2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar merhaba.. yarın 40 gün sonra eşimi görücem çok heyecanlıyım... 40 gündür ne ses ne nefes... yasaya gelince gece yarılarına kadar meclis t v yi izledim önergeler de önergeler muhalefet desen akp kabul edecekmiş gibi itiraz dilekçeleri sürekli konuşma hakkı isteme bir saat konuşma... bırak yaaa.. önce sermaye piyasası kanunu bitecek dediler 160 madde... ama yok arkadaş.. her maddede muhalefet itirazı 2 saat konuşma... 160 madddenin 4 maddesi geçti... bir halt olacağı yok... daha bizim yasaya geçip geçemeyecekleri belli değil.. herkes bu hafta sonuna kadar gece yarılarına kadar çalışacaklar bu hafta kesin demişlerdi ama nerdeee... bilmiyorum yaaa.. hiçbirşey olduğu yok....neyse asıl canımı sıkan açık cezaevine çıkma hakkını elde etmesine rağmen hala geçemedi sebebini de bilmiyorm soramadım... yarın öğrenicem bakalım...

canım benim sinir olmakta çok haklısın bende sinir oluyorum nasıl doğum yaptın dedikleri zaman mecburi sezeryan diyorum çünkü sezeryan dediğim zaman aaaa niye normal yapmadın demeye başlıyorlar ben 19 ay önce gördüm normal doğum yapanı da sezeryan olanı da normal de doğuma kadar çekiyorsun acıyı tamam çok zor nasıl bağırıyorlardı ama doğumdan sonra ne ağrı ne sancı 6 saat sonra evine yolluyorlar ama sezeryan ben gözümü o acı hissiyle açtım dediğin gibi 10gün kendi kendine bişey yapamıyorsun bideben çok utanırım allahdan abimin eşiyle kardeş gibiyiz bide aynı yaştayız herşeyim le o ilgilendi banyom dan wc ye kadar sağolsun inşallah doğumun okulların tatil zamanına gelirde bizde kalırlar yani meltemcim insanlar uzaktan davulun sesi hoş geliyor

agzi olan konusuyor nasilsa.. dinleme

üzme canını meltem kadınların sezeryana karşı yaklaşımı gerçekten dediğin gibi
bu benim ilk doğumum olacak ben de normal doğum taraftarıyım arkadaş ortamlarında konuşuyoruz
ayyy nasıl doğurcan ben hayatta yapamam diyenler maalesef çoğunlukta
tamam ben de korkuyorum acı çekceksin vs ama sezeryan dediğin vakit bi ameliyat olucaksın sonuçta bu tarafını düşünen yok nedense
karnın 7 kat kesilecek vs kolay mı öyle ya parmağımız kesilse kaç gün nasıl sızlıyo
herkes yaşadığından mesul kimse kimseye karışmasa ne hoş olur ama konuşmadan olmuyo

Çok kıskandımmmm bu hareketlerini :))) maşallah size

Kızlar birşey soracağım suyumuz gelince hemen mi gitmek gerekiyor doktora yoksa üç beş saat sonra gitsek olur mu :) daha çok erken aama merak işte ne yaparsınız

ben de sezeryan isteyenlerdenim mesela, bana göre her ikisi de zor. ben kendi adıma sölüyorum bari 12 saat sancı çekmiyim . o anları acı içinde kıvranarak yaşamıyım diye. sonuçta bir can getiricez dünyaya illaki zor olucak ikisi de. ama bu epidural bana cazip geldi öncesi ve sonrası çok acın olmuyomuş. ne güzel işte. avaz avaz bağırırken ailemin beni öyle görmesini istemem. acıklı sahne istemem

Kızlar birşey soracağım suyumuz gelince hemen mi gitmek gerekiyor doktora yoksa üç beş saat sonra gitsek olur mu :) daha çok erken aama merak işte ne yaparsınız

Suyun gelince hemen git..
Suyun tamamen bosalmasindan sonra bebegin uzun sure iceride kalmasi iyi degil..
Sanirim solunumda sorun oluyor..

canım bu da senin tercihin ben bişey diyemem ki
sonuçta önümüzde iki seçenek var ya biri ya diğeri olacak
ama insanların bunu sorgulaması aaa diye karşı cıkması ınsanın canını sıkıyo
ben normal ıstoyorum ama bakalım olacak mı su an bebegın bası yukarda ve en son kontrolumde boynunda kordon vardı bakalım son zamanlarda ne olcak
hepimiz için hayırlısı neyse o olsun gzüel doğumlar yaşayalım hepimiz

Herkes kendi evladini tabii dusunur...
Ama saglikliysa cocuk kime ne nasil dogurulmus...
9 ay boyunca o cocugu agrisi, sancisi, hormonel dengesizligi ile tasiyan icinde buyutun insandan daha mi iyi bulicekler..
Bir insan kendi tercihi ile bile olsa dogumu ameliyat olarak yasamak istiyorsa o kotu anne mi oluyor....
Herkes nasil da herseyi daha iyi bilir oluyor is laf a gelince...
Ben de cani anneyim..
insallah bebek subattan once gelir diyorum... ama bu beni ko tu anne mi yapiyor...
benim bu hamilelikte ne cektigimi bir ben bir esim bilir... Ve bir kismini dokorum (saglik disinda baska sorular da getirebiliyor hamilelik ve bunu sadece esler bilebiliyor)
Ben sezeryan olmayacagim ama bu bebegi bukadar korumadan kollamadan sonra... 9 ay cektikten sonra bana sezeryan olacaklsan kotu annesin muammelesi yapacak insana ya guler gecerim... ya da yuzune tukururum...
O nedenle bosverin boyle insanlari..
Herkesin dogum secimi kendine...
bebeginiz dogup buyudugunde size onu hayata getirdigiiz icin tesekkur ederse bir gun ozaman dogumun nasil yapildigi akliniza bile gelmeyecek...
Benim 8 yasindaki kizim bana onu dogurdugum icin tesekkur ediyor ve bana 'anne bazen bana sanki benim hayatimi sen kurtarmissn sanki sana borcluyum hayatimi gibi hissefiyorum' diyor...
Kucucuk cocuk bile boyle dusunme yetenegine sahipken koskocan insanlarin bu yaklasimlari komik sadece

<br>
<br><br>aynen sana katılıyorum en komiği de . sezeryanla doğum yapmış birinin kalkıp ta aaa neden normal yapmıyosun normal en güzeli demesi<br>

Immm bende bazen düşünüyorum suyum gelince duş alırım falan sonra giderim diye ondan merak ettim canım teşekkür ederim

Hep boyle planlar yapiyoruz ne yapariz diye ama buyuk ihtimalle o sancilar bir baslayinca biz baska bisey dusunemeyip hemen hastaneye atlayacagiz..
Suyun patladiginda buyuk ihtimalle senin de sancin artmis olur... ozaman da banyo falan istemezsin

o zaman son 10 gün hergün sabah akşam duş alalım

yapalim canim..
ben zaten her 2de bir banyoya yatiyorum bebegimle :) suyun icinde uyuklamaya baslayana kadar...
offf
aslinda kontrolun altinda olsahersy ben de kendime ceki duzen veririm hastaneye yola cikmadan once
makyajimi yaparim....
ilk cekilen fotolar guzel olsun diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…