaşım sergileseydik sanırım ortaya çıkan sonuç buna benzer olurdu.
Yazıyı okurken sizlerden ricam ilk gece gibi bedenin fizyolojik bir eylemi olan doğuma yaklaşımlarımızı gözünüzün önüne getirmeniz ve bu karşılaştırmayı yapmanız.
Dr.Hakan Çoker
Sevgili Ali,
Biliyorsun 1 hafta sonra düğünümüz olacak ve ilk cinsel birleşmemizi o gece yapacağız.
Ama benim içimde inanılmaz korkular var. Bu geceden çok korkuyorum.
Bu gece konusunda fikirlerini sorduğum birçok arkadaşım ve akrabam bana korkunç hikayeler anlattılar. Kimisi ne kadar çok kanaması olduğunu ve hastaneye gitmek zorunda kaldığını, kimisi de ne kadar çok acı çektiğini anlattı. Bazıları sorun yaşamadığını anlattıysa da negatif hikayeler beni çok etkiledi.
Bu konuda bir doktora gittim. Doktor bu sorunumla çok ilgilendi. Doktor bana korkmamam gerektiğini ve modern tıbbın yanımızda olduğunu söyledi. Artık bu gecenin doğal yaşanmasının ne kadar demode bir şey olduğunu anlattı. Birçok kadın artık bunu yaşamak zorunda değilmiş. Bu gecenin daha sağlıklı ve kolay yaşanması mümkünmüş.
Doktor aynı zamanda bu gecenin doğal yaşanmasının risklerini de anlattı. Aşırı kanama hayatımı tehdit edebilirmiş. Bazen derin yırtılmalar oluyormuş ve dikişler nedeni ile gelecekteki cinsel hayatım etkilenebiliyormuş. Ayrıca acı çekersem bu bende travma yaratabilirmiş hatta gelecekte korku nedeni ile cinsel hayatım bir kabusa dönebilirmiş.
Doktor bu konularda ona güvenmemizi ve bu ilk geceyi onun kontrolünde hastanede yaşamamızı önerdi. Hastanede 2 seçeneğimiz varmış. Bunlardan bir tanesinde beni tamamen uyutarak ameliyat yapacaklarmış ve böylece ilk birleşmenin getireceği tüm risklerden korunmuş olacakmışız. Ameliyat sayesinde vajinam cinsel birleşme için en uygun hale getirilecekmiş. Bunu düğünden önce randevu alarak yaptırabilirmişiz.
Diğer seçenek doğala daha yakın olanıymış. Buna “ prenses gecesi” diyorlarmış. Hastanede bel altımdan uyuşacak şekilde bana epidural anestezi uyguluyorlarmış. Sonra onların belirlediği pozisyonlarda ve onların kontrolünde ilk cinsel birleşmemizi yapacakmışız. İçeri yerleştirilen basınçölçer sayesinde hangi sıklıkla ve hangi güçle birleşme olduğunu saptayarak, yanlış yapma durumunda hemen müdahale edeceklermiş. Sana neler yapman gerektiğini anlatacaklarmış. Sen eğer başarısız olursan, senin görevini görecek tıbbi aletler hazır bulunacakmış. Tıbbi müdahaleler olduğu için herhangi bir riske karşın, odada bir anestezi uzmanı, bir kadın hastalıkları uzmanı ve diğer personelde hazır bulunacakmış.
Tıbbın bu kadar ilerlediğini bilmiyordum canım. Şimdi kendimi çok daha güvende hissediyorum. İlk gece korkum yüzünden günlerdir uyuyamıyordum. Ama modern tıbbın yardımı sayesinde korkum kalmadı. Tek yapmamız gereken gün almak olacak.
Bu konularda ki düşüncelerini merak ediyorum. En kısa zamanda yorumlarını bekliyorum.
Eğer senin için de uygunsa ilk gece için doktordan randevu alacağım.
Aslında senin fikirlerini az çok biliyorum. Sen bu ilk gecenin sevgi dolu ve doğal olmasını istiyorsun. Sevgiyle sorunsuz bir gece yaşayacağımızı savunuyorsun. Bu ilk gecenin gelecekteki birlikteliğimiz için çok değerli olduğunu söylüyorsun.
Seni anlıyorum ama acı çekecek olan benim. Korkularımdan kurtulamıyorum ve modern tıbbın bu kadar geliştiği bir çağda böyle riskli ve acı dolu bir gece yaşamak istemiyorum. Annemler de bu konuda beni destekliyorlar. Şu anda tek korkum senin bu konuda ısrarcı olmandır. Beni seviyor ve hala istiyorsan ısrar etmezsin.
Cevabını merakla bekliyorum.
Müstakbel eşin Ayşe

