2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar SSVD konusunu çok araştırıyorum ve doktorumda tamam derse deneyebilirim diye düşünüyorum.Epidural olmaması ve suni sancı bile verilmemesi yavaş giden bir doğum olursa diye beni endişelendirmiyor değil.Pilates topum ve şişme havuzum şimdiden hazır.Eşime belime nasıl masaj yapacağını göstereceğim.Nefes kurslarına katılmayı düşünüyorum,umarım herşey güzel olur.doğumlara girmiş bir sağlıkçı olarak normal ve sezaryen çok gördüm.İkisinin de artıları ve eksileri mevcut.İlk oğlumda 8 saat sancı çektikten sonra çatımın doğumu engellediği anlaşıldığından apar topar sezaryene alındım,epidural oldum.ameliyattan 4 saat sonra ayaktaydım,ertesi gün evimin tozunu aldım ama her zaman normal olsun istemişimdir.sezaryende karnı kestikten sonra iki kişi elleriyle karnı ayırırlar,işte bu çekme bütün lenf akışını bozar,o bölgeyi 2 yıl hissedemezsiniz.bebeği gece emzirmelerinde doğrulamazsınız bile.Normal doğumda da bebeğin çıkımda biraz uzun süre kalması beyin hücrelerinin ölümüne sebep olur.Anlayacağınız ikiside zor.Allah herkese sağlıklı güzel doğumlar nasip etsin.

aranızda kensi isteğiyle sezeryan isteyen varmı benden başka?

bende sezeryan olucam mesela kendi isteğimle doğumumda bile yanım da kimse olmayacak eşimden başka sezeryan için zor diyorlar evet ama eşim yardımcı olur doğum sonrasın da ona güvenmesem belki bende normal düşünürdüm.. tabi bide normalden korkuyorum ben

slm güzel anneler ve bebişleri geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir
biz iyiyiz kontrolümüz vardı bugun
herşey yolundaydı sorun yok 37. haftaya kadarda çalışabilir raporu aldık rahatladık
hakkımızda hayırlısı bakalım sağlıklı sıhhatli bir şekilde doğurmayı kucağımıza almayı nasip etsin rabbim

çok güzel anlatmışsınız. kolumuz elimiz kesilde dikiş atılan yeri de hissetmeyiz ,ben de kolumda 3 dikiş vardı bir süre hissetmedim . dikiş böyle bir şey. kız arkadaşım normal doğum yaptı dikişli . 6 ay boyunca ilişkiye girerken hissizlik yaşadım dedi . bu da bir dezavantaj. dediğiniz gibi ikisinin de artı eksileri var. bilgi için teşekkür ederim. topiğin delüsüyüm ben

kızlar ya benim kasılmalarım var normal mi sizce :26:

Ben de 4-5 aylari arasinda cok oluyordu... oyle kotu ki agliyordum hep agridan..
Sonra doktor magnezyum onerdi ama almadim ben..
simdi yok pek oyle sorunlarim

magnezyum kullanıyorum zaten tatlım da bebek bı yere toplanıyo toplandıgı yer agryor bırde felaket bel agrım var

kızlar ya benim kasılmalarım var normal mi sizce :26:

bende de var ve bazen endişelendirecek kadar çok oluyor. 30 saniye falan sürüyor. c.tesi sorcam doktora nedir noluyo? günde 8-10 defa oluyo hatta yarın saat tutayım bakalım deftere not alayım. doktora ona göre sorayım

tuze şişme havuzu neden aldın? merak ettim, bi de sana şeyi sorucam bizim hastanenin kursu eğitimi falan var mı? yarın muayene olduktan sonra buraya yaz da merak ettim SSVD için doktor ne düşünüyor. Bana tamam diyecekmiş gibi geliyor :))

Kızlar birşey soracağım suyumuz gelince hemen mi gitmek gerekiyor doktora yoksa üç beş saat sonra gitsek olur mu :) daha çok erken aama merak işte ne yaparsınız

ben soyle bılıorum su gelnce bebek 24 saat daha kalablyr ıcerde bı arkadasın gece suyu geldı ama sancı falan yoktu dırek suyu gelmıs ertesı gun gıttı doktora o geceyı gecırdı yanı snra yattı hastanede 2-3 gunden sonra dogumu oldu erken dogum oldugu ıcın beklettıler buarada

kızlar çok şaşırtıcı bir şey oldu... patronu aradı eşimin... yönetim olarak madur olmayın diye bu ay da maaaşını yatırma kararı aldık dedi... işten çıktı mı dedim.. bu ay yönetim karar verecek siz de dönmediniz ki dedi. ben de bilmiyorum ki ne kadar kalacak kesin değil o açıdan dönemedim dedim... 10 güne çıkacak büyük olasılık dedim yasa falan demedim umudu afa kalmış demesinler diye... dilekçe vermiş çıkabilir 10 15 güne dedim.. ay bir de çıkmazsa yasa... 10 15 güne çıktı çıktı yoksa iş elden gitti... offff

canım allah yardım edecek sana eşine ve bebişinize.. sen içini ferah tut bence, kendini boşuna strese sokma tatlım. kocan çıkınca her şey nasıl düzelecek bak gör :))) çok sevindim ne anlayışlı patronmuş :)

insallah 10 gune kalmadan cikar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…