2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

az önce bahsettiğin fito kremi genital bölge kaşıntısı için vermişti doktorondan mı sürüyorsun karnına:26:anlamadımmm

merhabalar kızlarr

az önce bahsettiğin fito kremi genital bölge kaşıntısı için vermişti doktorondan mı sürüyorsun karnına:26:anlamadımmm

merhabalar kızlarr
off daha beter kaşındırmadı mı
o kremi ben daha önce açık dikişlerime kullanmıştım bi operasyondan sonra süper hızlı şekilde iyileştirmişti.. hücre yenileyici olduğunu biliyorum kaşıntıya da mı iyi geliyormuş :44:

alla alla benimde kafam karıştıgenitalimde bitip tukenmeyen bir kaşıntı hasıl oldu halada varhamile olmadan önce kadın doğumcu fitoyu verdi bir kaç kez kullandım banamısın demedi yaguya kaşıntıya iyi geliyormuş

en son çare yuzey temizleyici var yuzde yuz doğal onu surcem :)) valla çok ciddiyimmmmmm

Son düzenleme:
  1. Doğum için kendinizi rahat hisedebileceğiniz ve normal doğumu destekleyen bir hastane seçin.
  2. Doğumda sorumluluğunuzu alan doktoru seçerken aşağıdaki normal doğumu destekleyen 6 uygulamaya nasıl baktığını sorgulayın.
  3. Tıbbi bir sebep yokken doğumunuzun erken başlatılmasını kabul etmeyin. Doğumun kendi başlaması bebeğinizin de hazır olduğunun en önemli işaretidir. Doğumunuzun kendi ritmini yakalamasına izin verin. Zamana saygı gösterin ve doğumunuzun ilaçlarla hızlandırılmasına izin vermeyin.
  4. Doğum sırasında hasta gibi yatağa bağlı kalmayın ve hareket etmekte özgür olun. Dik pozisyonları tercih etmeniz ve kasılmalarda hareket özgürlüğünüzün olması kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar ve doğumunuzu kolaylaştırır. Bebek doğum kanalına daha rahat girer ve doğum süresi kısalır. Yürüyün, sallanın, dans edin yani kısaca bedeninizi izleyin, o size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir.
  5. Doğumda size destek olacak kişiyi seçerken iyi düşünün. Bu kişi sakin olmalı ve doğum boyunca size duygusal ve fiziksel olarak sürekli destek vermeli. Bu kişi eşiniz veya akrabanız olabilir. Profesyonel bir doğum koçu ile anlaşmayı da düşünebilirsiniz.
  6. Doğumda bebek kalp atışlarının izlenmesi için kullanılan makineye sürekli bağlı kalmayın. Bu sizi kısıtlar ve bir sorun olduğu hissine kapılırsınız. Ara ara bebek kalp atışlarının izlenmesi yeterli olacaktır.
  7. Bedeninizin istediği ölçüde gıda ve sıvı alımınızı engellemeyin. Doğumun tüm evrelerinde sıvı ve enerji ihtiyacınız olacaktır. Bunun engellenmesi doğumunuzu yavaşlatır ve müdahaleleri getirir.
  8. Kasılmalar sırasında rahatlamak için anestetik ilaçlar dışındaki gevşeme yöntemlerini tercih edin. Anestetik ilaçlar doğal hormonlarınızın doğru salınımını bozar. Derin gevşeme, imgeleme, odaklanma, nefes teknikleri, masaj, sıcak veya soğuk uygulamaları ve lamaze sınıflarında öğrendiğininiz diğer teknikler sizin rahat etmenizi sağlayacaktır.
  9. Sırt üstü doğum yapmaktan kaçının. Sınıflarda öğrendiğiniz doğum teknikleri kasılmalarınızın etkisini arttıracak ve yerçekimi ile çalışmanızı sağlayacaktır. Ikınmalar sırasında bedeninizi izleyin. Bedeniniz isteyince ıkının. Sağlık personelinden sadece sessiz ve sözel destek isteyin.
  10. Doğumdan hemen sonra bebeğinizi kucağınıza alın. Sıcak cilt teması sayesinde bebeğiniz gevşek kalır, ısısı korunur, kalp atımı ve solunumu daha kolay adapte olur. Anne-bebek bağı kolay ve çabuk kurulur. Bebeğinizle aynı odada kalmanız bebeğinizi daha iyi tanımanızı ve ihtiyaçlarına çok daha çabuk cevap vermenizi sağlar. Emzirme için güzel bir başlangıç olur. Bu yazı Lamaze International'dan alınmıştır.

akıntı mı yapıyor kaşıntıyı canım? eğer mantardan dolayı ise ben her gün bi tane çiğ sarımsak yutuyorum, birde çok kaşıntı olduğunda bi parça yoğurt sürüyorum içine doğru... bunu kitaptan okudum kulantan duyma bi ilgi değil dene istersen

hamilelikteki akıntı daha da azdırdı benceönceden de vardı amayoğurt muusonra kuruyormu orda yoğurtdenerim tabii

hamilelikteki akıntı daha da azdırdı benceönceden de vardı amayoğurt muusonra kuruyormu orda yoğurtdenerim tabii
ay sakın sabunla yıkama daha da artırırmış hiç bişey sürme oraya kimyasal,
evet minik bi parça sürüyorum sonra peçeteyle kapatıp çamaşırımı giyiyorum yine, zaten çok az sürmen yeter o da çok sorun olmuyor yine tuvalette temizleniyor.. ekşimiş yoğurt sürme ama iyice delirtir yoğurt o an rahatlamak için anladığım kadarıyla tedavi etmiyor, birde karbonatlı suyla temizleyebilirsin o da dezenfekte ediyormuş
sarımsak ordaki mantarın en büyük düşmanıymış bende çok nadir oluyor zaten olunca hemen bi tane yutuyorum anında geçiriyor

kocalarımız agda yapmayı bılseydı keske

cidden öyleyse hemen sarımsak yutarımm ya cildiyeciye gittim en son çareben üst tarafa bakarım iç kısıma karışmayız dedine anladım ben bu işten sinirlendim birde bana genital bölgeyi yıkamam için sabun yada jel al dedi bende sebamedinkini aldım banyodan banyoya kullanıyorumgeçmiyor anacım geçmiyor çok illet bişeymişşama şu sarımsakı bir deneyim inş. boğazıma takılmaz yutarken

takılabilir ben ikiye üçe bölüp yutuyorum, zaten yutma özürlüyüm
canım bende bi kitap var sabun sürmeyin yazıyor, asitliyse daha kötü yapabilir, gerçi özel üretimse yapmaz büyük ihtimalle de...
dene bakalım madem onlar çare olmadı bunları denemekte yarar var zararlı bişey değil

benımde ust tarafta kagıt alt trafa elle yapıyor kagıt olan yerler svılce oldu ve daha cok acıyor
amannnnnnn ben sunu dıyorum en buyuk gunahım bu olsun yaaa,

Son düzenleme:
benım de yogurtun ıcınde harıc tuketemedıgım tek sey sarımsaktır hele de pişmişi olurum heralde kı hıc yemek secmem bır sarımsak bır brokolı

pek sık yıyemıyorum kocam ızın vermıyor tansıyonumu dusurdugu ıcın bazen kcamak yaoıyorum bende:)
ay evet sarımsağında öyle bir etkisi var tabi doğru aklıma gelmedi hiç,
internetten aldığım şeyler kargoya verilmiş, bi pakette dün geldi çok tatlılar içleri boşken bile sevdim onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…