Kızlar aldım ben gazıı olurda tekrar korkuya kapılırsam hemeeeen seslenicem size

ah surda 1 kısıyı sezeryandan vazgecırıp normal doguma ıkna etsek sevabı cok buyuk olacak bence:)

Kızlar aldım ben gazıı olurda tekrar korkuya kapılırsam hemeeeen seslenicem size
seslen tabiki canım her zaman :) tabi dediğim gibi ısrar etmiyoruz son ana kadar elimizden geleni yapıyoruz, doktorumuz bi gereklilik görürse kabul ediyoruz, tabi doktorumuzun bi oyun yapıp yapmadığını da başka doktorlara gidip (mümkünse devlete) emin oluyoruz :)
ah surda 1 kısıyı sezeryandan vazgecırıp normal doguma ıkna etsek sevabı cok buyuk olacak bence:)
ay evet bende çok mutlu olurum, tabi burzuya yazdıklarım gibi ısrar etmesinde kimse sonra vicdan yapmayalım bizde, içlerini rahat tutup normal olacağını düşünsün herkes

Israr değil aslında istedğimin doğru olduğunun farkına vardım sayenizde birazda motivasyona ihtiyacım varmış meğer.zorunlu sezeryanada karşı değiliz tabiki ama gönlüm eeen normalinden eeennn doğalından yana..tekrar teşekkürler canlarım

ya ne acayıp bır donemdeyız neyın ıcındyız boyle 50 lı yıllarda sezeryan oranları tek basamaklardayken su an ızmır ıcın mesele oran yuzde 50 ye yakın,
arkadas kadının dogasında olan seyı bıle kadına yabancılastıran bu saglık sıstemının ben taaaaaaaa.............. ya hayvanlar bıle beyınlerının yuzde kacı ıle bu olayı tek baslarına dogada gerceklestırıyor bız ıse boyle bır olayı nasıl zorlastırırız modundayız,

sezaryen

günümüz annelerinin basvurduklari yöntem olarak görülse de, maalesef günümüz doktorlarinin tercihidir.

simdiye kadar kac tane doktor degistirdigimi ben bile unuttum. dogum yaklastikca sezaryen yapalim diyen doktor sayisi da cogaldi. diyanet'e mecbur kalinmadikca sezaryen günahtir duyurusunda bulunmasini dahi tavsiye edecegim. en azindan normal dogum isteyen kadinlar nereye gideceklerini bilebilsinler. zira doktor degisimi ne kadar sik olursa sizi sezaryene yönlendirip basindan savmaya calisan doktor sayisi da o derece siklasiyor.

ben normal dogum istiyorum dedigimde doktorlarin suratini görmelisiniz. o kadar sasiriyorlar ki, "aa normal dogum mu istiyorsun??, o gün müsait olamayabilirim, gece ebemiz yok, gece saatinde dogurursan olmaz vs vs vs vs" gibi igrenc cümleler sarfediyorlar. 8 aylik hamileyim, henüz beni normal dogurtacak doktoru bulabilmis degilim. henüz alttan bakip catin genis-dar diyen dahi olmadi. her nedense tipime bakarak (boyum 1.50 üstü) catimin hemen dar olduguna karar veriyorlar. hatta gecenlerde biri senin catin dar gibi dedi ve ben de aa ben normal dogum istiyorum deyince beni resmen kovmaktan beter etti. neymis efendim ben sorunlu biriymisim, normal dogum diye tuttururmusum. bir bok da bildigim yokmus.

