2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
slm fıstıklar napıosunuz anca geldim valla
bugün doktora gittim prensesimi gördüm doktor bi sürü şey gösterdi
ama ben hiç bişey anlamadım :) doktor karnıma bakmadan önce bebeğim öyle bi
oynadıki sanki karnımdan dışarı çıkacak gibiydi herkes gördü güldü :)
başı aşağıdaymış bundan sonra yukarı flan dönmez dimi dedim doktor da
kesin bişey diyemem bazen dönenler oluyo ama yeri daraldığı için çok da kolay
dönmez büyük ihtimalle böle devam eder dedi, her kontrolde diyoki gözleri iri iri
burnu ağzı küçük çok narin güzel bir kız diyo nerden anlıyosa artık :) bide bi sonraki kontrole 3 hafta sonra gel
dedi ondan sonra da her hafta geleceksin ve nst ye gireceksin dedi, bugün 32. hafta çalışabilir
raporu aldım ama nst ye flan bağlanmadım, bu arada meltem teyzesi 32+5 haftalık 2,5 kg ve 43 cm olmuş
meleğim

slm millet :) ne zamandır ara ara 5er dak. okuyup kacıorum hiç yazmaya fırsatım olmamıstı herkes iyi gibi görünüyo ama var mı sıkıntı gördüğüm kadarıyla gırgır samata yine :) göbek esya sampuan muhabbeti varmıs baska ne var ne yok???
ben de gecen hafta gittim kontrole 32.haftamdı malum calısabilir raporu aldım ama artık her allahın günü 6da kalkmak istemıorum ben yaww :/ gidebildiğim kadar gitcem müdür yardımcımız ayşe zorlama kendini kızım sıkılınca yorulunca aile hekiminden falan parca parca rapor al hemen izni bosa kullanmayalım direk sona ekleyim ben dedi ama vicdanen ben rahatsız oluorum çünk ben rapor alırsam ücretli gelmez cocuklar perişan olur tek sucları benm sınıfıma düşmek olur günah yavrularıma o yüzden inş hava daha da soğumaz don falan olmaz da giderim 2-3 hafta daha... başka bi sıkıntım yok elhamdülillah.
hafta sonu cantamı hazırladım tamamen oğlumun eşyalarını yıkadım arkadaslarla ütüledik hurclara koyduk ben de dalanın beyaz sabununu aldım onunla yıkadım herşeyi.bi de gecen hafta aniden yemememe ragmen 2kg aldım ve nefesim cok daralıo
artı kansızlık varmıs doktor kızdı ilaçları içmiorum diye içmezsen hapı, surup yazıorum dedi bende hapı yutmak daha kolay dedm eger bunu içmezsen bi dahaki sefere de düşük cıkarsa iğne vercem sana dedi ben de şimdi düzenli kan hapını içiorum ama kabız yaptığı için sürekli ac karnına armut yıyorum üzerine ılık su içiorum kabız olmadım hiç bu sefer
benden bu kadar :) ne var ne yok anlattım cok konustum heralde sanursam galibaaa

iyi akşamlar dr a gittiim bugn 2040 gr olmuş oğlum dr biraz daha kiilo alabiilirdi dedi canım sıkıldı dikkat ediorum ama çok ben.balık yağı hapı pulce triomega kullan dedi aranızda bunu kullanan varmı daha içmedimm günde 1 tane...

Selam canım bende aynı senin durumundayım 2 hafta önce dr gittim bebiş küçük kalmış dedi acaaip üzüldüm hemen balık yağı verdi 1 hafta sonra tekrar çağırdı gittim 4 gün falan geriden geliyo dedi ama kilo olarak accık ufak.bana ocean limon aromalı konsantre balık yağı verdi:44:

ben efa daily alıyorum ama son donemlerde ara ara alıyorum

Son düzenleme:

canını sıkma güzelim sen. 4 günü falan nerden anlıyo bunlar ya o kadar da değil. doğum öncesi ultrasonda ölçülenle ve doğum sonrası bile 400-500 gr. farklı çıkıyo bebekler. Hani okadar hassa ölçüm yapamıyodu bu ultrason denen cihaz! bazen konuşmak için konuşuyo bu doktorlar yaaa! bak sinirlendim

Ya işin aslı ben diyabetliyim hamileliğimin başından beri diyetisyen kontrolünde besleniyorum ilk gittiğimde 2 hafta geriden geliyodu doktora dedimki ben doğru dürüst yiyemiyorum yemediklerimle alakalı olabilirmi diye sordum balık yağı ile vitamin takviyesi yaptık o arada diyetisyene gitmeyi bıraktım bebek toparlandı hemen dedim herşeye yeme yeme diye diye bebek küçükkaldı sayenizde kaş yapalım derken siz göz çıkarıyosunuz kadın doğumcum haklı olduğumu düşünüyo ama dahiliyecim diyoki diyabetli annelerin bebekleri ufak olabilir dedi yahuu dedim başından beri şişko olmasın diye uğraşırken şimdi ufak demek saçma olmadımı acaip kafaya taktım aslında ama cuma günü kontrlümüz var ne oldu ne bitti görücaz bakalım:44:

kızlar bebegın beslenmesı ıcın bolca sıvı gıda yeşıllık ve proteın ıle beslenın
ben 9 ayı corba ve salata yıyerek gecırdım ılk hamılelıgımde esımle sureklı kavga edıyorduk cocuk kucuk dogacak dıye ama oğlum tosuncuk olarak dogdu

proteini,lifi vitamini bol alınca hamilelik için ideal beslenme oluyo aslında. sebze meyve,et, süt ürünleri ve bakliyat... işin aslı dengeli beslenme.hem dediğim gibi ultrasonla ölçtükleri ve doğumdan sonraki ölçtükleri bile farklı çıkıyo. 4 gün fark fark değil. yapısal olarak bile değişir. ne bileceksin kime çekecek belki de minyon tipli...

Ya şu son 1 haftadır doya doya yiyorum aylardır onu yeme bunu yeme sinir basmıştı hamileliğin sonlarına geldim tahammül azaldı artık.sıvı ve proteinde sıkıntı yok ama yeşillik pek tüketmiyorum sanırım ama bundan sonra daha dikkat edicem.33.haftamızdan gidiyoruz geçen hafta bebiş 1650 gr falandı hamileik takviminde 2 kilo yazıyo:44:

kızlar bırde sunu unutmayın bebegın beslenemsı kordon genıslıgı ve akışkanlıgı ıle ılgılı zayıf bebekelrın kordonuda ıncedır ve hemen duser kılolu bebekelrın kordonu daha genıstır ve gec duser
bırde sıvı gıdalar daha cabuk kana karısır ve bebege gecer et suyuna corba yapın bolca

Beslenmemden yana sıkıntım kalmadı çok şükür..ya çok haklısın geçenlerde arkadaşım doğum yaptı bebiş 3,5 kilo falan dedi doktoru bebek bi doğdu 2.800 gram bide 15 gün geç doğdu.belki benim kızımda minyon bişii olucak

Tecrübeli anneeee

mrblarr

yeşillik diyorsunuz alışkanlık haline getirin bence sabahları ben domates biber kıvırcık maydanoz karışık yapıorum üstünede zeytinyağı limon sıkıyorum ohhh miss gibi oluyor yiyorum hatta eşimle yiyoruz

kızlar yaa limonu sıkıyom turpun üstüne hatır hutur yiyom sonra sağımdan soluma dönemiyorum... off kocam da kızıyo uyuyamazsam sancıdan söylenemem de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…