2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
problem surda o bana soyledı neden plazma halını soylemıyoruz dıye o yuzden arada kaldım bılemedım ne dıyecegımı
canım hemen kapattım görmedim yazdığını, eğer o biliyosa söyleyebilirsin tabiki neden olmasın, zaten algılamayacağı bişey değil, diferansiyel denklem anlatmıcaz sonuçta basit bi kaç kelimeyle benim verdiğim örnekle açıklayabilirsin fazla üstünde durma merakı gitsin yeter... okul kitabında yoktur büyük ihtimalle zaten.. bilim adamları üzerinde hala çalışma yapmış değiller zaten gerçekte de, üstünde çalışılması zor bir hal deney fln yapamıyolar anlayacağın net bilgiler yok yani hakkında..ilkokulda neden bahsedilmediğine gelince, şimdi salihin anlaması gereken şey maddenin kaç hali olduğu ve halden hale geçisin nasıl olduğudur, bunu anlatmak üç hal için gayet kolay, ısı alan madde erir ya da buharlaşır, ısı veren madde yoğunlaşır ya da donar gibi, plazma haline geldiğimizde durum bu kadar basit değil, iyonlaşmış gaz molekülleridir aslında plazma hali bunu da çocuğa anlatmak bi hayli zor olacaktır.. umarım çok kafa karıştırıcı olmamıştır :) bence sizin öğretmen için fazla kaçıyorsunuz ana oğul

SÜT YAPIMI NASIL BAŞLAR?
Memede süt yapımını sağlayan madde annenin beyninden salgılanan “PROLAKTıN” adlı bir hormondur. Gebeliğin sonlanmasıyla vücutta gebelik hormonları azalır ve prolaktin salgılayan bezler uyarılır. Prolaktin salgısı doğumdan sonra bazı annelerde hemen, bazılarında ilk 4 gün içinde artmaya başlar.

Kan damarları, memede süt yapımı için gereken maddeleri süt hücrelerine taşır. Prolaktinin etkisiyle memeler sütle dolar. Bu sürede memede kan damarları daha çok kan taşır ve memeler sıcak ve sert olur. Süt akmaya başlayınca ve bebek emmeyi öğrendikçe memedeki gerginlik azalır, anne de rahatlar.

Bu olaylar sırasında anne ve bebek zorluklarla karşılaşabilir. ılk günlerde anne ve bebeğe, yardım ve destek gerekebilir.

anne SÜTÜNÜN GÖRÜNÜMÜ NASILDIR ve NEDEN DEĞıŞıR ?
ılk sütün sarımtrak renkte olmasına karşın olgun süt beyaz ve inek sütünden daha sulu görünümdedir, rengi mavimsi bile olabilir.

Bebek büyüdükçe anne sütünün rengi değişir. Bunun nedeni bebek büyüdükçe ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sütün içeriğinin değişmesidir.
anne SÜTÜ KENDı KENDıNE MEMEDEN AKMAZ !
Süt memede yapılır yapılmaz dışarıya salınmaz, süt akımı için bebeğin emmesi gerekir. Bebeğin etkin emmesi için memeye iyi yerleştirilmesi ve memeyi iyi kavraması çok önemlidir.

Bebek emerken, meme başındaki sinirlerden, başka uyarılar da çıkar ve bu uyarılarla annenin beyninin başka bir bölümünden OKSıTOSıN adlı bir diğer hormon salgılanır. Oksitosin süt adacıklarının etrafındaki küçük kasları etkiler. Bu etki ile kaslar kasılır ve süt, süt adacıklarından meme başındaki kanallara taşınır. Bebeğin emmesi ile meme ucunda bulunan 10-15 delikten süt dışarıya akar. Her iki meme aynı anda çalışır. Bebek bir memeden emerken, diğer memeden süt damlayabilir.

Bebek emmeye başladığında, ilk önce meme başının hemen arkasında bulunan süt havuzundaki birikmiş sütü alır. Bu süt hemen tükenir. Süt akımının devamı için oksitosin salgısının uyarılması gereklidir.

Memede süt yapımı ve yapılan sütün meme ucuna ulaşması bebeğin her iki hormonun yapımını uyaracak kadar kuvvetli ve etkin emmesi ile gerçekleşir. Bunun için bebeğin sık aralarla ve uygun bir biçimde memeye yerleştirilmesi ve bebeğin de meme başını iyice kavraması gerekir.
EMZıRME SIRASINDA SÜT AKIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Bazı annelerin sütleri, bebek memeye tutulur tutulmaz akmaya başlar. Emzirmeyi, düşünmek bile beyini uyararak sütün akmasına neden olur. Bazı annelerde ise süt akışı bu kadar kolay olmaz.Bebeğin birkaç kuvvetli emme hareketinden sonra başlar.