e be amina koduklarim 13 yil önce hastanede 4.750 gr dar catiyla normal cocuk dogurmus komsularim var. yasim kücük, hicbir hastaligim yok, seker yok, kocamla akraba evliligim yok, tarama testlerim normal, kan tahlillerim normal, sigara hayatimda icmedim, cocugumun kilosu olmasi gerekenden sasmiyor. siz böyle sorunsuz bir hamileligi neden sezaryenle sonlandirmayi akliniza koymussunuz, soramiyorum. soramadigim icin de zaman zaman cok mutsuz günler geciriyorum.

bulundugum sehirde 200-400 arasi yapilan normal dogumlari 2 milyara yaptirmayi kabul ettigim eski ückagitci doktorum bile normal mi istiyorsun ooo o zaman bebeginin keyfini bekleyeceksin deme lüksüne bile sahip. doktorlardan sogudum, kimseye güvenim kalmadi. ettikleri yemine dahi güvenmiyorum. önce sorup sorusturuyorlar kimlerdensin, ne is yaparsin. bakiyorlar ki para gani, güvencen dahi olsa özele yönlendirmeye calisiyorlar yahut normal dogumla arasina sadece 100-150 lira farkedecek sezaryeni tavsiye ediyorlar. o fark benim sana sadakam olsun demeyi nasil isterdim anlatamam.

ilk cocugum olmasa evde ebeyle eskiden oldugu gibi dikissiz ve olmasi gereken gibi dogurmayi bile düsündüm kac kere. yahut devlet hastanesi dogumhanesinde pasalar gibi doktorsuz dogurmayi. ya da karnim burnumdayken kalkip son dakikaya kadar normal dogum icin bekleyen zeynep kamil'e gitmeyi. sürekli aklimda dolasiyorlar. daha gecenlerde okudugum mecbur kalinmadikca sezaryenle dogumu hükümetin yasaklamasi bile caydiramiyor bu doktorlari. cogu adi. biz hamile kadinlara müsteri gözüyle bakiyorlar. nasilsa dünyanin en güzel mucizesini gerceklestiriyorum degil mi? bu is icin milyarlar sarfedebilirim o benim biricik kizim. beni bir korkutursunuz, özele de gelirim gerekirse bicaginizin altina da yatarim. zaten benim basimi bekleyecek haliniz yok herhalde? isiniz gücünüz var. hele geceleri gidip kadinin sancisini, bebeginin keyfini mi bekleyeceksiniz? cüs artik!

neyse, sonuc olarak bulundugum mersin'den osmaniye'ye dogum icin göc etme karari aldim. bu taraflarda hic ama hic bezim olmamasina ragmen daha ahlakli olduklari ve daha terbiyeli, hastaya daha sevecen olduklari icin dinci bir hastanede, bir baska sehirde doguracagim. herkesi hazirladim. sayet beni kandirmaya calisirlarsa bu konuda sagduyusuna güvendigim kocami tembihledim. ölmeme ramak kalana kadar cocugu normal doguracagim dedim. bahanelerini makul bulmadigi sürece hastane degisimine kadar düsündük. bu cocugu olur sartlarinda normal doguracagim.

umarim bebegimi olmasi gereken gibi, tam da cikmak istedigi günde cikartip tam da olmasi gereken gibi sütümle besleyecegim. cekecegim sancilar ise hic gözümü korkutmuyor, nasilsa o bebegi elime alinca her sey gececek, organlarim yenilenecek, eskisinden daha dinc olacagim. 2 saat sonra da hastaneye elveda deyip bir dahaki hastane ziyaretimi sadece bebegimin asilari icin yapacagim. dogum sonrasi pansumanlar, agrilar cekmeyecegim. dogum sebebiyle icimde biriken pislikleri bebegimle birlikte atip hepsinden kurtulacagim. süper bir moralle de bebegimi en iyi sekilde yetistirecegim.

burdan bütün anne adaylarina ibret olsun.

iç sesını dınleee:)))) osana dogruyu ogsterecektır:)

Ya sen çok anaç bi hatunsun insana güven veriyosun haa bide tecrübeli annesin yaa sen ne dersen tamam diyesim geliyo
hadi yaaaaaaaaaaa:))) aslında goruntu olarak ta hıc degılımdır kımse bı cocugum olduguna ınanmıyor mesela:)
belkı burda cık fazla sey yazıyorum ondan oyle bır ızlenım olusmustur:):119::119:

sezaryen
gerekli olup olmadığı ile ilgili bilimsel gerekçelerin uygulamada pek de iplenmediği doğum yöntemi.

cinayet midir, orama burama dokunma mıdır tartışmasına hiç girmeden başımdan geçen iki olayı takdirlerinize sunuyorum:

2010 yılında türkiyenin en prestijli özel hastanelerinden birinde (bkz: acıbadem hastanesi) eşimin gebelik kontrollerine başladık. arkadaşlarımızdan daha önce orada doğum yapanlar "acıbadem normal doğum yaptırmaz, sizi kesin sezaryene yönlendirirler" diyorlardı. bunun üstüne doktorumuza ilk günden itibaren tıbbi olarak uygunsa normal doğum istediğimizi söyledik. o da bize hamileliğin seyrinde herhangi bir sorun bulunmadığı için normal doğum olabileceğini söylüyordu. ta ki doğuma 2 gün kalana kadar... nst çekimi için gittiğimiz son kontrolde dr hanım oldukça kaygılı, telaşlı ifadeler ve ses tonuyla "durum hiç iç açıcı değil" diyerek acilen hastanın sezaryene alınması gerektiğini söyledi. durumdan kıllandık ve hazırlığımızı yapmak üzere eve gidip geleceğimizi söyledik. hastayı göndermek istemediler. ısrar edince eve gidiyoruz diye hastaneden çıktık. soluğu üniversite hastanesinde aldık. burada eşimi muayene eden asistan hekim her şeyin normal olduğunu, sezaryene gerek olmadığını söyledi. tanıdığımız bir kadın doğum profesörüne rica ettik. o da aynı bilgiyi teyit etti. sonuçta eşim 2 gün sonra üniversite hastanesinde normal doğumla sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

2011 ortalarında apartmandan bozma fakat kuvvetli referansları olan özel hastanelerden birinde ikinci çocuğumuzun doğacağı gebelik kontrollerine başladık. (daha akıllanmamışız, bile bile pişti) aynı tiyatro burada da oynanınca yaşadıklarımıza inanamayarak hastaneden çıkıp üniversite hastanesine gittik. sonuç aynı; 3 gün sonra normal doğumla yaşama merhaba diyen çocuğumuzu kucağımıza aldık. (bundan sonra öleceğimi bilsem devletin üniversite hastanesinde öleceğim, o denli...)

sezaryenle doğumun tıbbi gereklilik olduğu durumlar muhakkak ki var. lakin hastanın bunu değerlendirmesi mümkün değil. canını teslim ettiği doktora güvenmekten başka çaresi yok. ama her meslekte olduğu gibi hekimler arasında da çürük elmalar olabiliyor. hastadan gelen kozmetik istekler veya yerine göre 2 gün sürebilen normal doğum maratonuna bulaşmak istemeyen hekimler sebebiyle gebeler sezaryene yönlendiriliyor. yani bu satırlarda "tıbbi gereklilik" konusunda yırtınanların samimiyeti tartışmalıdır.

vay serefızlerrrrrr

hadi yaaaaaaaaaaa:))) aslında goruntu olarak ta hıc degılımdır kımse bı cocugum olduguna ınanmıyor mesela:)
belkı burda cık fazla sey yazıyorum ondan oyle bır ızlenım olusmustur:):119::119:

Valla bana ölee geliosun.görüntüden ziyade kişiliğin.meltem benim gözümde anaç bi hatun,hem anne,hemde tecrübelii ne sorsam vericek bi cevabın var ee bu da hayat tecrübesi olsa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…