1. Kuvvetli emme ile annenin beynine uyarılar gider.

2. Oksitosin salgılanarak memeye ulaşır ve süt akımı başlar.
SÜT YAPIMININ DEVAMLILIĞI NASIL SAĞLANIR?
Emzirmede bebeğin ağzı annenin meme ucu çevresini sıkıştırır. Bu baskı ile uyarılan sinirler beyinde prolaktin yapımı ile görevli olan bölgeye haber götürürler. Bu haberler prolaktin salgılanması için emir olur. Ne kadar çok haber iletilirse, o kadar çok prolaktin yapılır.

DAHA ÇOK EMZıRME = DAHA ÇOK UYARI = DAHA ÇOK SÜT YAPIMI

BEBEK NE KADAR ÇOK EMERSE, anne O KADAR ÇOK SÜT ÜRETıR.

Kaynak: T.C. sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü

alemsin kız sen valla her okuyuşumda gülüyorum çalıştığım yerde manyak dicekler ekrana baka baka gülüyorum diye :)))pırtlamış diyebildim diyo ya :)))tamam ben alcam öcümüzü merak etme sen

günaydın kızlar ne var ne yok ?
işlerim acayip yoğun geçmiş yapamadım herkes iyi mi ???

günaydın canım sabah sabah mide yanmasıyla başladık güne biz yine herzamanki gibi ( bende aysonu birsürü işim var ve izne çıkcağımız için daha bi tempolu çalışmak lazım ( yeni gelen elemana işleri aktarmam lazım sonuçta

mucizem sen kaçıncı haftada çıkıcan izne

Çevren oldugu için sana öyle geliyor canım ama malesef çok soğuklar insandan insana değişir tabiki ama ne komşuluk var ne bir sıcaklık her yer buzzz :)

Bak ben buna pek katılmıyorum, ben öğrenciyken ankarada hep yalnız yaşadım bi sürü semtte, beştepe, cebeci, dikmen, emek, batıkent, bahçeli (sırasıyla) :)) her yerde de komşularım çok iyiydi, yemeğe çağırırlardı, eve pasta börek getirirlerdi, komşuda pişen bana da düşüyodu yani :)) Hele bahçelide 66 yaşında bi komşum vardı yalnız yaşayan, akşamları onunla takılırdık :)) Ben bu komşuluk olayında afyondayken çok sıkıntı yaşadım, kimsem yoktu insanlar merdivende karşılaştığında bile selam vermiyorlardı :)

ANNE DEMEK NE DEMEKTİR ?

* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.

* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.

* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.

* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.

* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır..

* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.

* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.

* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.

* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.

* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.

* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.

* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.

* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.

* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.

* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.

* Aşı takvimini ezbere bilendir.

* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.

* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.

* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.

* Uyduruk ninni besteleyendir.

* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.

* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.

* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.

* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.

* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.

* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.

* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır...!

Bunu feyste gördüm ağlaya ağlaya okudum

aayyyy okuyunca kendimi gördüm valla aynı beni anlatmış evt evlat bambaşka bişi ya onun sevgisi hiçbirşeye benzemiyor hele bir kez annemmmm dedimi bütün sıkıntılarımı,yorgunluğumu unutuveriyorum valla akşam olsada oğluşama gitsem öpsem diye bakıyorum

Ay valla şekerim bizimki de bi doğsa annem diyecek kadar büyüse, daha ne isterim ki ben

son cümle beni bitirdi.....................

günaydınlarrr
ben de hasta oldum :2:
ıhlamur içme zamanım gelmiş :2:
geçmiş olsun canımm

mucizem sen kaçıncı haftada çıkıcan izne
canım ayın 12 sinde istirahatim açılcak yani 32.haftada açıcak izni ama ben 37 ye kdr çalışmak istediğimi söyledim ogün muayeneden sonra karar vercek sanırım sen kaçta ayrılıyosun?

çok güzeeell canım gözlerim doldu ağlayamadm ama anne olmak farklı birşey sanırım yaşamadanda anlayamıcaz

günaydın kızlar benim de topik mesaim başlamış bulunuyor

kızlar bişey sorcam hemen çıkcam çok yorgunumm

baby me nin çamaşır deterjanı nasıl hakkında bilgisi olan varmı:26::26:

canım ben 19 aydır elanın çamaşırlarını dalan roxy sabun tozuyla yıkıyorum yumuşatıcı olarak ta dalin kullanıyoruz lekeli kıyafetler için de ariel leke çıkarıcı kullanıyorum dışkı ve mama lekelerini süper çıkarıyor sabun tozunu bi tek onurex bula biliyorum kuşumun eşyaları hiç zedelenmedi renkleri solmadı ben memnunum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…